Jump to content

AndersR

Members
 • Content Count

  258
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

AndersR last won the day on November 11 2017

AndersR had the most liked content!

Community Reputation

101 Excellent

Recent Profile Visitors

723 profile views
 1. AndersR

  Futeral til Matchpistol - ingen som har stort nok?

  Jeg bruker denne. Passer fint til min Hämmerli SP20 Allen 13" futteral
 2. Jeg kjører øyeklaff, også i Dynamisk, unntatt hvis jeg skyter med prikk. Det ser nok litt rart ut, for jeg får mye snodige blikk og spørsmål om jeg er feltskytter. Men det kan jeg leve med, for det funker helt supert. Og rare blikk får jeg jo uansett. Det skulle jo bare mangle.
 3. Legg merke til følgende sitat:
 4. Kilde: SSB Det var en liten økning etter dette, men sammendraget i linken og sammendraget over er i hovedsak representative. Interessant å se kommentaren om hvor det er størst tetthet av ansatte innen offentlig forvaltning sett opp mot situasjonen som en del av folket her inne irriterer seg over som foregår i samme distrikt. Tydeligvis kan det være noe bak påstanden om at det er for mange ansatte i forhold til reelle arbeidsoppgaver i dette distriktet...
 5. AndersR

  Organisere pistoler i smalt våpenskap?

  Hvor mye dybde har du tilgjengelig? Jeg har satt inn hyller i min safe, og bruker slike: https://www.brownells.no/PISTOL-RACKS-3-Gun-Modular-Rack-HYSKORE-Black-8-Foam-6-75-Handgun-Rack-Safe-Accessory-100003773
 6. AndersR

  Lær meg å bygge upper!

  2Alfa har da stripped lowers på lager. STAG-15 stripped lower reciever. Er ikke lenge siden jeg plukka opp en selv, og satte den sammen for et par dager siden. Var nesten skuffende hvor enkelt det var, selv uten korrekt verktøy eller hjelp fra voksne. https://www.2alfa.no/stag-arms-stripped-lower-receiver-ar-15.html Men når det er sagt, så kan det jo virke like greit å bare kjøpe en komplett Smith&Wesson M&P15-22. om man uansett skal ha en helt dedikert enhet. Det virker som en veldig bra løsning for å få mest mulig minirifle for penga.
 7. AndersR

  USPS - Tracking

  Dersom de dårlige erfaringene fra UPS i Norge er ca 10 år eller eldre er jeg helt enig. Det skjedde noe for knappe ti år siden, og etter dette har nivået vært betydelig bedre. Det samme med DHL. De tok seg alvorlig sammen på ca samme tid. FedEx har alltid vært bra for oss som tar i mot pakker. (skal du derimot betale for å få sendt pakker er det en helt annen sak) USPS som er det amerikanske postvesenet selger pakketjenester som den norske Posten ikke lenger tilbyr. Så om du f.eks kjøper en EMS-forsendelse fra USA til Norge, så går den over til å bli vanlig pakkeforsendelse når den kommer inn i Postens system. Men frem til da får den superprioritering fra det amerikanske postvesenet. Sporing har en tendens til å forsvinne når den treffer det norske systemet, som andre har nevnt, fordi enkelte forsendelser ofte får nytt pakkenummer av Posten. Regn med ca 3-4 uker fra pakken treffer Norge til du får den utlevert. Av og til går det raskere. Er det noe som haster er det helt klart verdt å vurdere UPS eller FedEx. (velg et selskap som er representert i Norge), for da raser pakkene igjennom fortolling og kommer ut til deg så fort det lar seg gjøre. Selv om det vanligvis koster en del ekstra.
 8. Når skapet er helt tomt skal du være forsiktig når døra svinges rett ut. Med innhold er det derimot aldri noe problem. Men pass på allikevel, det er ikke noe du ønsker å bli overrasket av. Når det kommer til antall hjelpere for transport og innbæring skal jeg være veldig forsiktig med å si noe. Jeg bærer ikke slikt selv. Både fordi jeg er patetisk pinglete, men også fordi jeg har en ubrukelig rygg. Men når jeg har bestilt flyttefolk så har det bare vært to mann som har tatt skapet. Men som sagt, det er altså hundre kilo i form av en diger stålkasse, så det kan være greit å ihvertfall ha korrekt verktøy i form av bærestropper eller motorisert trappetralle eller andre tilsvarende magiske innretninger. Jeg vil tro at to mann med god helse og fungerende fysikk bør klare dette greit. Men det kan være lurt å ha en robust tralle, da det er noe herk å få skikkelig tak på disse safene når de skal bæres rundt.
 9. Har samme skap selv. Er veldig fornøyd med at jeg kjøpte større skap enn jeg trodde jeg hadde bruk for. Døra kan enkelt hektes av slik at skapet kan bæres i to deler. Skap på ca 100kg og dør på ca 50kg. Fremdeles grusomt tungt, men langt greiere enn å håndtere enn om det var en enkelt enhet på 150kg. Vær klar over at kantene under skapet kan fremstå som litt skarpe. Safen står nemlig på sideveggene slik at bunnplata i skapet ikke er i kontakt med gulvet i det heletatt. Det kan derfor være lurt å sette skapet på noe slik at du ikke dreper underlaget. Jeg kappet til en gummimatte jeg hadde liggende, men om du ikke har noe fra før kan f.eks en helt vanlig tekstildørmatte (altså ikke den plastbørste-varianten) være et greit alternativ dersom dimensjonene er passelige. Eller en MDF-plate... eller noe helt annet. Godkjenningen går på at importør/forhandler kan selge dette skapet som et FG-godkjent skap. Dersom modellen fremdeles er i salg etter godkjenningens utløpsdato må den fornyes. Dette påvirker vel å merke ikke deg. Skapet ditt ER godkjent, og godkjenningen på ditt skap går ikke ut, selv om datoen passerer. Så ingen grunn til bekymring her.
 10. Blyholdig maling! To fluer i en smekk! 😁
 11. AndersR

