Jump to content

borthc

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

borthc's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

4

Reputation

  1. Hei. Nei dette er ikke trykktestet det jeg kjenner til. Vil anta at jeg har tatt utgangspunkt i en tråd på Robsoft (mener å huske at der er en egen 800X tråd der) og testet litt videre selv. Mulig trykket er høyt, men så lenge jeg går med "fleur de lys"-stemplet hagle er jeg ikke så redd for å prøve litt.
  2. Vet du hvilken hastighet du har hatt på denne? Ser jeg bruker 800x 1,85g, SG19, Fed209 og 36g #6, brukte hylser (Gyttorp super steel gjennomsiktig) med hastighet 425-430.
  3. Ja, komponenter begynner jo å bli en utfordring nå når Siarm ikke kan regnes som en stabil leverandør lenger. Jeg har handlet masse derfra og stort sett vært fornøyd frem til i fjor da leveransene begynte å ta månedsvis (ikke sikkert det er siarms skyld), jeg fikk ca 5000 forskjellige wads uten en eneste merking og det manglet noen wads samt en dunk forniklet bly i forsendelsen. Henvendelser på både engelsk og italiensk besvares ikke Utfordringen for leverandørene på den annen side er vel at vi som lader hagle er en liten sær gjeng og at det er lite økonomi i det for både oss som jegere og for leverandørene (derav kalkylene). Jeg tror vel at det måtte vært en av de etablerte nettbutikkene som måtte sett på det som et komplimentærutvalg ellers blir det ren hobby eller dugnad. Det er jo prisverdig at noen leverandører tar inn komponenter, men litt av gleden med å lade selv er jo å teste forskjellig og da er det jo utvalg ala siarm det som gjelder. Flott at veideshop har tatt inn B&P for den vet jeg at jeg kan bruke, men for oss som lader er det jo ikke bare snakk om å "få sammen noe som smeller". Ift prisen så betyr det kanskje ikke all verden på en forladning, men prisen på Veide er jo drøye 3x prisen på siarm inkl mva og fraktprisen fra Stange skiller seg ikke tilsvarende fra frakten fra Italia :-). Dermed har jeg frem til nå foretrukket å bestille 2000 forladninger fra Italia framfor 600 fra Veide - det gjelder jo nå å hamstre når en finner komponenter som fungerer for en vet jo ikke hvor en kan få tak i "et eller annet" neste gang.... Ift tennhetter har jeg standardisert på FED209 da det er det eneste det har vært mulig å få tak i her og den sitter greit i de fleste hylser. Har ikke prøvd meg på lettere ladninger under 36g, men mulig den blir for kraftig der? Ift bly har jeg brukt forniklet fra siarm. Dette har vært normalt priset ift tilsvarende mange andre steder. Nå kjøpte jeg de to siste sekkene med magnumhagl fra Brownells. Disse er jo ikke forniklet, men har mer antimon og er hardere enn "chilled". Nå virker det som om Brownells bytter leverandør fra Lawrence og har i hvert fall ikke hagl tilgjengelig. Ift hylser har jeg stort sett brukt hylser fra banen selv om jeg har noen tusen nye hylser tilgjengelig på loftet. Om noen skal ta inn hylser ville jeg foretrukket hylser uten hetter. Nye hylser fra Siarm har jo ikke kostet allverden - her hjemme ville de kostet ca 1kr/stk regner jeg med og jeg har foreløpig ikke sett nytten i det. (jeg lader +/- 1000 skudd i året). Konklusjonen blir da at stabil tilgang på Wads, krutt, forniklet bly og hetter hadde vært nyttig.
  4. Flott sverm du hadde der. Jeg bruker tilsvarende på oktober- / novemberjakten. Jeg svarte mer ift min preferanse i en tidligpatron, cylinder og sprederforladning.
  5. Hei, jeg stusser litt på bruken av 6er hagl. En av de store fordelene med å lade selv er jo å kunne velge komponenter. Ift tidlig jakt betyr det for meg 9er hagl. Mer enn stort nok. Jeg bruker 36g. ?
×
×
  • Create New...