Jump to content

TEG

Members
  • Posts

    45
  • Joined

Everything posted by TEG

  1. Som nevnt i forrige innlegg. Bruker de samme selv. Løp og kjøp.
  2. TEG

    Jaktbil

    http://m.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=86752704
  3. http://www.landro.no De er fantastisk hjelpsomme, spør om de ikke har inne! Terningkast #7 på kundeservice.
  4. .308, og min egen Browning Bar Match. Da kan jeg fortsatt bomme 19 ganger etter første bommen.
  5. Sjekket at ikke demperen har gjenget seg løs?
  6. TEG

    Valg av jaktsekk

    Brukt Vorn? om det finnes?
  7. TEG

    Bergans Raipas

    Vi fikk klær fra Bergans i Afghanistan i 2005, disse ligner veldig på Bergans Raipas. Ble utviklet etter innspill fra HJK/FSK i 2003-2004 om jeg ikke husker feil. HH som da leverte Goretex til Forsvaret hadde ikke ønsket kvalitet, og kunne såvidt jeg husker heller ikke levere i ørkencamo. Iallefall leverte Bergans et knallprodukt, som var romslig i passformen, mtp gode luftemuligheter i høye temperaturer.
  8. TEG

    Skogsfugl jakt

    Ikke gå med hagla på ryggen. Og når du skal bomme, bom foran.
  9. Flere skuffende rypetellinger på kysten i Troms iår. Får håpe det ikke er realiteten.
  10. Bruk .308, av erfaring er det morsommere å bomme med
  11. Fra våpenloven: "Tillatelse kan bare gis edruelige og pålitelige personer som har behov eller annen rimelig grunn for å ha skytevåpen, og som ikke av særlige grunner kan ansees som uskikket til det." Vil anta at enhver person med juridisk embetseksamen vil vurdere alle de forhold du nevnte som kvalifiserende for uskikket. Lykke til.
  12. Nei. Norrøna er hjelpsomme, bare send den inn.
  13. Vurderte samme Zeissen som deg, men mot Meopta MeoStar R2 2.5-15x56 RD. Endte opp med Zeiss. Var 2500,- billigere med ASV tårn ferdigmontert(må ha), enn hva Meoptaen var. Vet ikke helt hva du skal jakte på, men til mitt bruk har Zeiss fungert utmerket. Har igrunn ingenting å utsette på den. Om jeg skyter leirduer stående på høykant på 330meter er ikke 12x mer enn det må være, men det går fint. Sel i havet er heller ikke noe problem å se på samme avstand. Liker cm-klikk, samt at du kan skru deg frem og tilbake uten at du havner i villede. Er ca 60klikk på ASV tårnet. Har ikke prøvd Meoptaen, men har derimot 3! kompiser som har den Burrisen du nevnte, og den må du for all del ikke kjøpe om du har råd til Zeiss eller Meopta. For det første er rødpunktet så stort at det er ubrukelig. Er sikkert 20 ganger større en på Zeissen. For det andre kan man ikke skru på samme måte som på Zeissen ved innskyting. Vet liksom aldri hva som hender om man skrur 4 klikk opp. Blir det 2,8cm, eller blir det plutselig 6 cm? Er likedan på 3 kikkerter på 3 forskjellige rifler i 6,5 og 308. bl.a en helt ny X-bolt.
  14. TEG

    Forslag til rifle?

    Browning Bar Match. Everyday!
  15. Browning Bar Match.308, demperen er en BR reflex, og rifla er påmontert en Zeiss Conquest DL 3-12x50 med ASV tårn. Brukes sammen med en Leica Geovid 10x42 HD-B. Superfornøyd
  16. TEG

    Måke som mat

    Jeg spiser det meste, fra froskelår og snegler, til smalhove og trost. Men det skal være lite mat igjen i verden for at jeg skal spise måke.
  17. Synes det mye kikkert for pengene. Har hittil brukt den på sel og gås. Finner lite jeg kan klage på. Rødpunkten er veldig fin på justeringen. Såvidt du ser den øker i styrke. Nydelig! ASV tårnet fungerer overraskende bra. ca 60 klikk. Mer enn nok til jakt. Jeg har ikke brukt dyrere modeller fra Zeiss, men det er mye jeg skal bruke penger på før jeg bytter ut kikkerten med en dyrere.
  18. TEG

    Klekking 2015

    Det er langt dette landet. Det meste er nord.
  19. Bruker Zeiss Conquest DL 3-12x50 m ASV tårn. Mye kikkert for pengene.
  20. Leica HD-B 10x42 på tur i posten. Dette bør bli en bra høst. Var omtrent samme prisen på Swarovski og Leica, henholdsvis 20990,- og 21699,- Har som sagt ASV tårn på kikkerten, og da var ikke valget vanskelig til slutt.
  21. Valgets kvaler.. kjenner jeg har litt lyst på ball.funksjonen på Leicaen. Får sove på det. takker for inputs!
  22. Kjekt med vindusmålinger med kaffekoppen i hånda Vises avstanden som skyteavstand, faktisk avstand eller begge på den nye Swarovskien? Kan man justere fargestyrken på tallene, eller er det automatisk?
  23. Sånne "tester" er alltid interessante. Var det den nye Leica HD-B, eller HD-R utgaven? Hvordan opplever du den nye Swarovskien mot den forrige utgaven?
×
×
  • Create New...