Jump to content

HenrikS

Members
  • Posts

    36
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by HenrikS

  1. Jeg har selv Z4i 2,5-10 og er meget fornøyd. Utrolig god bildekvalitet og fantastisk i skumring. Liker godt at rødprikken har 2 forskjellige spektere for skumring og dagtid. Kikkerten er lett og ganske smekker, billigere enn Ht og har etter min mening mer behagelig optikk med en svak varmtone, uten å være fremtredende.
  2. Ser XXL i Sandvika har noen utrolige tilbud under "black friday" 27.11. Heym SR21 7700,- Weatherby Mark V Ultra Lightweight 300win mag 5600,- (før 15000).
  3. Som tittel sier, hva ville du valgt og hvorfor? Har sett på A400, A300, M2 og diverse annet. Brukes mest på skogsfugl og trening, har en kurant o/u fra før, men alltid gøy med noe nytt.
  4. Leica Rangemaster CRF1600-B ligger til 5779,- hos XXL nå, veil er vel nærmere 7000. Jeg har kjøpt og vært i skogen med den i dag, storfornøyd!
  5. Ga 11600,- for min M12 ny i butikk (Ikke xxl). Utrolig fornøyd!
  6. Hei, Har 2 kjappe nybegynnerspørsmål om felt fugl: 1. "vommer" dere ut større fugl som storfugl/skogsfugl, eller fryses den hel slik som rypene? 2. Plukker dere ut blyet av fuglen når den gjøres klar for tilberedning, eller tidligere? Takk
  7. Hvordan er synsfeltet sammenlignet?
  8. Hei! Noen som har erfaring med Swarovski CL Pocket kikkerten? Ønsker en lett og kompakt kikkert for bruk på toppjakt, rypejakt og etter hvert reinsdyr og annet storvilt. Selv om kikkerten skal være lett og kompakt vil jeg ha god optikk, men trenger ikke noe versting. Tanken er å bruke kikkerten sammen med en avstandsmåler, vil en Bushnell Fusion være et bedre valg enn eksempelvis nevnte kikkert og en Zeiss PRF eller Leica 1600B? Hvordan stiller CL Pocket seg mot CL Companion, Zeiss Conquest eller en kurrant Meopta eller Bushnell? Bruker en Swarovski Z4i 2.5-10x56 på rifla, og er utrolig fornøyd med den, litt derfor jeg vurderer Swarovski nå også.
  9. Har nå fått skutt 50 skudd med M12'n, og er utrolig fornøyd! Helt nydelig sluttstykkegange, meget bra avtrekk. Rifla går bokstavelig talt hull i hull på 100m, kun skutt S&B 180 grs ferdigammo. Skikkelig fornøyd med kikkerten også, veldig klar og fin, med god rødpunkt. Skøt til det var mørkt ene dagen, veldig lyssterk! Han jeg skjøt sammen med ble nødt til å stille bilen mot blinken med fjernlys for å se noe i det hele tatt på siste serien.
  10. Hei! Hvor mye justering må dere vanligvis gjøre under innskyting av nytt kikkertsikte? Skøt inn ny rifle forrige uke, og de første skuddene var ikke innafor halvmeter skiva på 85m. Er det unormalt å måtte 40cm opp og 30cm til siden på kikkerten?
  11. Det kan du Må bare hente ditt jegernummer fra jegerregisteret.
  12. På XXL Drammen har de en Weatherby Vanguard med Bell&Carlson fiberstokk til 3500,- kaliber 3006. Den hadde jeg kjøpt om jeg ikke akkurat hadde kjøpt meg rifle.
  13. Har nylig blitt Mauser-mann, kjøpte en Mauser M12 Extreme i kaliber .308w, med en Swarovski Z4i 2.5-10x56. Har ikke fått skutt den inn enda, men det virker som en skikkelig solid og god børse! Håper dette kan bli en allsidig rigg som vil gi glede i mange år. Tenker å montere lyddemper på sikt. Noen tanker om løpslengde på denne? Vil helst ikke ha det så kort at blir avhengig av å ha demperen påmontert, vil kunne bruke våpenet uten lyddemper også.
  14. Var å handla i dag, og jaggu ble det endring i planene igjen! Zeiss kikkerten jeg egentlig skulle ha var forsinka, og jeg ville få handla nå. Derfor sto jeg å vurderte Victory 2.5-10x50, Conquest DL 3-12x50 og Swarovski Z4i 2.5-10x56. Synes sistnevnte var et knepp foran begge fra Zeiss. Følgende er kjøpt: Mauser M12 .308w Swarovski Z4i 2.5-10x56 Ble en skikkelig fin kombo. Kikkerten virket helt nydelig.
  15. Valget er tatt! Det blir en Mauser M12 i kaliber .308w med en Zeiss Conquest DL 2-8x42mm. Ankommer nok butikken på torsdag Mauseren er den rifla som har gitt meg umiddelbar godfølelse, likte den faktisk bedre enn M03 også. Kikkerten bør være fornuftig til mitt bruk, har hørt mye bra om den. Mest sannsynlig kommer jeg også til å kjøpe en ekstra rifle etter hvert, som er spesialisert mot småvilt og spesielt toppjakt. Mauseren har en fantastisk sluttstykkegange, lydløs 3-trinns sikring, god syntet stokk med veldig bra ergonomi, nydelig avtrekk. God balanse! En utrolig "tight" børse uten noe som helst slark noe sted. Takk for all hjelp jeg har fått, setter stor pris på det. Litt betraktninger rundt de andre våpnene jeg har sett på, sikkert noen andre som lurer på noen av de samme, men ikke får klådd på alt : Tikka T3 - Skranglebørse, utrolig kjip synt. stokk. Fin sluttestykkegange