Jump to content

Tau

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Tau's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Møtte fire menn med nylig skutt hjort. Nå blir de anmeldt. En politimann møtte natt til søndag på fire menn fra sørfylket som hadde med seg en nylig skutt hjort. TYSVÆR: Det var en politimann som hadde fri som klokken ti over tolv natt til søndag møtte på fire menn i 30-40-årsalderen i Tysvær. Operasjonsleder Evy Fjeldheim forteller til Haugesunds Avis at mennene hadde med seg en nylig skutt hjort. – De kunne ikke dokumentere at de fikk lov til å ha våpen eller at de hadde lov til å skyte hjort i området. Dermed vil kvartetten, som ifølge Fjeldheim kommer fra Sør-Rogaland, bli anmeldt for tjuvjakt. https://www.h-avis.no/motte-fire-menn-med-nylig-skutt-hjort-na-blir-de-anmeldt/s/5-62-1115361
  2. Det å nekte å åpne bagasjerom for kontroll av jaktoppsyn med politimyndighet eller politiet er nok ikke det smarteste en kan gjøre selv om en hevder en er ute og plukker sopp eller går tur i skogen. Når noen nekter å åpne bilen for kontroll, vil en naturlig tanke være hvorfor gjør vedkommende dette. Mistanken til at vedkommende ikke snakker helt sant kan styrkes, er dette en person som er ute i andre æren en hva vedkommende sier, er dette en person som tok en spasertur for og se om det var en trygg plass og skyte noe før våpen hentes fra bilen ? Har vedkommende skutt noe en annen plass som ligger i bagasjerom i sammen med våpen ? Eller er dette en person som er på vei til eller fra narkotika depot ? Er dette en person som har bilen full av tyvegods ? De to siste alternativene går ikke under jaktoppsynet sin myndighet, men det er jo ingen problem for jaktoppsyn å tipse politiet. Det foregår ting rundt oss som vi ikke liker, det kan være ulovlig jakt, innbrudd,smugling av narkotika eller alkohol, noen må av og til sjekke en bil for om ikke annet en å få bekreftet at denne personen faktisk snakker sant. Vist en åpner bilen for kontroll vil en gjerne gjøre ting litt enklere for seg selv, eller hva ?
  3. Forskrift om utøvelse av jakt, felling og fangst § 37.Plikt til å la seg kontrollere Enhver som utøver jakt, felling eller fangst etter denne forskrift, plikter å la seg kontrollere av politiet, Statens naturoppsyn eller av lokalt jaktoppsyn som er godkjent av det statlige naturoppsynet eller har begrenset politimyndighet. Kommunen og villreinnemnda kan sørge for kontroll av felte dyr. Ved jakt etter villrein kan villreinnemnda også sørge for kontroll med kontrollkort for villrein og eventuell skriftlig fellesjaktavtale.
  4. Nei, viltnemnden og dens medlemmer har ingen annen myndighet enn hvilken som helst annen privatperson. En viltnemnd er et politisk utvalg som skal drive politisk behandling av saker som omhandler viltforvaltning. Viltnemnd kan ha flere oppgaver, det er også noe som er ansatt i viltnemnda for og drive med fallvilt arbeid, noen for og drive med jaktoppsyn. En fallvilt arbeider har ikke noen myndighet til og forlange noe som helst utover hva en vanlig privatperson kan forlange av deg. Jaktoppsyn fra viltnemnd har heller ikke noe flere rettigheter en en vanlig privatperson, men vist jaktoppsynet fra viltnemnda har begrenset politimyndighet så stiller saken seg annerledes da har dette oppsynet samme myndighet som for eksempel jaktoppsyn fra SNO. Uansett så høres det ut som TS har møtt på noen som IKKE har nødvendig myndighet til og ransake bilen, en med nødvendig myndighet ville nok sannsynligvis fått en hissig grunneier til og gå ett stykke bort fra plassen og tatt en normal sivilisert prat med TS og raskt funnet ut at dette var sannsynligvis en person som var ute i helt andre gjøremål en jakt og at det heller ikke var hjemmel for ransaking av hverken person eller bil.
×
×
  • Create New...