Jump to content

Strikkejeger

Members
 • Posts

  47
 • Joined

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Strikkejeger's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

6

Reputation

 1. Etter som det nå er lov til å jakte storvilt med 120gr i 6.5x55, Så da lurer jeg på med de som har jaktet med TTSX, LRX, GMX på rådyr om hvordan vil de tru en 120-127gr kule i det kaliberet fungere mot vilt som elg. Og hvordan er erfaringen med ekspansjon på forskjellige hold. Har bare erfaring med 150-160gr bly kuler til elgjakt, så før jeg drar på banen og med disse kulene og tester de. så vil jeg ikke gå blind i det. Hørt mange liker de i rådyr, men elg er vesentlig større og hvordan vil de med erfaring si en 120gr kule gjøre med en elg på 150m.
 2. leste meg litt mer på det etter jeg lagde tråden, takk for svar. trur det rimelig fort ble case closed.
 3. Har en kompis som er fra statene og er når norsk statsborger, han skal kjøpe seg en skikkelig rifle til å skyte langt fra statene vurderer han(er litt rimeligere priser). Men lurer på hvordan er det egentlig å kjøpe våpen fra utlandet å ta det med over, hørt noen legger det igjen i tollen for deretter å vente på godkjent våpensøknad og deretter betale mva på godset og få det klarert inn i landet. (kan for så vidt ha en våpensøknad ferdig godkjent når man ankommer Norge igjen for deretter å klarere den). Men er det noen som vet hvordan dette lettest gjøres eller har erfaring med dette?
 4. 12.7x55 er jo laget for å skyte gjennom stål og skuddsikrevester i urbanestrøk. Så den klarer storvilt kravet med glans, standard ammunisjonen til det kalibret til FSB er på rundt 1000gr +/-, men om de vil godkjenne søknaden da?
 5. interessant tråd, hva med 12.7x55 eller 9.3x39 til prosjektet? det er jo kalibre som er laget for å skyte subsonic. kan de klare storvilt kravet?
 6. Lest det nå, trudde forbudet i hovedsak gjald LMG&223. Det er strengt forbudt å bruke selvanvisere i massivt stål uten godkjent oppsamling av prosjektilene, mens selvanvisere som ikke knuser prosjektilene, er tillatt. Bruk av frangible ammunisjon på stålmål skal kun skje på baner som er godkjent til dette. Bruken av stålmål skal godkjennes av FB SØF og miljø. - Forsvarsbygg Men så lenge støvet faller innenfor 8m fra kanten til grensen på banen, men det er ikke så mange baner som er godkjent for det. Grunnet spredning av metallstøv og forurensning. Mange av de banene som er lov for dette har også en del blindgjengere i seg og mp-ammunisjon, så er ikke så artig å gå ut dit for å sette opp mål.
 7. HK skyter knall bra, men det er stor forskjell på ammunisjonen man får utlever, om den er pakket inn papp så er det den ammunisjonen som skyter hull i hull. Men selv med den ammunisjonen som kommer i plast så trenger jeg kun 3 skudd for å komme inn på mål på 700m. Men vet ikke om det er akkurat stål som er i kjernen eller et annet metall. Men forsvaret har lagt ned forbud på å skyte på stål for mange år siden på alle militære baner, grunnet den metallkjernen kan fint komme i retur og er en del rikosjett fare på under 200m.
 8. En patron jeg har lest og hørt mye godt om er Barnes LRX, skal presse den selv på ny året. Gode erfaringer med lillebroren TSSX. Får kulene veldig billig slik at man kan bruke det til trening og storvilt jakt. Bore rider 212gr som virker veldig interessant å teste grunnet veldig høy BC, men krever et stort magasin fordi coal blir veldig lang, men 200gr er det flere i laget som bruker og har gode erfaringer med.
