Jump to content

kentimeter

Members
  • Posts

    38
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by kentimeter

  1. Legger man opp til smasj, så kan det hende man også må kunne forvente å få en.
  2. Her burde noen vært innstappa, omjokka og omskolert før de uttalte seg om greier de kanskje ikke har helt befatning med.
  3. Selger leverer hvit del hos sitt eget våpenkontor. Denne blir sendt med internpost til ditt kontor, slik at de kan skrive ut våpenkort til deg.
  4. Svartkruttvåpen er null stress så fremt dem er produsert før 1890. En helt identisk børse som er replica(produsert etter 1890) vil være registreringspliktig.
  5. Slik jeg har forstått det, kreves en veggtykkelse ved armert betong på 22,5cm
  6. Ja skal skyte grov, så 9x19 og 45acp tenker jeg
  7. Jeg har vanskelig å tro på at vi får noe større enn dette, da dette skal være et multibygg. De andre idrettslagene som skal ha sin del av kaka er betydelig større enn oss, og totalarealet er ganske begrenset i så måte.
  8. Hei, nå har vår lokale pistolklubb fått en unik mulighet til å få være med å utforme egen skytebane i nytt idrettsanlegg, og vi trenger innspill til hva vi trenger å legge ved som "behov" for denne banen.. jeg har lagd en liten tegning på hvordan jeg ser for meg banen. Kulefanger har jeg tenkt på hele bakveggen, med 10 meter på sidene for mulighet til å skyte dynamisk også. Ventilasjonen er lagt 3 meter foran hvert av holdene 10, 15 og 25 meter, som jeg tror dekker de fleste program. Her er jeg på helt ukjent grunn, så tar gjerne imot argumenter, forslag, endringsforslag, tilleggsforslag osv husk vi er en ganske liten klubb på en ganske liten plass. vil heller gå ut med ønske om størst mulig lokale for å ha mulighet til å ekspandere når vi får anledning til å drive rekruttering. Får vi mindre område å benke oss på, så vil det uansett være en betydelig oppgradering for oss da vi ikke har 25m innendørsbane pr. idag. Hva bør vi tenke på ut over større ventilasjon og kraftigere kulefanger mtp. grovere kaliber enn .22?
  9. https://www.froya.no/nyheter/ventet-i-seks-timer-på-politiet-etter-skytingen
  10. Leverte søknaden på tirsdag, fikk igjen søknaden ferdig behandlet i dag 2 dager senere.. Våpenkontoret på Kolvereid leverer
  11. Her valgte jeg selv Shield RMS med MOS-plate fra shield, av den enkle grunn at dette siktet er lavt nok til at du også kan bruke ordinærsiktene. Hittil er jeg svært fornøyd.
  12. Heihå! Har en savage modell 99 for hånden som jeg har forelska meg i og vurderer å kjøpe Kaliberet er .250-3000 savage. Spørsmålet mitt lyder som følger; Er dette kaliberet mulig å få tak på hos forhandler i dag? Bruker denne moderne krutt eller svartkrutt? Hvis skarp ammo ikke er å få tak på hos forhandler, hvilke hylser kan brukes til lading?
  13. Jeg har en i min gamle klubb som byttet ut sin pardini med en Morini.. han mener han nå har den ultimate pistolen for seg Men på dette nivået tror jeg ikke valget av merke har så mye å si på resultatene, men mer hva man selv "synser" er best
  14. Jeg har selv en Pardini SP, og har hatt denne i et halvt år nå. Her finner jeg svært lite å utsette, annet enn at jeg ikke har fått hivd meg rundt for å kjøpe tremasse til den siste skjeftetilpassingen. Derimot, vær litt kritisk til elektrisk avtrekk, har hatt en i klubben med samme pistol, helt i starten før han ble vant til våpenet, fikk han 2 eller flere vådeskudd(i sikker retning vel og merke), dette viste seg var pga han hadde slått avtrekket på, før han hadde ladd våpenet.. Pistolen gikk av flere ganger når han tok ladegrep med avtrekk slått på. Jeg betviler sterkt at det skal være slikt, men hvem vet I tillegg er det svært lite gøy å gå tom for batteri midt i en konkurranse.
  15. Jeger skutt i brystet i Bangdalen, Namsos.. http://www.namdalsavisa.no/Nyhet/article7596767.ece
  16. Det var kjapt! Nytt våpenkort allerede i hendene mine.
  17. Jeg mener hk416 er et godt våpen.. jeg har skutt med det masse, samt jeg er komfortabel med den Kjenner stort sett dens egenskaper i felt og på skytebanen. Jeg får stort sett dobbeltskuddene til å sitte, derimot langhold over 200m har jeg aldri prøvd å skutt med den før.. her er det vel en stor fordel med scope av no slag.. 3x aimpoint f.eks Men føler her også at jeg har mye å gå på før jeg kan utnytte dette våpenet til sitt fulle potensiale.
  18. Velsignelse for å ha hjem rifla med tennstempel er ikke noe problem.. Men jeg ble litt nysgjerrig, hva er det som gjør at denne rifla passer best i skapet i dynamisk rifle sammenheng? Er det mangelen på lov/mulighet til å modde den slik man vil? eller er presisjonen for dårlig?
  19. Jeg er allerede i en klubb som har aktive DSSN medlemmer, og jeg har snakket med lederen der i dag. Blir nok kurs på meg til høsten antar jeg Jeg forstod det slik at ved kurset brukes kun pistol? Jeg fikk bekreftet fra lederen at jeg kan bruke hk416 i "karanteneperioden" som han kalte det. Sånn rent praktisk, hvilken hk416 er best egnet til dynamisk, Karabinversjonen eller den vanlige med lang pipe?
  20. Fullauto er ikke bare fyfy, det er fullstendig upraktisk
  21. Heihå. Har vært aktiv pistolskytter i mange år, og i det siste har jeg luktet litt på å slenge meg med på dynamisk rifle da dette utvilsomt er gøy Jeg har skjønt at man må ha et relativt høyt aktivitetsnivå for å kunne erverve/bruke eget våpen, men kan man som aktiv innsatsstyrkesoldat kunne bruke hjemmelånt HK416 i perioden fram til man er blitt godkjent medlem? Hva er i DSSN definert som "i aktiv tjeneste"? vil HV's innsatsstyrkesoldater(3-5 uker i året + beredskap) gå under denne definisjonen, slik at tjenestevåpen kan benyttes? Hvor ofte, og hvor kjøres kursene, samt vil aktiv militærtjeneste kunne være kvalifiserende? eller er disse kursene absolutt påkrevd?
  22. Noen som kjenner til noen godkjente langholdsskytebaner i Nord-trøndelag eller omegn? Jeg har et gammelt 12.17x44R remington rolling block som jeg har tenkt å montere egnede siktemidler, tidsriktige, for å skyte langhold med Jeg har en generell stor interesse for langholdskyting, men fasiliteter og aktiviterer lokalt har ikke latt interessen få utspring i aktivitet
  23. Nei, men jeg hadde ikke kontrollert våpensøknaden mot det som selgeren hadde skrevet, så det stod feil serienummer på selve søknaden
  24. Min erfaring med våpensøknader her oppe; leverte inn søknaden ca. kl. 11:30, betalte gebyret umiddelbart da jeg leverte inn begge søknadene. Jeg har ca 20minutter å kjøre fra politikammeret til jobben, så på tur tilbake til jobb, fikk jeg beskjed om at søknadene var innvilget og at jeg bare skulle komme å hente dem. Det ble mye kjøring og lite lunch på meg den dagen
×
×
  • Create New...