Jump to content

AndersR

Members
 • Content Count

  332
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

AndersR last won the day on November 11 2017

AndersR had the most liked content!

Community Reputation

138 Excellent

Recent Profile Visitors

895 profile views
 1. Det var jo noe dritt. Da må du ødelegge litt for å få fiksa det. Men å ødelegge litt er jo fremdeles bedre enn å ikke ha noen glidelås i det heletatt. Glidelåsstørrelser måles ofte i millimeter på bredden av selve låsen. Så en YKK 10C er en coil-glidelås (den typen som er vanlig på soveposer, altså ikke som den som du ser i videoen over her) i størrelse 10. Som av en eller annen merkelig grunn er 10,6mm og ikke 10mm. Så det er "sånn nesten" på millimetern, så du kan måle selv. Du måler bredden på en lukket glidelås, som vist på dette bildet her: Sannsynligvis har du mindre enn 10mm.
 2. Finnes det noen oversikt over hvor mange "våpendagsverk" som er utført i den samme perioden? Altså, hvor mange arbeidsdager har involvert våpen på hofta i en eller annen sammenheng, om vi legger de sammen? Snakker vi ikke om flere hundre tusen arbeidsdager med bevæpnet personell?
 3. Skrivet fra DSSN er som skapt for å misforstås. Faktisk er det skrevet slik at dersom man faktisk ønsker å sjekke hva som er regelverket, og leser skrivet nøye, så får man inntrykk av at det kun er de dedikerte modellene man kan søke på, men at det er tillatt å bruke våpen ervevet til andre formål, så lenge de skyter .22lr
 4. Godt innlegg, men vi må også huske at ikke alt er like sannsynlig å gjennomføre i praksis. Blant annet å ha lyskilder i nærheten av skivene som ikke skal være i fare for å bli skutt istykker. Mye av problematikken kan løses ved å å gjøre som trådstarter presiserer; at lampene monteres på master over taket på standplass. Om de er litt høye, og lampene har gode reflektorer som fokuserer lyset i retning av skivene, vil det ikke bli voldsomt med refleksjoner fra bakken foran standplass, selv om både den og bakgrunnen vil kunne få en passelig dose lys. Lyskastere uten retningsbestemte reflektorer vil kunne gi for mye lys på bakken nær standplass, men med skikkelige reflektorer bør ikke dette være noe problem. Det blir nok strølys uansett til at det ikke blir stappmørkt foran standplass. Og desto nærmere man er standplass, desto mindre lys kreves for at man skal se skikkelig. Og det løses av seg selv pga reflektorene. Det som derimot vil kunne oppleves som et problem er at man blir blendet når man går tilbake til standplass etter å ha dømt og lappet skivene. Skyggelue anbefales.
 5. Anbefaler at lampene ikke peker rett frem, men vinkles sideveis. Dette for å unngå aggressive refleksjoner fra skivene. Spesielt er dette merkbart når man har en velbrukt skive med gode samlinger, for klistrelappene reflekterer betydelig mer lys enn selve pappskiva, og det blir ubehagelig å se på skiva.
 6. Dette kan etter stor sannsynlilghet fikses på noen få minutter uten spesialutstyr. Det vanligste problemet når drageren ikke klarer å lukke glidelåsen skikkelig er at metallet har begynt å bøye seg, og åpningen bak på drageren har blitt litt større enn den skal være. Som du ser er det veldig lite som holder de to halvdelene sammen, så det skal ikke så mye til før noe bøyer seg litt: Det du ønsker å gjøre er å få bøyd dette tilbake igjen. Det er mye enklere enn å bytte glidelås, som strengt talt er noe herk. Det finnes selvsagt spesialutstyr for dette, men det funker helt fint med en vanlig, litt smal tang. Åpne glidelåsen helt. Så klemmer du litt på hver side bak for å redusere avstanden mellom topp og bunnplata på drageren. Ikke klem for mye om gangen, for det kan føre til at glidelåsen blir veldig tung i bruk. Gjør det heller flere ganger.
 7. AndersR

