Jump to content

AndersR

Members
 • Content Count

  288
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

AndersR last won the day on November 11 2017

AndersR had the most liked content!

Community Reputation

118 Excellent

Recent Profile Visitors

796 profile views
 1. Blant de resterende finner man ofte Tanfoglio Gold Match, Sig P210 og 6" 1911-varianter. Samt selvsagt også de som skyter med hvasomhelst fordi de synes det er kult, eller fordi det er hva de har tilgjengelig.
 2. Har / har hatt alle på lista di. SIGen er nok den som normalt sett forventes å trekke det korteste strået. Den er kul, men til militærfelt vil den tape mot de to andre med mindre du får oppgradert avtrekket betydelig. Solgte Stock3en min etter at jeg kjøpte Shadow2. Men skulle jeg hatt EN pistol til militærfelt og dynamisk så hadde jeg valgt en BUL 2011. Som jeg til slutt endte opp med å kjøpe, og som jeg (som nevnt i andre tråder) er svært begeistret for. Jeg kunne solgt de andre uten å være fryktelig lei meg. Men BULen ville jeg synes var leit om måtte gå. Den er utrolig allsidig, og rett og slett... god. Min subjektive mening selvsagt.
 3. Jeg har bare hatt min siden November, men jeg har allerede blitt svært begeistret for denne, og lurer veldig på hvorfor jeg ikke kjøpte en tidligere.
 4. SEKS KILO??? Kvakkerakk!!! Jeg bytta til rødpunkt på minirifla mi for å få ned vekta. Har fremdeles fullverdig buffer i den, så om jeg plukker ut det og setter i en propp av noe slag så sparer jeg 200 gram til.... Jeg har forresten en stokk til overs som passer til A2 buffertube. Ser at det ikke er det du bruker nå, men skulle du eller noen andre ha lyst på er det bare å ta kontakt. Er den som orginalt følger med Armalite M15 3Gun, en LUTH-AR MBA-1, med Armalite logo på. Den er ikke lett, men har masse justeringsmuligheter. Og koster masse, ifølge internetten. Brownells påstår at de skal ha smått absurde 2116 kroner for denne, noe jeg synes er drøyt. Clicky! Får jeg 750 for min skal jeg være veldig fornøyd.
 5. Vet ikke om det er noen forskrifter som bestemmer dette, men jeg mener det allerede er etablert praksis med 18årsgrense på sverd, tveeggede kniver samt kniver med bladlengde over .. øh... en viss lengde. Husker ikke hvor mye det var, men mener det var noe rundt 25 cm, altså når ting begynner å bli litt seriøst. Dette har jeg aldri hørt om at skal være særlig problematisk.
 6. Det mest merkbare: Avtrekket! Spesielt DA-avtrekket er ufattelig mye bedre, men SA føltes litt bedre det også. Ergonomi: ca likt, men grepet på Shadowen passet meg litt bedre. Er ikke stor forskjell. Kan være smakssak. Kvalitet på utfresing utvendig: ca likt. Magasinutløser: STOOR fin knapp på CZ som standard. Liker denne veldig godt. Grepsplater: Varierer veldig fra modell til modell på Tanfo. Grepsplatene på Shadowen minner om extreme-grepene til Tanfo. Mye tilgjengelig fra andre produsenter om du vil eksperimentere. Siktene: Både pluss og minus. CZen kommer med fiber som standard foran. Det hadde ikke Tanfoen min og jeg måtte kjøpe dette som en oppgradering. Baksiktet på Tanfoen er bredere, mens på CZen er det kutta i kantene. Dette er det delte meninger om. For min del var det praktiske elementer som vant. På tanfoen var det umulig å få tak i ny sikteskrue da den stakk av. Det virker ikke å være noe problem om det samme skulle skjedd med CZ. Men siktet på tanfoen var veldig skarpt, så de pysete kontorfingrene mine fikk mye småkutt av de skarpe kantene, mens baksiktet på CZen er mye bedre egnet for å herje med uten at det hekter eller skrubber ubehagelig. Baksiktet på CZen krever litt mer innsats for å justere sideveis enn på Tanfoen, men det er ikke noe stort problem. Magasinene på CZ er bittelitt bredere enn Tanfo, så de passer bedre i de fleste magasinholderne som er beregnet for CZ magasiner. Ingen magasinholdere er laget for Tanfo, men de fleste passer. Magasinbunnene