 9. Etter min mening, så skjønner jeg problematikken med avrenningen som skjer ved å skyte bly. Nærmeste banen jeg skyter på så er jo det på et myrdrag vi skyter på og avrenning i et av de få drikkevannskildene til byen. Men det finnes løsninger for avrenninger, men det koster vell litt mer enn hva et skytterlag vil bruke. Stålmålene på banen er kun ut fra 425m slik at det er jo i grunn sikkert, det har nok kunne hvert lettere å legge forbud ved å ha stålmål innenfor f.eks. 300m. På den nærmeste banen jeg skyter på er det en god del stålmål ute i feltet fra 425m og ut, jeg liker å ha variasjon på målene og trene på målveksling i forskjellige str og de er jo veldig gode indikatorer på treff, fremfor å skyte på et hold. Slik at hvis det er elektroniske skive dupedingsene som må opp så tror jeg nok ikke det kommer til å være så tilgjengelig for de enkelte skyterne heller. Den lokale banen jeg skyter på så er det noen sorte får som ikke akkurat skaper gnist og glød i sporten unntatt man er med i en klubb innad i skytterlaget, jeg skyter en GOD del gjennom forsvaret i løpet av året og pleier å skyte sivile våpnene mine avogtil på de militærebanene. Men har en sivil bane med litt lange hold 10min unna huset, så pleier å ta noen korte økter der. Og har hatt lange prater med et av de inngrodde nissene i styret der, slik at jeg vil anta for alle som skal skyte på annet enn papp når stål fases ut så må man være med i en klubb og booke hele banen for å få skyte på de "dupedingsene". Slik at jeg vil nok anta det vil komme til å bli en mer prosess for å skyte på de lengre holdene på banen, unntak hvis man skal skyte kort eller har infrastruktur som gjør det enkelt og kjapt for å sette opp systemet så kan det nok fungere for de banene. Jeg personlig har pr nå ingen hensikt eller grunn til å melde meg inn i en klubb for å skyte( Er medlem i et skytterlag), men når dette før eller siden blir gjennomført så må jeg nok melde meg inn. Jeg personlig og mange andre i skytterlaget liker det å ha friheten til å dra på banen når den er ledig og ta en kort økt. Fremfor å må skyte den dagen innen det tidspunktet ect. Vet det mange baner i landet som har stort trykk og ikke har den friheten, så vet det er en gode pr dags dato. Men hvis det skal vise seg at disse målene kan stå ute eller enkeltmann kan få tilgang å sette de opp og ta de med ned igjen. Og de er i så lav kostnad at en klubb er villig til å kjøp en del slike for å få variasjon på hold man kan skyte på uten omrigg. Så ser jeg ikke mørkt på dette. Men vet verden er ikke perfekt at slike drømmer kommer neppe til å gå i oppfyllelse, men er lov til å håpe at dette er mer positivt når man får mer kunnskap om dette. Har snakket med generalsekretæren i DFS og han virker som en fornuftig person så håper det blir gode løsninger for folk flest på banen ut av dette forbudet.
 10. Batteriet mitt er helt fult, testet med å ta det inn og ut. Men ikke byttet til et helt nytt.
 11. Plutselig nå så klarer ikke avstandsmåleren å måle avstander. Da har fungert som den skal siden jeg har kjøpt den og har blitt behandlet skikkelig. Resten av måleren fungerer som det skal, men hensikten til måleren gjør ikke det. Har verifisert at laseren fungerer(bruker mobilkamera, så kan man se "laserlampen" skrues på), men det må være sensoren som tar i mot det reflekterte lyset eller noe med programmet innvendig som har slått seg vrang. Er det noen som har hvert borti et lignende problem? Vet om garantien/reklamasjon til Vortex, men er litt ork å sende det til USA og vente i noen uker for å få den/ny tilbake.
 12. Jeg har IC-F1000S (prohunt basic 2/ compact). Vet du om noen gode forhandlere i midt-norge som kan tilby denne tjenesten?
 13. Er Ja6 jeg skal endre, inn på den frekvensen kan jeg velge mellom et par sub frekvenser. Men jeg skal legge til en sub som er utenfor den programmerte frekvensen på den kanalen. Så må jeg koble icomen til pcen og bruke et program for å få det til?
 14. Noen som vet hvordan man legge til subtoner på en kanal på en icom pro hunt. en jaktkanal har et programmert frekvensområde fra før av. men den frekvensen jeg skal bruker er ikke lagt til på den kanalen fra før av, men subtone frekvensen er lagt inn på radioen fra før men sliter å få lagt den til på kanalen.
×
×
 • Create New...