Jump to content

babu87

Members
  • Posts

    33
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by babu87

  1. Om du ikke har i familien eller venner så er NJFF en fin plass. De har opplærings- introduksjonsjakt på mye, litt avhengig av hva de ulike lokallagene tilbyr av jakt. Mange erfarne og hyggelige jegere og en veldig god start/alternativ for å få jaktet. Kommer mye på rådyr straks på kalenderen til NJFF. Om du søker på introjakt NJFF så kan du legge til og fra søkealternativ.
  2. Takker for inspill. Bøylerifle med boksmagasin er et praktisk forslag, men blir veldig lite tidsriktig, skal helst være litt old-school. Skal ta en titt på Pedersoli, godt tips. Henry har jo side port, case hardened kasse og ikke så verst treverk fra bilder. Ei litt tung dame er helt i orden om hun er flott å se på og skarp i nebbet. Skal høre med levering. Hvor kjøpte du din?
  3. Wingmaster HD er bra saker, men pleier å skyte ganske store hagl på rådyr. Hva slags kammer har du og har du choker som tåler tungsten, rett og slett hvor sterk hagla de er? Kommer langt med 12/70 patroner, men 12/76 gir mer haggel om du tåler litt "unødvendig" økt rekyl. Liker vismuth da det gir lite rikosjetter og kan skytes som bly. Er ikke fan av ultra høye hastigheter med stål da det er svært ubehagelig å skyte med. Ellers så har man matrix-tungsten, kobber og vismuth-kompositt. Har også regn tungsten, men de er superharde. Generelt er det meget begrenset utvalg på god miljøammo til rådyr nå. NJFF har et greit pdf skriv til anbefalt hagl som man finner på nett. Den ble laget ved forige "forbud" her står det mye greit. Uansett hva du havner på så er litt grovere hagl ikke feil, men du må teste 2-3 patroner for å teste skuddbilde samt maks avstand. 20-25m er nok fornuftig, kan strekkes med veldig gode patroner og større hagl, men er begrenset hvor mye.
  4. Har prøvd .432 av og til bedre, noen ganger ikke i det hele tatt. Lukter at jeg helder mot 30-30, greie samlinger det. Så da gjenstår det å treffe på gode ord om Henry. Hvordan er du ellers fornøyd med Marlin 30-30?
  5. Vet det i utgangspunktet skal gå som smurt, men begrenset hvor mye bomkjøp man skal gjøre om man får tøyseløp. De samlingene som du nevner hadde bringt frem et stort smil om de var konsistente. Henry virker som det beste i lever action, men begynner nok å helde mot 30-30, det må da være noen som har ei Henry big boy.
  6. Har hatt en Uberti 1873 i 357, har mistet mye av troen på pistolkaliber opp til 100m i bøylerifle, selv om ønsket har vært stort. Kan ikke se for meg blyfri .357 kuler/ammo. er eller blir veldig tilgjengelig. Om man kunne fått under 3,5 tommer på 100m så hadde jeg godt for pistolkaliber, men fra tester har det vært temmelig tvilsomt. Mener at man bør ha så pass god samling at man har muligheten til å ta skudd på 100m, samtidig som man ikke bruker hele ringen på storviltprøven. Mulig jeg har vært uheldig med løpet jeg fikk på min Marlin. Om man er helt ned i 50m som man har sett tidligere, kan man like gjerne skyte slugs eller premium buckshot.
  7. Hei, ut fra YouTube så Ser henry mye mer skikkelig ut en for eksempel Marlin, om det ikke stemmer så skrik ut, har du Henry?Henry leveres også med 8-kantet løp, er tyngre og virker mer beafy, jeg får litt frysninger av sugerørsløp, og ekstra vekt gjør meg ingen ting. Har hatt marlin 1894 i .44 magnum, den hadde desverre microgrove løp, den funket fint til westernskyting, med 100m kunne man bare glemme. Samlingene var så store at slug fra hagle var faktisk betydelig bedre. Og da er det prøvd mye forskjellig ammo. Skutt fra bag, kikkertsikte, skikkelig rengjøring av løp ++. Har ikke lyst å oppleve det igjen. Er absolutt enig at å skyte .44 magnum er betydelig mer handy, enn å gå opp til 30-30 Tenkte på 30-30 siden jeg kan lade selv, og om det kommer blyforbud er 30-30 mer tilgjengelig for blyfrie kuler. Samt at man får høyere BC og burde da også gi bedre samlinger på 100m. Er klar over at bøylerifle ikke er en benkeskytter, men om man kan stole på ikke stort mer en 2,5 tommer på 100m så er det greit. Hadde håpet på om noen har en av utgavene, har god eller dårlig erfaring.
