Jump to content

Diabolo

Members
 • Content Count

  153
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

14 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Opplevde det samme på XXL Alna for et par år siden, men fikk handle allikevel etter at den unge og søte ekspeditrisen fikk forhørt seg med noen andre i butikken. Har også en ren .38, og et kort det står 357/38 på, men viste bevisst frem et våpenkort det kun sto .357 på, for å "teste" de. 😉 I trådstarters tilfelle ville jeg utvedydig fortalt hva jeg mener om slik "uhjemlet praksis", og deretter snudd på hælen og gått derifra.
 2. Førkrigs PP/PPK er vel merket med Zellah Mehlis, det er først etter krigen de ble merket Ulm/Do. Zellah Mehlis- fabrikken ble okkupert av russerne under krigen, og da Walther startet opp igjen etter krigen holdt de til i Ulm.
 3. Det var nylig en tråd ang. samme spørsmål her : https://www.kammeret.no/topic/85691-kjøp-av-kentucky-rifle-deler-fra-track-of-the-wolfusa/
 4. Så lenge starteren orker å dra motoren rundt over tid (ref. "Bilen kinnar og kinnar ..."), så er IKKE batteriet problemet. Jeg ville koblet en kabel mellom plusspol på batteriet og til en av glødepluggene, og så prøvd å starte bilen. Starter den da, så er glødepluggene friske og feilen ligger da høyst sannsynlig i glødereleet eller i kablingen til glødepluggene. Om bilen fortsatt ikke starter ville jeg byttet glødeplugger igjen.
 5. Alle "klassiske" etterkrigs PP/PPK ble vel produsert av Manurhin, ettersom Vest-Tyskland fikk noe trøbbel med innenlands våpenproduksjon etter andre verdenskrig.. Ulm-merkede PP/PPK er produsert av Manurhin, men ble sendt til Tyskland for sluttføring og dermed merket som tysk-produserte. Disse har som regel forskjeller i blånering mellom ramme og sleide. PP/PPK som er merket med Manurhin er 100% fransk-produserte. Sånn fritt etter hukommelsen... Nyere PP/PPK har jeg ingen erfaring med.
 6. Jeg har handlet litt nå og da på eGun, bla. kolbe til HW97, jernsikter til HW95 (kan ikke fordra fiberoptiske sikter),magasiner og hylster til PPK, en FWB100, ++. Det står i som regel annonsene om selger er villig til å sende utenlands eller ikke, ellers er det bare å spørre de via PM. Bruker Google translate for å oversette annonsen, og spør spørsmål til selger på engelsk. Får vanligvis svar på tysk, men har faktisk fått svar på engelsk også.. eGun anbefales, ikke noe vanskeligere å handle derfra enn Ebay.
 7. Det er en identisk tråd allerede, blir vel mer oversiktlig for alle om man holder seg til den etablerte tråden... : https://www.kammeret.no/topic/86160-hørselsvern-til-pistolrifle-og-hagleskyting/ Moderator kan vel kanskje flette trådene sammen..?
 8. https://www.kammeret.no/topic/84254-våpenskap-ifm-førstegangs-våpensøknad/
 9. Magasinene slites på disse. Klubb-Xesse'n vår har gått et ukjent antall skudd (mest CCI), men da den begynte å krangle med matinga gjorde et nytt magasin susen. Jeg kjøpte nylig et par ekstra reservemagasiner til min egen Stenvaag, det originale holdt 2300 skudd med Topshot før det begynte med matefeil. Pistolen fungerte utmerket når jeg byttet til det andre originale magasinet, som bare var funksjonstestet 10 skudd.
 10. Om Stenvaag kan skaffe ny plastkåpe (el. evt. løpsvekt), så bør det være mulig å brekke av den limte kåpa, rense sporene for plast og limrester, og montere ny kåpe (el. vekt). Bare en tanke, avhengig av hvor kranglete selger er og hvor sta du er. Men jeg ville også følt meg snytt. Hvem vet hva annet han kan ha funnet på for å "forbedre" pistolen...
 11. Ja, jeg liker det. På mitt ambisjonsnivå føler jeg ihvertfall ikke at det er noen ulempe. Under visse lysforhold på sorte mål i ei feltløype synes jeg faktisk det kan være en fordel, sammenlignet med helsorte sikter, inkludert LPA / Patridge kombinasjon.
 12. Min 6" -4 har også fast korn, et såkalt "Red Ramp". Tror det er mest vanlig med fast korn på standardutgaven av -4. Skal dette byttes må man kappe av det gamle og frese opp et spor.
 13. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=130001982 "...samme revolveren som 586, forskjellen er at 581 har faste sikter som gjør den perfekt til feltskyting...." Tja...
 14. Kanskje Winge er verdt en telefon? De hadde jo agenturet tidligere.
 15. Så en post på TFB her om dagen, ang. ITAR : https://www.thefirearmblog.com/blog/2019/02/10/itar-changes/
×
×
 • Create New...