Jump to content

Villmarksmannen

Members
 • Content Count

  52
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Stålet er fra Abraham Mikkelsen. Så vet jo ikke helt hvordan mannen gjorde det. Den har ikke chippet, men er jo litt redd for å bruke den , skal jo være veldig hardt stål i disse knivene.
 2. Spørsmål - kan man anløpe knivstål i stekeovnen for å få det mer seigt. ? Eventuelt med treskaftet på?
 3. Hei. Fjærstålet jeg fikk var herdet og anløpet. Men metallurgen her på kammeret kan nok gi deg gode råd her. Tror du kan anløpe i stekeovnen på kjøkkenet .
 4. Hei. Ser at du ikke har fått noen svar. Jeg fikk tak i et ferdig herda fjærstål -emne fra Abraham Mikkelsen . Fikk det av min gamle lærer fra ungdomsskolen . (Han kjøpte stål fra Mikkelsen i 70,begynnelsen av 80 tallet). Jeg slipte bladet til på en båndsliper, passet på å kjøle bladet ofte underveis. Deretter pusset jeg bladet blankt med vannslipepapir. Ble ganske fornøyd med det. Skulle lagt ut et bilde , men vet ikke hvordan man gjør det.
 5. Ok. Takk for svar. Tror kanskje jeg heller sender de til en smed som kan sakene. .🤔👍
 6. Har fått tak i 80 crv 2 stål , og kuttet ut , formet knivblad , samt slipt en noenlunde grei egg. Tenker å herde , anløpe selv. Spørsmål- kan man varme dette i glødende kull , bål til det ikke er magnetisk ? Isåfall hvor lenge skal man holde det glødende før det avkjøles i olje.?
 7. Prøvde å sette bladet i en sitron. Ingen missfarging av stålet etter en god stund. Men skal prøve testen med kobbersulfat.
 8. Er det noen enkel måte å finne ut på om en kniv har rustfritt stål eller karbonstål? Har en kniv som jeg er litt i tvil på ståltype.
 9. Ok. Men om de er nøye med herding så er det brukbart ?? Bajonetten de lager til forsvaret , er det også samme stål tro?
 10. Noen hørt om Aitor Knives ? Skal vist være kniver som holder høy kvalitet. En av ståltypene er X42 , er dette et bra stål for røff bruk ?
×
×
 • Create New...