Jump to content

Villmarksmannen

Members
 • Content Count

  46
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ok. Takk for svar. Tror kanskje jeg heller sender de til en smed som kan sakene. .🤔👍
 2. Har fått tak i 80 crv 2 stål , og kuttet ut , formet knivblad , samt slipt en noenlunde grei egg. Tenker å herde , anløpe selv. Spørsmål- kan man varme dette i glødende kull , bål til det ikke er magnetisk ? Isåfall hvor lenge skal man holde det glødende før det avkjøles i olje.?
 3. Prøvde å sette bladet i en sitron. Ingen missfarging av stålet etter en god stund. Men skal prøve testen med kobbersulfat.
 4. Er det noen enkel måte å finne ut på om en kniv har rustfritt stål eller karbonstål? Har en kniv som jeg er litt i tvil på ståltype.
 5. Ok. Men om de er nøye med herding så er det brukbart ?? Bajonetten de lager til forsvaret , er det også samme stål tro?
 6. Noen hørt om Aitor Knives ? Skal vist være kniver som holder høy kvalitet. En av ståltypene er X42 , er dette et bra stål for røff bruk ?
 7. Så hvis jeg forstår deg riktig , så tror du at denne er smidd?
 8. Ok , ingen chipping l eggen etter bruk i hard grankvist ihvertfall. Hvis disse bladene er laget av bladfjærer fra biler , er de da smidd eller bare kappet ut og herdet /slipt.? Ser jeg nøye på bladet så er det små bulker og noe ujevn røff overflate. Tjukkere stål inne ved Holken som gradvis blir tynnere ut mot tuppen av kniven. Virker som det er smidd/banket på . Noen meninger om det?
 9. Takker for svar. Den virker da rimelig bra. Testet med mye hugging i tørr grankvist idag. Fortsatt sylkvass egg. Men tror spikerkapping med kniven må vente. Mikkelsen demonstrerte jo dette med å kappe spiker i to for kundene sine. Mon tro om dette er sant. ? Da er det isåfall imponerande.!
 10. Skulle vært interessant å høre hva metallurgen mener om sameknivene til Abraham Mikkelsen som sies å være laget av gamle bilfjærer. ?Har fått tak i en flott kniv fra han , men er litt redd for å bruke denne hardt pga sjelden vare , og sikkert vanskelig å få tak i igjen.
 11. Har fått tak i en stor Mikkelsen samekniv. Hører at det er et ganske hardt stål i disse knivene. Vil kanskje tro at det er et ganske sprøtt stål.? Hva kan man forvente at den tåler i forhold til feks Srømeng ? Noen som har noen meninger?
 12. Ser at Knivsmed Strømeng bruker et nytt stål de kaller for NB1248U . Noen som vet noe om dette stålet?
×
×
 • Create New...