Jump to content

derreck

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

derreck's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Collaborator
  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter
  • Dedicated Rare
  • First Post

Recent Badges

6

Reputation

  1. Jeg personlig har ikke behovet da rifler allerede er i våpenskapet. Men tenker på de som nå må nesten vente et år på få behandlet søknadene sine. Våpenkontoret kan jo ikke lenger kreve vedlegg fra klubben/dssn når man søker på våpen. Så nå er det jo mulig å søke tidligere så fremst man kan dokumentere medlemskap og aktiviteten som må til for erverv.
  2. Av ren nyskjerrighet. Hvor står det at man ikke kan søke før karantene tiden er fullført? Det eneste jeg kan lese meg frem til er at etter karantene tiden på 2 år så kan man erverve halvautorifle. Står ikke noe om når man kan søke. Eller har jeg oversett noe? Så hvis karantenetiden er fullført på det tidspunktet søknaden behandles så har jo søker vært medlem i 2 år og da kan da vel ikke søknaden avslåes på det grunnlaget at søknaden er levert inn en tid før 2 års perioden. Politiet kan gje løyve til erverv og innehav av halvautomatiske rifler som nemnt i våpenlova § 5 andre ledd nr. 3, og våpenmagasin til slike rifler med større patronkapasitet enn 10, med dei avgrensingar som følgjer av § 3-1 og § 3-2, til personar som: 1. har gjennomført tryggingsopplæring som vert arrangert av skyttarorganisasjonen, 2. har i minst to år vore medlem i skyttarorganisasjon som har eit godkjent skyteprogram for den omsøkte våpentypen, og 3. dei siste to åra har gjennomført minst 10 organiserte treningar og minst 10 opne stemner arrangert av skyttarorganisasjonen.
  3. Timney avtrekket til Glock er vel noe av det beste som er å oppdrive. Har det selv på min Glock 19, og kan nesten ikke kalle pistolen for Glock mer. Total forandring til noe mye mye bedre https://www.brownells.no/epages/Norge.sf/no_NO/?ObjectID=8555152
  4. Det er riktig oppfattet. Dette skal gå igjennom uten problem. Du kan også erverve 9mm i spesialpistol, så kan få 5. Skyter du PPC1500 som ligger under NSF, så kan du erverve 4 til..
  5. Jeg regner med at du har ervervet den 9mm du har til militærfelt. For at du skal få samme våpen (9mm) i samme bruksområde så må du ha en del aktivitet. Dette sier våpenforskriften: § 4-8.Kor mange skytevåpen som kan ervervast til sportsskyting Politiet kan gje løyve til erverv og innehav av eitt komplett skytevåpen, samt våpendelar til desse skytevåpena, for kvart godkjent skyteprogram. Politiet kan likevel gje løyve til erverv og innehav av inntil to komplette skytevåpen til eit godkjent skyteprogram (reservevåpen) til personar som det siste året: 1.har gjennomført minst 10 konkurransar i det aktuelle skyteprogrammet, der fem av desse er opne skytestemner, eller 2.har teke del i internasjonale meisterskap. Du har også muligheten til å erverve 9mm i grovfelt, hutiggrov og 25m grovpistol. Men da forlanges det også aktivitet de siste 6 månedene. Akuratt som nybgynner: Dette sier våpenforskriften: § 4-6.Krav til medlemsskap, aktivitet og opplæring for erverv av pistolar eller revolver til sportsskyting Politiet kan gje løyve til erverv og innehav av pistolar eller revolverar til sportsskyting til personar som: 1.har gjennomført tryggingsopplæring arrangert skyttarorganisasjonen, 2.i minst seks månader har vore medlem i skyttarorganisasjon som har godkjent skyteprogram for den omsøkte våpentypen, og 3.siste seks månader har gjennomført 10 av skyttarorganisasjonen sine organiserte treningar eller konkurransar. Som du ser så må du ha minst 10 organiserte treninger eller stevner. Og de tar ingen hensyn til at det har vært korona.
  6. Poeng er poeng, så lenge det er L2 eller høyere.
  7. Syns ikke du skal klage så mye. Jeg leverte inn søknader 2. februar og fikk ikke svar før 3. november. (9mnd og 1 dag) Søknadene dine blir nok behandlet når det er din tur, de ligger nok i bunken med alle de andre sine som også venter på tur. Det går nok ikke raskere om du purrer omså hvor mange ganger. Som Ludoben skriver, "du kan også være like sikker på at de gir det en god gammeldags blank en"
  8. Her ønsker jeg å dele min tolkning av loven litt forenklet forklart. Men mulig er jo at jeg tar feil, men jeg trur jeg har tolket den riktig. Skytevåpen blir delt i 3 fareklasser. Fareklasse 1a: Jaktvåpen, rifle og hagle. (Jegerprøven) Fareklasse 1b: Konkurransevåpen, rifle og hagle. Fareklasse 2: Konkurransevåpen, pistol og revolver. Fareklasse 3: Konkurransevåpen, halvauto rifle, sånn som AR-15 og lignende. Det er kun mulig å låne et våpen i samme fareklasse man har våpenkort på, eller i en lavere fareklasse og også jaktvåpen selv om man ikke har jegerprøven.
  9. Som jeg har forstått til nå så er jeg rimelig sikker på at det er KUN de som skyter dynamisk og kan erverve halvauto rifle som får beholde minien. Det jeg er usikker på er om det tar opp en plass som konkurranse rifle. Da tenker jeg på om du f.eks har både open og std rifle, så må du ha skutt såpass mye at du kan ha reserverifle for å få beholde den, eller om de bare lar oss som har muligheten til å ha halvauto rifle får ha den i skapet. Den er ikke brukbart til noe annet uansett, men moro å ta med på banen av og til. Men jeg skal gjøre det jeg må for å få beholde minien min, uansett om den blir brukt eller ikke
  10. Det har nå blitt mulig å erverve 2 reservevåpen til hvert bruksområde. Men jeg har ikke funnet ut hvilke kriterier det er for å erverve reservevåpen nr 2. Noen som vet?
  11. Jeg har også innvilget søknad på en SAR M1 i .223. Og jeg har vært i kontakt med PVAS om de kan bestille en rifle til meg. De virker ikke akuratt interessert i å bestille. Arsenal selger jo fortsatt rifler og vi har ikke noen import stopp i fra Bulgaria, så jeg ser ikke problemmet. Er det noen andre i kongeriket som er importør av Arsenal?
  12. Fikk en telefon i dag fra en meget hyggelig dame på våpenkontoret her i Øst PD. Hun hadde bare et par spørsmål om noe aktivietet. Så var alt i orden, hun bekreftet at søknadene var godkjent og at jeg skulle få mail med innbetaling. Mailen er mottatt og beløpet på kr 748 ble raskt betalt. Da er det bare å vente noen dager på papirene
  13. Da er det håp om at jeg også får svar snart. Jeg la en stor konvolutt med søknader i postkassa til Øst PD på Grålum den 17/7. Det er 12 uker og 4 dager siden. Håper jeg får svar denne uken...
×
×
  • Create New...