Jump to content

Hallvor

Members
  • Posts

    43
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Hallvor's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • Reacting Well Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

7

Reputation

  1. Pistolen er veldig god til den prisen. Den skyter hull i hull på 10 meter. Avtrekket er veldig bra, og har flere justeringsmuligheter enn Steyr Evo. Grepet er stort, men det er laget for å files ned. Siktene er helt OK. Det fulgte med to ulike siktekorn. Ulempen er at den er tung og dårlig balansert. Er du i god form, går det helt fint, men andre kan kjenne det på slutten av en 60-serie.
  2. Frå manualen: https://www.steyr-sport.com/en/downloads/steyr-air-pistols/manuals/97-steyr-lp-50-lp-50-compact-3/file På norsk: Våpenet er normalt sett vedlikehaldsfritt og treng ikkje puss. Smør lett inn o-ringen med syrefritt silikonfeitt kvart 1000 skot for å auke levetida på denne delen. Løpet kan du reingjere ved å skyte ein tørr "filtdott" gjennom.
  3. Du trur at politirapporten og vitneprovet frå minst to politimenn vil bli sett vekk frå? Det er rett nok snart jul, men ein treng ikkje å tru på nissen. Eg trur heller på å vere ein mann og ta ansvar for eigne handlingar.
  4. Eg starta med luftpistol, og fekk veldig god effekt på .22, med unntak av alle disiplinar med låg skytetid. Eg klarte heller ikkje å treffe med 9mm sjølv om eg hadde ein pers på 540 den gongen, men det vart betre med mengdetrening.
  5. Hallvor

    Mauser mod 1908

    Er den i 7mm? Mi var ombygd til .308 Win. Eg tenkte det kunne vere ei av Aaserud-riflene du hadde der.
  6. Hallvor

    Mauser mod 1908

    Aaserud selde eit parti av desse på slutten av 90-talet med ny stokk og nytt løp til ein hyggeleg pris. Det kunne ha vore artig å vite korleis dette partiet enda opp i Noreg. Så lenge løpet ikkje er utskote, har du ei solid rifle. 1908 er av dei aller beste mausarane. Spring og kjøp!
  7. Hallvor

    Mauser mod 1908

    Ein liten kuriositet: Soldatar frå Brasil brukte slike rifler mot tyskarane i Italia under den andre verdskrigen. Gode eksemplar vart brukt som snikskyttarrifler.
  8. Hallvor

    Mauser mod 1908

    Her er lenke: https://www.milsurps.com/content.php?r=265-Brazilian-Model-1908-Mauser-Rifle-(Mfg-by-DWM) Eg har ein slik sjølv.
  9. Hallvor

    Mauser mod 1908

    Riflene vart produsert av Deutsche Waffen und Munitionsfabriken frå 1908-1914. Nokre er visst også produsert av Mauser Oberndorf.
  10. Svaret på 3, er ja. Då blir vel 1 og 2 ikkje ditt problem.
  11. Eg har ein Margolin, men han er ikkje til sals.
  12. Kjøp eit så bra og brukt matchvåpen som du har råd til frå t.d. Pardini, Feinwerkbau, Benelli, Morini eller Walther. Då har du eit godt våpen som treff der du siktar, og du kan sikkert selje våpenet unna eit par år seinare til nesten same pris om du skulle gå lei. Er dette sporten for deg, har du allereie eit bra matchvåpen, og så slepp du bryet med å selje unna eit halvbra våpen for å kjøpe eit nytt.
  13. Har du justert skuret? Punkt 5.3 i manualen. http://www.steyr-sport.com/en/downloads/steyr-air-pistols/manuals/100-steyr-evo-10-e-1/file
×
×
  • Create New...