  Nybegynner Open pistol

  Som en som konkurrerer i sjiktet du har sett deg ut (nedre tredjededel av lista) så kan jeg jo si hva jeg tenkte på før jeg bestemte meg for å kjøpe hyllevare. Det var et øyeblikk jeg vurderte en Glock med fancy avtrekk, komp, rødpunktmontasje i ramma (ikke sleiden) og tommelhylle og alt sånt som hører til. Det vil ikke koste like mye som en ferdigpistol, og jeg har sett andre ha slike løsninger som tilsynelatende var velfungerende. Men hva sparer man egentlig på det?Delene koster påfallende mye synes jeg. Spesielt når jeg egentlig ikke helt visste hvor mye knot det kom til å bli med å få den fungerende. Jeg er helt analfabet til å skru, og alle som jeg ville ha spurt om hjelp skjønte tydeligvis tegninga og anbefalte meg en CZ. ...så jeg endte opp med å kjøpe en rett-ut-av-boksen czechmate istedenfor. Det kosta mye, men du verden så gøy!
 12. AndersR

  Muffens??

  Om du vil vite hvem fyren egentlig er, taster du inn nummeret hans i VIPPS. VIPPS driter totalt i personvern og sunn fornuft, men i tilfeller hvor man lurer på om folk har oppgitt sin faktiske identitet kan det være et nyttig verktøy.
 13. Interessant å lese at politiet faktisk sender dette brevet til sine egne ansatte også, som må fremlegge dokumentasjon for at de fremdeles er ansatt.
 14. AndersR

  Tanker om chassisrifler (hyllevare)

  Hovedårsaken til at jeg tenker rifle som er ferdigbygd er å slippe å betale for noe som man bare skal skru av og kaste, og så betale fullpris for et separat chassis over disk. Produsentene får jo sykt mye bedre priser på OEM-utstyret sitt enn hva jeg vil få. ....tenkte jeg ihvertfall. Er det helt på trynet? Når jeg trykker meg inn på vertebrae-linken så er det første som møter meg et chassis til 17K. Hadde det vært inkludert resten av rifla kunne det vært interessant... men det er sånt som skremmer meg litt fra plukk&mix-opplegget. Også er det jo fint at jeg slipper å drite meg ut ved å gjøre dårlige valg. Men det er muligens ikke så mye feil man kan gjøre.
 15. AndersR

  Tanker om chassisrifler (hyllevare)

  Med andre ord antar jeg at du prøver å anbefale noe i denne stilen: https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=106704818 ....eller var jeg for rask nå? Nå ble jeg litt forvirra. Anbefales den til tross for designfeilene, eller ... øh...?
×