Jump to content

AndersR

Members
 • Content Count

  246
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

AndersR last won the day on November 11 2017

AndersR had the most liked content!

Community Reputation

96 Excellent

Recent Profile Visitors

694 profile views
 1. AndersR

  Muffens??

  Om du vil vite hvem fyren egentlig er, taster du inn nummeret hans i VIPPS. VIPPS driter totalt i personvern og sunn fornuft, men i tilfeller hvor man lurer på om folk har oppgitt sin faktiske identitet kan det være et nyttig verktøy.
 2. Interessant å lese at politiet faktisk sender dette brevet til sine egne ansatte også, som må fremlegge dokumentasjon for at de fremdeles er ansatt.
 3. AndersR

  Tanker om chassisrifler (hyllevare)

  Hovedårsaken til at jeg tenker rifle som er ferdigbygd er å slippe å betale for noe som man bare skal skru av og kaste, og så betale fullpris for et separat chassis over disk. Produsentene får jo sykt mye bedre priser på OEM-utstyret sitt enn hva jeg vil få. ....tenkte jeg ihvertfall. Er det helt på trynet? Når jeg trykker meg inn på vertebrae-linken så er det første som møter meg et chassis til 17K. Hadde det vært inkludert resten av rifla kunne det vært interessant... men det er sånt som skremmer meg litt fra plukk&mix-opplegget. Også er det jo fint at jeg slipper å drite meg ut ved å gjøre dårlige valg. Men det er muligens ikke så mye feil man kan gjøre.
 4. AndersR

  Tanker om chassisrifler (hyllevare)

  Med andre ord antar jeg at du prøver å anbefale noe i denne stilen: https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=106704818 ....eller var jeg for rask nå? Nå ble jeg litt forvirra. Anbefales den til tross for designfeilene, eller ... øh...?
 5. AndersR

  Tanker om chassisrifler (hyllevare)

  La oss si at noen av ymse grunner vurderer en chassisrifle, og ikke har lyst til å bygge den selv, men basere seg på standard hyllevare, og uten at prisen blir voldsomt brutal. Hva duger? For å konkretisere diskusjonen litt, la oss si at det er snakk om noe i .308win. Et par eksempler jeg har funnet, som tilsynelatende kan fremstå som lovende, uten at jeg egentlig vet noe som helst om disse: Bergara B14 BMP https://www.pvas.no/produkter/vaapen/rifle/bergara-b14-bmp Savage 10 Ashbury Presicion https://www.jaktdepotet.no/display.aspx?menuid=-6109&prodid=14913 Howa HCR https://www.jaktdepotet.no/display.aspx?menuid=-6112&prodid=14351 Hva bør man se etter, og først og fremst; hva bør man unngå? Det forventes ikke ekstrem langholdsytelse (da burde man sikkert sett på noe annet enn .308 uansett), men det er helt ok siden det uansett er urealistisk å finne baner med skikkelige lange hold. Har god tilgang til 300-metersbaner, og det er ikke utenkelig med noe lengre enn dette innimellom, men jeg vet pr i dag ikke hvor det skulle være, så la oss si at 500-600 meter anses som absolutt maks som den faktisk kommer til å oppleve. Rifla kommer sannsynligvis aldri til å brukes til jakt på annet enn papp og stål. Ønsker mulighet for "store" magasiner og ei kasse som oppleves som smooth også ved (forsøk på) hurtig omlading. Detaljer ellers ser for å holde åpne for å se hva som dukker opp av forslag. Til å begynne med; er det noen som har reell erfaring med noen av de tre overnevnte modellene, og kan komme med gode argumenter for hvorfor de bør strykes fra vurderingslista? Eller er det noen som faktisk skiller seg ut positivt? Kom gjerne med andre forslag, men som dere ser her er det ikke ønskelig med full-retard prisnivå. Hold dere til ca det som er skissert ovenfor, eller rimeligere dersom dere har forslag. Noen tanker om emnet? (helst noe mer enn "ikke kjøp chassisrifle, det er teit!")
 6. Mulig du har rett, men jeg velger å se det fra en annen vinkel: Jeg anser det som en selvfølge at politikerne ser det som ønskelig/nødvendig å føye seg for EU. Samtidig har nok juristene deres innsett at EUs direktiv i utgangspunktet er så drøyt at det blir trøbbel ut av det. Det de da gjør er å innføre direktivet, men legger ved egne unntak som gjør at man i praksis åpner for skjønn, og gir samtlige lovlydige våpeneiere et gratis frikort dersom det skulle avdekkes et langt magasin uten at de har ninjaløyve fra før. Siden det er bestemt unntak for magasiner man har hatt fra før reglene ble vedtatt, så vil det alltid være mulighet å hevde at det er gamle magasiner. Man slipper derfor å MÅTTE straffe lovlydige våpeneiere, og samtidig kunne si til EU at direktivet er innført.
 7. AndersR