  8. Hei! Noen som har erfaring med Henry big boy lever action med eller uten side port 20" 30-30 eller .44 magnum, hva kan man forvente av presisjon på 100m? (legger til grunn god ammo, skyting fra bagg, kikkertsikte og god skytter, altså hva rifla klarer å levere gjevnlig ikke bare en gang av og til)
  9. Ser bmwear.no har litt kal 20 i vismuth, kan sikkert ringe Jaktdepotet også, er nok et bedre tilbud på vei om ikke så lenge til. Personlig styrer jeg unna stål og tungsten til jakt, da det som regel er noe steiner eller fjell i bakgrunnen med tanke på rikosjett. Tungsten er jo supert ellers, med prisen er en av de minst hyggelige. Greit fornøyd med vismuth, men styr unna de billigste og slaskete patronene. Der bør være minst 6% tinn, det er det nok i de fleste nå. Hadde også ekstem dårig erfaring med eley bismuth 1. generasjon. Mye av hagel var knust før det kom frem til skiva og hadde ekstremt ugjevn hastighet i kaldt vær, godt de aldri kom på jakt. Vismuth er et greit alternativ til bly og er nærmest av alternativene. Bioammo fra UK er på vei inn i Norge, de har en versjon med vismuth-kompositt,den skal i utgangspunktet være noe rimeligere enn vanlig vismuth, tatt med ei klype salt. Om du velger kaliber 20 eller 12 skal ikke jeg henge meg opp i. Bruker kaliber 12, mye pga. det er mest vanlig og best utvalg. Benytter nr. 4 buck (6,1mm) 33 gram til rådyr i vismuth, tilsvarende kan du få til 20/76. Noen vi si at det for grovt, men med 29 haggel og utallige tester er dette et flaggskip i mi hagle. For meg var dette den beste kombinasjonen mellom mange haggel og få haggel med rikelig energi. Har testet større også, men ser det kommer opp noen utfordringer med skuddbilde bla. Nå har jeg ladet selv, fordi jeg synes det har vært dårlig utvalg til miljøvennlig amo. samt andre patroner, om man ser etter noe spesielt uten at det skal bli svindyrt. Man trenger heller ikke de sykeste hastighetene på så stort haggel. Er ikke fan av 12/76 med 50 gram haggel til jakt heller, det er ikke nødvendig og eventuelt 2. skudd kan du vente til neste dag med å få sendt av gårde. Mange benytter nok kaliber 12 patroner til jakt som kan sammenlignes direkte med kaliber 20. Noe som er kraftig nok, som man heller ikke får løse tenner av. Når du tester patroner med ulike avstander, trangboring og eventuelt hastighet, ta et par ekstra skudd når du har funnet noe som ser lovende ut, man kan fort bli lurt om man legger hele vurderingen på et skudd. I dette temaet er det så klart mange meninger, jeg ville lagt vekt på å finne noe du liker, stoler på og som ikke er for dyrt.
