Jump to content

Vida

Members
 • Content Count

  39
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg kikket kjapt på vekta: S&L Legacy: 2.8 kg with a barrel length of 53.5cm (ganske sikker på at dette er på det tynne løpet som er vel Ø14mm) Vixen: 2.6 kg med treskjefte , 1.7 kg uten skjefte (ifølge en fyr på dette forumet http://www.saubier.com/forum/showthread.php?t=28205) Ser for meg at Rafdal skjeftet er lett, men har aldri vært borti et, så du kan jo måle selv og se. S&Ben hvis det er en zenith ill. veier jo 0.7 kg, så man kunne kanskje hente noe på å bytte den ut med et lettere sikte. Og som det ble sagt korte litt på løpet, er jo noe å hente der også mtp vekt, men usikker på hvor mye. En rifle som det der hadde noen måtte vri ut av mine dødskrampede hender , men hvis du har plass i garderoben og lommeboken så er det jo bare å anskeffe legacyen også og se hvilken du liker best. Eller beholde begge hvis man er så heldig:)
 2. Må sies at det er på svartkrutt skytingen at man har størst sjanse for å treffe en samler "in the flesh" , men jeg håper du får kontakt med noen som kan hjelpe deg via den kontakt eposten. Jeg er ikke sikker på om dette kan være noe for deg, men hvis du går litt ned på denne siden så er det noen lenker til noen våpensmeder med en del historie kan det virke som:) https://www.austria.info/en/things-to-do/cities-and-culture/traditions/ferlach-master-gunsmiths Tøft av Østerike å vise hvor stolte de er av sin historie/våpen historie på visit austria nettsiden sin.
 3. Kanskje du kunne vurdert ISSC spa 22lr? Jeg har ingen erfaring med den dessverre, kanskje noen her har hatt muligheten til å tafse på en? Får litt Anschutz 1727F vibber fra den, men det er vel bare skjefte som likner litt og rettrekker mekanismen, ganske sikker på at sammenlikningen slutter der:) Ser de fås nye for 6,5-7 tusen. Hadde vært spennende å høre fra noen som har prøvd en.
 4. Hei, du blir nødt til å lage en liste med modell og kaliber på de våpnene du ønsker, samt en beskrivelse av perioden eller tidsepoken våpnene er fra eller ble brukt. Det søkes om 50 stk i første omgang, og jeg fikk inntrykk av at så lenge man holder seg unna halv automatiske rifler typer så skal det kunne la seg gjøre med de fleste repeter rifler. Men du må være oppfinnsom for som det blir sagt så er "våpen brukt under 2vk" for vidt, mens "våpen brukt av norske styrker under 2vk" går innenfor. Ikke lett det her, det er derfor det kan være greit med en ledende hånd for å finne ut av alt, og det burde man kunne finne ved å ta kontakt med en fra din "lokale" samler forening. Prosessen tar forresten minst 1,5 - 2 år. Lykke til
 5. Hei, kan anbefale Meopta r2 2-12x50 RD , den er 600g og koster 14,5 lapper ny: https://www.kikkertspesialisten.no/products/meopta-meostar-r2-2-12x50-ret-4c
 6. never happen never happen Flott at du gadd å prøve få inn noe fakta i saken Eldhannas, men dessverre - never happen Utrolig trist å bli omtalt på den måten av våre politikere, og enda mer trist er at det ikke kommer til å komme et pip fra forbundene i forhold til dette utsagnet.
 7. Nå er jeg glad for at jeg må spise mine egne ord, for nå så jeg just Jenny på sporten:) Det var en rask reportasjen, men på TV allikevel. Så hvis vi nå bare kunne fått henne til å slenge inn neste gang hun er på TV at hun er litt misfornøyd med "Kompensasjon, inndragelser, sportsutøvere som må vente i flere måneder på våpensøknader,elendig kontroll og overbyråkratisering avvåpenforvaltning"
 8. Selvfølgelig må vi ta avstand fra alt av våpenlovbrudd. Men som Olesøn påpeker, vår side av saken ser aldri dagens lys. Selv har jeg aldri hørt om Jenny Stene, og det er jo akkurat det som er en del av problemet. (Må nok innrømme at jeg aldri leser diverse skytterblad, så det er nok ene og alene min egen feil) Og som svar til FredrikW: fra mitt personlige ståsted er den mini14 saken ikke en sak lenger, selv mener jeg at offentligheten har god nok grunn til å ta inndra den fra den jevnlige jeger. Men ved manglende representasjon, som jeg føler at vi er ved nå, så er jeg redd for at "ingen" kommer til å si noe på at de skal inndras uten kompensasjon. Så for meg så dreier det seg kun om å unngå at våpenet blir inndratt uten kompensasjon, og ytterligere innstramminger med registrering av magasiner og alt det andre som har blitt diskutert i tråden. Den beste muligheten for å lykkes med det tror jeg er ved å ha en representant klar til å ta opp de diskusjonene(hvor problemet er igjen at det ikke blir diskutert offentlig, slik jeg ser det). Igjen derfor jeg lengter etter en dagsnytt18 eller lignende diskusjon, hvor jeg er sikker på at vår side vil bli grundig eid, men vi vil samtidig få en mulighet til å i det minste ta opp dette med at det ikke skal gis kompensasjon for minien. Alt jeg ønsker meg er å se en person som representerer oss si i fra på TV at vi syns dette med ingen kompensasjon er dumt og at det setter en dårlig presedens. Hver gang det kommer en sånn artikkel som setter oss i dårlig lys, så vil jeg se denne representanten i kommentarfeltet med en copy paste setning som de kan ha klar: "Vi er ok med at minien dras inn, men ikke uten kompensasjon, og vi er med på en ny våpenlov og forskrift, men ønsker ikke den strengeste i Europa, for det har vi ikke fortjent."