på Shadow2 er store og fine, gode å få skikkelig tak i, og ingen fare for å klemme fingerflesket mellom magbunn og magasinbrønn ved slurvete omladinger. Den største forandringen hvor jeg følte det var litt kjipt med Shadow 2 er at sleiden er veldig skråkutta på sidene. Dette gir en svært begrenset gripeflate, og jeg måtte endre på måten jeg pleide å racke på. Det var ikke noe problem i det heletatt, men det føltes litt rart. Den nye metoden jeg benytter er mer effektiv, så objektivt sett er det nok en forandring til det bedre, men det opplevdes litt snodig akkurat der og da. Hammeren er også veldig lavprofil på Shadow 2 sammenlignet med Tanfoen, så når du skal spenne ned hammeren før start (i Production) må du passe på litt mer dersom du pleier å holde fast hammeren med tommel og pekefinger. Har aldri hatt noen AD pga dette, så det har ikke vært noe problem i praksis for meg, men jeg følte det var litt uvant i starten. Det er sikkert et par andre ting jeg ikke har tenkt på i samme slengen, men totalt sett liker jeg altså CZen betydelig bedre, selv om på mange punkter var ikke Tanfoen dårligere. Jeg ser ikke hvorfor man skal bruke over 20K på en Extreme når man bare kan kjøpe en Shadow2 istedenfor. Blingfaktor muligens? Men jeg synes den er godt ivaretatt med de blå grepsplatene, så jeg savner ikke noe der heller.
 7. Min første 9mm var en Tanfoglio Stock 3 Special. Brukte denne mye i ca 2 år. (over 15.000 skudd) Så kjøpte jeg en Shadow 2 for å ha en reservepistol. Kort tid etter innså jeg at jeg bare måtte selge Tanfoen. Den kom bare til å bli liggende i safen. Shadow 2 var totalt sett såpass mye bedre i mine øyne at den dominerte totalt. Det er nå halvannet år siden jeg solgte Tanfoen. Jeg angrer fremdeles ikke.
 8. Jeg har en .22 reservepistol jeg ikke har blitt venn med, og som jeg skal selge og erstatte med en annen. Jeg la ved informasjon om hvilken pistol som skulle selges, sammen med søknaden om ny. Dette ble innvilget. Med forutsetning om at den andre skulle selges. De krevde altså ikke salgsmelding på den eksisterende før de kunne behandle søknaden. Dette var altså etter flyttingen av Oslo våpenkontor til Asker. Behandlingen tok vel å merke lang tid, men det var nok helt andre årsaker til det. Siden det er snakk om reservevåpen er jeg altså registrert som konkurranseskytter. Vet ikke om f.eks en rekreasjonsskytter ville fått samme behandling.
 9. Merker jeg blir litt skuffa når folk prøver å snakke fornuft til meg når jeg ber om fornuftige råd. Men du har jo helt rett. Og dette sparer meg jo for masse penger, og det er jo gull!
 10. ...og når man først er ute og spør om anbefalinger om ting som kan festes foran på pipa, så er det fristende med en seriøs komp til de gangene man IKKE trenger ta hensyn til folk og fe rundt seg. For rifla dytter skikkelig bakover, og frem til jeg får skikkelig teknikk trenger jeg all hjelp jeg kan få. Sannsynligvis senere også. Ser ikke ut til at det er så mye å velge mellom med gjengene jeg har. Noe som overrasket meg litt. Jeg trodde dette var ganske standard greier. Salen kompen er f.eks ikke mulig å finne til denne pipa. Ikke JP Recoil Eliminator heller. Stor og stygg er helt greit, bare så lenge det vil være mulig å skru den av når jeg skal skyte på baner hvor det er trangt mellom standplassene, og enten sette på demper eller kjøre uten noenting.
 11. Så, la oss si at jeg på et eller annet tidspunkt kjøper meg en demper. Det fremstår som ganske sannsynlig. Spørsmålet er hovedsaklig når og hva det blir. 50 skudd på en halvtime er absolutt sannsynlig. Så det bør den tåle (om dette er et urealistisk krav er det fint om noen sier i fra). Jeg har hittil benyttet meg av ymse tilbud og fått totalen ned på 20K ganske nøyaktig, absolutt alt inkludert, og trodde jeg var ferdig. Og var egentlig fornøyd med det. Fint om det finnes dempere som ikke koster så skrekkelig mye, for jeg har mer lyst til å bruke penger på ammo, reising og banetilgang fremfor å bruke alle penga på en dings. Ifølge Bergara har pipa mi en diameter på 21,8mm og M18x1 gjenger. Forslag?
