Jump to content

alfaalfa

Members
  • Posts

    40
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by alfaalfa

  1. Så den der ja, de som selger den skryter naturligvis av den Prisen indikerer vel at dette er en dårligere kikkert enn Magnus, men hadde vært interessant å vite hva som fayer forskjellen. Eller kanskje bare prisen på Magnus ikke henger med.
  2. ...men rent bortsett fra alle morsomme ordspill på navnet, hvordan er denne sammenlignet med Magnus?
  3. Takk amatør. Kanskje bra jeg ikke har kjøpt kikkert enda? Men hvordan er dette siktet kvalitetsmessig kontra Magnus-serien?
  4. Når dere snakker om Trophy Bonded, så er det Trophy Bonded Tip antar jeg? Klarer ikke finne kulelengden på denne (og flere av de andre kulene jeg skulle sammenligne med).
  5. Når det gjelder kruttladning, så vil det for fabrikkammo si at f.eks. Hornady Superperformance som har mer futt (?) normalt gir bedre eller dårligere presisjon?
  6. @M67 Takk for veldig gode og utfyllende svar. Jeg rettet kaliber i kalkulatoren til 7,21mm (i følge hjelpeteksten er det egentlig ikke kaliber man skal fylle inn, men kulas diameter). Jeg får da SG på 1.34. Jeg skal ikke skyte på lange hold (vet ikke hva som regnes som lange hold, men over 300m er i hvert fall det for meg).
  7. @spindrift tok data for Barnes 140gr TTSX i kalkulatoren, og da ble jeg ikke akkurat helt overbevist.. MAGINALLY STABLE:
  8. Takk, det var litt mer interessant info. Jeg er nok ikke bekymret, men mer ute etter optimalisering (på et nivå som mest sannsynlig ikke er merkbart) At jeg har 7mm-08 kan jo tyde på at utstyrsinteressen ift jaktutstyr er noe over snittet..:-)
  9. Takk, fikk ikke helt taket på om du anbefaler 140gr TSX eller 150gr TTSX? 7mm-08 har vel lav fart i forhold til magnumkalibre, men har vel ikke så lav hastighet sammenlignet med andre standardkalibre? Jeg ser du skriver at endel av de tyngre kulene ikke virker, er det pga stigningen i løpet eller utgangshastighet?
  10. Takk, har kikket på kalkulatoren nå. Det som den forteller meg (slik jeg forstår det), er hastighet på ulike avstander, kuledropp på ulike avstander, anslagsenergi på ulike avstander og vinddrift. Kalkulatoren krever også at jeg skriver inn utgangshastighet, og det har jeg ikke. BC kan jeg kanskje finne i spesifikasjonene til den enkelte kule. Når jeg skrev presisjon så tenkte jeg ikke på kuledropp, men presisjon som i hvor godt kula samler (jeg forstår at dette har med riflen/løpet å gjøre også), og det forteller vel kalkulatoren ikke noe om? Og materialet i kula må vel påvirke noe, en blykule med samme vekt som en blyfri kule vil ha mindre volum/være kortere, (og gi plass til mer krutt) og det må vel påvirke både utgangshastighet og ballistiske egenskaper? Og formen på kula er vel også av betydning? Eller dekkes begge disse to faktorene av BC-en? Hvis noen har kortversjonen av fordel/ulempe av kort/lang kule og kuleform så setter jeg pris på det. Forøvrig litt rart at den setter diameter til 0,721cm hvis jeg velger en av de forhåndsdefinerte 7mm-kulene?
  11. 140grs kule i 7mm-08Rem: mener du at dette er en kombo som gir lav hastighet? (antar det er ønskelig for å få ekspansjon) Tar kalkulatoren hensyn til andre ting enn kulevekt, kaliber og hastighet? Jeg tenkte at lengde på kula, utforming (f.eks. boattail) også har noe å si.. Takk for tips om hjemmelading, men det er som sagt ikke aktuelt pga tid, interesse og andre ting.
  12. Hei, jeg tok det ikke som kritikk, bare oppfattet det slik at det egentlig ikke var svar på det jeg spurte om:-) Men jeg har brukt Barnes TTSX samt Fusion. Storviltjakt, dvs. elg, rein og hjort på de avstander som man normalt da jakter på, altså 10-200m. Usikker på hvordan type terreng spiller inn her?
