Jump to content

Diabolo

Members
 • Content count

  101
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Fra en tidligere post : Sakset fra denne tråden : https://www.kammeret.no/topic/80549-magnumklasse-1-og-2/ Tror 5" 629 fort kan bli i grenseland, men nå skal det sies at min 6,5" har litt "endshake" og da muligens litt i overkant tønnegap .
 2. Diabolo

  X-esse Short som spesielpistol

  Man må vel også slipe ned grepet på sidene for at den skal gå i bredden, samt slipe om "beavertailen" på ramme og grep, i bakkant. Stenvaag avbildet :
 3. Diabolo

  Dan wesson revolvere .44mag noe å satse på?

  S&W bruker MIM avtrekksdeler nå til dags, men med tanke på at ramma er smidd så er det vel da fortsatt ganske så mye av en S&W som er smidd...
 4. Diabolo

  Hylster til Hammerli

  Jeg bruker et hylster i nylon fra Blackhawk, size 8. Kjøpt fra Ebay.
 5. Diabolo

  Dagens annonse på finn.no

  Deal på Magtech .38 spl. LRN : https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=119412198 Hos Landrø koster de samme 2648,- pr. 1000 stk.
 6. Diabolo

  ejector revolver

  Skal holde å bare bytte ejector rod'en. Mener å huske at 4" og 6" har samme lengde.
 7. Diabolo

  Tips til grei revolver til nybegynner

  Nå kan jeg fint lite om cowboy skyting (CAS), men kan man i det hele tatt bruke DA revolver der? Trodde det kun var lov med rein SA revolver.
 8. Diabolo

  Leter etter en Desert eagle, .44 mag.

  HH har flere brukte DE i .44 mag inne. Ulovlig å selge i Danmark, men kan eksporteres til Norge.. : https://huntershouse.dk/kat859-Desert-Eagle-brugtliste/ Sånn jeg leser det så kan de vel ta inn nye .44 på bestilling også, såfremt den skal videreselges ut av DK, men det kan de sikkert svare på om du sender de en mail.
 9. Diabolo

  Spesialrevolver, ny eller ombygd?

  En kompis har en 686 med originalt 3" løp, mener den har et RB Nill-grep. Denne går i kassa, men da med ihjelborra grepsramme + noe utskaving på innsiden av grepet for å få den under vektkravet. 2,5" 686'en han hadde, før han kom over 3"en, måtte også bores noe før den endte opp på 999 gram. Min 2,5" 66 veier 898 gram, så skal man først bygge ville jeg valgt K-ramme som utgangspunkt før L-ramme.
 10. Diabolo

  LPA på S&W 629 og 686 classic

  Passer rett på 686 f.o.m. -4 og nyere. Er LPA på min -5 629, usikker på når disse kom som "drilled and tapped". LPA bygger litt mer enn originalt baksikte, så originalt korn blir sannsynligvis for lavt.
 11. Diabolo

  S&W betegnelser?

  Mod 29/629 med full underlug er "Classic" ja, som nevnt over, selv hvor bakvendt det enn virker. Andre modeller som f.eks. 617 som har full underlug, kalles svjv ikke Classic. Som en generell regel (men det finnes unntak) er modellnavn som begynner på 6 den rustfrie utgaven av en blånert modell, f.eks. 5/686, 17/617, 19/66, 36/60 osv. Begynner modellnavnet på 3xx er det vanligvis en lettvekts Scandiumramme det er snakk om, f.eks. 27/327, 29/329 m.fl. I tillegg har man også "dash"nummere (-) som betegner hvilken utgave av aktuell modell det er snakk om. F.eks. en 686 -4 har bla. den "gamle" ramma med smidde avtrekksdeler, -5 har den "nye" ramma med MIM avtrekksdeler, -6 er den første utgaven med intern lås... Wikipedia er ofte et greit sted å finne ut av hvilke endringer som er gjort mellom de forskjellige dashnummerne, i hvert fall når det gjelder de mest kurante modellene.
 12. Diabolo

  Smith & Wesson vs/ Smith & Wesson

  Når det gjelder titan vs stål vil jeg nok tro læreboka har rett, men 6 utfresinger i ei allerede tung tønne ikke så mye. Mine revolvere er fjærtuna for fabrikkammo og mindretallet har trykkstift, men jeg kan ikke si at jeg føler forskjell på avtrekksvekt mellom første og siste skudd.
 13. Diabolo

  Smith & Wesson vs/ Smith & Wesson

  Avtrekksvekt fluted vs ufluta tønne blir kun teoretisk etter min mening. Vektforskjellen er minimal, spesielt med full tønne. Fabrikk-avtrekk som referanse er et dårlig utgangspunkt, S&W bruker stort sett en ganske tung avtrekksfjær som "bør" byttes ut uansett. S&W avtrekk er generelt tunge, men "glatte", bytte av avtrekksfjær og evt en justering/bytte av slagfjær (avhengig av om du skyter hjemmeladd m/ Federalhetter el. fabrikk) er vanligvis all "tuning" som må til.
 14. Diabolo

  Spesialrevolver, ny eller ombygd?

  Et annet argument for å modifisere grepet framfor løpet er jo at en så lang siktelinje som mulig aldri kan skade. M34 er J-frame, så vekta bør bli ikke noe problem.
×