Jump to content

Jegerengris

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Jegerengris's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jegerengris

    Sakoklubben

    Har henta meg en Sako 85 Finnlight i 308win Er det noen som har erfaring med hvilken fabrikk ammo til storvilt som gir best og dårligest presisjon? Er ute etter ammo info og ikke skytetips ...Lader desverre ikke selv, men del gjerne erfaringer om det også. (Har søkt litt på forumet men finner ikke mer passende emne enn sakoklubben!)
  2. Hjelp! Jeg fikk ikke plass til patronene i magasinet i dag!?!?!?!? Det virka som om de var ca 3mm for langt prosjektil utstikk fra hylsa. Kontroll målte hylsa og den var rett spec, målte den lange patrona mot åpningen på underbeslaget og det var ikke plass da heller. Underbeslaget på Mauseren har ikke blitt tukla med siden 1941... Nyinnkjøpt trenings ammo: PPU 30-06 150grns,(fra XXL Haugesund) Geværet er gammel M98 fra Steyr fabrikken. 180grns av samme merke passer fint Noen som har opplevd lignende?
  3. Duracote på løp og kasse Leupold stål montasjer(børsemaker) Kvartsikring(timney?) Justerbart avtrekk (timney sportman) 14/1 gjenger(børsemaker) Hausken demper Boyds thumbhole hunter stokk Løst magasin(måtte tilpasses en god del) Mauser logo på buttplate(ikke montert, tips taes imot) Beddet med biltema epoxy Plakat fra E-bay(ja, jeg vet jeg er syk) Ligger flere bilder av bl.a. magasin på kammer galleriet.
  4. Spurte på tråden tidligere om fjerning av jernsiktet bak på Mauser m98(Takk for gode svar). Det gikk som smurt med biltema blåselampe og litt tolmodighet. -Festet løpet forsiktig i skrustikke. Hadde godt med filler imellom så det ikke skulle få sår og skraper -Blåste rett på det med vel 20 cm avstand med jevne bevegelser for å ikke overhete feil plass. -Akkurat idet sølvet piplet ut smalt jeg til det i bakkant av siktet og det skvatt av! -Varmet litt på sølvrestene som var igjen og skrapte de av med en papp bit. Eneste problemet med jobben var i etterkant, hvor jeg fikk et alvorlig tilfelle av DIY dilla, masse unødvendige oppgraderinger og tusenlapper som fikk bein å gå på. Fastlegen har nå diagnostisert meg med " mausersyken " Bilder av symptomer følger:
  5. Jeg har en "noe over middels halvbra men ikke best" Nikon monarch 2,5-10x56 På en gammal mauser jeg pussa opp. Fikk den for snaue 4000,- på xxl. Hadde gått for samme kikkert bare med 50 lysåpning i stedet og rød prikk i til ei elg børse. Tror de har den til ca samme pris av og til. + for:Veldig skarpt bilde, paralx justering og ikke minst en pen kikkert. Zeiss Victory er soleklart bedre på skumring og natt har jeg funnet ut når jeg sammenligna med en kompis. Men de billigere versjonene til Zeiss er samma ulla som både Nikon, Leupold og Meopta, bare dyrere.
  6. Genialt! Takk for raske svar! Gikk ikke til å åpne/klippe ut linken på iphone, men skal sjekke den på pc i kveld. Fant og noen videoer på youtube som viste hele greia med sikte demontering på mauser og andre våpen. Greit å poste de her for nestemann som søker... (egentlig ikke en video men en bilde presentasjon) http://www272.pair.com/stevewag/mausight/mausight.html (bildefil med tekst om fjerning av siktet på mauser. Var noen skruer og greier der som kan vær greit å få med seg) (Video av propanblåsing og demontering av fronsikte)
  7. Heisann. Kjøpte en M98 30-06 for en slikk og litt ingenting, som var delvis oppgradert fra før: kvartsikring og borret opp for leupold ring montasjer. Godt løp som samler på under 2cm på 100m (uten benk!) Storfornøyd og vil bruke litt tid og noen hundrelapper på denne. Stokk og timney avtrekk er på vei. Så kommer spørsmålene: 1: Kan jeg lodde av for og baksiktet selv? leste litt om det her på forumet men hvilke temperatur er kritisk for løpet? Erfaringer? 2: Kommer det installasjonsmanual for timney sportsman avtrekket? Evt noen som har en bildefil som viser hvordan? 3: Bedding skal jeg klare men jeg sjønner ikke helt hvilke deler som er hva når jeg leser det i tekst . Hadde satt pris på noe ala DIY bedding av mauser m/bilder
×
×
  • Create New...