Jump to content

tutorp

Members
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
 1. Et jaktkort er vel ikke egentlig noe annet enn en papirlapp som beviser at grunneier har gitt deg tillatelse til å jakte en eller flere typer vilt på dette området, slik at det å prate med grunneier og få (skriftlig) tillatelse er å regne som et jaktkort? Fersk jeger, så jeg vet ikke, men det er slik jeg har forstått det.
 2. Baserer meg på de merkene jeg kan finne på haglen (og de jeg ikke kan finne). Fant en liten guide til belgiske merker her, og det siste av disse - den stiliserte L-en i en sirkel med flamme over - er ikke å finne på haglen, det jeg kan se. Altså skal den være produsert i Belgia. Wikingen: Takk. Jeg hadde en viss mistanke om at den ikke ville like stålhagl, men det er greit å få bekreftet. Av nysgjerrighet: Hvilke merker er det som får deg til å konkludere med Ithaca, 1956, av Arnold Lochet? Scorp: Nei, det viktigste for meg er (var) å få nok informasjon til å fylle ut våpensøknaden korrekt. Resten kan være kjekt å vite, men også slikt jeg kan finne ut etterhvert. Takk for linken, uansett!
 3. Jeg holder på å ta jegerprøven, og skal etter planen få overtatt en hagle fra min far når jeg er ferdig med denne. I den forbindelse har jeg forstått at vi trenger å finne ut litt informasjon om haglen, for å fylle ut korrekt på våpensøknaden. Det meste av dette har jeg funnet, men jeg mangler fremdeles produsenten (og eventuelt modellen, men det har jeg forstått jeg ikke trenger på en gammel sideligger). Jeg bor dessverre ikke samme sted som min far, så jeg har ikke muligheten til å selv inspisere den videre, men har fått oversendt noen bilder. Disse kan dere finne her: https://www.dropbox.com/sc/9kdeww2sa6ea19e/AAATsn_DLj0gzCYJFbldkMvxa Det mest interessante bildet er nok dette, av låsekassen. Jeg har fjernet det jeg antar må være våpennummeret herifra (firesifret tall som også finnes på løpet). Utover disse merkingene er det visstnok ingen merker på låsekassen eller kolben. Haglen er sannsynligvis kjøpt i Stavanger-regionen. Ut fra merkingene har jeg så langt klart å finne ut at den må være produsert i Belgia, en gang mellom 1928 og 1959 (*G skal være inspektør Charlier Josef, som var aktiv i den perioden). Dette årstallet stemmer også godt med hva jeg forventet - den var min morfars før min far fikk den. På motsatt side av inspektør-merke og assorterte proofmarks står (det jeg antar er) våpennummeret, på fire siffer. Jeg har fjernet disse fra bildet. Det står også et 4-tall lenger ut mot siden, under dette nummeret, som jeg ikke vet hva betyr. Dette 4-tallet opptrer også et stykke fra der de samme 4 siffrene står på løpene. På samme side står noe som ser ut som "k2". "k" kan være produksjonsår (1932 - passer med *G) - er 2-tallet et kontrollsiffer? De resterende bildene er to av hagla, samt fire av merker på løpene. Min far har målt løpet til å være 71 cm fra ene enden til andre, som jeg antar er slik løpslengden skal måles. Jeg er selvsagt mest interessert i å vite hvem produsenten er, da jeg trenger dette til våpensøknaden, men annen informasjon dere kan komme med vil også være av interesse. Spesielt hva 4-tallet i nærheten av våpennummeret betyr vil jeg gjerne vite - er det en del av våpennummeret? På forhånd takk!
 4. Takk for velkomsten! Ja, jeg har allerede både spurt og gravd litt, og fant svar på en god del ting jeg lurte på (og et par positive overraskelser!).
 5. Hei. Ferskt medlem fra Trøndelag her, modell -84. Holder på å ta jegerprøven i disse dager, og kom over siden i forbindelse med noen spørsmål jeg googlet på. Det virket som en hyggelig og bra side, så jeg kom frem til at jeg like godt kunne registrere meg.
×
×
 • Create New...