Jump to content

Hanekammen

Members
 • Posts

  110
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Hanekammen's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

 1. Hei! På nittitallet kjøpte jeg ei Tikkarifle i 30-06 kaliber. Kasse 695 og kort løp. Tror den ble kalt Battue. Forhandler skrudde av Sikteskuret(Afrikaskinnen) ved kjøpet pga montering av kikkert og en slik skulle jeg gjerne hatt tak i da jeg kunne tenkt meg å skutt med åpent sikte. Samme med kornet. Hvor kan man få tak i slikt tro? På forhånd takk.
 2. For meg er gamle 30-06 favoritten av disse to. Har jaktet med begge men synest rett og slett 30-06 er mere jaktpatron i en universal sammenheng. Gir meg som hjemmelader også større fleksibilitet i henhold kulevekter. Har kort løp i min Tikka 695 men har fremdeles ikke satt i gang en skogbrann pga stikkflamme. Men smaker er som baken,delt i to..
 3. Var kun produkter fra Hoppes her i huset i mange år. Ligger nok litt nostalgi i dette men nr 9 var et meget godt middel. Luktet så godt det gikk historier om kvinnfolk som satte en dusj under armene når de skulle på fest og sjekke opp karfolk. Jegere selvsagt-)
 4. Hei! Noen som vet om det er mulig og få tak i Hoppes nr 9 noen steder? Snart jul og savner godlukten-) I det store utland?
 5. Takk for svar-) Akkurat det jeg var ute etter Egentlig bare på grunn av nysgjerrighet jeg spurte men tenkt litt på dette-) Kanskje ei kule i 30 diameter kan være lugum til ymse jakt i høyere hastigheter. F.eks rev og varmintkule-))
 6. Er det lov å slå ihel dyret med øks!!!!!!!!!! Hva er det loven sier??? Vil bare vite-)
 7. Hei! Lurer simpelthen på hvor lette kuler du kan lade opp med til 30-06? hvilken hastighet kan du oppnå. Og hvordan blir kuleholdet? Noen som har erfaring med dette?
 8. Forbud mot hjemmelading evt utføres av våpenforhandler..............
 9. Har min sx3 12/76 på fjerde året nå. Null funksjonsfeil og en drøm og skyte med etter mine spesifikasjoner. Men hender nok jeg tar frem o/u hagla også når jeg skal etter rypa-) Sinnsstemning bestemmer.
 10. Heisan! Har en sønn som kjøpte en pakke patroner til 223 riflen sin, Geco. Stod på pakken at utgangshastighet var 1010 m/s. Synest dette var mye da det dreier seg om 55 grains fmj kule. Kjører desse Geco-karene absolutt max ladning under produksjon er det litt skummelt? Eller hva tror dere?
 11. Hjertelig-) Blir en tur på banen igjen-)
 12. Hanekammen

  Innskyting

  Hei! Fikk et Redfield revolution kikkertsikte jeg monterte på 223 rifla mi. Skulle skyte inn rifla i dag og skjønner meg ikke på klikkjusteringene på denne. Er det slik at på noen merker betyr klikk mot høyre at selve trådkorset justeres mot høyre istedet for treffpunkt?
 13. Hei! Noen som har gode anbefalinger ang hagl-ammunisjon til duejakt? Var ute i kano på andjakt og ble deprimert over antall skudd jeg måtte bruke på få fugl. Selv om fuggeln havnet midt i svermen måtte jeg gi den et ekstra skudd. brukte Eley stål nr 5
 14. Har alltid gått med 4 hagl på skogsjakt som primær str den gangen vi jaktet med bly. Nå er det på n igjen og jeg har handlet inn en ny forsyning hagl der 4 for meg er mest universalt på slik jakt. 36 grams ladning.
 15. Hanekammen

  Aya!!

  Spansk fabrikant?
×
×
 • Create New...