Jump to content
Adventspatronquizen 2018 er i gang Read more... ×

alfaalfa

Members
 • Content Count

  37
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. alfaalfa

  Kulevekt og kulemateriale 7mm-08

  Når dere snakker om Trophy Bonded, så er det Trophy Bonded Tip antar jeg? Klarer ikke finne kulelengden på denne (og flere av de andre kulene jeg skulle sammenligne med).
 2. alfaalfa

  Kulevekt og kulemateriale 7mm-08

  Når det gjelder kruttladning, så vil det for fabrikkammo si at f.eks. Hornady Superperformance som har mer futt (?) normalt gir bedre eller dårligere presisjon?
 3. alfaalfa

  Kulevekt og kulemateriale 7mm-08

  @M67 Takk for veldig gode og utfyllende svar. Jeg rettet kaliber i kalkulatoren til 7,21mm (i følge hjelpeteksten er det egentlig ikke kaliber man skal fylle inn, men kulas diameter). Jeg får da SG på 1.34. Jeg skal ikke skyte på lange hold (vet ikke hva som regnes som lange hold, men over 300m er i hvert fall det for meg).
 4. alfaalfa

  Kulevekt og kulemateriale 7mm-08

  @spindrift tok data for Barnes 140gr TTSX i kalkulatoren, og da ble jeg ikke akkurat helt overbevist.. MAGINALLY STABLE:
 5. alfaalfa

  Kulevekt og kulemateriale 7mm-08

  Takk, det var litt mer interessant info. Jeg er nok ikke bekymret, men mer ute etter optimalisering (på et nivå som mest sannsynlig ikke er merkbart) At jeg har 7mm-08 kan jo tyde på at utstyrsinteressen ift jaktutstyr er noe over snittet..:-)
 6. alfaalfa

  Kulevekt og kulemateriale 7mm-08

  Takk, fikk ikke helt taket på om du anbefaler 140gr TSX eller 150gr TTSX? 7mm-08 har vel lav fart i forhold til magnumkalibre, men har vel ikke så lav hastighet sammenlignet med andre standardkalibre? Jeg ser du skriver at endel av de tyngre kulene ikke virker, er det pga stigningen i løpet eller utgangshastighet?
 7. alfaalfa

  Kulevekt og kulemateriale 7mm-08

  Takk, har kikket på kalkulatoren nå. Det som den forteller meg (slik jeg forstår det), er hastighet på ulike avstander, kuledropp på ulike avstander, anslagsenergi på ulike avstander og vinddrift. Kalkulatoren krever også at jeg skriver inn utgangshastighet, og det har jeg ikke. BC kan jeg kanskje finne i spesifikasjonene til den enkelte kule. Når jeg skrev presisjon så tenkte jeg ikke på kuledropp, men presisjon som i hvor godt kula samler (jeg forstår at dette har med riflen/løpet å gjøre også), og det forteller vel kalkulatoren ikke noe om? Og materialet i kula må vel påvirke noe, en blykule med samme vekt som en blyfri kule vil ha mindre volum/være kortere, (og gi plass til mer krutt) og det må vel påvirke både utgangshastighet og ballistiske egenskaper? Og formen på kula er vel også av betydning? Eller dekkes begge disse to faktorene av BC-en? Hvis noen har kortversjonen av fordel/ulempe av kort/lang kule og kuleform så setter jeg pris på det. Forøvrig litt rart at den setter diameter til 0,721cm hvis jeg velger en av de forhåndsdefinerte 7mm-kulene?
 8. alfaalfa

  Kulevekt og kulemateriale 7mm-08

  140grs kule i 7mm-08Rem: mener du at dette er en kombo som gir lav hastighet? (antar det er ønskelig for å få ekspansjon) Tar kalkulatoren hensyn til andre ting enn kulevekt, kaliber og hastighet? Jeg tenkte at lengde på kula, utforming (f.eks. boattail) også har noe å si.. Takk for tips om hjemmelading, men det er som sagt ikke aktuelt pga tid, interesse og andre ting.
 9. alfaalfa

  Kulevekt og kulemateriale 7mm-08

  Hei, jeg tok det ikke som kritikk, bare oppfattet det slik at det egentlig ikke var svar på det jeg spurte om:-) Men jeg har brukt Barnes TTSX samt Fusion. Storviltjakt, dvs. elg, rein og hjort på de avstander som man normalt da jakter på, altså 10-200m. Usikker på hvordan type terreng spiller inn her?
 10. alfaalfa

  Kulevekt og kulemateriale 7mm-08

  Ja, det er som nevnt i innlegget mitt de indikasjonene jeg lurer på om det er noen som har erfaring eller kompetanse til å komme med her.
 11. Hei, er ute etter innspill til hvilken kombinasjon av kulevekt og kulemateriale som er anbefalt for en Steyr Scout 7mm-08 (485mm løp, 1:10 stigning?). Målet er høy presisjon og en kule som fungerer godt til storviltjakt. Det er vel noen tommelfingerregler for kulevekt for et gitt kaliber med en gitt løpslengde og en gitt stigning? F.eks. vil en tyngre, blyfri kule bli veldig lang, og hvordan vil dette påvirke ballistiske egenskaper og hastighet (det blir vel plass til mindre krutt?), og vil den kunne velte? Lader ikke selv, så kun fabrikkammo er interessant.
 12. alfaalfa

  Hvilken high end 1-8x kikkert

  Jeg kjenner ikke Vortex, så har ingen formening om det er noe galt med den. Men du kan kanskje fortelle meg hvorfor jeg skal velge Vortex? :-)
 13. alfaalfa

  Hvilken high end 1-8x kikkert

  Takk for tilbakemelding! Var V8 og Magnus blant de andre du prøvde?
 14. alfaalfa

  Hvilken high end 1-8x kikkert

  amatør: er det i praksis mulig at Swarovski har 100% utnyttelse av okularet til synsfelt, slik de tekniske dataene påstår?
 15. alfaalfa

  Hvilken high end 1-8x kikkert

  Takk! Ser at Leica da kommer endel bedre ut på laveste forstørrelse. Når har den riktignok 0,98x forstørrelse på det minste, men forskjellen til utgangspupill på Z8i kan vel ikke forklares med 0,98x vs 1x forstørrelse.
×