Jump to content

Vida

Members
  • Posts

    110
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Vida last won the day on March 30

Vida had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Vida's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • Very Popular Rare
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

102

Reputation

  1. På noen andre Valnøtt skjefter jeg har holdt på med og som jeg var litt ivrig med linolja på har det tatt flere måneder før det føltes som om de kunne få på en finish og håndgnikkes. Men jeg klarer ikke å følge noen av metodene ordentlig og påfører for mye og ofte olje for å kunne se hvor det må mer puss til. Men nå har jeg fått tips om sikkativ for å få det til å herde(oksidere?) fortere. Jeg er litt usikker på om det trengs hos meg da jeg har god tid. Jeg tror det er noe anderledes effekt å kjøre olje og stålull i flere uker som jeg forstod det som at Roe gjorde. Så jo veldig fint ut så langt.
  2. Hei, det er veldig vanskelig å velge fra start og nesten alltid finner man noe "bedre" etterhvert, og da kan man ofte være glad for at man har kjøpt noe som man greit kan selge igjen uten for mye tap. For eksempel beretta. Hvis du ikke er gift med kaliber 12 så er jo denne innenfor budsjettet ditt: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=347099365&ci=4
  3. Ja det er flott tre. Koste meg noe voldsomt med spikkingen men jeg har ikke prøvd meg på nettskjæring enda. Det slår meg som veldig konsentrasjons krevende og det vet jeg ikke om adhden tillater. Men det er jo fort gjort å la seg inspirere av andre her så det kan jo hende. Alkannaroten er allerede kommet fram i posten så nå venter jeg bare den nye månen før det er fram med trollmannhatten;) Gnikke litt linolje imens da jeg ikke kan vente
  4. Måtte sette sammen belgieren for å prøveskyte da jeg ikke klarte å vente lenger. Den fikk også et slags foskjefte som jeg er litt usikker på. Smalt et par eley vip bismuth 12/65 på 470bar gjennom den og det var grei samling. God påske til alle driftige hender.
  5. Flotte saker ruger 1, har du noe oppskrift på den rødolja? Twist på dette pipa
  6. Jeg tror ikke det er noe sånn stopp på de siktene jeg har nå for tida, så selv løser jeg det med å tegne en pil med sprittusj. Det er egentlig kun på salongriflen jeg skrur på sikte.
  7. Støtter alle som anbefaler å handle brukt, kjøpte en leupold 6,5-20x40 til 3tusen og de 4-16x50 til schmidt &Bender pleier å være mulig å finne til 5-7tusen så bare holde et øye på finn så kommer det sikkert noe spennende.
  8. Vi må ha et bilde av rifla hvis du har.
  9. Bare få den sett over av en børsemaker hvis du er usikker, men ut fra bildene ser det ut som gode saker. Noen ganger er de stemplet under pipa hvilke ladninger de er trykk testet for, det kan jo gi noe indikasjon på hvilken ammo som kan være greit å bruke.
  10. Vida

    300 BLK Erfaringer

    Det er godt du sier for jeg mente at jeg hadde en 357 revolver med masse skudd til og så kjøpte jeg ruger 77/357 som jeg så sikter til i resten av innlegget.
  11. Vida

    300 BLK Erfaringer

    Må bare stemme til Torf sine bemærkninger her, da jeg for noen år siden gikk den ruta han beskriver med en revolver i 357 som jeg hadde uendelig med 38 wadkuttere og den billigste mantla 357 fra pmc, jeg tror det var 158grs. Fikk den gjenget og satte demper på og det ble en flott og veldig lett liten sak som var som torf beskriver fullstendig som sub 22lr med de 38 wadkutteran, og de samlet tilfeldigvis greit. 357en jeg hadde var ikke ladet til rådyr, men var allikevel overraskende "stille" til å være såpass god fart i de kulene. Ser for meg at det kunne vært en lett liten rådyr/rev/hare/gås/sjøfugl børse med den rette ladninga eller kanskje 2. Men 38 hadde store problemer med kamring som følge av at de var flate , så det ble i praksis enkeltskud. Men det ble aldri noe av planene da jeg syns skjeftet er for lite og i plast og jeg har ikke fått laget meg et nytt et og mange andre planer har blitt begynt på i mellomtiden, men tanken er god tror jeg, spesielt hvis man har mye 357/38 ammo liggende fra gode tider når det var gratis ifht i dag. Kunne dessverre ikke finne bilde av den på mobilen.
  12. Vida

    Ny heirloom-hagle :)

    Nå liker jeg godt gamle eller antikke våpen, så selv ville jeg gått for det, men jeg kan samtidig se at det ikke er for alle og kan være mye å sette seg inn i, men det er jo noe av det som er gøy for min del. Det positive er at det dreier seg om håndlaget kunst som man fritt kan gi videre hvis det er antikk, det er brukbart til praktisk jakt og utrolig givende å gå med. Det negative er jo at det krever mye pleie i skandinavisk natur. F.eks: https://www.vintageguns.co.uk/gun-sales/thomas-horsley-2602
  13. Det var så gøy med den gamle belgieren jeg kunne ikke legge den fra meg, så den fikk en omgang med eddik og så natron og en omgang med messingbørsten. Det var en del pussing som skulle til og jeg lurer på om jeg skal gi pipa en omgang til. Så lurte jeg på om det er lurt å polere overflaten på avtekkerbøylen og ellers der det er grovt? Og jeg fikk tak i en skjeftebit for en billig penge.
×
×
  • Create New...