Jump to content

alfaalfa

Members
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. alfaalfa

  Hvilken high end 1-8x kikkert

  Jeg kjenner ikke Vortex, så har ingen formening om det er noe galt med den. Men du kan kanskje fortelle meg hvorfor jeg skal velge Vortex? :-)
 2. alfaalfa

  Hvilken high end 1-8x kikkert

  Takk for tilbakemelding! Var V8 og Magnus blant de andre du prøvde?
 3. alfaalfa

  Hvilken high end 1-8x kikkert

  amatør: er det i praksis mulig at Swarovski har 100% utnyttelse av okularet til synsfelt, slik de tekniske dataene påstår?
 4. alfaalfa

  Hvilken high end 1-8x kikkert

  Takk! Ser at Leica da kommer endel bedre ut på laveste forstørrelse. Når har den riktignok 0,98x forstørrelse på det minste, men forskjellen til utgangspupill på Z8i kan vel ikke forklares med 0,98x vs 1x forstørrelse.
 5. alfaalfa

  Hvilken high end 1-8x kikkert

  Mulig jeg har misforstått, men jeg forstod det slik at du sier at utgangspupill for kikkert A og kikkert B kan være forskjellig for samme forstørrelse, selv om begge har samme objektivdiameter? Når jeg ser på spesifikasjonene til lignende kikkerter, så oppgir produsentene identisk utgangspupill?
 6. alfaalfa

  Hvilken high end 1-8x kikkert

  Skjønner at jeg må kikke litt på March også. Ingen som har nevnt S&B, noen mener jo at de er best? Når det gjelder utgangspupill så er de identiske på Z8i og Magnus på 1x (andre kombinasjoner får jeg ikke sjekket ut fra spesifikasjonene siden Zeiss har annen objektivdiameter og Leica har lavere maks forstørrelse (og utgangspupill blir bare oppgitt i min og maks forstørrelse). Amatør: Har du eksempler på kikkertsikter i "samme gate" hvor utgangspupill er oppgitt ulikt på samme forstørrelse og objektivdiameter?
 7. alfaalfa

  Hvilken high end 1-8x kikkert

  Det er en korrekt observasjon. Siden det er noe forskjell i forstørrelsen og objektivdiameter på disse siktene, i hvert fall hva som blir oppgitt, er utgangspupillen forskjellig av den grunn. Øyeplassering høyre/venstre/opp/ned skal vært likt for lik objektivdiameter og forstørrelse, men kan det vært forskjeller i oppbygningen av siktene som gjør at noen er mindre følsomme i lengderetningen? Og klarer f.eks. den ekstra objektivdiameteren Zeiss-en har å "kompensere" for den lavere forstørrelsen til Leica-en?
 8. alfaalfa

  Hvilken high end 1-8x kikkert

  Ja, det gjelder vel generelt, jo høyere zoomfaktor, jo mer kilent på øyeplassering? Med et sikte med høy zoomfaktor blir det jo da ekstra relevant å velge det siktet som er mest fleksibelt på øyeplassering (hvis man sammenliger sikter med lik zoomfaktor). Hadde vært interessant å visst hvordan V8 er sammenlignet med Z6i (som jeg jo bruker selv), hvis noen har erfaring med det.
 9. alfaalfa

  Hvilken high end 1-8x kikkert

  Fordi jeg vil ha Zeiss, Swarovski eller Leica, og Leica har ingen sikter med 8x zoom (med mindre jeg har oversett noe), og da var det det nærmeste. Om 6x forstørrelse er nok for meg, er en annen sak.
 10. alfaalfa

  Hvilken high end 1-8x kikkert

  Fordi v8 er mindre følsomt for øyeplassering, eller også andre ting som synsfelt, dorulleffekt, lysstyrke mm?
 11. alfaalfa

  Hvilken high end 1-8x kikkert

  Hei, den skal i så fall stå på min Steyr Scout som har et Z6i 2,5-15x sikte i dag. Balansen i våpenet er selvsagt viktig (lyddemper vil jo også spille inn her). Er godt fornøyd med oppsettet jeg har i dag.
 12. alfaalfa

  Hvilken high end 1-8x kikkert

  Takk! Jeg er enig i at Z6 er litt kilent på øyeplassering, har 2 stk Z6i 2,5-15 selv. Du har ikke testet Leica, jeg ser noen hevde at dette er aller minst følsomt for øyeplassering?
 13. alfaalfa

  Hvilken high end 1-8x kikkert

  Hei amatør, takk for det. Du har åpenbart god innsikt i teorien her. Formlene dine gir følgende faktor-tall (basert på spesifikasjonene oppgitt av produsentene, avrundet til to desimaler): Zeiss: 0,98 Swarovski: 1,00 Leica: 0,97 Da blir spørsmålet mitt: hva betyr disse tallene i praksis? I hvilket av disse siktene ser man minst av "svart ring" rundt synsfeltet? Og hvordan kan denne formelen da høyde for tykkelsen på konstruksjonen, siden de ikke blir oppgitt i formelen?
 14. alfaalfa

  Hvilken high end 1-8x kikkert

  Takk, men kan dere ta den diskusjonen i en annen tråd?:-) Din siste setning var innspill på det jeg spurte om, takk! Har du personlig erfaring med begge, og hva gjør at du foretrekker V8 fremfor Z8?
 15. alfaalfa

  Hvilken high end 1-8x kikkert

  Hei, det kommer vel litt an på hvor langt og lenge man går og hva man prioriterer. Hvis man er opptatt av lav vekt og resten av utstyret er optimalisert, så er det jo ikke rart om man også tar en titt på kikkertsiktet. Men ofte må man kompromisse med noe annet hvis man går ned i vekt. Det er også en interessant diskusjon, men foreslår at du starter en egen tråd på dette så er det kanskje håp om å få svar på det som denne tråden handler om
×