Jump to content

fredriko

Members
  • Posts

    810
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by fredriko

  1. bare en tanke, men kan man ikke støype gelantin rundt litt beinmasser å surre dette inn i evt hjorteskinn som nevnt over så blir vel dette så realistisk som man kan få det utenfor laboratoriet
  2. Er vel ikke noe i veien for denne løsningen, Synes det er helt greit om helsevesenet kan sende bekymringsmelding dersom noen kommer inn med en heftig psykisk lidelse, om de da blir fratatt våpen frem til de er erklært frisk igjen så må vel det være greit.
  3. har ikke erfaring med dynamisk, men har har kvittet meg med en 10/22 grunnet den ufattelig dårlige presisjonen i rifla. jeg kjøpte den til å skyte kråke og bruk på 50/100m bane, kråka og pappen fikk være i fred, testa mye forskjellig ammo for å finne den som gikk minst dårlig i rifla også. Bytta avtrekk og polerte opp sluttstykket samt børsis gjorde jobb med å rette kassen etc, ble ikke nevneverdig bedre etter dette heller. kjøpte meg ei Tikka T1x og har ikke sett meg tilbake etterpå.
  4. Jeg har heldigvis ikke fått sprekk i mine til nå, men jeg er litt lei av å olje å pusse de for og holde de i grei stand, det blir nok en plastikk GRS igjen, enkelt og greit og bedre å holde i en HMR stokken synes jeg.
  5. Glimrende, takk for godt svar @M67 Jeg har modifisert noen av de andre stokkene for og få de til å passe T1x og T3x da bunndelen ikke var helt lik, så det skal ikke bli noe problem å file til for pinnene ser jeg for meg En annen ting, bør KKC stokkene beddes siden det er laminat? de fleste stokker bør vel beddes uansett, men har fortstått at det er enda viktigere på laminat?
  6. Hei, jeg har en Bergara B14 med HMR stokk, jeg bruker denne mye til jaktfelt og ønsker å kjøpe meg en GRS eller KKC stokk til denne, da jeg har de stokkene på andre rifler og er fornøyd med dem. Jeg vet at Bergara er Rem700 klone, men kan jeg kjøpe en stokk som passer til hvilken som helst Rem700 enten om det er BDL eller Sendereo osv? eller er det andre ting jeg må passe på om jeg kjøper en stokk til denne rifla som egentlig er ment til en Rem700? vil f.eks denne passe en B14?
  7. helt enig meg deg der, det er dette systemet jeg prøve og forstå, men blir ikke særlig klok
  8. Hei, lurer på noe vedr skillefigur på jaktfelt, vi bruker 2 skillefigurer, er det da høyeste sum på figur nr 1 som da blir gjeldende dersom det er to stykker som skyter likt? eller er det sammenlagt begge figurer? ser ikke noe sted i treffdata man kan velge dette. Det var noen på forrige stevne som mente det var skillefigur nr2 og beste treff bakover som var gjeldene som standard dersom ikke annet var spesifisert.
  9. fredriko

    Tikkaklubben

    jeg har Bergara B14 HMR i 22-250 med 1-9” snurr, fra fabikk. fungerer helt topp med kuler fra 52gr og opp til 77gr, kjøpte rifla for noen år siden og bruker den primært til jaktfelt, fortsatt god presisjon selv med 52gr smk i 1150 m/s
  10. har vurdert det samme i min Tikka T3x i 6,5PRC så den kan ta 300PRC, er det noe problem med å ha lang vandring på bolt når man bruker korte patroner ? (annet at man få lengre boltgang) tenker man kan vel ha boltstopp beregnet for lange patroner uavhengig hva man skyter?
  11. Hvor enkelt var det å bestille dette hos Akila? var det bare å sende en mail til de eller handlet du i nettbuikken?
  12. er dette en funksjon som er på nyere EL Range? evt andre merker som har tilsvarende funksjon?
  13. Hos oss har vi bestemt at dette går under munningsbrems, det er svært irriterende for sidemannen og få blåsten rett i fleisen, siden man sitter såpass tett som man gjør på jaktfelt. her er det ikke smellen, men retningen kruttgassen som er avgjørende.
  14. Lurer på det samme, jeg har ikke kjøpt rifla enda, har fått 3 forskjellige svar fra forhandlere som selge Blaser. alt fra 700 - 1200gram Blir det praktisert kontroll på jaktfeltstevner? utenom NM, da skjønner jeg at det er en reell kjangs for at det skjer, men på lokale stevner?
  15. Jeg var på Interjakt Ålgård i går og klådde på Sauer 505, fantastisk rifle og vanvittig fin sluttstykkegang, selgeren der har en Sako 90 med karbon skjefte, han sa om han ikke hadde den så hadde han kjøpt 505, jeg tolket det dithen at det er to rifler som er fint på høyde med hverandre kvalitetsmessig. Mitt problem blir å velge mellom 505 og R8, jeg skal ha systemvåpen, og har fiklet på begge to og synes de virker like gode, jeg vet det er like mange som ikke er fan av R8 som det er fans. Jeg forstår de som liker R8, løpsbyttesystemet er fantastisk, og man får kortere total lengde siden sluttstykket går rett i pipa osv. Men for 505 så er jo avtrekket helt utrolig bra, sluttstykkegangen er i en egen liga og rifla virker utrolig bra, synes jeg hvertfall. for min del som skyter mye jaktfelt så er vel muligheten for 5-skudd magasin på 505 beste alternativ tenker jeg.
  16. Takk for utfyllende svar, Jeg skal innom en forhandler som har 404 og R8 med tommelhull på lager for å teste selv har brukt GRS på jaktfelt hittil, og er fornøyd med den, men ønsker no nytt og helst en rifle der jeg slipper å bytte sokk mellom jakt og evt baneskyting, bare bruke samme rifla til alt, derav kom systemvåpen også inn på ønskelisten
  17. okei takk for svar er litt i modus for ny rifle og står å vipper litt mellom Sauer og Blaser, har mest lyst på Blaser pga pipebytte og tilgang til 22lr kit, men jeg skyter mye jaktfelt og børsa blir brukt hovedsaklig til dette utenom jakta, og på Blaser så er det ikke mulighet å justere avtrekksvekta utenom på ATZL avtrekket som fortsatt er under kravet på 1.000gr i jaktfelt. noen her som bruker Sauer 404 med tommelhull til jaktfelt og kan dele sine erfaringer til dette bruket?
  18. Har ikke greie på Sauer, men er det slik at man kan bruke 200str piper i en 202, 404 og nå 505?
  19. Er konklusjonen at dersom man ikke har behov for blasermontasje så kan man likegreit gå for en 404? tenker de kommer vel noe ned i pris nå som 505 er kommet
  20. Noen som har sjekka pris på ekstra sluttstykke dersom man av en eller annen syk grunn har lyst på ei ekstra pipe til dette systemvåpenet? slik jeg har skjønt det så må man bytte ut komplett sluttstykke på 505.
  21. er det ikke 14,5x114 Aligator Ukrainerne bruker da?
  22. Er det noen her som har kjøpt prof success eller ultimate og angret på at de ikke gikk for professional uten tommelhullstokk? for min del så har jeg ikke behov for å skyte like raskt som ei halvautomatisk rifle men synes ergonomien i ultimate stokken er nydelig.
×
×
  • Create New...