Jump to content

sauerkrutt

Members
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by sauerkrutt

  1. Har også hørt at konverteringssett generelt er kjent for å være lite funksjonssikre, men Kadet er kjent for driftsmessig å fungere like bra som en ren .22. Da snakker vi om pålitelig mating og lite klikk. Dette er kanskje fordi Kadet I opprinnelig var en dedikert .22 pistol, nå selges kun Kadet II som sleide. Det andre vi snakker om er hvor konkurransedyktig Kadet er i forhold til matchpistoler med anatomisk skjefter osv. Den mekaniske presisjonen er sikkert omtrent den samme (kanskje litt bedre på en matchpistol), men det er lettere å utnytte matchpistolen sin presisjon. Det som skiller en Kadet fra matchpistol er at den ser og føles ut annerledes ut. Avtrekk har sikkert mye å si, matchpistoler er single action mens Shadow har både double og single action. Det finnes gode og dårlige avtrekk av begge typer. Skal du satse på baneskyting vil gjerne en matchpistol få deg litt høyere på resultatlisten. Personlig ville jeg valgt Shadow med Kadet fordi jeg synes det er morsommere, og hvis du er god nok så vinner du uansett.
  2. Kan man velge mellom kammerflagg og hylster?
  3. http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tag:sport%3Dshooting
  4. sauerkrutt

