Jump to content

Strikkejeger

Members
 • Content Count

  46
 • Joined

Community Reputation

5 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. leste meg litt mer på det etter jeg lagde tråden, takk for svar. trur det rimelig fort ble case closed.
 2. Har en kompis som er fra statene og er når norsk statsborger, han skal kjøpe seg en skikkelig rifle til å skyte langt fra statene vurderer han(er litt rimeligere priser). Men lurer på hvordan er det egentlig å kjøpe våpen fra utlandet å ta det med over, hørt noen legger det igjen i tollen for deretter å vente på godkjent våpensøknad og deretter betale mva på godset og få det klarert inn i landet. (kan for så vidt ha en våpensøknad ferdig godkjent når man ankommer Norge igjen for deretter å klarere den). Men er det noen som vet hvordan dette lettest gjøres eller har erfaring med dette?
 3. 12.7x55 er jo laget for å skyte gjennom stål og skuddsikrevester i urbanestrøk. Så den klarer storvilt kravet med glans, standard ammunisjonen til det kalibret til FSB er på rundt 1000gr +/-, men om de vil godkjenne søknaden da?
 4. interessant tråd, hva med 12.7x55 eller 9.3x39 til prosjektet? det er jo kalibre som er laget for å skyte subsonic. kan de klare storvilt kravet?
 5. Lest det nå, trudde forbudet i hovedsak gjald LMG&223. Det er strengt forbudt å bruke selvanvisere i massivt stål uten godkjent oppsamling av prosjektilene, mens selvanvisere som ikke knuser prosjektilene, er tillatt. Bruk av frangible ammunisjon på stålmål skal kun skje på baner som er godkjent til dette. Bruken av stålmål skal godkjennes av FB SØF og miljø. - Forsvarsbygg Men så lenge støvet faller innenfor 8m fra kanten til grensen på banen, men det er ikke så mange baner som er godkjent for det. Grunnet spredning av metallstøv og forurensning. Mange av de
 6. HK skyter knall bra, men det er stor forskjell på ammunisjonen man får utlever, om den er pakket inn papp så er det den ammunisjonen som skyter hull i hull. Men selv med den ammunisjonen som kommer i plast så trenger jeg kun 3 skudd for å komme inn på mål på 700m. Men vet ikke om det er akkurat stål som er i kjernen eller et annet metall. Men forsvaret har lagt ned forbud på å skyte på stål for mange år siden på alle militære baner, grunnet den metallkjernen kan fint komme i retur og er en del rikosjett fare på under 200m.
 7. En patron jeg har lest og hørt mye godt om er Barnes LRX, skal presse den selv på ny året. Gode erfaringer med lillebroren TSSX. Får kulene veldig billig slik at man kan bruke det til trening og storvilt jakt. Bore rider 212gr som virker veldig interessant å teste grunnet veldig høy BC, men krever et stort magasin fordi coal blir veldig lang, men 200gr er det flere i laget som bruker og har gode erfaringer med.
 8. Etter min mening, så skjønner jeg problematikken med avrenningen som skjer ved å skyte bly. Nærmeste banen jeg skyter på så er jo det på et myrdrag vi skyter på og avrenning i et av de få drikkevannskildene til byen. Men det finnes løsninger for avrenninger, men det koster vell litt mer enn hva et skytterlag vil bruke. Stålmålene på banen er kun ut fra 425m slik at det er jo i grunn sikkert, det har nok kunne hvert lettere å legge forbud ved å ha stålmål innenfor f.eks. 300m. På den nærmeste banen jeg skyter på er det en god del stålmål ute i feltet fra 425m og ut, jeg liker å
 9. Batteriet mitt er helt fult, testet med å ta det inn og ut. Men ikke byttet til et helt nytt.
 10. Plutselig nå så klarer ikke avstandsmåleren å måle avstander. Da har fungert som den skal siden jeg har kjøpt den og har blitt behandlet skikkelig. Resten av måleren fungerer som det skal, men hensikten til måleren gjør ikke det. Har verifisert at laseren fungerer(bruker mobilkamera, så kan man se "laserlampen" skrues på), men det må være sensoren som tar i mot det reflekterte lyset eller noe med programmet innvendig som har slått seg vrang. Er det noen som har hvert borti et lignende problem? Vet om garantien/reklamasjon til Vortex, men er litt ork å sende det til U
 11. Jeg har IC-F1000S (prohunt basic 2/ compact). Vet du om noen gode forhandlere i midt-norge som kan tilby denne tjenesten?
 12. Er Ja6 jeg skal endre, inn på den frekvensen kan jeg velge mellom et par sub frekvenser. Men jeg skal legge til en sub som er utenfor den programmerte frekvensen på den kanalen. Så må jeg koble icomen til pcen og bruke et program for å få det til?
 13. Noen som vet hvordan man legge til subtoner på en kanal på en icom pro hunt. en jaktkanal har et programmert frekvensområde fra før av. men den frekvensen jeg skal bruker er ikke lagt til på den kanalen fra før av, men subtone frekvensen er lagt inn på radioen fra før men sliter å få lagt den til på kanalen.
 14. Da skjønner jeg hva du mener med sær, forsåvidt enig.
×
×
 • Create New...