Jump to content

Johs81

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Johs81's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Takker for svar. Det har aldri vert jaktet hjort før nei. Hjorten er relativt ny i området. Og det har kun vert aktuelt med rådyrjakt. Takker for svar.
  2. Ja, hvordan det løses rent praktisk er en ting, spørsmålet var om det var mulig. Men om grunneiger er positiv, vil de som har "kjøpt" rådyrjakta kunne ha innsigelser på dette?? takk for svar.
  3. Hvordan er regelverket om et jaktlag har rådyrjakta på et gitt mengde eiendommer, Men et annet jaktlag i etterkant søker om hjortejakt med enda flere eiendommer inkludert der det jaktes rådyr? Kan en eiendom inngå i to forskjellige jaktvald?
  4. Bikkja er jo ikke ung lenger, men om den er frisk, er vel "mett av dage" som 8 åring, litt drøyt på en beagle..? Har ingen mistanker om plager, og noen utvidet vetrinærundersøkelse har vi ikke hatt. Hun er supermotivert om dagen. Har alltid lyst på tur, samme hvor langt. Det har aldri vert et problem. Og nesa går i bakken som den alltid har gjort. Sykkel har jeg aldri brukt med hund. Men mye slipp og sportrening har hatt enorm effekt både på kondisjon og jaktlyst. Merker det på hele bikkja. Tidligere kunne hun vere fornøyd inne en hel kveld. Nå maser hun og vil ut støtt. Det første hun gjør på trappa er å sjekke om det er noe spennende på overvær. Hun tok ut dyr rett utafor døra her for to dager siden. I går ble det ikke slipp, men tur med unger å bæremeis. På kvelden la jeg ut et spor på nesten 1 km. med en to år gammel frossen rådyrfot. Jeg kryssa en bekk og to sauegjerder. Mye ulendt terreng med skog og lyng og litt kulturbeite. Hun tok hele løypa på få minutter uten å nøle et sekund. Så nesa er i orden hvertfall. Bruker biter av hjortehjerte som belønning. Vet ikke hvor mye effekt det har men jeg tenker det kan virke positivt. Vi får prøve så godt vi kan å få det beste vi klarer utav de siste årene. Men ingen tvil om at generell jaktstimuli virker, og er veien å gå. Nå jager hun katta i stua bare for gøy igjen. Det er en stund siden sist.
  5. Hei. Jeg overtok ei beagletispe for 4 år siden. Hun var meget bra på jakt med gode søk, og passe lange drev. Stammer fra premierte foreldre (tyriberget)Jager rådyr og hjort. Nå er hun 8. Det har seg sånn at matfar har prestert å få to kjappe små barn de siste to år, og det har desverre gått ut over tida med børse og bikkje. Spesielt i år (2018)har det blitt lite jakt. Vi skjøt dyr for henne i fjor (17) rett før jul. Men også da ble det veldig få turer. Problemet mitt er at hun nå, før jul var helt "av" på siste turen. Skal nevnes at det var barfrost, løpetid og mye vind, så utgangspunktet var vanskelig. Så er det nå sånn at man får den hunden man fortjener sies det. Jeg har ikke gjort jobben. Så nå starter redningsaksjonen. Jeg trenger tips for en god strategi før neste sesong. Det åpenbare er å trene kondisjon og slippe mye nå mens det ikke er båndtvang, og rådyra fremdeles er i god form. Bor landlig og har litt muligheter. Har sluppet henne i samme område nå hvor jeg vet det er dyr, og det ikke jaktes, flere ganger de siste ukene. Hun har tatt ut dyr de fleste gangene. Men søket er trangt og usikkert, og losen er kort. Jeg følger til tapet, og hun jobber ivrig etter tap. Hvordan belønner jeg best jobbinga her for å stimulere til lengre loser og større søk. Er redd for å belønne "tap". Jeg får jo naturlig nok ikke skutt noe for henne før til høsten igjen. Jeg har et par frosne rådyrføtter som jeg har brukt litt nå på å legge ut spor. Det funket veldig bra, og hun jobber raskt og henter fort inn løypa. Andre brennheite tips til å vekke instinktet??
  6. Ja jeg har ei halvgammal husqvarna 1640 som skyter stygg-godt med nesten alt den blir matet med. Derfor er den helt umulig å ikke være glad i. Så jeg har lyst å freshe den opp litt. Ikke jåleri, men funksjonelt og med ja, nettop noe som varer.
  7. Noen som har testet DuraBlue? Resultat, erfaringer, synsing og krangling takk.,
×
×
  • Create New...