  10. Ring Jaktkompaniet på Evje i Agder, de hadde Longshot, hs-6 og diverse snask, men kan være de er tom nå
  11. Nå fikk jeg mest lyst til å levere rep. øvelse\ HV uniformen å bli pasifist for 1000 år, sammen med de andre faens byrokratiske eu-kåte hengerumpene. Nå er der bare skal ha! skal ha! og alt skal bli forbudt. Norge skal bruke såkalt miljøvennlig ammunisjon til og med i strid. Driter i farlige hendelser, økt slitasje på våpen og halvert rekkevidde. Er på god vei til å bli et drittland der alle skal løpe rundt som angivere å bestemme hvordan folk skal leve. Minner meg mer og mer om slik det var i øst Berlin på 1970-80tallet. De vil nok heller ha vekk alle våpen på sikt, og tar sleipe steg år for år. Snart må man søke om å kjøpe gummisko også. Helt Koko alt dette her. Skulle ønske jeg var 85 år i dag og slapp alt dette vaset, sammen med den fisefine og ikke bærekraftige utviklingen ellers i samfunnet. Tenke miljø er bra, men bør rette tiltakene der de har mest effekt. I vesternskyting er det krise med blyforbud for haggel, og kroken på veggen om det er snakk om totalt blyforbud. Å skyte med tinn og vismut er utelukket selv for Bill Gates. Her har vi søkt om disp. flere ganger, men det har ikke vært snakk om til nå, selv med byråkratisk språk som ikke det er mye av her. Dette har ført til en del frafall da hagle er ofte veldig populær del av skytingen. Vi har sett på andre løsninger som modellkitt, slug og stål på tilpassede blinker, med det er noe styr, og krever ofte hjemmelading. Dersom det gjelder plastik wad også ja da kan man like gjerne begynne å strikke. Annet eksempel på tulleri. Lite vits å bytte ut plast skjea på god morgen jugurt, når det renner svære elver med plastik, ut i havet fra Asia. Resten av begeret er jo fortsatt plastik også... Jeg skriver med store ord, er egentlig veldig snill og hyggelig Jeg er nesten ikke sint, bare veldig skuffet...
  12. Bare hyggelig Koselig kaliber
  13. Hun skal få litt kjærlighet så blir det et lykkelig forhold igjen, jeg har troa Er ikke enig at Remington 700 i .308 med ei frekk kule ikke funker fint til ut over 800 m dersom det er lite vind. Jeg får gå innom parterapi (børsemaker). Kan ikke kaste ei flott dame ut av huset fordi hun er litt diva
  14. Nå synes jeg vi skal sette oss ned å ta en dram sammen. Vi bør styre unna å bli ei syforening ut av ville veier.
  15. N320 er ikke godt egnet til 44 magnum, det brenner for kjapt, og du får ikke magnum hastighet uten å gå over ladetabell og farlig trykk. Er et greit krutt til 44 spesial. Til magnum 2 om du ønsker å ligge rett over kravet havner man som regel på n340 eller n350. Hvem av de du lander på kommer mye ann på kule, løpslengde, sylinder åpning and the list goes on... Teorien er bruke det kjappest brendende kruttet som gir tilstrekkelig hastighet, samtidig som man ligger greit innenfor ladetabellen. Da får man som regel bedre forbrenning som er en god start for presisjon. Diameter på kule, og hardhet bør også få litt oppmerksomhet. Hvordan rekylet føles er det mange meninger om. Kjappere kule og mer fart kan oppleves som kjappere og til dels mindre følbart. Tyngre kule og lavere hastighet gir ofte et lengre rekylforløp/dypere. men det er nok lite merkbart når krutt og kule er ganske likt. Det er mer om man tar to ytterpunkter. Skriver litt generelt over og gjelder gjevnt over, ser da bort fra spesielle tilfeller.
  16. Spennende prosjekt og romslig lommebok ! Er det til .338 så kan man jo klaske på litt ekstra med optikk, ville ikke begrenset optikk for mye om du skal pushe holdene mot max. Et lite beist av kaliber, ikke fryktelig langt unna 12,7, smeller nesten like godt med en hissig rekylbrems i hvert fall
  17. Mye tenker du å legge i kikkertsikte? hva slags kaliber har du ? 25x forstørrelse funker glatt til over 1000m spør du meg. har en Burris 5-25X50 mil dot FFP med 0.1 mil klikk de må være være tilgjengelig uten å skru vekk noen kopper, samtidig faste nok til at de ikke endrer seg uønsket. Synes et enkelt mil-dot retikkel med halv dotter imellom etc. er kjekt om du skal være litt kjapp på hold som ikke er spesielt lengre vekk enn 500m, ellers pleier jeg å stille på tårnet over det. Liker som flere andre skriver mil dot da det er så praktisk og at man kan forholde deg til meter, samt at man har et kikkertsikte som har samme mil dot referanse uansett hvilken zoom du har. Hør med jakt og friluft de ga betydelig prisavslag på denne: Burris XTR II 5-25x50 FFP - Jaktdepotet Om ikke du går for den, så tror jeg noe rundt det skulle gjøre susen. Vanvittig mye å spare på å sjekke pris rundt forbi. Om du får noe tilsvarende brukt er det jo et kupp!