  Pardini GT9

  Riwal har hylstre som passer Pardini. Børselars selger ihvertfall slike. Mulig andre også.
 8. Alle klubber med tilgang til utendørsbaner skal vel kunne tillate dette. Det er jo baneinstruksen som setter premissene, ikke klubben i seg selv.
 9. Uansett hva amnestiet har som grunnprinsipper; nå som tabloidene har fått tak i denne informasjonen vil de spise fyren og etaten levende dersom det ikke tas et oppgjør med dette. Ingenting gjør tabloidene mer lykkelig enn å kunne kjøre hard kritikk mot politiet. Og det vet politiet. Så de har ikke noe annet valg, for om dette ikke blir tatt hånd om er helvete løs. Her kan det i ytterste konsekvens bli nødvendig for dem å ofre sjefen for å få kontroll på situasjonen, og for å fremstå som noenlunde troverdige blant befolkningen. Jeg tror ikke dette vil svekke tilliten til nye amnestier nevneverdig blant folk flest.
 10. Dagens ord: Presedens. Hvis dette glir helt fint igjennom som en "mindre formalfeil" og konklusjonen blir en liten pekefinger og "ikke gjør det igjen", vil det skape en problematisk presedens for bortimot absolutt alle andre saker hvor folk oppbevarer våpen de ikke burde hatt. De kan bare henvise til denne saken og si at "det kan ha blitt gjort noen mindre formalfeil" og forvente å slippe unna med en lett advarsel. Derfor MÅ spesialenheten ta denne saken på største alvor. For alternativet kan bli svært lite ønskelig sett fra politiets side.
 11. Tankstørrelse er ikke noe problem når du sprayer såpass små deler som det er snakk om her. Skulle du sprayet et bilpanser eller noe sånt hadde det vært et mer relevant tema, så 8 liter bør funke helt fint. Ved kompressor med liten tank, eller om du sprayer intenst:Ta noen sekunders pause når du hører kompressoren starter opp, så du vet du har tilstrekkelig trykk. Husk å kjøpe filter til sprøyta. Det pleier ikke følge med.
 12. VG skal selge aviser og klikk. For meg er det ikke forståelig at de skulle "vise hensyn" ved å la være å nevne noe så sentralt, i en sak som allerede er ganske drøy. Om målet var å tone det ned for å vise hensyn til noen, så hadde de ikke kjørt på slik de har gjort. Tenker jeg ihvertfall.
 13. Har G19 med Dawson justerbart baksikte. Går i NSF-kassa uten å spikke på pistolen. men magasinet må kappes så det ikke stikker utenfor ramma. Til Sivil2-kassa til DSSN er null problem, selv med orginale magasiner.
 14. Det at en advokat (eller hvem som helst egentlig) har et låsbart sikkerhetsskap eller en brannsafe eller noe lignende på kontoret sitt er da totalt uproblematisk. Her fremstår både journalister og overordnede som fjollete når de står frem og sier at "huff nei , dette ville vi jo aldri tillatt om vi visste om det". Det er et skap. For å kunne låse ting inn i. Det i seg selv er totalt uproblematisk. Dersom VG hadde noen indikasjoner på at det faktisk var masse våpen der, er det virkelig noen som tror at fokus hadde vært på skapet da? Da ville det vært "Lagret ulovlig våpensamling på kontoret" eller noe annet tilsvarende. Det står ikke nevnt med et ord. Her lukter det som at VG har fått med seg at det stod en safe på kontoret, og prøver å lirke ut av folk om det KAN ha vært våpen i safen. Men siden ingenting hittil tyder på at det har vært ulovlig oppbevaring av våpen der, så har de hittil holdt kjeft om akkurat den biten.
 15. Jeg tenker på denne https://czcustom.com/cz-parts-all/safeties/cz-tactical-sports-cz-ts-extended-ambi-safety-lhs.html Til Czechmate. Så jeg trenger ikke være redd for å bli bumpa til open om noen finner ut at jeg har bytta sikring, eller at den blir så bred at den ikke går i boksen.
×
×
 • Create New...