Jump to content

Vida

Members
  • Posts

    106
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Vida

  1. Flotte saker ruger 1, har du noe oppskrift på den rødolja? Twist på dette pipa
  2. Jeg tror ikke det er noe sånn stopp på de siktene jeg har nå for tida, så selv løser jeg det med å tegne en pil med sprittusj. Det er egentlig kun på salongriflen jeg skrur på sikte.
  3. Støtter alle som anbefaler å handle brukt, kjøpte en leupold 6,5-20x40 til 3tusen og de 4-16x50 til schmidt &Bender pleier å være mulig å finne til 5-7tusen så bare holde et øye på finn så kommer det sikkert noe spennende.
  4. Vi må ha et bilde av rifla hvis du har.
  5. Bare få den sett over av en børsemaker hvis du er usikker, men ut fra bildene ser det ut som gode saker. Noen ganger er de stemplet under pipa hvilke ladninger de er trykk testet for, det kan jo gi noe indikasjon på hvilken ammo som kan være greit å bruke.
  6. Vida

    300 BLK Erfaringer

    Det er godt du sier for jeg mente at jeg hadde en 357 revolver med masse skudd til og så kjøpte jeg ruger 77/357 som jeg så sikter til i resten av innlegget.
  7. Vida

    300 BLK Erfaringer

    Må bare stemme til Torf sine bemærkninger her, da jeg for noen år siden gikk den ruta han beskriver med en revolver i 357 som jeg hadde uendelig med 38 wadkuttere og den billigste mantla 357 fra pmc, jeg tror det var 158grs. Fikk den gjenget og satte demper på og det ble en flott og veldig lett liten sak som var som torf beskriver fullstendig som sub 22lr med de 38 wadkutteran, og de samlet tilfeldigvis greit. 357en jeg hadde var ikke ladet til rådyr, men var allikevel overraskende "stille" til å være såpass god fart i de kulene. Ser for meg at det kunne vært en lett liten rådyr/rev/hare/gås/sjøfugl børse med den rette ladninga eller kanskje 2. Men 38 hadde store problemer med kamring som følge av at de var flate , så det ble i praksis enkeltskud. Men det ble aldri noe av planene da jeg syns skjeftet er for lite og i plast og jeg har ikke fått laget meg et nytt et og mange andre planer har blitt begynt på i mellomtiden, men tanken er god tror jeg, spesielt hvis man har mye 357/38 ammo liggende fra gode tider når det var gratis ifht i dag. Kunne dessverre ikke finne bilde av den på mobilen.
  8. Vida

    Ny heirloom-hagle :)

    Nå liker jeg godt gamle eller antikke våpen, så selv ville jeg gått for det, men jeg kan samtidig se at det ikke er for alle og kan være mye å sette seg inn i, men det er jo noe av det som er gøy for min del. Det positive er at det dreier seg om håndlaget kunst som man fritt kan gi videre hvis det er antikk, det er brukbart til praktisk jakt og utrolig givende å gå med. Det negative er jo at det krever mye pleie i skandinavisk natur. F.eks: https://www.vintageguns.co.uk/gun-sales/thomas-horsley-2602
  9. Det var så gøy med den gamle belgieren jeg kunne ikke legge den fra meg, så den fikk en omgang med eddik og så natron og en omgang med messingbørsten. Det var en del pussing som skulle til og jeg lurer på om jeg skal gi pipa en omgang til. Så lurte jeg på om det er lurt å polere overflaten på avtekkerbøylen og ellers der det er grovt? Og jeg fikk tak i en skjeftebit for en billig penge.
  10. Fikk en gammel belgisk enkeltskudds hagle med i et nylig våpenkjøp: Litt rusten her og der, men ellers tight og fin og med grei damask pipe uten for store rust fordypninger. Håper på å få vekk rusten og mekke til et nytt skjefte og kanskje få den klar til høsten.
  11. Så ut som et veldig fint skjefte og gratulerer med fin fangst.
  12. Konge børse, jeg fikk fornylig med meg at eley produserer en haglepatron i kaliber 16 som er med stjernebrett og har lengede på 67mm utbretta, og den har ikke plastikk mellomlegg men noe fiber som visstnok er ment å være bedre for eldre halger. Eley vip bismuth 16/65 heter den og skal være på 550bar. Kanskje det kan være noe for børsa di.
  13. Du må ut og sitte etter reven, har hørt det bli sagt at 1 rev tar 4 rådyr i året. Det er kanskje litt overdriv? Jeg vet ikke, men jeg har funnet et par rådyr kje hvor reven kun fikk med seg hode eller et bein for så å komme etter resten senere, så noe rådyr tar de.
  14. Vida

    Armegevær

    Hei, ser ut som en 1700talls dansk flint konvertert til perkusjon i Norge eller Danmark på 1800tallet. Tror den sikringa kalles doglock på engelsk. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Doglock Og det skjefte får du enten noen som kan det til å lage et ny et til deg eller lage en selv. Man får kjøpt et skjefte emne for 1500-2500kr i Valnøtt så er det bare å spikke i vei. Så kan du hente deg inspirasjon fra internettet, det er sikkert noen som har kose seg med skjefterestaurering til en sånn rifle.
  15. Det er flott hagle det, gamlingen har en sånn en. Skulle ønske de ikke var så dyre å få tak i. Her er en youtube video av en kar som koser seg med sin:
  16. 44mag er en betraktelig tammere revolverpatron en moderne 45/70 og som du ser på bilde så er det ikke allverdens kjøttødleggelse av en 44mag. Men gleden av å bære rundt på en sånn koserifle er stor. Så kan du sette på en aimpoint hvis det må til.
  17. Hei hei ikke glem å vurdere en cowboybørse i 44mag når det er snakk om rådyr. Yeehaa.
  18. Off for ei flott hagle, den blir sikkert fin å gå med i hånda. Jeg går egentlig ikke på sjøfugljakt lenger så ble plutselig tørst på noe litt mindre en kaliber 12:)
  19. Vi trenger flere bilder av den der
  20. Så just at det er en sånn stockys carbon skjefte den kommer med, de er vel Okay skjefter? Alternativt kan man kjøpe en sånn en for 200dollars fra stockys: og den vil fortsatt bare veie 2,47kg i 308. Ca. 1/2kg lettere en en remington seven med syntetisk skjefte. Lette rifler passer dessverre ikke så godt til den jakt jeg driver med men jeg syns jo alltid det er interessant med lette rifler i 222 eller 223 så hvis de får den ut i noen av de kaliberene så hadde det vært spennende.
  21. Den er fra Esbjerg i Danmark. Så gleder jeg meg til å kippe litt Amerika style med en t/c contender i stainless jeg snart får tak i. Ca. som den på bilde.
  22. Mener de sa i en av youtube videoene at den skinna bare er skrudd på så man kunne jo bare tatt den av og slengt på noen sånn lave weaver baser. Vi som søker frelsen i kinnkontakt gjør det vel av både estetisk og funksjonelle overbevisninger. Boltgangen hørtes litt skranglete ut på en av de videoene, men ikke alle plages av det heller.
  23. Det var 2 skyttere som avfyrte 2 hver den ene fra ca 10m og for han kom den rett i mot, mens for den andre fra 25m og det var sideskudd. Det så ut som at alle satt men det gjorde de sikkert ikke, det går jo fort:) God jul
×
×
  • Create New...