Jump to content

RuneElling

Members
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Takker for tips. skal prøve det. Kassa er nok alu ja. er utrolig lett. tenkte og prøve og pusse først med 2000 papir og se om det slipper. hvis ikke prøver jeg lut. strip all til drake chemicals bør gjøre jobben. består av lut og krystallsoda, og de har et eget produkt som er beregnet for alu. . ser ikke fint ut slik det er nå. Bare synd at en ny låsekasse koster 4800 kr. og et nytt våpen koster 4000kr . Ser ikke helt hvodan jeg skal evt få en ny igjenom på søknaden. når kvoten våpen er brukt opp.
 2. Har et problem med rugeren min. som du ser på bildet så er det korrodert eller malingen flasset. har forstått at dette er et problem på disse. dette er den heldempet rustfrie utgaven fra alms. Hvordan får jeg dette fint igjen? kan jeg legge den i et bad med malingsfjerner og levere den til pulverlakkering? Er en bedrift her i sør som ikke tar mange kronene for og pulverlakkere. tenkte og ha noe som varer. har vurdert duracoat. men redd for at det ikke blir noe særlig fint med sprayboks.
 3. Har ei 9mm halvauto marlin camp 9. denne spiser som sakt 9mm ammo. Men hva kan jeg evt bruke denne riflen til i jakt. mener jeg søkte den inn som småvilt jakt. tenker på skogsfugl og bever. om det hadde vert noe. Finnes vel en tabell over hva de forskjellige kaliberene kan brukes til men denne finner ikke jeg. Var vel mest et impuls kjøp denne riflen. var billig og da må man jo selvfølgelig handle
 4. Er ei sån marlin camp 9 rifle jeg har som bruker 9mm luger patroner. Får bruke 30-06 rifla. Får desverre ikke lov til og kjøpe flere jakt våpen av politiet. Har brukt opp min kvote på 7 jakt våpen.
 5. Hva er egnet våpen til bever jakt. Ser for meg at en rifle av et kaliber er det beste pga avstand og slagkraft. Har ei 9mm rifle og er redd dette blir for svakt, og ei 30-06 rifle og blir kanskje litt for kraftig.? hva mener folket?
 6. Min Fair premier hagle har nå sett sine bedre dager med rustet løp og låsekasse. Så for og reparere dette så lurer jeg på om det går an og pulverlakkere disse delene? Vet at delene går gjennom denne behandlingen før de blir lakkert, men er usikker på om delene kan ta skade av dette. Fjerner denne behandlingen blånering og rust, eller må man gjøre dette på forhånd? Hva med og bruke strip all til dette? 1trinn: avfetning gjennom jernforsfat og vann (60 grader) 2trinn: avspyling av jernfosfat. 3trinn: spyling i rent vann. 4trinn: spyling med demineralisert vann. 5trinn: oxsilanbehandling. 6trinn: avspyling av overskuddsoxsilan med demineralisert vann. så blir de lakkert og bakt i en ovn med 250 grader.
 7. Kontaktet alm og de kunne ikke svare på det uten og se på det. kontaktet jakt og friluft der jeg kjøpte den og hører hva de har og sier. bor i kristiansand.
 8. Så det du sier er og produsere ny sikring bare speilvende den. Lytte den 4kantede siden over på andre siden
 9. Hei. Kjøpte en slik Girsan mc312. Som fungerer utmerket til mitt bruk. Men eneste problemet er at jeg er links skytter og hver gang jeg fyrer av et skudd, så kommer sikringen på pga avtrekks fingeren går imot sikringen. Kan man skifte vei på disse, eller få gjort noe med det. Innmaten skal være ubeskrivelig lik berneli sine hagler.
 10. Ung fugl er og foretrekke. Skytes et stykke ute i havet. Skjønner folk er kritiske til denne type fugl. Men er forskjell på hvor de fanges og alder. Men alle spiser hummer og slike skalldyr. Dette er jo åtselspisere i havet. Og de spiser det meste spesielt torsk.
 11. RuneElling

  Måke som mat

  Etter en natt på sjøen. Så var målet and. Men har i langtid hvert nyskjerrig på måke. Etter et par timer på post så ble det første offeret felt. En spraglete ung måke. Bryst stykkene ble tatt ut og lagt på bålet med salt og pepper. Jeg kan si en ting til dere som ikke har prøvd måke. Dere har gått glipp av noe. Smakte nydelig. Er litt kresen på smak selv. Men dette kan bare anbefales.
 12. Ja. Er denne så lufting er det nok av. Heiste den opp fra bunnen i går en meter eller noe sånt. Nå var det 4døde. Men ikke noe svart belegg på de. Regner med at de var tomme innvendig at de døde av det. Har matet med 4 makrell i dag. Så får vi se i morgen hvordan ståa er De stod på sandbunn men bunnen er dekket av treavfall/bark som er skylt inn fra havet. Ser et belte lenger inne som går utover. Så kan være dette de ikke tåler.
 13. Har hatt de i teinen i 4 dager men de dør sakte en etter en. I dag var det 10 stk som var døde. Tok ut alt dødt og alt av tank. Som jeg kastet et stykke unna teinen. Den har stått på 10m dyp. Bunnen er nok sand og tre/bark som har drevet inn fra havet og lagt seg på sanden. Heiste teinen opp fra bunden og mater med en stor makrell og knuste blåskjell. Får se i morgen om flere er døde
 14. God dag. Etter noen vellykte trekk. så har an rundt 50 krabber. Så er spørsmålet. skal man bare dumpe de i sanketeinen? Etter det jeg har lest så har jeg fylt bunnen med et lag tang, og lagt krabbene oppi med noen blåskjell. skulle ut i dag og legge ned flere krabber. og to var døde. De var helt svarte på undersiden. Er det noe jeg må tenke på her. Har fått et tips at man skal fore de med blåskjell og sei noen uker før man skal koke de. hva skal man gjøre for at de ikke skal kunne knuse hverandre. blir jo en del krabber oppi der. den er størrelse på sanketeinen er Mål: 98 x 53 x 48 cm.
 15. RuneElling

  Knekke hagla

  problemet er at jeg må åpne den med feil hånd. så i stedet for og skyve så hadde det vert bedre for meg og trekke.
×
×
 • Create New...