 12. Hei aps! Jeg skal hilse fra Olesøn som foreslår ny hobby.... Neida, det var vel mest vennskapelige "...det var da voldsomt til bråk fra den lille fyren der borte da..."-kommentarer fra de jeg reiste sammen med. Ikke verre enn at jeg fikk lov til å sitte på hjem igjen etter at vi var ferdige.
 13. aps prøvde litt han også, og kommenterte forsåvidt at det var en del spredning. Kan være han bare var snill med meg.
 14. Her er det mye bra å ta tak i. Takk! Har fått samme anbefalinger om MatchKing-ammoen til GGG som visstnok er gull, og til en akseptabel pris så lenge jeg ikke skyter så voldsomme mengder. Finnes det noen regler om hva som er "best" av de ulike kulevektene? Er det slik at lette kuler faller mindre, men tyngre kuler gir bedre samling? Eller er det mer komplisert? Ang mating: Magasinet klikker skikkelig på plass hver gang, så det bør ikke være årsaken til problemet. Det er absolutt mulig at jeg ikke trekker sluttstykket langt nok tilbake. Det vil jo være en veldig naturlig forklaring. Skal være veldig bevisst på dette neste gang, så får jeg avklart dette. Det samme kan også gjelde manglende samlinger pga rekyl. Rifla flytter seg en hel del og jeg kjempet ikke veldig hardt for å motvirke det. Har ikke et veldig bevisst forhold til dette fra før som du skjønner, så dette blir et nytt punkt jeg må ta med meg videre. Jeg anser meg som en pistolskytter, og da holder jeg godt fordi jeg har planer om å fyre av et oppfølgningsskudd så raskt som mulig, og siden det ikke var et tema med boltrifla tenkte jeg ikke over det i det heletatt. Som sagt, er ikke erfaren rifleskytter i det heletatt, og det er jo forbeholdet jeg starter med innledningsvis. Jeg skyter nesten bare pistol i tillegg til at jeg skyter dynamisk med AR, og føler at Bergaraen har avtrekk på høyde med det beste av single action-avtrekk jeg har på pistolene mine, i tillegg til nevnte Hiperfire på ARen, og det er mer enn godt nok til at jeg er svært fornøyd. At dette ikke er mye å skryte av i riflesammenheng må jeg si er imponerende, men for meg betyr det at jeg ihvertfall ikke er skuffa, siden jeg ikke føler at jeg kunne ønsket meg noe bedre.
 15. Joda, testrapport skal bli. Forbehold: Dette er mitt første møte med en slik rifle. Da jeg var 15 skøyt jeg litt DFS-greier med .22LR, og jeg har prøvd et par skudd med en orginal Krag en gang. Stående. Ga ikke noe godt inntrykk. All annen rifleskyting for meg har vært halvauto til dynamisk, hovedsaklig AR15-basert. Så her har jeg null peiling, og testrapporten min bærer preg av dette. Først og fremst: Dette avtrekket er suverent. Som sagt har jeg lite å sammenligne med. Hiperfire Eclipse-avtrekket jeg har i minirifla mi er referansen min, men jeg føler ikke at Bergara-avtrekket er et fnugg dårligere. Veldig fornøyd! Kolben er kort nok i innerste posisjon til at selv jeg, som er i moderat hobbit-utførelse, føler at den ikke blir for lang. Ergonomien for liggende skyting og sittende ved benk fremstår som god. Rifla med kikkert veier godt over seks kilo, så det har jeg ingen ambisjoner om å sjonglere rundt på frihånd. Jeg sliter nok med ryggen som det er, og merker at den ikke er helt fornøyd etter gårsdagens skyting, så jeg tror nok ikke jeg skal prøve å tyne det for langt. Men jeg har kjøpt en Sig Romeo 5 (1x redddot) som veier 150 gram inkl montasje som jeg tenker å bruke når jeg en dag skal prøve den til dynamisk manual action, det bør hjelpe betydelig på vektproblematikken. Ellers kan det nevnes at jeg fikk mye sutring fra kompanjongene ved siden av meg som mente jeg bråka fælt. Jeg antok at det var helt vanlig, men .308 i 20" pipe bråker visst betydelig mer enn hva som er normalt. Så da må jeg enten kjøpe meg et beist av en kompensator bare for å gni det inn skikkelig, ellers får jeg være voksen og slenge på en demper av en eller annen variant. Kikkerten var fin, men jeg sleit med at det ble litt tåke på glasset, så det ble litt pauser mellom skuddene om jeg skulle få se skikkelig. Forstørrelsen var mer enn tilstrekkelig for skyting opp til 600 meter. Det var ikke noe problem å se skuddmerkene på stålplatene som hang på 600 meters avstand når jeg var på max forstørrelse. Det som ikke var voldsomt imponerende, men dessverre ikke så overraskende, var at billigammoen min ikke var allverdens presis. 