Jump to content

alfaalfa

Members
 • Content Count

  40
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Så den der ja, de som selger den skryter naturligvis av den Prisen indikerer vel at dette er en dårligere kikkert enn Magnus, men hadde vært interessant å vite hva som fayer forskjellen. Eller kanskje bare prisen på Magnus ikke henger med.
 2. ...men rent bortsett fra alle morsomme ordspill på navnet, hvordan er denne sammenlignet med Magnus?
 3. Takk amatør. Kanskje bra jeg ikke har kjøpt kikkert enda? Men hvordan er dette siktet kvalitetsmessig kontra Magnus-serien?
 4. Når dere snakker om Trophy Bonded, så er det Trophy Bonded Tip antar jeg? Klarer ikke finne kulelengden på denne (og flere av de andre kulene jeg skulle sammenligne med).
 5. Når det gjelder kruttladning, så vil det for fabrikkammo si at f.eks. Hornady Superperformance som har mer futt (?) normalt gir bedre eller dårligere presisjon?
 6. @M67 Takk for veldig gode og utfyllende svar. Jeg rettet kaliber i kalkulatoren til 7,21mm (i følge hjelpeteksten er det egentlig ikke kaliber man skal fylle inn, men kulas diameter). Jeg får da SG på 1.34. Jeg skal ikke skyte på lange hold (vet ikke hva som regnes som lange hold, men over 300m er i hvert fall det for meg).
 7. @spindrift tok data for Barnes 140gr TTSX i kalkulatoren, og da ble jeg ikke akkurat helt overbevist.. MAGINALLY STABLE:
 8. Takk, det var litt mer interessant info. Jeg er nok ikke bekymret, men mer ute etter optimalisering (på et nivå som mest sannsynlig ikke er merkbart) At jeg har 7mm-08 kan jo tyde på at utstyrsinteressen ift jaktutstyr er noe over snittet..:-)
 9. Takk, fikk ikke helt taket på om du anbefaler 140gr TSX eller 150gr TTSX? 7mm-08 har vel lav fart i forhold til magnumkalibre, men har vel ikke så lav hastighet sammenlignet med andre standardkalibre? Jeg ser du skriver at endel av de tyngre kulene ikke virker, er det pga stigningen i løpet eller utgangshastighet?
 10. Takk, har kikket på kalkulatoren nå. Det som den forteller meg (slik jeg forstår det), er hastighet på ulike avstander, kuledropp på ulike avstander, anslagsenergi på ulike avstander og vinddrift. Kalkulatoren krever også at jeg skriver inn utgangshastighet, og det har jeg ikke. BC kan jeg kanskje finne i spesifikasjonene til den enkelte kule. Når jeg skrev presisjon så tenkte jeg ikke på kuledropp, men presisjon som i hvor godt kula samler (jeg forstår at dette har med riflen/løpet å gjøre også), og det forteller vel kalkulatoren ikke noe om? Og materialet i kula må ve
 11. 140grs kule i 7mm-08Rem: mener du at dette er en kombo som gir lav hastighet? (antar det er ønskelig for å få ekspansjon) Tar kalkulatoren hensyn til andre ting enn kulevekt, kaliber og hastighet? Jeg tenkte at lengde på kula, utforming (f.eks. boattail) også har noe å si.. Takk for tips om hjemmelading, men det er som sagt ikke aktuelt pga tid, interesse og andre ting.
 12. Hei, jeg tok det ikke som kritikk, bare oppfattet det slik at det egentlig ikke var svar på det jeg spurte om:-) Men jeg har brukt Barnes TTSX samt Fusion. Storviltjakt, dvs. elg, rein og hjort på de avstander som man normalt da jakter på, altså 10-200m. Usikker på hvordan type terreng spiller inn her?
 13. Ja, det er som nevnt i innlegget mitt de indikasjonene jeg lurer på om det er noen som har erfaring eller kompetanse til å komme med her.
 14. Hei, er ute etter innspill til hvilken kombinasjon av kulevekt og kulemateriale som er anbefalt for en Steyr Scout 7mm-08 (485mm løp, 1:10 stigning?). Målet er høy presisjon og en kule som fungerer godt til storviltjakt. Det er vel noen tommelfingerregler for kulevekt for et gitt kaliber med en gitt løpslengde og en gitt stigning? F.eks. vil en tyngre, blyfri kule bli veldig lang, og hvordan vil dette påvirke ballistiske egenskaper og hastighet (det blir vel plass til mindre krutt?), og vil den kunne velte? Lader ikke selv, så kun fabrikkammo er intere
 15. Jeg kjenner ikke Vortex, så har ingen formening om det er noe galt med den. Men du kan kanskje fortelle meg hvorfor jeg skal velge Vortex? :-)
×
×
 • Create New...