Jump to content

ollis89

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ollis89's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Reputation

  1. Så artig! Jeg har tenkt i de samme baner, alle trenger vel en skikkelig frankenstein til finfelt? ^^ Jeg er egentlig klar til å sende søknader nå, vil det være en fordel om vi handler sammen? Er det i det hele tatt en mulighet? Jeg har nemlig ingen kontakt med noen FFL i statene..
  2. Jeg har fått montert en slik en i min KKC stokk: https://vertebrae.no/no/catalog/product/view/id/284/s/vertebrae-versa-pod-bipod-mount/category/191/ Børsemakeren min måtte frese litt av bolten for å få alt til å passe, men den har holdt helt fint til nå!
  3. Jeg fikk bygd med en "system" rifle på en tikka t3x kasse. Knallfornøyd! Har 223ai og 7 saum piper og to bolter. Jeg har ikke forsket så mye på treffpunktforandringer mellom pipene, men jeg skrudde 223 løpet ut av kassa, og skrudde av kikkerten, monterte alt sammen sammen igjen og hadde 1-2cm forandring i treffpunkt. Bruker Leupold sine PRW ringer, picatinny skinne og børsemaker freste spor i pipa til en fastnøkkel for enkelt pipeskift hvor som helst. Skrur bare til pipa med håndkraft. Alt tilsier at dette ikke burde fungere optimalt, men det fungerer for meg! Har siden kjøpt med en t3x til i 6,5x55 og planen er å tilpasse begge kassene slik at alle tre boitene og alle nåværende og fremtidige løp skal kunne brukes om hverandre. En kasse i en superlett stokk med aluminium underbeslag som tar originale magasiner for å holde vekta nede når jeg skal bære børsa langt, og en i en tyngre stokk. Har i dag AICS underbeslag i en kkc stokk som fungerer perfekt både med 223ai og 7saum. Usikker på om jeg vil ha alu magasiner med original formfaktor på begge, eller en med AICS underbeslag og en med original. Når alt kommer til alt har jeg vel strengt tatt funnet ut at jeg ikke bytter mellom løpene like ofte som jeg så for meg, som M67 nevnte over her. Jeg tenker derfor at jeg i fremtiden skal gå til innkjøp av pipestikke og kassenøkkel. Når jeg har to kasser kan jeg sette opp en til stort/langt og en til lit/korte avhengig av hva jeg planlegger å jakte/skyte den sesongen. Kan på det varmeste anbefale tikka. Godt avtrekk, som blir enda bedre med ny fjær, du kan skyte alle patroner fra korte små (223 familie) til store og lange (winmag/remmag familie) i samme kassa, og om du er bekymret for lang boltgang - bytt ut bolt stoppen! Det er gjort på 1-2-3!
  4. Jeg har en 223AI, bygd på en tikka t3x kasse. Kamra om det originale løpet og har intet negativt å si! Så lenge børsemakeren din gjør kamringa riktig slik at headspace er mindre enn 223rem fungerer fabrikkpatroner ypperlig! Har så langt matet feilfritt både fra MDT polymer AICS magasin, og standard tikka magasin. Du tjener ikke nødvendigvis så mye fart om du holder deg innenfor 223rem trykkstandard, men hylsene tåler mer trykk før du får tegn til trykk. Det er og plass til 1 grain eller 2 ekstra med krutt. Formskyting har jeg ikke opplevd som noe problem, da 223rem hylser leverer veldig god presisjon! Lee har billige dier som har fungert godt for meg. Jeg velger gjerne AI igjen!
  5. Hei og takk for en knall tråd så langt! Du vekker virkelig bygge-lysten i en! Har du kommet noe videre i prosjektet? Er veldig spent på å se hvordan du løser inletting og det ytre laget med glassfiber. Gleder meg til fortsettelsen! Ole Petter
  6. Etter å ha lest denne tråden ryker 17hmr løpet mitt for salg i alle fall. Tar heller sjansen på hjemmelada 223, da har jeg litt kontroll og bare en person å skylde på om noe går galt. Fryktelig leit å høre om skadene deres, riktig god bedring til dere begge! Er spent på å lese fortsettelsen fra eley og Schou over nyttår ei tohi!
  7. Jeg gikk for KKC til min 455 og har ikke ord for hvor fornøyd jeg er med den! Gleder meg som den ungen jeg er til å ta den med på rypefjellet til høsten! Rifla ble litt tyngre enn med den originale american stokken, men det er vel verdt vektforskjellen(uten at jeg har hatt den i felt enda) med de enorme forbedringene i ergonomi! Med hjemmelagde søyler og bedding ble resultatet særdeles bra, men har ikke testet presisjon på 100metern enda. På 50 meter krympa samlingene litt, men regner med å se større utslag på 100! Meget fornøyd, men billig, det var det ikke OP
