Jump to content

Diabolo

Members
 • Content Count

  162
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Diameter 3 mm, lengde 16 mm. Den er nok egentlig i tommer, men målte med metrisk skyvelære. Du kan bruke en helt vanlig "roll pin"/spennstift. Har forøvrig aldri fulgt med noe grep jeg har kjøpt.
 2. Det er faktisk selger som skal sende inn hvit og rosa gjenpart til politiet.
 3. For eller i mot "Hillary hole" er bare synsing / preferanse. Låsen spiller ingen praktisk betydning, kun kosmetisk. Den er uansett enkel å demontere eller deaktivere. -4 og nyere er også klargjort for kikkert under det originale baksiktet, noe som igjen gjør at LPA er bolt-on. LPA baksikte kan forøvrig bli for høyt med originalt korn, vær oppmerksom på at dette er ikke utkiftbart på alle S&W. Også greit å sjekke push-off på hanen før du evt. kjøper en eldre revolver, i hvert fall om man har tenkt å beholde SA.
 4. Som nevnt over, "dash"- nummer har ingenting med løpslengde å gjøre, men forteller hvilken "generasjon" revolveren er. Såkalte no-dash (generasjon 0) opp tom. -4 har smidd hane og avtrekker, mens -5 og oppover har MIM avtrekksdeler. Smidde avtrekksdeler lages ikke mer, så sånn sett er en -5 eller nyere mer kurant om du evt. skulle trenge deler. Synes i utgangspunktet blånert er penest, men ikke så mye når blåneringen er sliten. Har selv mest rustfrie revolvere av den enkle grunn at de ikke viser hylster-slitasje like godt som blånerte våpen, 5/686 er ellers like.
 5. Har du i det hele tatt sett noen av videoene hans før du uttaler deg..? Ikke så mye reviews, men mye god info hos Outdoors55 : https://www.youtube.com/channel/UC-1TUi3OPc2jSVWLNM2ARwg/videos
 6. Diabolo

  Avtrekkstift

  1,5 mm passer på mine, M5 trykkstift. Samme på X-esse'n, som jeg tror har M4 stift. Kan det være tommegjenger..? https://www.vaughns-1-pagers.com/science/allen-wrench-conversion.htm
 7. Det står en 2-bokstaverskode på pistolen. https://www.waltherarms.com/about-walther/training/manufacturing-date-for-your-gun/#
 8. Vet ikke nøyaktig, men tror Hämmerli X-esse ble introdusert sent 90-tall / tidlig 2000. Walther tok over produksjonen i 2006. http://frontierarms.com.au/wp-content/uploads/2018/06/Hammerli-X-esse-Sport-ANZH-review.pdf https://de.wikipedia.org/wiki/Hämmerli_x-esse
 9. Opplevde det samme på XXL Alna for et par år siden, men fikk handle allikevel etter at den unge og søte ekspeditrisen fikk forhørt seg med noen andre i butikken. Har også en ren .38, og et kort det står 357/38 på, men viste bevisst frem et våpenkort det kun sto .357 på, for å "teste" de. 😉 I trådstarters tilfelle ville jeg utvedydig fortalt hva jeg mener om slik "uhjemlet praksis", og deretter snudd på hælen og gått derifra.
 10. Førkrigs PP/PPK er vel merket med Zellah Mehlis, det er først etter krigen de ble merket Ulm/Do. Zellah Mehlis- fabrikken ble okkupert av russerne under krigen, og da Walther startet opp igjen etter krigen holdt de til i Ulm.
 11. Det var nylig en tråd ang. samme spørsmål her : https://www.kammeret.no/topic/85691-kjøp-av-kentucky-rifle-deler-fra-track-of-the-wolfusa/
 12. Alle "klassiske" etterkrigs PP/PPK ble vel produsert av Manurhin, ettersom Vest-Tyskland fikk noe trøbbel med innenlands våpenproduksjon etter andre verdenskrig.. Ulm-merkede PP/PPK er produsert av Manurhin, men ble sendt til Tyskland for sluttføring og dermed merket som tysk-produserte. Disse har som regel forskjeller i blånering mellom ramme og sleide. PP/PPK som er merket med Manurhin er 100% fransk-produserte. Sånn fritt etter hukommelsen... Nyere PP/PPK har jeg ingen erfaring med.
 13. Jeg har handlet litt nå og da på eGun, bla. kolbe til HW97, jernsikter til HW95 (kan ikke fordra fiberoptiske sikter),magasiner og hylster til PPK, en FWB100, ++. Det står i som regel annonsene om selger er villig til å sende utenlands eller ikke, ellers er det bare å spørre de via PM. Bruker Google translate for å oversette annonsen, og spør spørsmål til selger på engelsk. Får vanligvis svar på tysk, men har faktisk fått svar på engelsk også.. eGun anbefales, ikke noe vanskeligere å handle derfra enn Ebay.
 14. Det er en identisk tråd allerede, blir vel mer oversiktlig for alle om man holder seg til den etablerte tråden... : https://www.kammeret.no/topic/86160-hørselsvern-til-pistolrifle-og-hagleskyting/ Moderator kan vel kanskje flette trådene sammen..?
 15. https://www.kammeret.no/topic/84254-våpenskap-ifm-førstegangs-våpensøknad/
×
×
 • Create New...