Jump to content

Rocambole

Members
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Rocambole's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done

Recent Badges

3

Reputation

  1. Min X-Six Supermatch presterer så langt aller best med Magtech 115 gr JHP, men følgespørsmålet er om du trenger det lille ekstra og har lyst til å betale ca. en krone ekstra per skudd for det sammenlignet med en vanlig 115 gr FMJ eller 124 gr. Jeg er selv ikke god nok til å utnytte den lille ekstra forskjellen i feltskyting, så jeg nøyer meg med vanlig Magtech, Fiocchi eller Blazer, for jeg vet at det ligger mer på min teknikk enn på patronen. Men det er bare meg og feltskyting. Jeg kunne tenkt meg å ha brukt 115 JHP for presisjon, men i VM Grov bruker i hvert fall ikke jeg 9 mm, så det blir de vanlige traverne som også har gitt noen 50-serier, noe som definitivt er sjelden kost til å være meg.
  2. Det er vel neppe aktuelt lenger, men mange forhandlere gjemmer seg bak slikt for å slippe papirmøljen som følger med salg til utlandet. Det er ikke nok med din tillatelse, for det skal til en tillatelse til eksport fra Inspektionen för Strategiska Produkter, som han må rote med. Ellers er det slik i Europa at en selger i hvert fall for vanlige produkter ikke har lov å nekte salg til utlendinger, og produsenten kan heller ikke stille slike krav. Du har rett til å kjøpe våpen i Sverige, men det er altså ekstra byråkrati som gjør at selgeren bare trekker dette, om enn falske, kortet. Det er likedant for andre land i Europa (og USA). Om selgeren ikke har lyst til å selge til deg er det bare å gi opp og lete på bruktmarkedet eller noe annet sted og håpe at du finner en mer fleksibel selger.
  3. Jeg lurer på hvilket fabrikat settedie du bruker for å få kulen så langt nedi. Min Redding går fint forbi hylsekanten men ikke så langt ned som å få kulen 3 mm under kanten. Jeg har så langt mest kjørt omtrent en mellomting mellom 1 og 2, typisk med 2,7 gr. N310, men er alltid gem for å prøve nye variasjoner.
  4. Det har gått lang tid, men jeg oppdaget denne tråden nå når jeg lette etter erfaringer med H&N 125 gr WC. Jeg lurer på hvordan det gikk videre, IceMan. Og egentlig også hva du mener med fin samling - det er jo så relativt :-).
  5. Jeg har tre Manurhiner i 32, 38 og 357 og har bare hatt ett problem, og det var at justeringsskruen for fjæren kunne tendere å skru seg ut etterhvert. Problemet løst med Loctite og/eller tynne skiver. Men en skrue skal jo sitte fast, eller i hvert fall i godt spenn for ikke å finne på å rotere. Bortsett fra det har jeg bare godt å si om dem. DA-avtrekket er nydelig fra scratch. Jeg har fått preppet en av dem til varm-kniv-i-smør-følelse og 1,8 kg, men synes avtrekket i de andre er så bra (2,5-2,6 kg) og med så lite friksjon at jeg ikke vil bry meg om å preppe dem. De går helt jevnt hele veien, uten noen merkbar topp eller slikt, og da trenger ikke jeg mer. Jeg har kjent på mange preppede S&W-er og Rugere, men har bare kjent en som var like jevn som mine Manurhiner, og det var en 25 år gammel S&W 357 som hadde gått over 150 000 skudd. Den var nydelig, men det er den eneste. Skal du jobbe med å tune en S&W og få den dit må du bruke en hel del penger og et stort antall skudd, og da blir det på en måte like dyrt. Men jeg vil ikke si et vondt ord om S&W - det er også veldig fine revolvere. Nydelig til felt og (jeg har oppdaget at jeg skyter bedre ved å trekke mykt rett igjennom isteden for å lete etter ett brytepunkt). aps ovenfor har byttet fra Manurhin til S&W og mener S&W nok er mer egnet. Jeg er ikke enig med ham og jeg gikk den andre veien. Så derfor synes jeg virkelig at du skal prøve å få kjent på en og helst skutt den og gjøre deg opp din egen mening. Det er jo du som skal ha den. Det med trange løp er ikke noe problem i det hele tatt. Det handler bare å velge riktige komponenter å lade med.