    map

    From the album: Prosjekter

    Map of shooting ranges in the world
  5. Noen som har erfaring med databaser og nettside/ app-utvikling? Kanskje vi kan lage en nettside eller app for å finne nærmeste skytebane. Database-verktøy: https://wdq.wmflabs.org/ http://tools.wmflabs.org/autolist/ Listen: https://no.wikipedia.org/wiki/Skytebaner_i_Norge Eksempel Akershus: https://tools.wmflabs.org/osm4wiki/cgi-bin/wiki/wiki-osm.pl?project=no&article=Skytebaner_i_Akershus
  6. Skytebaner listet med koordinater kan som sagt kjøres ut på et oversiktskart, f.eks. ved hjelp av Google Maps: link Holder på å legge til flere koordinater..
  7. Bamble: Fjelljordet skytebane og Rønholt innendørsbane er lagt til i listen med koordinater. Det kan ta noe tid før det dukker opp på oversiktskartet.
  8. Oppe til høyre i artikkelen er det mulig å trykke på "Vis alle koordinater i Google Maps eller Bing Maps": https://no.wikipedia.org/wiki/Liste_over_skytebaner_i_Norge Det er også mulig å bla seg frem og trykke på koordinatene til den enkelte skytebane, da får man et stort antall karttjenester som man kan trykke seg videre for å få opp kart (f.eks. Google Maps). Koordinater eller skytebaner som mangler kan skrives i tråden her, og mottas med takk!
  9. Kanskje denne listen kan peke deg i riktig retning: Wikipedia - Liste over skytebaner i Norge Hvis du blar deg ned til Stjørdal står det listet 8 baner, du prøve å ta kontakt med noen av de lagene. Ser f.eks. ut som Lånke skytterlag har Frigården skytebane og Lånkehallen miniatyrskytebane.
  10. I det store og hele har dette blitt godt mottatt. Listen blir kontinuerlig oppdatert, og har nå fått mulighet for å legge inn GPS-koordinater.
  11. Sunndalsøra luftskytebane lagt til i listen.
  12. Som nevnt i en annen tråd her på Kammeret (Kart over alle skytebaner i Norge?) så har jeg begynt et langtidsprosjekt med å lage en Liste over skytebaner i Norge på Wikipedia. Listen er laget slik at steder hvor ulike typer baner har samme lokalisering (bue, pistol, hagle, rifle) så har jeg prøvd å liste dette opp som ett anlegg. Tanken er at man med tiden skal kunne trykke seg videre til en artikkel om hver av de enkelte skytebanene hvor det vil være en beskrivelse, bilder, kart og GPS-koordinater m.m.. Et eksempel på en påbegynt artikkel er Løvenskioldbanen. Jeg trenger hjelp fra "lokalfolk" til å verifisere at navn osv. er rett, og hvis du finner din egen skytebane i listen hadde det vært fint om du trykker på den røde linken og skriver noen ord. Si ifra hvis din skytebane ikke er på listen.
  13. Som nevnt i en annen tråd her på Kammeret (Kart over alle skytebaner i Norge?) så har jeg begynt et langtidsprosjekt med å lage en Liste over skytebaner i Norge på Wikipedia. Listen er laget slik at steder hvor ulike typer baner har samme lokalisering (bue, pistol, hagle, rifle) så har jeg prøvd å liste dette opp som ett anlegg. Tanken er at man med tiden skal kunne trykke seg videre til en artikkel om hver av de enkelte skytebanene hvor det vil være en beskrivelse, bilder, kart og GPS-koordinater m.m.. Et eksempel på en påbegynt artikkel er Løvenskioldbanen. Jeg trenger hjelp fra "lokalfolk" til å verifisere at navn osv. er rett, og hvis du finner din egen skytebane i listen hadde det vært fint om du trykker på den røde linken og skriver noen ord. Si ifra hvis din skytebane ikke er på listen.
  14. Meningen slik listen er satt opp nå er at man skal kunne bla seg frem til aktuelle skytebaner og kunne klikke seg videre på artikler. For artikler er det laget en standardisert infoboks for skytebaner som er ment for å legges inn i artikkelen. Bare feltene som fylles ut vil vises i artikkelen, og akkurat nå inneholder infoboksen blant annet: Skytebanenavn, evt. alternative navn, evt. bilde, status (f.eks. i drift eller nedlagt), hjemmeside, når den ble bygd osv., banelengder for bue, hagle, pistol, rifle, andre fasiliteter (som toalett), parkeringsplasser, kapasitet, eier, driftsansvarlig, brukere, adresse, kommune, fylke, åpningstider, kart/ GPS-koordinater. Si i fra hvis du kommer på andre ting som kan være nyttig å ha med, så kan malen oppdateres. Jeg tror ikke det ville fungert optimalt om bare noen få hadde fått ansvar for å lage og vedlikeholde et så stort register, og derfor var tanken med å ha det på wikipedia at hver og en ildsjel kan legge til info og evt. oppdatere noe som er feil.