147 grains GGG av billigste variant. Chrona fint, 810-812 fps (max 819) i en håndfull minusgrader i 20" pipa mi, men egenspredningen var for stor for distansene som var fristende å skyte på her på denne banen. At jeg måtte opp i snusboks-størrelse for å beskrive 10-skudds samling på 100 meter var ikke kjempeimponerende akkurat, men til dynamisk er det jo helt innafor. Problemet var naturlig nok at på 600 meter så virka det litt tilfeldig hva som ble treff og hva som ble bom. 1 av 4 eller 5 skudd ga treff på 600 meter. Usikker hvor stor gongen var (den største på 600 metern, helt ute på høyre side), det burde jeg jo ha regnet meg frem til da jeg hadde den i siktet. Blir ikke overrasket om noen kommer inn her og forteller at den er mellom 60x60cm og 80x80cm, for basert på hva jeg tror jeg husker at jeg så i siktet, så kunne det se slik ut. Men det ble altså mye bom her. Håper at jeg kan legge noe skyld på ammoen, og at jeg med bedre ammo kan regne med å halvere antall bom. Samtidig frykter jeg at jeg skal bli ammosnobb. Det er jo litt av poenget med at .308 var fristende. Jeg vil ikke begynne å lade selv (av ulike årsaker jeg ikke har tenkt til å gå inn på akkurat nå), og derfor fremstår .308 som et logisk alternativ for moderat lange hold, siden det går an å kjøpe ferdigladd til langt mer akseptable priser. Spesielt også når man har planer om å skyte ganske mye. I går gikk jeg tom for ammo. Jeg hadde med meg 120 skudd, og jeg hadde ikke hatt noe i mot å hatt ihvertfall 40 til med meg før jeg hadde fått nok. Noe jeg ble litt skeptisk til var at jeg tidvis hadde litt trøbbel med mating fra 10 skudds Magpul AICS-magasinet jeg hadde med meg. Jeg brukte dette langt mer enn 5-skudds orginalmagasinet med Bergaramerking som fulgte rifla, så det kan være tilfeldigheter som avgjorde at jeg ikke opplevde matetrøbbel på det lille magasinet. Men det skjedde "ofte" at bolten rett og slett passerte over patronen uten å dra med seg noe som helst inn i kammeret. Her kan det være et eller annet med hvordan jeg opererer bolten, men jeg trodde ikke det var noen måte å gjøre det feil på. Boltbevegelsen er normalt sett ganske smooth. Lite hakking og knot med et par unntak da det ble matetrøbbel og bolten ikke bare passerte over patronen men prøvde å ta den med seg. Men når ting funka var det supersmooth. Kolben har masse justeringsmuligheter som er litt fremmeg for meg. Det eneste jeg med sikkerhet vet er at jeg ikke kan ha noen forlengelse, men hvilken høyde og vinkel buttpaden skal ha, og hvordan kinnstøtta skal settes opp var også litt forvirrende. Så jeg bare gjorde noe. Jeg ville først ha den i bunn, men fikk kommentarer om at det gikk ikke an, så da ble det prøvd litt annet. Her har jeg nok mye å lære. Men gøy var det. Som en oppsummering er det altså en Bergara B14 BMP i .308 med 20" pipe jeg har kjøpt. I går brukte jeg min korteste Harris tofot som jeg ikke husker hva heter. Kikkerten er en Vortex PSTII 5-25x50 satt opp med ringer som visstnok omtales som .495" høye, oppå en 20 MOA skinne beregnet for Rem M700 (100% kompatibel med Bergara B14) Jeg ser at det sannsynligvis er overdrevet med 25x forstørrelse, men samtidig setter jeg veldig pris på å faktisk kunne se hva jeg holder på med, og omtrent hvor jeg treffer, også på de lengste holdene jeg vil komme til å skyte på.
×
×
 • Create New...