  6. Nei. Det er ikke nødvendig. Jeg har aldri gjort det, ganske enkelt fordi jeg først snublet på info om at det ikke var nødvendig og deretter gravde rundt på nettet og fikk det ettertrykkelig bekreftet. Noen - men ikke alle - mener at det er avhengig av hvilket krutt du bruker. Det kan jeg ikke si noe om, men jeg har bare brukt Vihtavuori og har aldri hatt noen problemer med vanlige small pistol-hetter til magnum. Jeg bruker forsåvidt kun Federalhetter for å kunne justere ned kraften i avtrekket mer - de er jo mykere og trenger mindre knakk for å tenne - men har, bank i bordet, ikke hatt en eneste klikk på over 5000 magnumladninger. Det er neppe så voldsomt mange patroner, men jeg skyter ikke så mye 357 når 38 er så mye mer komfortabelt.
  7. Jeg har aldri hatt det problemet med noen av mine, og personlig kan tenke meg bare to ting: At du kanskje ikke har fått gjengen helt ren allikevel - bruk kvitsprit, men avslutt med rødsprit eller allerhelst aceton - eller at du ganske enkelt ikke har trukket stangen fast nok (bruk en tang med aluminiumkjefter til formålet eller sett stanga i en skrustikke med aluminiumblokker og vri for hånd. Det med Loctite er jeg ikke så sikker på, men skal du først bruke Loctite er det avhengig av at både inn- og utvendig gjenge er klinisk fri fra fett. Det er bare en vanlig skrueforbindelse, og da kan det ikke være noe annet. Jeg utgår jo fra at du ikke har dratt den over gjenge, men det hadde du jo merket.
  8. Du vil nok bare få typiske svar hvor folk gjerne forsvarer sine egne valg av våpen. Jeg har en X-Six Supermatch og er forsåvidt veldig fornøyd med den. 6" løp fordi jeg kan bruke den til flere ting, den er litt tyngre i fronten og gir dermed mindre rekyl enn 5". Det sagt går jeg i tanker om å skaffe en CZ TS2 og preppe den på ymse måter. Lavere siktelinje gir enda mindre rekyl selv om det er en 5", haugevis med deler og muligheter til preparering. Jeg må i hvert fall skaffe noen fetere skjefter på den for jeg synes skjeftet er for tynt. Jeg ville ikke satse på en Allround SA/DA, uten ville heller spandere mer penger på en bedre utstyrt utgave, siden det alltid er tåpelig dyrt, særlig for SIG Sauer, å preppe dem med ting etterpå, som f.eks. rett avtrekker, noe jeg absolutt foretrekker. Så ville jeg skaffe en ren SA-utgave. Bruker ikke DA før jeg eventuelt begynner med dynamisk, men da kan jeg eventuelt kjøpe et våpen til. Grunnregel, imidlertid: du må kjenne på denne X-Five, om det fortsatt er 5" du har lyst på, og skyte med den. Kjøp aldri et våpen på grunn av hvordan det ser ut. Passer den ikke hånden din eller føles den ikke riktig å skyte med med siktelinje og rekyl har du kastet bort mye penger og tid. Synes jeg.
  9. Det kan være en poeng! Jeg ser på Magtechs 147-grains 9mm at den har rundt 5 % lavere energi ut av løpet, og om i tillegg tyngre kuler får mer av en dytt enn en snert ut av løpet burde det gjøre forskjell. Nå har jeg forsåvidt et ganske generøst lager av 9mm fabriksammo, men skal definitivt prøve å lade med 148 gr. Det kan bli spennende!
  10. Det var det med DPM, da. Jeg kjøpte dette settet: https://www.dpmsystems.com/sig-sauer-p226-p-220-x-six-6-inch-barrel-classic-competition-supermatch-pcc-9mm-40sw-45apc-10mm-i-10-user-adjustable-settings/ men som jeg skriver ovenfor er den opplevde reduksjonen liten og patronmating fungerer ikke tilforlatelig. Det var derfor jeg begynte å skrive her, i håp om at noen kanskje kjente til noen fjæralternativer til DPM som fungerte. Ellers kan jeg forsåvidt absolutt montere tyngder av ymse slag, det er naturligvis ingen dum idé, men så langt har jeg ikke gjort det fordi pistolen er nokså tung i utgangspunktet. Denne vekten på 275 g er forsåvidt ganske lekker: https://bh-waffenhandel.de/sig-sauer-laufgewicht-x-weight, men ikke helt billig, men det bør gå an å lage en blokk rundt noe på en picatinnyskinne om enn det høyst sannsynlig ikke blir like elegant som originalen :-)...