  8. Hos meg går det i SK + til trening og RWS subsonic HP til jakt. De gir veldig like klikktabeller, og begge går meget bra i min cz 455 med standardpipe og demper Da skutt hovedsakelig på 110-120 meter
  9. Tikka t3 er også en rifle du kan titte på! Brukt har de ikke så gal pris, og etter min mening er låsekassa mye smoothere enn på en rem 700. Velger du en tikka i 6,5x55 har du et kaliber som kan ta alt norsk vilt minus bjørn, og koster mindre enn 308! Sist jeg handla ferdigrulla treningsammo betalte jeg vel 7 eller 8 kroner skuddet på jakt og friluft! Tikka bruker bare en lengde på låsekassene, det som er forskjellen på kort og lang kasse er boltstoppen! Hvis du på et senere tidspunkt vil endre til 30-06 eller noe annet morsomt er det bare å bytte ut løpet(såfremt du velger en patron med samme diameteren på hylsehodet) og leke litt med en dremel på boltstoppen! Tikka har også bedre avtrekk fra fabrikk enn det en rem 700 har(IMHO), og ettersom de er blitt veldig populære, bla pga topp presisjon, får du alt fra kkc stokk til morsomme chassis til den! Så leste jeg noe om å begynne å lade selv! GJØR DET! kjøp deg ladeboken og les den et par ganger. Da får du et godt inntrykk av hva du trenger av utstyr etc. Og selv de billigste ladesettene fungerer helt utmerket! Jeg lader 6.5 for 3-4 kroner smellen!
  10. Vi mista rypejakta i år fordi det i fjor var en nisse inne i terrenget(med tillatelse selvsagt, men dog en som ikke gjentas) med to bikkjer som tok med seg over 70(sytti) ryper på en helg!! Det er ikke rart at bestanden er dårlig og at det blir dårlig med jakt når folk ikke tenker på annet enn å fylle sin egen fryser til bremmen med rypekjøtt! I nevnte område er bestanden nå rekordlav, men det er kanskje ikke så rart? Det skyldes hverken kald sommer eller rev, det skyldes en idiotpeis av en nissek*k som ikke vil at andre enn han skal få jakte rype. Om jakta begynner tidlig eller sent på høsten tror jeg har lite å si. Det er viktig at de kyllingene som kan overleve får vokse opp, og det er ikke som med mange andre viltarter at man kan skyte den som flyr saktest. Beskatning av rovvilt kan ha positiv innvirkning på viltbestanden, men jeg tviler på at det er en enkelt rev noe sted i dette lange land som har tatt 70 ryper på en helg....
  11. Heisann! Holder til i Arendal og har tenkt tanken på litt lengre hold en stund! Skyter dere jevnlig på Iveland? Mulig å komme opp og se på, kanskje til og med slenge avgårde litt kobber? OP
  12. jakt og friluft har 69 grn Barnes match burners! Jeg skyter de i en tikka t3(1:8 snurr) med Hodgon CFE 223 bak! Gir fabelaktig fart og presisjon(uten at jeg helt husker tallene her jeg sitter på jobb) og koster ikke skjorta!
  13. Jeg får 815/825 med rundtomkring 48grn MRP og 140grn matchburners! Dette i ei 54cm tikka t3 tynnpipe
  14. Sett at bc ikke er drømmetall vil denne være godkjent til storvilt hvis en lader 810 m/s eller raskere! Jeg får 825m/s med 140grs matchburner.. Spent på å se om jeg klarer å få nok fart i den til at den er lovlig! Gleder meg stort!
  15. ollis89

    Patroner til 6.5x55?

    Jeg lader 6,5x55 med barnes matchburners 140 grn(1,68 per kule fra Jakt og Friluft) til ca 4kr smellen inkludert beregnet hylseslitasje! Lader på en lymann turret enkeltstasjons presse og får supre resultater i min tikka t3! Hvis du ikke har ladet noe enda, vil jeg anbefale deg å begynne å lade på en enkeltstasjons presse, så du får en god forståelse av hele prosessen og kan utvikle gode presise ladninger tilpasset din rifle! Jeg begynte selv å lade i sommer, og er glad for at jeg ikke gikk for en progressiv presse, da jeg har hatt godt av å lære med enklere midler! En dillon 550 er nok også et godt valg, men er utrolig mye å passe på samtidig, spesielt når du ikke har ladet noe særlig fra før.. Skulle jeg valgt nytt utstyr nå hadde jeg nok gått for en lee presse(pga pris/kvalitet/enkelhet)! Gode dier og noen med erfaring til å veilede deg i starten kan og spare deg for mye banning og penger!
×
×
  • Create New...