Jump to content

eao

Members
 • Posts

  12
 • Joined

 • Last visited

eao's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

 1. Jeg har en Weaterby i 30-06 som jeg vurderer å sette demper på (30 år gammel, men god som ny...). Aktuell demper som jeg har tilgang til er A-TEC Forest 30 M14x1 . Løpet er ikke kappet tidligere, ordinært som nytt med skur/korn. Spørsmål jeg stiller meg er hvor mye jeg kan kappe løpet (eller ikke kappe i det hele tatt og leve med "lang tut"), og om den aktuelle A-TEC Forest 30 M14x1 er en egnet demper. Hva tror dere, folkens?
 2. Min Sako Quad er noe "hard" i avtrekket, Det skal etter det jeg forstår være justerbart. Har googlet rundt, men finner ingen "oppskrift". Sjekker derfor her om noen har tips før jeg tar frem verktøykassa og evt begynner å teste ut....
 3. Valget er tatt. Det ble en Leupold VX2 3-9x33 EFR med CDS. Fungerer kjempebra, kjøpt hos Jakt & Friluft i Arendal hvor jeg fikk bra pris + god service. Kan anbefales.
 4. Legger ut spørsmål her på formuet hvor det er mye kyndige folk. Jeg tenker å fylle opp med Sako Quad i pipe .22 og .17. Sistenevnte er jo spesielt artig, og blir sikkert interessant å teste. Våpenet er bra, det store spørsmålet blir da hva i allverden man skal sette på av opptikk? Jeg tenker at det ikke bør være for tyngt (børsa er jo relativ lett), og det bør vel være såpass forstørrelse at f.eks ei kråke på 100 meter + gjør seg i siktet? Skjønner at det må legges ned noen kroner, for å få kvalitet (kvalitet = pris), men ser vil ikke helt for meg å sette Zeiss Vitory på børsa som jeg for øvrig er svært så fornøyd med på rifler for storvilt......... Leupold er muligens noe å satse på? Det er et mangfold og virrvarr av modeller og utvager bare av dette merket, så ikke enkelt. Takmnemlig for gode tips.
 5. Takk for gode tips, spørs om det ikke bir Sako Q i våpenskapet. Hva slags kikkertsikte og kors ville dere velge? Jeg tenker vel trolig det må være npe forstørrelse + trådkord av den tynne sorten, men........ Ønsker jo kvalitet, men ikke legge allverden i akkurat denne børsa hva optikk gjelder.....
 6. Ble nevnt at pipebytte i så "små" kalibre ikke var særlig å satse på. Synes det hørtes en smule pussig ut......
 7. Hei, - takk for tilbud om bytte. Men jeg beholder nok pipa.
 8. Har en .300 WinMag pipe til Mauser M03 som jeg vurderer å sette demper på. Pipe er allerede lang som den er, også usikker på hvor mye jeg evt kan kappe av lengden? Pipa er med skur/korn, og det ryker vel uansett. Kanskje jeg burde prøve å selge pipa, og heller skaffe meg en uten skur/korn? Men hovedspørsmål er hva slags demper som er best, og tåler juligen som den får i et magnunkaliber? Skal brukes til jakt, og kun småskyting på bane som prøve + noe treningsskudd.
 9. Jeg har en Mauser M03, har kjøpt pipe i 6,5x55 og opplever at matingen skjærer seg fra tredje skudd. Sluttstykket får rett og slett ikke tak i neste skudd som legger seg skjevt i magasinet (bakre del av hylsa kommer ikke høyt nok). Noen med tilsvarende erfaringer eller tips....?
 10. Det er primært postjakt for lengre hold i tillegg til bane. Har annen børse/kaliber for skogsjakt.
 11. Vurderer seriøst å skru demper på .300 WinMag pipa på M03. Der er jo litt ulike råd å få, mistenker det er viktig å først og fremst selge det som ligger i hylla (forståelig nok)? Skal jeg først ha demper, vil jeg ha en skikkelig ved å velge kvalitet. Satser jo på at den skal være i bruk i lengre tid. Fremre sikte (korn) går vel fløyten uansett. Spørsmålet da er jo også hvor mye pipa kan kuttes når det gjelder magnum? Og hvilken demper er vært å vurder, versus absolutt ikke vurdere? Takker for gode tips.
 12. Får ikke lest inn kart fra CD TOPO Adventure til Garmins programvare BaseCamp på PC (Windows 7). Feilmeldingen sirer bare "det oppstod problem med inntalleringen". Har forsøkt flere ganger, og gjort divertse søk med oppdatere programvare. Fungerer ikke, fotsatt feilmelding. Noe gode tips der ute?
×
×
 • Create New...