  "The Banana Gun"

  ...og fortsettelsen. Jeg klarte ikke la være, så jeg rigga opp for et litt skikkelig bilde i kveld. Dette er IPSC Minirifle-oppsettet mitt. Bruker CMMG .22LR conversion kit og Black Dog 25-skudds magasiner. Det rosalilla magasinet er et vanlig 5.56 pmag som ble med for syns skyld for å få det hele til å se så klovnete ut som mulig på bildet. Har ikke gjort noe festlig med .22 magasinene ennå. Men det kommer vel en vinterdag for denslags også...
 8. AndersR

  "The Banana Gun"

  Ikke randtenning, men jeg følte meg allikevel forpliktet til å dra frem bananmagasinet mitt igjen i anledning temaet...
 9. Nå står det ganske tydelig at å eie et magasin man hadde før regelendringen ikke skal være et lovbrudd. Å sette i et magasin man ikke har lov til å bruke, etter regelendringen er derimot ikke innafor , slik jeg oppfatter det. Og om du ikke har en MP40 eller en AG3 tilgjengelig vil ikke det være mulig. Det første utkastet vi diskuterte for et års tid siden var derimot absurd strenge på dette.
 10. Bare for å presisere, så mente jeg altså at de "slipper unna" i mitt løsningsforslag. Men altså; hvis jaktlista blir strippa for våpen som kan ta store magasiner og man ikke skal straffes for å eie magasiner kjøpt før reglene kom på plass, så vil det jo ikke være noe problem lenger. Da er det jo bare sportsskyttere som vil ha lov til å ha rifler som tar høykapasitetsmagasiner uansett. Og dersom Rugerne blir totalforbudt, altså at de ikke bare får omsetningsforbud, men må leveres inn slik det har vært truet med, med mindre man er godkjent sportsskytter, så vil det jo si at etter en viss dato er det bare de som uansett ville ha fått løyvet innvilget, som vil ha lov til å eie en halvauto rifle som kan ta store magasiner. Hva oppnår man da med denne regelen, annet enn masse unødvendig papirarbeid? Det eneste som vil gi en slags mening (om jeg virkelig legger godviljen til) er om dette betyr at Rugern og de andre halvautoene IKKE blir fjerna fra lista, men at man bare ønsker å fokusere på å hindre folk i å kjøpe store magasiner om de ikke er sportsskyttere. Vet ikke om det ga mer mening når jeg formulerte det på denne måten.
 11. Burde det ikke holde å vise våpenkort ved kjøp av magasiner? Jeg ville jo ikke fått kjøpt meg en AR dersom jeg ikke var aktiv DSSN-skytter. Å ha et eget "magasinløyve" blir jo dermed overflødig så lenge man har våpenkort på aktuelt våpen. Om jeg har kjøpt pistol som kan akseptere store magasiner har jeg også vært forhåndsgodkjent. Dette krever i dag minst 6 måneders aktivitet. Om jeg har ventet 6 måneder før jeg kan søke, så ventet minst to måneder på å få søknaden min behandlet og godkjent, og så kjøper et våpen og vil ha store magasiner med en gang... ja, da vil det jo si at jeg har vært aktiv skytter i minimum 8 måneder allerede om jeg hadde flaks og fikk kjøpe et våpen som var på lager for umiddelbar leveranse. Sannsynligvis langt mer. Jeg ser ikke helt hva man oppnår ved å skulle ha strengere regler for å kjøpe magasiner enn for å kjøpe våpen og ammunisjon. Spesielt når det er snakk om bare noen måneder forskjell for de som er raskest med å søke og kjøpe våpen. Her blir det voldsomt med ekstra administrasjon hvor man oppnår veldig lite. Sannsynligvis ingenting. Om man vil ha kontroll med at folk ikke kjøper høykapasitetsmagasiner til sine ulovlige våpen; krev fremvisning av våpenkort for å vise at man er godkjent rifle eller pistoleier. Har man blitt klarert av politiet til å kjøpe et skytevåpen og tilhørende ammunisjon bør man da for pokker få lov til å kjøpe magasiner også. I strengeste eksempel kan man selvsagt kreve at man skal vise våpenkort for nøyaktig modell som matcher magasinet man vil kjøpe. Dette vil føre til en del usikkerhet blant betjening med tanke på hvilke magasiner som passer i hvilke våpen (det er mye krysskompatibilitet, og ekstremt mange rare navn på våpen som ikke avslører hvilke magasin som vil passe), så det mest fornuftige er vel å bare kreve fremvisning av våpenkort for våpentypen. De eneste som "slipper unna" her er jegere som ikke også er sportsskyttere , og som vil ha store magasiner til halvautoene sine. De har ikke vært nødt til å ha gått igjennom to års karantenetid som sportsskyttere før de har fått lov til å søke på halvauto rifle. Men om man tillater at disse viser våpenkort og blir loggført dersom man kjøper store magasiner på samme måte som sportsskyttere, så er det jo ikke noe verre enn "smutthullet" man har i dag ved at jegere kan kjøpe halvautorifler uten å være sportsskyttere, og dermed unngå karantenetiden. Ut fra hva som har vært signalisert tidligere ønskes det uansett å forby erverv av alt som finnes av halvautoer som kan ta boksmagasiner til jakt (med mindre man er sportsskytter ved siden av), så dette "problemet" blir tatt hånd om automatisk dersom de faktisk mener alvor med de nye forbudene.
 12. AndersR

