Jump to content

AndersR

Members
 • Content Count

  507
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

AndersR last won the day on November 11 2017

AndersR had the most liked content!

Community Reputation

225 Excellent

Recent Profile Visitors

1,125 profile views
 1. Poenget var at det var forbudt allerede. Unntatt for brukergrupper som hadde fått dispensasjon. Den store endringen er at det nå fremdeles er forbudt. Unntatt for brukergrupper som har fått dispensasjon. Som er de samme som tidligere. Med andre ord; Ingen endring, men hun flagga høyt at dette var noe helt nytt. Det eneste dette beviser er at det er veldig få som følger med når politikere snakker. Sannsynligvis husker hun ikke dette selv engang. Det var sannsynligvis bare dagens tema hvor hun måtte si noe om noe hun ikke brydde seg om. Dagen etter var det nok glemt.
 2. Husk at i samme setning uttalte Erna også at andre tilsvarende våpen (slik som f.eks AR-15 varianter) også måtte forbys, og formulerte det på en måte som fikk det til å høres ut som at det var fri omsetning av alt av Minier og AR'er og hvem vet ikke hva, og at det var først NÅ man skulle gjøre endringer. Unntak skulle kun være mulig for de som oppfylte kravene.... som allerede fantes i dag. Med andre ord, det var mye som så ut som mer et spill for galleriet enn et faktisk ønske om at noe skulle gjøres. Det var viktigere å gi inntrykk av at man gjorde noe for å sikre samfunnet.
 3. Åpne sikter: mindre å ødelegge.
 4. Er nok lettere å identifisere med et bilde av skapet. Både hvordan det ser ut fra utsiden selvsagt, men gjerne også innsiden av døra også.
 5. Dersom vippelemmen på tralla er lang nok så den stikker utenfor kanten av skapet, er den fin å løfte i for den som hjelper til nedenfra. Mye bedre å ta tak i enn selve skapet.
 6. Som andre har sagt, ta av døra. Det er ca 50 kilo på et 150 kilos skap, så det har mye å si. Husk sko og hansker. Kan være en del kanter som ikke virket skarpe i utgangspunktet som blir svært ubehagelige. Legg inn planlagte pauser i trappa, så ingen blir overrasket når det plutselig blir _veldig_ tungt. Når safen har kommet opp trappa og du ikke har tralle, så legger du ut et håndkle på gulvet, om det er et vanlig, jevnt glatt innegulv. så trekker du håndkleet, og sleper safen med deg på den måten. på den måten kan du faktisk flytte en diger safe ganske langt helt alene.
 7. Er ikke totaktsolje veldig tjuktflytende? Vil ikke det binde mye grums og gønke seg til kjapt? Snakker vi om å dynke hele boltcarriern, og så tørke av det aller mest overflødige før man setter i gang?
 8. Kastekniver er ikke ulovlig, så dette er interessant. Kaste_stjerner_ er spesifikt nevnt som forbudt, så forutsatt at dette er "vanlige" kastekniver er dette en dom som faktisk er direkte i strid med lovverket. Og det er jo overraskende.
 9. uansett hva POD velger å gjøre, så vil jo ikke det bety at du kan skyte flere klasser på samme stevne. POD har jo ikke noe med IPSC regelverket å gjøre.
 10. ...og det har vel uansett aldri vært noe løfte. Mer ønsketenkning basert på et forslag.
 11. I fare for å fremstå som litt nesevis: Du er ikke interessert i jakt, men konkurranseskyting. Allikevel forventer du at jegerprøven er hva som skal til for å bli konkurranseskytter. Anbefaler at du tygger litt mer på den, og tenker litt på hva som var nødvendig for å bli pistolskytter. Det vil være et fint hint til veien videre.
 12. Slike ting er jo uansett håpløst å styre. Hvordan kan man bevise at et magasin har vært i en persons eie fra før loven kom? Og hvorfor er gamle magasiner ikke ansett som farlige, men nye magasiner er dritfarlige? Ser for meg at dette blir nødt til å forenkles veldig når den endelige lovteksten kommer, ellers blir det bare rot.
 13. Når intensjonen og den faktiske teksten ikke harmonerer, er det et problem. Forhåpentligvis er dette tygd skikkelig igjennom av de stakkars juristene som skal har fått som oppgave å få politikernes og byråkratenes tanker over til faktisk fungerende lovtekst, innen det ferdige resultatet er klart.
 14. Det er jo det vi har fått høre hele tiden, men det som faktisk står i forslaget er jo åpenbart noe annet. "De som vil erverve eller ha våpenmagasin" Og det er siste del som har en problematisk formulering. Ervervsbiten er jo greit nok (selv om vi ikke synes den gir noen mening) Om du ikke kan erverve, men at det er greit å beholde det man har, så er det jo unødvendig å skrive teksten på denne måten. Dette betyr jo åpenbart at det ikke bare er nyerverv, men det å inneha magasinene i seg selv som krever egen tillatelse.
×
×
 • Create New...