 9. Hehe, jeg hadde faktisk helst sett for meg at det var en kvinnelig representant så vi kunne fått maks effekt, helst en ledende kvinne i noe skytesport. Men jeg kan se at det kan være vanskelig å overbevise toppidrettsutøvere til å blande seg inn i en sak de kanskje ikke kjenner så mye til (hverken far eller svigerfar hadde fått med seg at det er ny forskrift og våpenlovgivning på gang, og heller ikke 70% av jaktlaget), og så skal gå ut og kjempe en sak for noen gamle våpensamlere, som i tillegg nå er kjent for å være innblandet i ulovlige våpen osv. Nei, det er nok lettest å være på den andre siden av denne saken:(
 10. Ja jeg føler at det svir når det blir gjort på en sånn måte uten at det er noen fra "vår side" som kommer med noe. Jeg vet ikke selv hva det skulle vært, men det jeg vet er at jeg betaler inn flere tusen i kontingenter hvert år til 4-6 forskjellige skytterforeninger og klubber. Og jeg har ikke sett eller hørt et ord fra noen som representerer oss i media. (følger ikke så mye med heller, men såpass at jeg har fått med meg alle de negative sakene som er framme i det siste) Jeg ønsker meg en debatt om dette på f.eks. dagsnytt18 hvor vår side får argumentere for våpeneie hos samlere, sportsskyttere og jegere felles. Jeg ønsker meg en våpenjesus som kan forkynner fred og ansvarlighet og som viser fram de gode sidene ved norske våpeneiere. Det trengs i disse tider med terror på nyhetene og "gjenger" som skyter i byene. For vi har jo dokumentasjon i from av artikler og statistikk som er delt tidligere i denne tråden som er relevant argumentasjon for å ikke straffe vanlige våpeneiere, det bare kommer aldri fram til "massene". Men jeg kan selvfølgelig også se at dette ville vært en fulltidsjobb og mer. Men jeg hadde heller droppa de forskjellige våpenjournaler eller hva man skal kalle det som blir sendt ut i ny og ne fra foreningene og klubbene hvis de kunne brukt de pengene til å lønne en kar som kun jobber med forskriften og lobbyer ræva av seg for oss.
 11. Jeg sikta til de "offisielle" våpensamlerne som er medlemmer i foreningen.
 12. Men hva kan en så liten gruppe som våpensamlerne gjøre, spesielt når media elsker sånne saker. Det er selvfølgelig bra at det kommer fram at flere fra forsvaret og politiet selv er involvert, men jeg føler det dårlig lyset faller mest på våpensamlerne. Kanskje man som forening(våpensamlere) burde ta initiativ til å få skrevet en artikkel om hvor det positive ved våpensamlere (og skyttere generelt) blir fremhevet. Det faktum at man tar vare på Norsk krigshistorie og de hyggelige miljøene og ikke minst videreføring av våpenkunnskap og informasjon til yngre folk som er interessert i våpen og våpenhistorie i en kjempehyggelig setting med kunnskapsrike folk. Skulle bare ønske at vi var litt mer framme i media men fra en positiv vinkel.
 13. https://www.nrk.no/vestfold/ansatte-i-politiet-og-forsvaret-innblandet-i-ulovlig-vapensalg-1.14560114 Kjipt at denne saken er så mye framme for tida, jeg leste også en annen en for en stund siden hvor våpensamlere ikke akkurat ble stilt i et godt lys. Bare litt dumt med den dårlige omdømmen nå under denne forskrifts prosessen.
 14. Ja det var det da Det jeg trenger er et lett treskjefte , men får kanskje bare spikke til et selv til slutt
 15. Hei, her melder det seg enda en som har blitt frelst av Blaseren Jeg kom over et godt juletilbud og heiv meg på en r8 pro i 308. Det ble 20 lapper for rifla og 3-4 for basen så det var jeg veldig fornøyd med. Slang på en zeiss duralyt 2-8x42 med rødpunkt, veldig fornøyd med den også. Jeg er en av de som sikler etter tre på våpen, men klarte ikke å vente på å komme i livssituasjonen($$$) der det skulle være moralsk forsvarlig i heimen å kjøpe en Black eller lux eller en av de hinsides pene k95 som jeg har sett andre i denne tråden har vist. Så det ble med en pro, men kan bare si at det er den beste plastikk/kompositt stokken jeg har prøvd, så positivt overrasket der. Lurer allerede litt på en grs, men er nok enig med andre her at den ser litt "stor" ut, så jeg går og fantaserer litt på om man kanskje kunne pusse litt ned på en sånn en. Det ser ut som at det er en del materiale omkring forskjeftet som kan gå, muligens andre steder. Sporter stokken hadde nok vært midt i blinken, men den var jævlig dyr sist jeg så en sånn på ei svensk nettside. Uansett, strålende fornøyd, presisjonen er jo utrolig og det hele med løpsbytte og kikkert feste, jeg blir helt målløs det er så rått. Det ble noen fine leirdue turer i påska:) Vurderer å kanskje på et tidspunkt kappe til 45cm og slenge på en Sonic35 jeg har liggende, da vil den ende på ca samme lengde som original løp. = handy:) Måtte selvfølgelig ha en docter base fra titaium works Tyskland, det er jo tross alt en del kratt her på heiene (sa jeg til meg selv) Den sitter så lavt som det går an, kjempefornøyd med den også. Det er ingen tvil, alt det beste lages i Tyskland:)
×
×
 • Create New...