  15. Er du seriøs? Dette kan så til de grader brukes i markedsføring! Folk må jo få vite hvor de kan få prøve skytesporten! Jeg gleder meg hver gang jeg ser et profilbilde av noen som har prøvd leirdueskyting, eller en video av kjennsfolk som er på jakt og som jeg kanskje ikke visste jaktet. All skytesport må gjøres mer synlig for publikum, så unngår vi at dette blir "skummelt" og i verste fall forbudt. I Storbritannia er jo så godt som all skytesport blitt forbudt, dette fordi man kun tenkte på kriminelle og deres (mis)bruk av skytevåpen når de over natten innførte Firearms Act i 1997. Resultatet er at kriminalitet med skytevåpen siden har økt, samtidig som så godt som all idrett med skytevåpen har forsvunnet. Skyttere i Storbritannia må nå reise utenlands for å trene, noe de faktisk gjør. Vi kan ikke utelukkende ta hensyn til de kriminelle når vi utformer ting, kriminelle er kriminelle og de bryr seg ikke om lover. Dersom det hadde vært mer åpenhet og aksept rundt skytesport i Storbritannia så hadde det nok ikke vært så enkelt å gjennomføre et hasteforbud. Mener du fortsatt at hemmelighold er den beste måten å markedsføre skytesporten på? Som du såvidt er inne på så er det også synd at det blant skyttere på tvers av forbundene verserer en del fordommer. Jeg kan ikke tenke meg noe mer ødeleggende for den norske skytesporten. Tidligere trodde jeg ikke på at slike holdninger fantes, men jeg har selv opplevd det mange ganger. Sitat: "Jeg forstår ikke at [putt inn den og den skytesporten] er tillatt". Ja, det var en DFS-gubbe som uttalte seg om vanlig pistolskyting, trolig uten at han selv noen gang har prøvd pistolskyting og vet hvilke sikkerhetskurs som ligger bak. Slike uttalelser er bare så ødeleggende for all skytesport i Norge, og jeg håper det hører til unntakene. For meg er en skytter en skytter, uansett hvilket forbund han hører til, og jeg mener vi må stå sammen uansett hvilken pistol, bue, hagle eller rifle vi skyter med. Vi har kanskje noe å lære av National Shooting Sports Foundation sine som tar for seg treningstips til alle former for skytesport. På slutten av videoene henviser de jo selvsagt alltid folk til http://wheretoshoot.org/ for å finne et sted å skyte..
  16. Det er viktig med nettvett, men litt basic informasjon om hvor skytebanene befinner seg ser jeg på som ikke-sensitiv informasjon. Jeg har nå lagt til de resterende fylkene i listen, som nå teller 1151 skytebaner. Det mangler sikkert en god del, og det er dermed rimelig å anta at det finnes godt over 1200 baner i Norge! Vi kan iallefall være stolte og si at vi har over 1000 skytebaner i daglig drift! Dette må nå være unntaket fra normalen. Det er synd å høre at kriminelle har utført hærverk og testskutt ulovlige våpen etter stengetid, men dette er jo akkurat noen få kriminelle og jeg synes det blir feil å konsentrere oss bare om de. Dessuten tror jeg kriminelle som gjør slikt som regel er lokalkjente, og at et landsdekkende skytebaneregister sånn sett ikke ville hjulpet dem noe særlig. De fleste klubber legger jo ut info om skytebanene på sine hjemmesider, og nå er det jo bare snakk om å samle denne informasjonen på et sted. Jeg mener at å gjøre informasjon om hvor klubbene er, vise hva vi driver med og i det hele tatt bli mer tilgjengelig for den vanlige mannen i gata er med på å gjøre skytesporten mer folkelig og tilgjengelig for alle. På lang sikt tror jeg dette er rett strategi for å bevare skytesporten, mer synlighet vil være med på å rekruttere ikke-skyttere til å bli med. Hemmelighold og overdreven skepsis frykter jeg derimot kan skape myter om oss uten rot i virkeligheten, og selv om jeg forstår bekymringen så er jeg uenig i taktikken. Derfor håper jeg at flere kan bidra med å fylle ut og vedlikeholde listen.
  17. Har egentlig ikke tenkt over misbruk, men hva skulle det være? Folk som kommer langveisfra og skyter om natten? Dette er jo informasjon som er fritt tilgjengelig i interaktive kart hos de forskjellige forbundene, det er bare snakk om å samle alt på ett sted. Det finnes jo også en bok som heter skytebaneguiden. Tror det er viktigere å vise folk at vi finnes, pluss at det er et nyttig verktøy for skyttere som skal på stevner eller har lyst å reise et sted for å skyte litt når de er på hytta.
  18. Da har jeg fått inn i listen det meste fra Akersus, Aust-Agder, Buskerud, Finnmark, Hedmark, Hordaland, Møre og Romsdal, Nord-Trøndelag, Nordland, Oppland og Oslo. Steder hvor ulike typer baner har samme lokalisering (bue, pistol, hagle, rifle) har jeg prøvd å liste dette opp som ett anlegg. Mangler fortsatt en del på Sogn og Fjordane og Østfold. Ellers gjenstår Rogaland, Sør-Trøndelag, Telemark, Troms, Vest-Agder, og Vestfold.
  19. Har begynt et langtidsprosjekt med å lage en Liste over skytebaner i Norge på Wikipedia. Tror jeg omtrent har kommet halvveis med å lage listen, men jeg trenger hjelp fra "lokalfolk" til å verifisere at navn osv. er rett. Tanken er at man med tiden skal kunne trykke seg videre til en artikkel om den enkelte skytebanen hvor det vil være en beskrivelse, bilder, kart og GPS-koordinater m.m.. Et eksempel på en påbegynt artikkel er Løvenskioldbanen. Hvis noen finner sin egen skytebane i listen hadde det vært fint om de trykker på den røde linken og skriver noen ord.
×
×
  • Create New...