  18. Det er primært langhold opp til 800m og et stykke over om det er greie forhold (er egentlig derfor jeg må få vekk disse sleivsparkene, samlet bedre før og 1000m gikk ganske fint) eller så er det baneskyting, noe elg og rådyr. Vekta gjør meg ingen ting. Betydelig mer håndterbart enn mg og vannkanner av ymse slag
  19. Enda senere til festen her, målte sylider på s&w mod 29 fikk temmelig nøyaktig .432. Hadde problemer med bøylerifla også, fikk kjøpt ny støpeblokk som gir .432, kjører brinell på ca. 16 og powder coat, funker supert til magnum 2 her i hvert fall (245grains). Mener det er en dårlig design at mange støpeblokker typisk kommer i .429 og .430, hadde også problemer med fabrikkuler i disse dimensjonene. Om de ikke begynte å slå kollbøtte så fikk de i hver fall dårlig spinn.
  20. For min del gjelder det 5 skudd fra benk, tofot med bagg bak, eller aller helst bagg på alt. første skudd i vollen. 2-3 serier med god hvile for å trekke noen konklusjoner. Stående med 1moa på 100 meter skulle jeg gjerne slått i bordet med, har kanskje ikke øvd nok, siste var en respektløs fleip
  21. Ja går med en del ammo til test og egentlig ganske uønsket vas. Trenger ikke være hull i hull, men når man er oppi 1 tomme og noe over på 100 meter med ei forholdsvis tung og dyr rifle. Kjenner jeg at jeg nesten har lyst til å skyte mer med slug eller buckshot Får Høre med Rafdal også, men lite lyst til å betale 10k for noe slikt, som det sikkert fort blir.
  22. Ja fant ut av det ganske raskt Skal ringe han til uka, er bare så irritert at det ikke funker godt nok fra fabrikken.
  23. Hei Den har vært litt lunefull på sammlinger helt siden den var ny. Flere som har skutt med den er det samme. Hadde ei .223 rifle med match løp med tilpasset hjemeladet ammo, den ga veldig gjevne samlinger på under 1,5cm hver eneste gang. I starten ga ggg 168 tett ned mot 1,5cm Samme gjorde hjemmeladet 168 nosler hpbt og hornady eld-m 168. Problemet den gang også var at det ofte ikke var hver gang. Skjøt med magnetospeed og da kunne sammlingen bli bedre faktisk. Kan være det er overharmoniske jeg lukter på. Prøvd nylig Norma match 168. Ggg 175 hpbt og hjemmeladet med varierende totallengde kulevekt, you name it. Kunne enkeltvis få grei sammling, ladet flere av de, også var det til på nytt igjen. Den varierer nå rundt 1 tomme. Den har skutt under 1500 skudd. Vært snill med ho selv om ho ikke oppfører seg, med tanke på unngå overopphetelse. Pusset gjevnlig, brukt kobberfjerning, men det er det samme. Skutt med tofot og bagg samme greia hver gang samling skal testes. Hvordan kommer jeg i kontakt med Ragnar Hansen?
  24. Har ei Remington 700 5r .308 som vistnok skulle være så fantastisk. Kommer ikke under 0,5moa på 100 meter, oppfører seg merkelig med sammlinger og hard å trekke ut hylser med. De pollerte kammeret, og vipps forsvant det enda mer presisjon. Hadde absolutt valgt noe annet i dag, drittrifle! Har egentlig lyst til å taue den bak bilen til Remington, men det blir litt dyrt, så må dessverre leve med skammen.
  25. Det er nok en grei start. Med n350 når du hvertfall faktorkravet måtte også ha en god krymp (litt mer en til slappe cowboyladninger I 44 special) det ga også noe gjevnere hastigheter.
×
×
  • Create New...