  ulovlig kniv?

  Dersom det er deg på bildet, så forstår jeg at den bekjente reagerer, da det vanligvis praktiseres attenårsgrense ved salg av kniver med bladlengde over... øh... et visst antall centimeter, samt toeggede kniver. Men om du har laget din egen CNC maskin allerede i tidlig barneskolealder, må jeg si at jeg er såpass imponert at jeg tror du vil få innvilget unntak fra reglene uansett. Knivtyper som er ulovlige: Springkniver Batanga/balison/butterfly-kniver Stilettkniver ...også kommer det selvsagt det lodne konseptet om kniver som fremstår som "rene voldsprodukter." I tilfellet med karambit-knivene som blir stoppa i tollen, er dette selvsagt bare tøys, da dette er dekorasjonskniver som ikke er egnet for bruk til noe som helst. For din del kan du se på det på denne måten: Kniven din blir ikke et rent voldsprodukt bare fordi den har et grep som sitter godt i hånda. Det er ingenting galt med kniven du lager.
 13. AndersR

  Røykskade på våpen og ammunisjon

  Hvordan er malingen utenpå skapet? Jeg har samme safe som deg, og malingen tåler ikke allverdens. Bærer den preg av å være skadet pga varmen, eller er den bare sota til? Om malingen på utsiden ikke bærer preg av varmeskader er det liten fare for at innholdet ha fått problemer pga varmen heller, med mindre du har noe veldig sårbart treverk som ikke har vært komfy med det nye inneklimaet.
 14. AndersR

  Mitt liv som AR avhengig

  Det verste som skjer er vel at når du omsider tar den frem igjen oppdager du at det ikke bare var møkk og sand, men også en solid dose taktisk glitter... og at det nå sitter dønn fast. Sånt skjer visstnok til stadighet har jeg blitt fortalt.
 15. AndersR

  Mitt liv som AR avhengig

  Se der ja, en frityrkoker til AR! Blir ikke mer amerikansk enn det. 🤣
×