  13. Ja, det er som nevnt i innlegget mitt de indikasjonene jeg lurer på om det er noen som har erfaring eller kompetanse til å komme med her.
  14. Hei, er ute etter innspill til hvilken kombinasjon av kulevekt og kulemateriale som er anbefalt for en Steyr Scout 7mm-08 (485mm løp, 1:10 stigning?). Målet er høy presisjon og en kule som fungerer godt til storviltjakt. Det er vel noen tommelfingerregler for kulevekt for et gitt kaliber med en gitt løpslengde og en gitt stigning? F.eks. vil en tyngre, blyfri kule bli veldig lang, og hvordan vil dette påvirke ballistiske egenskaper og hastighet (det blir vel plass til mindre krutt?), og vil den kunne velte? Lader ikke selv, så kun fabrikkammo er interessant.
  15. Jeg kjenner ikke Vortex, så har ingen formening om det er noe galt med den. Men du kan kanskje fortelle meg hvorfor jeg skal velge Vortex? :-)
  16. Takk for tilbakemelding! Var V8 og Magnus blant de andre du prøvde?
  17. amatør: er det i praksis mulig at Swarovski har 100% utnyttelse av okularet til synsfelt, slik de tekniske dataene påstår?
  18. Takk! Ser at Leica da kommer endel bedre ut på laveste forstørrelse. Når har den riktignok 0,98x forstørrelse på det minste, men forskjellen til utgangspupill på Z8i kan vel ikke forklares med 0,98x vs 1x forstørrelse.
  19. Mulig jeg har misforstått, men jeg forstod det slik at du sier at utgangspupill for kikkert A og kikkert B kan være forskjellig for samme forstørrelse, selv om begge har samme objektivdiameter? Når jeg ser på spesifikasjonene til lignende kikkerter, så oppgir produsentene identisk utgangspupill?
  20. Skjønner at jeg må kikke litt på March også. Ingen som har nevnt S&B, noen mener jo at de er best? Når det gjelder utgangspupill så er de identiske på Z8i og Magnus på 1x (andre kombinasjoner får jeg ikke sjekket ut fra spesifikasjonene siden Zeiss har annen objektivdiameter og Leica har lavere maks forstørrelse (og utgangspupill blir bare oppgitt i min og maks forstørrelse). Amatør: Har du eksempler på kikkertsikter i "samme gate" hvor utgangspupill er oppgitt ulikt på samme forstørrelse og objektivdiameter?
  21. Det er en korrekt observasjon. Siden det er noe forskjell i forstørrelsen og objektivdiameter på disse siktene, i hvert fall hva som blir oppgitt, er utgangspupillen forskjellig av den grunn. Øyeplassering høyre/venstre/opp/ned skal vært likt for lik objektivdiameter og forstørrelse, men kan det vært forskjeller i oppbygningen av siktene som gjør at noen er mindre følsomme i lengderetningen? Og klarer f.eks. den ekstra objektivdiameteren Zeiss-en har å "kompensere" for den lavere forstørrelsen til Leica-en?
  22. Ja, det gjelder vel generelt, jo høyere zoomfaktor, jo mer kilent på øyeplassering? Med et sikte med høy zoomfaktor blir det jo da ekstra relevant å velge det siktet som er mest fleksibelt på øyeplassering (hvis man sammenliger sikter med lik zoomfaktor). Hadde vært interessant å visst hvordan V8 er sammenlignet med Z6i (som jeg jo bruker selv), hvis noen har erfaring med det.
  23. Fordi jeg vil ha Zeiss, Swarovski eller Leica, og Leica har ingen sikter med 8x zoom (med mindre jeg har oversett noe), og da var det det nærmeste. Om 6x forstørrelse er nok for meg, er en annen sak.
  24. Fordi v8 er mindre følsomt for øyeplassering, eller også andre ting som synsfelt, dorulleffekt, lysstyrke mm?
  25. Hei, den skal i så fall stå på min Steyr Scout som har et Z6i 2,5-15x sikte i dag. Balansen i våpenet er selvsagt viktig (lyddemper vil jo også spille inn her). Er godt fornøyd med oppsettet jeg har i dag.
×
×
  • Create New...