Jump to content
Adventspatronquizen 2018 er i gang Read more... ×

Diabolo

Members
 • Content Count

  128
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Diabolo

  .22 WM i håndvåpen....

  Kan man egentlig det..? Det står "Magnumladninger ikke tillatt", og .22 WMR er jo faktisk en magnumpatron. Selv om jeg personlig ikke ser noe problem med .22 WMR i klasser man kan skyte alt opp til . 45 ACP allikevel.
 2. Diabolo

  Forkortelse er uforståelig for nybegynner

  Definisjonen står skrevet i regelverket og i flere andre linker som er postet i denne tråden. Ta en titt på Norgesfelt (NF), som er en forenklet utgave av vanlig felt og med fastsatte hold og mål. : https://norgesfelt.no/index.php/loypebeskrivlse-2018 I "vanlig" felt går man ei løype i skogen / skytefelt / bane med opptil 10 hold, hvor målene er like eller liknende NF-mål. Felt-lag kan være opptil 10 stykker som står på linje på hvert hold og alle 10 skyter samtidig, på samme kommando, uansett om man skyter Fin, Grov, Mil, Rev, SP el. SR Mil-felt skyter 6 skudd pr. hold, og det er minst 1 hold med tvungen beste hånd, resten er 2-hånd. Det er også et 2-hånd hold med liggende, sittende, et kne i bakken e.l. skytestilling. Hvor i løypa disse to holdene legges inn er opp til arrangør. Det skytes på mål i forskjellige former, størrelser, farger, antall og avstand. Skytetid varierer også fra hold til hold, alt fra 2 mål på 6 sek til 6 mål på 12 sek, eller omvendt, og noe midt i mellom. Dette varierer fordi løypeoppsettet , etter visse retningslinjer, er mer eller mindre helt opp til arrangørklubben.
 3. Diabolo

  Dagens annonse på finn.no

  Er ganske så informativ denne også... : https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=134984213
 4. Diabolo

  Forkortelse er uforståelig for nybegynner

  I Magnum 1 og 2 er det forøvrig tvungen to-hånd på alle hold.
 5. Diabolo

  Forkortelse er uforståelig for nybegynner

  I NSF felt står arrangør ganske fritt til å utforme løypa selv, derfor vil skytetid, avstander og mål variere. En- eller to-hånd vil også variere til en viss grad. Fin og grov domineres av matchvåpen med ergonomisk grep. F/G har da oftest flere hold med tvungen en-hånd, men også gjerne 1 hold med tvungen to-hånd. I tillegg til valgfritt på noen hold... De øvrige klassene militær, revolver, spesialpistol og spesialrevolver (M, R, SP, SR) har oftest få hold med tvungen en-hånd og flere valgfrie hold. Alle våpenklasser, dvs. F-G-M-R-SP-SR, skytes samtidig, på samme mål og samme tid. Magnum 1 og 2 har lengre skytetider og skyter på egen kommando, vanligvis etter at de øvrige klasser har skutt, før alle sammen går fram for å lappe skiver. Tillatte våpen er de våpen som oppfyller kriteriene for de forskjellige klassene. Du spør veldig generelt, så det blir vanskelig å gi spesifikke svar.I NSF konkurransereglementene jeg linket til lenger opp bør du kunne lese deg til ganske mye ift. det grunnleggende.
 6. Diabolo

  Revolver i j ramme størrelse 6 skudds tønne?

  Avstand til avtrekker forteller ikke alt, grepet spiller også en stor rolle, samt hvor "høyt" man holder i revolveren. Det finnes alt fra store og lange grep som "pakker" hele grepsramma helt ned til S&W's "Magna grip" som bare følger konturene av grepsramma. Bredden spiller jo også inn, et rundere grep som fyller hånda kan også i praksis gi en lengre avstand til avtrekker enn et slankere grep. Forøvrig er K/L-rammer identiske i forhold til grep og avtrekker, forskjellen på disse er at L-ramma bygger oppover fra tønneåpninga, dette for å gi plass til den noe større L tønna. Vanskelig å ta et godt bilde som illustrerer forskjellen på J og K, de har litt forskjellig utforming over det hele, men her er i hvert fall et par bilder av M60 og M66 :
 7. Diabolo

  Forkortelse er uforståelig for nybegynner

  Kan ikke se at noen av linkene postet over "...er gått ut av dato og er ikke lenger tilgjengelig". Alle fungerer fra min pc og info der er fortsatt aktuellt. Konkurransereglementer NSF : https://www.skyting.no/lover-og-regler/konkurransereglement/
 8. Diabolo

  Forkortelse er uforståelig for nybegynner

  Feltpistol : https://haugesund-pistolklubb.no/?page_id=283
 9. Diabolo

  Revolver i j ramme størrelse 6 skudds tønne?

  Colt Cobra og Kimber K6 har 6-skudds tønne. Om de er sammenlignbare med J-ramme vet jeg ikke, men de annonseres i hvert fall som "kompakte" revolvere. Noe større tønne enn J-ramma er de vel nødt til å ha for at det i det hele tatt skal være plass til å bore opp 6 stk .357 hull. Evt. Chiappa Rhino..? Uten å ha håndert særlig annet enn S&W selv, så vil jeg tro at S&W K-ramme er det nærmeste du kommer J-ramma.
 10. Diabolo

  Ukjent 22 kaliber

  https://www.gunauction.com/buy/7411687 Ser ut til å være en såkalt "parlor pistol". Har selv liten kunnskap om disse, men du kan jo prøve å Google "flobert parlor pistol".
 11. Diabolo

  Revolver til grov.

  627 og 586 er ikke bygget på samme ramme. N-ramma har f.eks. større tønne og da også en noe annerledes vektfordeling. Å sammenligne disse via en tabell viser, etter min mening, ikke hele bildet. "Try before you buy"...
 12. Diabolo

  antall skudd i våpen+ serienummer

  Våpennummeret er vel muligens lasergravert? Lasergravering kan kanskje se ut som lakk / trykk e.l., men er brent inn i overflaten.
 13. Diabolo

  Revolver til grov.

  Er som regel et hold med 6 sek. skytetid på de fleste feltstevner også.
 14. Diabolo

  Revolver til grov.

  Model 10 og 14 er i utgangspunktet samme revolver (samme ramme), største forskjell er vel finish og sikter.
 15. Diabolo

  460 Magnum

  S&W X-frame har 5-skudds tønne og kan derfor ikke brukes i NSF revolverfelt. Om du vil beholde 44'n og i tillegg skaffe deg en 460, så er det nok reservevåpen i Magnum 2 som gjelder.
×