Jump to content

Villmarksmannen

Members
  • Posts

    56
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Villmarksmannen's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Reputation

  1. Etter kutting av stålet blir det slipt minst 3 mm fra kanten der eggen skal være på båndsliper med vannkjøling. Da mener jeg at du er inne på herdet stål igjen. Knivene er testet etter dette å holder eggen bra.
  2. Mente send meg en melding om du vil.
  3. Kommer jo an på hvordan den ser ut. Kan være interessert i å kjøpe av deg jeg . Send meg en om om du vil?
  4. Har fått tak i et gammelt gedigent blad fra et sagbruk. Har kappet ut knivemner som har vært til vurdering hos kjent smed. Det viser seg at stålet er herdet fra før av. Hvordan vil eggholdbarhet være på dette stålet?
  5. Stålet er fra Abraham Mikkelsen. Så vet jo ikke helt hvordan mannen gjorde det. Den har ikke chippet, men er jo litt redd for å bruke den , skal jo være veldig hardt stål i disse knivene.
  6. Spørsmål - kan man anløpe knivstål i stekeovnen for å få det mer seigt. ? Eventuelt med treskaftet på?
  7. Hei. Fjærstålet jeg fikk var herdet og anløpet. Men metallurgen her på kammeret kan nok gi deg gode råd her. Tror du kan anløpe i stekeovnen på kjøkkenet .
  8. Hei. Ser at du ikke har fått noen svar. Jeg fikk tak i et ferdig herda fjærstål -emne fra Abraham Mikkelsen . Fikk det av min gamle lærer fra ungdomsskolen . (Han kjøpte stål fra Mikkelsen i 70,begynnelsen av 80 tallet). Jeg slipte bladet til på en båndsliper, passet på å kjøle bladet ofte underveis. Deretter pusset jeg bladet blankt med vannslipepapir. Ble ganske fornøyd med det. Skulle lagt ut et bilde , men vet ikke hvordan man gjør det.
  9. Ok. Takk for svar. Tror kanskje jeg heller sender de til en smed som kan sakene. .
  10. Har fått tak i 80 crv 2 stål , og kuttet ut , formet knivblad , samt slipt en noenlunde grei egg. Tenker å herde , anløpe selv. Spørsmål- kan man varme dette i glødende kull , bål til det ikke er magnetisk ? Isåfall hvor lenge skal man holde det glødende før det avkjøles i olje.?
  11. Prøvde å sette bladet i en sitron. Ingen missfarging av stålet etter en god stund. Men skal prøve testen med kobbersulfat.
  12. Er det noen enkel måte å finne ut på om en kniv har rustfritt stål eller karbonstål? Har en kniv som jeg er litt i tvil på ståltype.
×
×
  • Create New...