Jump to content

AndersR

Members
 • Content Count

  450
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

AndersR last won the day on November 11 2017

AndersR had the most liked content!

Community Reputation

196 Excellent

Recent Profile Visitors

1,023 profile views
 1. Nå er det vel strengt talt ikke noen grunn til at DSSN ikke skal kunne være vertskap for aktiviteter som faller litt utenfor IPSC? Vi har jo både Sivilpistol og Steel Challenge som administreres av DSSN, så om de har lyst til å hygge seg med 3Gun så er det vel ingen som hindrer dem?
 2. Det kan heldigvis ordnes i etterkant. Didrik både graverer og cerakoter. Han fikser sikkert litt attåt også. Og hvis ikke det holder kan jeg komme med hjelpsomme råd for DIY
 3. Matchpistol: Her går det en del på ergonomi. Må prøves. Sjekk hva de andre i klubben har. Også praktisk å ha noe som andre kjenner godt, i tilfelle du trenger hjelp med noe. GSP/Pardini/Hämmerli (gått ut av produksjon, men fremdeles enkle å få tak i) er gode kandidater med litt forskjellig grepsvinkel. GSP og Pardini er ytterpunktene, Hämmerli ligger litt i mellom de to. Skal du ha en ren bane/felt pistol så er det vanskelig å komme utenom Pardini GT9. Mye meninger om denne, men den er bra til sitt formål, det er vanskelig å nekte for det. Ellers er neste ting som bør vurderes er om du faktisk ønsker deg en pistol med double action/single action avtrekk, dersom du strengt talt aldri vil ha behov for å bruke den i double action? Da ville det vel vært mer naturlig å kjøpe en ren singleaction modell. Om du ikke skal bruke den til dynamisk, vil en 6" 1911, 2011, Tanfo Gold match eller en SIG P210 være ypperlige kandidater i tillegg til nevnte Pardini. Men det er store forskjeller i ergonomi, så tafs før du kjøper. Om du skal ta dynamisk med i beregningen vil du sannsynligvis gjøre det best med en CZ Tactical Sport eller en BUL SAS2 (2011). Husk at Tactical Sport Orange har et så lett avtrekk at den ikke er godkjent til Militærfelt. Noen er veldig glade i 1911, men som fersk skytter vil du nok ha en langt enklere oppgave å håndtere en 2011, da den har mye mer flate å ta tak ii med støttehånda enn hva en 1911 har. Skulle jeg i dag startet helt på nytt, så hadde jeg startet med en 5" 2011 som jeg kunne brukt til alle tenkelige formål, den er knall til dynamisk, men har også et svært godt singleaction avtrekk rett ut av boksen som er innafor kravene til militærfelt. Og kjøper du BUL er ikke prisen så ille heller.
 4. Interessant med så mye anbefalinger uten at noen har spurt trådstarter om hvilket bruksområde han ser for seg. Snakker vi om at dette skal bli din eneste 9mm som skal brukes til alt som en 9mm lovlig kan brukes til, eller har du noen litt mer spesifikke bruksområder i tankene? Vil du bare ha noe som smeller høyt for å skyte på vedkubber og blikkbokser med kompisene på skytebanen? Ønsker du bare noe å dra frem når det står NAIS på programmet? Vil du hevde deg i militærfelt? Ønsker du å ta lappen for dynamisk? Liker du å nerde på våpen/mekanisk historie? kort og greit; hva ønsker du å oppnå?
 5. Om jeg skal tillate meg å være både litt nøktern og overfladisk på en gang vil jeg si at jeg tror dette problemet ikke eksisterer andre steder enn på Youtube.
 6. Velg .223 Om det mot formodning skulle bli salg av 5.56 til sivile her i landet, vil du få kjøpt dette med .223 våpenkort, på samme måte som du kan kjøpe .38 med .357 våpenkort. (nei, det finnes ingen praksis som beviser at dette faktisk er korrekt, men jeg satser en femmer på at det stemmer allikevel)
 7. Hvordan står det til med lovligheten dersom man eier både en slik, og man har en helt lovlig AK variant i skapet i tillegg? Er man da plutselig kriminell? Har tenkt på dette i forbindelse med annonser jeg har sett hvor det selges åpenbart dårlig plomberte AR15 varianter med intakt fullauto lower. Vil det være lovlig for andre å eie en slik, men ikke for meg som eier AR15 fra før av, siden jeg da teknisk sett har resten av delene som skal til for få den operativ?
 8. Du godeste! Ser ut som at det er en eller annen intern feide mellom dynamiskskyttere og "andre sportsskyttere" tilknyttet Innlandet Politidistrikt som har eskalert helt ut av proposjoner. Den har nådd helt frem til høringsforslaget:
 9. Har du en Arsenal SAR M-1 i .223 du kunne tenke deg å bli kvitt? Jeg synes det høres morsomt ut med en AK, og har fått godkjent søknaden min på en slik. Dette blir i tillegg til AR'ene mine, så for min del blir det bare å regne som en "bonusrifle" til Standard, og ikke primærrifla mi. Jeg kommer derfor ikke til å investere voldsomt mye penger i dette. Du er herved advart. Skulle du ville selge en 7,62x39 til eksepsjonelt lav pris kan jeg selvsagt vurdere det også, men pga ammotilgangen er ikke dette noe jeg egentlig er særlig fristet av. Men damen på våpenkontoret forsikret meg om at endring av kaliber er en smal sak å få fiksa. Ta kontakt med hva du har å tilby, så tar vi det derfra. AndersR/OKTS
 10. Da trenger du bare (inntil videre) å bare sende inn søknad på pipe, som en helt vanlig våpendelsøknad. Du trenger ikke vedlegget fra DSSN til dette. På min søknad presiserte jeg at det var 9mm pipe til AR-15 jeg søkte på, og ikke bare "pipe" Det skal egentlig ikke være nødvendig å skrive bruksområde på en pipesøknad, men jeg gjorde det allikevel. Der kan du skrive PCC om du vil. Da jeg søkte fantes det ikke PCC, så jeg skrev bare "9mm pipe for rifletrening på pistolbaner" selv om det er fullstendig overflødig. Fikk godkjent uten spørsmål (Oslo) Senere ble PCC en greie, og da kan du jo selvsagt velge å skrive det istedenfor.
 11. denne loven har jo vært slik hele tiden, og med tanke på konkurranselista var det ingenting som endret seg. Klart, finn kan velge å forby det de ønsker, men det er ganske rart når de ikke har noe ønske om å stanse salg av ulovlige "plomberte" fullautorifler, men skal stanse salg av helt lovlige halvautorifler.
 12. Uansett, G3 må vel i høyeste grad anses å ha en "delt låskasse" som i lovteksten normalt sett adresserer AR-plattformen (siden det ikke er så mye annet som har dette blant godkjente våpen) , og der påpekes det helt klart at lowern er våpenet. Som betyr at loweren du har sett deg ut heller ikke er lovlig. Sårri. Ser ikke at dette er noe mer å diskutere med mindre det er ønskelig med tips om hvordan man kan smugle inn et ulovlig våpen.
 13. Veldig rart egentlig det der med uppere. Det er jo i praksis bare en pipemontasje. Og pipa er jo registreringspliktig, så hva er greia?
×
×
 • Create New...