til tross for en del slark. Lett i vekt. Sako 85 - Helt grei følelse, men litt som tikka til tross for pris rundt 20 store. Finnlight modellen var like slarkete som T3. Classicen var betydelig bedre. Browning X-Bolt - Flott stokk, litt lav kolbe. God sikring, men ikke lydløs. Grei sluttstykkegange, men mye slark. Ikke helt fortrolig med avtrekket (kan justeres dog.) Schultz&Larsen - Flott byggekvalitet, ingen plastdeler, nydelig sluttestykkegang og meget bra balanse. Valgt bort grunnet mye forskjeller fra våpen til våpen, antar sjansen for mandagsmodell er stor? Min erfaring med "håndbygget" nisjeprodukt er ofte at selvom de er flotte og har sjel, er det en del produksjonsavvik som ikke alltid blir plukket opp i kvalitetskontroll. Ellers et flott våpen! Blaser R93 - Mitt andrevalg etter Mauser M12. Fint løpsbyttesystem, god rettrekker. Mangler løst magasin i mine øyne. Høy sikkerhet med oppspenner-sikring. Dyr montasje og kresen på ammo var utslagsgivende for å ikke velge denne. Sauer 101 - Utrolig bra synt stokk, skikkelig solid følelse. Virka som en kjempe bra rifle, men sikringen gjorde at jeg ikke fikk lyst på den fremfor M12. Sikringa var litt knotete, og kjentes virkelig billig. Weatherby Mark V Accumark - Hadde ikke mye tid med denne i hendene, men ga et solid førsteinntrykk! Veldig god stokk. Sikringa er ikke favoritten, men helt grei. Godt avtrekk.
  16. Hei, Jeg er helt fersk som jeger, 25 år. Kjenner ikke mange som jakter, og har ikke familie som jakter heller. Bor i kongsberg, og er på utkikk etter et sted å jakte i nærheten. Er interessert i å prøve det meste av jaktformer, men spesielt interessert i skogsfugl/storfugl. Jeg synes det er vanskelig å finne informasjon om jaktområder, annet en de få terrengene som ligger på Inatur. Er det noen som vet om noen områder eller kontaktpersoner det er verdt å se på? Er det noe jaktmuligheter på Raje/skrim/omholtfjell? Takknemlig for alle svar
  17. Var å titta i den lokale butikken igjen i dag. Mauser M12 stokken passer meg bedre enn S&L takedown. Titta også på Blaser R93. Victory HT 2-10x50 var betydelig lettere og "smekrere" enn V8.
  18. Å teste Zeiss V8 var en kjempe tabbe ja. Alt annet jeg prøvde bleknet litt i forhold. Tanken min med take down modellen er at den kan tas fra hverandre å puttes i sekkerommet under lange marsjer på reinsdyrjakt. Jeg kommer nok til å spørre om pris med både Victory ht 2.5-10x50 og Conquest dl. Men synes ikke det er så hakkenedes gal pris heller: 39000,- for den riflepakka inkl hagle. Det vil si 14000 for s&l pakke, 18000 for V8, 6000 for hagla.
  19. Ingen andre som har noe innvendinger? Bruk vil primært være toppjakt, rådyr, reinsdyr, rev og en sjelden gang elg. Er veldig i tvil om jeg skal bruke såpass mye penger, men kikkerten virket helt fantastisk sammenlignet med Leupold vx-r 3-9x50 og en Kahles helia jeg så på. Hadde egentlig sett for meg syntet stokk, men det er ikke så viktig. Får veldig god pris, men det er fortsatt dyrt. Tanken er jo å kjøpe såpass ordentlig at jeg ikke behøver å bytte ut noen komponenter med det første. Vil bare ha noe som funker bra, hele tiden.
  20. Hei igjen, Har fått et tilbud på følgende, nytt fra butikk: Schulz&Larsen Hunter takedown 6.5x55 løp Lyddemper superdome 3 og 5 skudds magasiner Montasje 36mm ringer Zeiss V8 1.8-14x50 ill. Ret.60 Churchill 206 black/syntetisk cal. 12 hagle, 71cm løp Rifla har selvsagt en ganske høy pris, men ble litt forelsket i den. Forholdsvis tung med V8 kikkerten, men meget god balanse i våpenet. Hagla var spot on, og uansett rimelig. Noen som har noe å si på disse komponentene? Verdt å fleske til?
  21. For å dra inn enda et alternativ, Hva med Sako A7? Noen som har erfaringer med den? Leser at den har kort låskasse i 308 og kommer med weaver montasjer orginalt.
  22. Selvsagt! Våpensøknad levert i går på rifle, hagle og salongrifle. Våpenskap kjøpt i samme slengen. Har kokt det ned til M12, Tikka T3 lite og X-bolt. Kaliberet blir. 308 ettersom jeg skrev det på søknaden. Som en kuriositet, har dere noe erfaring med 270 win til nevnte bruk?
  23. Takk for godt svar. Det blir nok .308 eller 30-06, og lar egentlig låskassa på våpenet jeg velger bestemme kaliberet.
  24. Virker som de fleste av dere anbefaler en litt dyrere rifle som førstekjøp, så jeg kommer nok til å følge den anbefalingen om økonomien min tillater det (skal ha ei hagle og våpenskap i tillegg, og vil gjerne ha igjen penger til jaktkort). M12 seiler opp som favoritt. Om det ikke skulle bli en dyr børse, hva er erfaringene deres med Weatherby Vanguard S2? Har sett XXL har en pakke der med optikk og montasje. Takk for godt svar.
×
×
  • Create New...