Jump to content

Strikkejeger

Members
 • Content Count

  28
 • Joined

Community Reputation

4 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Man har også Giskås skytefelt(20min øst for Steinkjer) , et stort skytefeltet som man kan ha skikkelig felt skyting på korte og langehold. Jeg har mulighet for å booke banene i begge skytefeltene. jeg kan varsle i forveien om når jeg tenker å dra ditt for å skyte langhold.
 2. anbefalinger på rengjøring av tomhylser. Hørt noen tar tomhylsene i kjele med vann og salo, lar det koke og til setter sitronsyre. Noen andre bruker ultralydvasker? Noen meninger om det?
 3. Mottatt og forstått! fra deg og Per-S. Forslag på dier fra Redding eller Forester som passer til Classic casten?
 4. Lee er mottatt, har fått noen anbefalinger på banen om at Lee er bra. 650 og 750 presse, kan anskaffes etter kunnskapen og erfaringene kommer på plass. F.eks. i den lave enden av skalaen. Hornady classic kit. Vil det funke til å starte med? Ser den store fordelen med å ha en "turret" presse. Eller hvis jeg velger xl 650 presse, hva mer bør man anskaffe for å komplimentere settet?
 5. Skal starte å lade selv og skal anskaffe ladeutstyr til 6.5x55. Så lurer på hva folk vil anbefale av utstyr, det finnes så mye utstyr fra forskjellige produsenter. Så lurer på om dere kan anbefale et komplett sett. Vil prioritere pris - enkelhet. Ladetårn med bluetooth og touchskjerm kan anskaffes når erfaring og kunnskap er på plass.
 6. Lars Monsen sier man fint kan ligge til -30 i ullbokser i Jan Mayen. Under testingen i fryse rommet fikk en av kandidatene kalde tær, derfor er den satt til ca -25 eller no. Outdoorgearlab har tatt en brutal test på neoair liggeunderlagene. Neoairen er nesten skuddsikker, mens xtermen tåler litt mindre kaliber. Har testet Carinthia 4 eller 5 ( den grommeste i -30 ), aldri hvert så kald før. Rim og is på innsiden av soveposen.
 7. Carinthia soveposer er drit, har hatt 5 stk de siste 7 årene. Soveposene er som lagstelt og har dårlige løsninger til vinterbruk. Komprimeringstrekket er bra! Isbjørn Jan Mayen m/ dobbelglidelås. Helsport Tempelfjord Er to skikkelig gode soveposer. Thermarest neoair xterm er the shit når det kommer til liggeunderlag til vinterbruk.
 8. Ventet på et godt svar fra M67, bra levert!!
 9. Leser litt om disse på diverse steder på nettet og finner mye motstridende argumenter. Så om man finner noe gode svar her istedet. Etter min forståelse så ble Creed laget for short action, slik at man kunne bygge AR våpen i Creed kaliber. Lades med krutt som brenner raskere, slik at den kan oppnå rundt det samme utgangshastigheten til 6.5SWE. 6XC og 6.5 Creed er det lite forskjell i hylse størrelse, slik jeg forstår det så får 6XC høyere utgangshastighet en 6.5Creed. Grunnet den er 6mm fremfor 6.5mm, så kulene er lettere. 6.5x55 er velprøvd og kommer aldri til å forsvinne i Skandinavia. Så tanken er å få frem, egenskapene og svarene på de store spørsmålene. Anslagenergi, presisjon og kostnad i drift.
 10. Det er sant det, men for de dødelige som ikke vet eksakt sin utgangshastighet i sitt løp, så vil de fleste kalkulatorer gi et lite avvik(pga inndataen ikke er eksakt). Det var ment som at man skal ikke stole blindt på den dataene man får fra kalkulatorene når man ikke har målt sin eksakte inndata, alltid verifiser
 11. Bra tråd, Som en tysk general sa" skal man prestere middelmådig i krig, må man prestere eksepsjonelt i trening". For å bli bedre, så må man teste grensene sine i trening(gjerne med god billig ammunisjon som scenar-l). Skyte en del på 100m med god skytestilling og trene på presisjon. Se på samlingene du skyter og få bort skyterfeil. Kulebanekalkulatorer gir kunn en indikasjon på kulebanen, den må verifiseres i praksis før man skal bruke den. Så tren på billig, med god ammunisjon. Så man trener skyter ferdighetene, så før jaktsesongen starter skyter man litt med jakt ammunisjonen for å bli kjent med den. Ikke i felt du skal tøye grensene dine, det er på trening. Start tidlig med treningen, ikke vent lengst mulig. Liten økt her og liten økt der.
 12. Tips til hvilket krutt og hvor mange gr du brukte på eld-x til x55? Hvis du har noe data på det..
 13. Påstår ikke at den har mer energi i seg enn andre kuler. Men mantelen er ikke "laget" for korte avstander. Kulen er laget for å gi i fra seg energi i viltet, og mye energi blir frigitt på korte hold. Mer energi frigitt i viltet = mer skade. Eld-x er tenkt for de som skyter forbi de normale holdene, der kulen har lavere hastighet. Kulen er laget for rask ekspansjon, og når den har lavere hastighet så ekspanderer den seg forsatt mye, mens normale kuler som Orxy vil ha mindre ekspansjon. Så på avstander over 150m vil man ha mer restvekt i kulen. Accubond har jeg bare lest om, men ELD-X er lettere tilgjengelig for min del, så velger ELD-X. Men da virker det som begge er enige og vi legger den dau.
 14. Da har jeg misforstått, loddingen og den "mekaniske låsningen". Men gjelder fortsatt det jeg sier om kulen på kortehold. Men kan rette opp i "enorm energi" til, den har så høy energi i seg at det mantelen kan fragmentere.
 15. ELD- X finnes kun i 143 gr til 6.5, 130 er eld-match. Eld-x er loddet, men det står mer av det at loddingen bryter i dyp penetrasjon i linken over.
×
×
 • Create New...