Jump to content

Vindvott

Members
 • Content Count

  42
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. https://www.brownells.no/epages/Norge.sf/no_NO/?ViewAction=FacetedSearchProducts&SearchString=handguard+cap&ICShowAllFacets=1 Dette er vel hva du leter etter(vist linken funker).
 2. Vindvott

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Å slipe på avtrekkeren for å oppnå ustabil og farlig helautomatisk ild, er nok til å kalle våpenet automatisk. Og de slipper *** mekanismen igjennom. Som er designet en velspikket treflis unna (ukontrollerbar) automatisk ild... Jeg er sikker på at alle andre godkjente våpen, kan endres til mer eller mindre samme funksjon med like enkle grep. Men de blir nok ikke like funksjon sikker som børsene gutta i grønt bruker. Har man nok tid og kunnskap, er det umulig å hindre at automatiske våpen blir produsert hjemme. Det er denne karen et bevis på
 3. Vindvott

  Børsemaker som bygger om AR-15 til rettrekker?

  https://worldoftroy.com/product/troy-16-straight-pull-rifle/ Et alternativ til troy par. Er bare å vente på at noen importerer denne.
 4. Vindvott

  Pistolpatron i boltrifle

  Håper du har fått skutt litt, og kan avlegge rapport om presisjon og funksjon. Spennende greier
 5. Vindvott

  Ar15 22lr

  Hei, har en godkjent søknad på ei 22lr pipe til ar'en min. Ser brownells ikke selger piper lengere, noen som vet hvor jeg kan få kjøpt slikt?
 6. Vindvott

  Halvauto til jakt fra før 6/5/2004

  Fant dette i Jnr 09-01719 Rundskriv 2009-009 Samlerundskriv våpen pr 04-10-2016
 7. Vindvott

  Pistolpatron i boltrifle

  http://www.ballisticsbytheinch.com/45auto.html Med 16 toms løp og 230 gr kule, er man vel innafor sub-sonisk område.
 8. Vindvott

  Pistolpatron i boltrifle

  De riflene som er lagd i korte pistol kalibre har gjerne låseklakker bak magasinet (ref: delisle, ruger m77/44). Uten at jeg skal si noe sikkert mistenker jeg at det blir mye forkjilinger.
 9. Vindvott

  Pump Action Rifle

  Troy kommer med en ny versjon på ny året i usa, som er hakket mer attraktiv for min del. Det ser ut som det er en rettrekker. https://worldoftroy.com/product/troy-16-side-action-rifle/
 10. Vindvott

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Tror ikke dynamisk forsvinner, men Vepr, bar, mini 14 og andre halvautomatiske jaktvåpen henger i en tynn tråd nå.
 11. Vindvott

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Prop. 165 L (2016–2017) Lov om våpen, skytevåpen, våpendelar og ammunisjon (våpenlova)
 12. Vindvott

  2alfa

  Har akkurat vært å handlet meg 2 nye våpen hos 2alfa. De matchet de prisen jeg hadde fått hos en annen, som var betydelig lavere enn det våpenet var merket for. Og selv om lommeboken var lettet betraktelig føler jeg at forlot butikken med verdier over det jeg hadde betalt. De svarte også på spørsmål jeg skulle ha på facebook nesten innenfor 1 time uansett om det var søndag eller etter kl 1800. F. Eks spurte i butikken om hva det vil koste å ta inn et spesielt produkt fra usa. Han svarte at han skulle skjekke det opp og gi meg svar ettervert. Fikk svar innen en time etter at jeg kom hjem og prisen var ikke ille heller (for å slippe styret med jet carrier). Eneste negative: Få litt greier i utstillings skapene, det så stusselig ut med tomme glassskap. 10/10 Vil handle der igjen.
 13. Vindvott

  Pistol og stokk

  Så det betyr at en pistol som var levert fra frabrikk med stokk, er lovlig. Slik som enkelte Mauser C96, Astra, Hipower, Star, Luger, Lathi, Nambu, Webley, Steyr Hahn, cz24, Colt 1905 og en masse western revolvere. (Tok ut de mest kjente fra unntakslisten fra amerikanske NFA.) Mange av de er vanskelig å finne i norge men de finnes, og dukker av og til opp på finn.
 14. Vindvott

  Pistol og stokk

  Forskrift om skytevåpen, våpendeler og ammunisjon mv. (våpenforskriften) § 2.Typer skytevåpen Pistol og revolver skal i denne forskrift forstås som enhånds skytevåpen som benytter patroner med rand- eller sentertenning. Totallengde skal enten være under 840 mm, eller så skal totallengde på løpet være under 400 mm. Revolver skal benytte en fastmontert revolverende tønne som magasin. Nå betyr ikke det at jeg kan bruke en pistol med 40 cm løp i nrof, pga nrof sine egne bestemmelser. Men at jeg slik jeg har forstått det, kan jeg stille med en standard glock og skulderstokk i nivå 3 mesterskapet til nrof. Uten å ha gjort noe galt, verken i forhold til lovverket eller nrof sitt eget reglement. Om dette er god sportsånd er et annet spørsmål. Siden det en gang i tiden var vanlig å ha skulderstokk til pistol, synes jeg ikke det skulle være unormalt å inkludere dette i reglementer til konkurranser. Dessuten er det vel noen regler om voldsbruk på fotballbanen, eller om motordoping.
 15. Vindvott

  Pistol og stokk

  Jeg skyter i nrof. Gransket nrof mesterskapsreglemanget og gjemt under skytestillinger at pistolen ikke kan berøre noe annet enn skytterens hender. Likevel er ikke dette eller pistolstokk nevnt i tillegget som gjelder for nivå 3(som ligner dynamisk skyting). Såvidt jeg har forstått er pistol et våpen under 84cm totallengde og mindre enn 40 cm pipelengde, i følge loven/forskriften. Derav ''Maskinpistol''. Men ja, pistolstokken gjør nok at man har større fordeler enn folk uten. Likevel har jeg oppservert folk som har stilt i ag3 klassen med moderne halvautomatiske rifler og maksimal lengde mellom jernsiktene, selv at reglene skal gjøre det mulig å hevde seg med ag3.
×