Jump to content

elghundno

Members
 • Content Count

  43
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by elghundno


 1. Jeg hadde heller satset på et fra europris eller et brukt

   

  Jeg har et våpenskap fra europris å det er ikke til å anbefale. Har en sauer 200str, den klarer jeg akkurat å smyge inn i skapet etter å ha tatt ut alle de andre våpnene først. Så visst du har noen våpen med lange løp så ville jeg styrt unna europris.


 2. De må jo få lov til å forsvare seg. Nå skal det sies at jeg ikke har handlet der før,men de jeg har snakket med har vært fornøyd. Fra det jeg kan se fra nettsiden så har de Mye fint fra USA som ikke alle andre har.


 3. De må jo få lov til å forsvare seg. Nå skal det sies at jeg ikke har handlet der før,men de jeg har snakket med har vært fornøyd. Fra det jeg kan se fra nettsiden så har de Mye fint fra USA som ikke alle andre har.


 4. Jeg skulle jo aldri lest gjennom denne tråden her etter at skaffet meg en 308win :lol:

  Nå kjenner jeg at det kribler i hjernen etter å skaffe en 30-06 AI. Det må være et perfekt kaliber for all norsk storvilt.

  kvota er jo ikke full enda så neste gang jeg ser en 30-06 tilsalgs så må jeg nok klype meg i armen (eller slå meg selv magen :lol: ) for å ikke kjøpe.


 5. Hei.

   

  Satt leste litt på 338 federal her om dagen, det var ett kaliber som vekket min interesse, men når jeg begynte å se på forskjellige forum så jeg Mange anbefalte 180gr kuler og det fikk meg til å tenke på 308'en jeg har.

   

  Hvis jeg lader F.eks nosler accubond 180gr til 760m/s i begge kaliber vil jeg få mer effekt av 338 federal enn 308win?

   

  Dette spørsmålet har surret rundt i hodet mitt i flere dager så håper noen her kan svare meg.


 6. Hva med Hausken jd 184? Jeg er veldig fornøyd med min og mange (inkludert meg) synes det er den perfekte jaktdemperen med tanke på vekt og lyddemping.


 7. Jeg lager denne tråden fordi begynner virkelig å få sansen for Nosler og fant ikke en samletråd for Nosler.

   

  Her håper jeg folk kan komme med spørsmål, ladedata, erfaringer, nyheter og gjerne bilder fra kuletester å kuler funnet i dyr.

   

  Da er det bare å håpe på at det er flere Nosler entusiaster enn bare meg på kammeret :lol:


 8. Hei.

  Finner ikke så mye informasjon om denne kula så jeg håper noen her kan hjelpe meg.

   

  Det jeg lurer på er om det er en god kule til rådyr, hjort, og elg. Lurer også på hvilken vekt det anbefales å bruke.

   

  Mvh elghundno


 9. Hei.

  Jeg lurer på om noen her har noen tips til ei god rådyrkule. Jeg har nosler partition 165gr men vet ikke om jeg tørr å skyte rådyr med tanke på slaktet, men om noen har erfaring med partition til rådyr så må gjerne dele den erfaringen.

  Vil helst at kula er godkjent til storvilt i tilfelle hjorten skulle komme.

   

  Mvh elghundno.


 10. Er det noen her som vet hva jeg må Gjøre for å skifte kaliber. Jeg har en S&L classis dl i kaliber 6,5x55, men ønsker å bytte til 308win. Vil jeg da trenger noe mer enn et nytt løp eller vil jeg trenger nytt sluttstykke også?


 11. Så denne kanskje litt sent anst87 men bedre sent enn aldri :D Har kun veid min med kikkert og demper på så da kan jeg ikke si noe helt nøyaktig svar, men sjekket vekt på kikkert og demper å kom da fram til at den veide med kkc stokken omtrent 3.7kg.


 12. Hei hentet en ny rifle pakke her om dagen med rifle, kikkert og lyddemper, men etter å kikket inn i kikkerten merket jeg at demperen syntes i kikkerten på minste forstørrelsen. Skal det være sånn eller må jeg ha en høyere montasje.

  PS: demperen er en hausken jd184 og kikkerten en zeiss victory v8 1,8-14x50.

   

  Takker for svar.


 13. Da ble det endelig en schultz på meg også. Etter en tur på J&F Arendal endte jeg opp med følgende:

   

  Schultz & larsen hunter Takedown kaliber 6,5x55 med kkc.

   

  Zeiss victory v8 1,8-14x50.

   

  Hausken JD 184

   

  Kommer nok ett bilde eller to når bedding og kapping er ferdig og jeg får den i hus

   

  Ble litt dyrere enn jeg hadde tenkt siden dette er min første jaktrifle. Men etter bedding og kapping blir ferdig ender prisen på 35000 å jeg syntes det var en grei pris.

×
×
 • Create New...