  11. Da har du hatt mye å glede deg over lenge :-)! Min er fra juni 2016. Jeg skyter så langt hovedsakelig fabriksammo, og i øyeblikket har jeg Fiocchi 123 gr, Magtech 124 gr, Blazer 124 gr og S&B 124 gr. Jeg har ladet litt selv, til lunere patroner, men husker ikke i farten her jeg sitter hvilken fart det var på de kulene - det må jeg se etter. Jeg vet med meg at jeg ikke er så særdeles sterk i håndleddene, og det er godt mulig at denne pistolen er relativt rekylsvak sammenlignet med andre. Jeg konstaterte imidlertid at den nettopp har en klart høyere kjernelinje enn Shadowen, rundt 25 %. Grepsplatene i G10 synes jeg sitter ganske godt - det skal Trausch gummi for bedre grep (har det på alle mine Manurhiner), så det er ikke der det ligger. Formodentlig sleidevekt. Men da lurer jeg igjen på: om man fra en Shadow 2 til en annen kan redusere rekylen i den utstrekningen jeg har fått oppleve, da burde det vel gå an å gjøre noe med SIGen også?
  12. Jeg har en X-6 Supermatch og ønsker å redusere rekylen. Kjøpte et sett med fjærer og styrepinne fra DPM, men med fire forskjellige typer ammo (9mm) merker jeg bare svært lite reduksjon med en kombinasjon, men funksjonen blir høyst tvilsom. Rett som det er blir ikke den skutte patronen kastet ut, rett som det er mater ikke neste patron inn, og jeg gidder ikke prøve mer uten skal returnere pakken. For sikkerhets skyld kan jeg nevne at jeg etter nevnte prøving satt på plass originaldelene og brente avgårde 80 skudd uten tendens til feilfunksjon, så det ligger ikke i rengjøring eller møkk. Er det noen som kjenner til noen delekombinasjon som virkelig gir reduksjon av rekylen og som fungerer? Det går jo ellers også, men etter å ha opplevd hva en kollega fikk til av rekylreduksjon i sin CZ Shadow 2 er det ikke gøy engang. Jeg er veldig glad i SIGen og skulle heller beholde den enn å bytte til CZ TS2 når den kommer i butikken, men får jeg ikke orden på rekylen i forhold til en liten Shadow vet jeg altså ikke...
  13. Av Fiocchis 32 S&W Long, 38 Special WC og FMJ, 357 Mag samt 9 mm har jeg aldri hatt en eneste feilfunksjon, uansett vær (+30 til -20). Hylsene har også vært helt utmerket til lading i heimen. Men rent generelt mener jeg man ikke skal legge så mye vekt ved hva andre skriver at de har opplevd. Det eneste interessante er hva man selv opplever med sine egne våpen i sin egen situasjon. Er man misfornøyd prøver man noe annet, og til slutt finner man noe som fungerer bra. Om ikke bør man kanskje lete etter feil i våpenet eller i håndtering generelt. Når man leser alle klagesanger er det ofte fordi man ønsker å få bekreftet noe man selv allerede tror, og da er det jo bare å bytte beite. Man bør huske på at det i hele tatt er det bare en fjært i en orkan av klager på Fiocchi i forhold til antall brukere. Det gjelder nok flere fabrikat også. (Som f.eks. det med at S&B-hylser er umulige å lade pga for trange hettelommer. Denne "sannhet" har jeg aldri opplevd.)
  14. Lenge siden denne tråden, men setningen "Magnumammunisjon/patroner er bare tillatt i øvelsene Magum 1 og Magnum 2" sier ingenting om bruk av magnumHYLSER til revolverfelt. Ammunisjon er entydig, men patron er like entydig om man ser til hva ordet betyr. En patron defineres som en enhet som består av tennhette, hylse, krutt og prosjektil. En hylse kan aldri kalles en patron. Det er ganske enkelt fullstendig feil å sammenligne ordet "patron" med "hylse", og enhver skyteleder/standplassleder må akseptere det. Man kan gjerne endre regelen, men før det er gjort har man etter reglene lov til å bruke 357-magnumhylser til slappe ladninger for 38 special.
  15. Jeg opplever tre fordeler: 1: Du har en serie gjengede hull under løpet på MR38 til løpsvekt, som kan kjøpes ferdig (dyrt, men bra) eller lages selv 2: Hylsesetet i tønnen er kortere, hvilket gjør det litt enklere å rense tønnen. 3: Har du en MR38 kan du uten videre kjøpe en MR73 i valgfri løpslengde til Magnum 1; kjøper du MR73 vil du ikke få kjøpt en MR38 annet enn som reservevåpen etter mykje aktivitet i Magnumfelt
×
×
  • Create New...