Jump to content

Vindvott

Members
 • Content Count

  56
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Også er det jo det at enkelte politi og militær avdelinger ligger så øde til at det er vanskelig å kunne delta hos eventuelle skytterklubber som driver med relevant skyting. For befal er det ikke relevant, men det er kanskje litt rart å godkjenne søknader for folk i sin egen skytterklubb.
 2. Kjøpte meg en b&t tiger 22lr demper, fikk xxl til å gjenge pipa og lage adapter. (Det ble litt større diameter på adapteren, enn jeg ønsket.) Men det funker utmerket, bortsett litt bakblås da. Dette gjelder en sp01 med kadett 2 kit, i stål.
 3. Kort fortalt: nei. Fra forskrift om forbudte og ulovlige våpen: § 2.Godkjente halvautomatiske pistoler Halvautomatiske pistoler er godkjent for erverv, eie og inneha, jf. våpenforskriften § 7 annet ledd, med unntak av pistoler som har to eller flere av følgende egenskaper: A magasin som monteres utenfor pistolens grep, B gjenget pipe hvor det kan monteres pipeforlenger, flammedemper, fremre pistolgrep eller lyddemper, C hylse montert til pipen som helt eller delvis dekker denne og gjør det mulig å holde våpenet med dårligste hånd uten å bli brent, D vekt fra fabrikk på mer enn 1 400 gram, eller E våpen påmontert folde-, teleskop- eller lang stokk. Pistoler som nevnt i første ledd bokstav a til e kan etter en konkret vurdering av Politidirektoratet godkjennes for erverv, eie og inneha, jf. våpenforskriften § 7 annet ledd. (Sitat slutt) Men vist pistolen ikke veier mer en 1400 gram med kolben og ikke fyller de andre kriteriene er det per definisjon lovlig å montere kolbe på pistol.
 4. Ser facebook siden er slettet. Synd jeg tenkte å kjøpe en rotex v.
 5. Som andre sier er det ikke lurt å investere i halvautomat i dag. Først når støvet legger seg og vi får se hva som ligger igjen, ville jeg ha investert . Merkel nevner på nettsidene sine at SR-1 produseres i .223, om det er noe som importerer merkel i dag vet jeg ikke. https://www.merkel-die-jagd.de/en/products/guns/semi-automatic-rifles/sr1-standard/
 6. 27mm x 88,5mm Uten klakkene. Vist de passer, er det mulig å få M14 magasiner til å passe. Jeg har selv konvertert 3 stk til å passe i vepren min, men pga endret matevinkel skraper de kulene litt (nok til å påvirke samlingene).
 7. G3 magasiner kan modifiseres til å passe i valmet. G3 magasiner passer overhode ikke i vepr. Der av vepr magasiner er for tynne til å passe i valmet.
 8. Vindvott

  Hk mr223a3

  Hvem lager justerbar gasblokk?
 9. Vindvott

  Hk mr223a3

  Gassblokka er nok selvregulerende nok til at man kan bruke et vidt spekter av ammunisjon uten at det går utover påliteligheten. M14 og et drøss andre våpen bruker samme konseptet. Med demper burde man strupe gass tilførselen, eller øke buffer vekt/fjær. Kanskje det har noe for seg å prøve subsonisk ammunisjon?
 10. Vindvott

  Hk mr223a3

  Forsvaret bruker rotex v , uten å bruke justerbar gasblokk. Uten å sitte på noe håndfast øker den sluttstykke hastigheten merkbart. Men jeg hadde ikke montert en demper og presset ut flere tusentalls skudd. Uten å gjøre noe med sluttstykke hastigheten. I en rifle til 30 000.
 11. Skulle jeg ha konvertert en halv auto, så hadde blitt en slik løsning. Og kanskje motrykks riller(fluting) av kammeret.
 12. Jeg tenker man kunne gjøre noe med bolten og kam-utfresning. Slik at man får mer kraft til å dra ut hylsen. Løsning til hk/troy er motrykksriller i kammeret, som vistnokk letter ganske utdragningen mye. Om noen har verktøy til det i Norge er ukjent.
 13. Det har vært gjort, var vel en ar15 som er bygd om til rettrekker som lå ute på finn for ikke lenge siden. Problemet med slike konverteringer er vel at det koster mer en det smaker, og det er tungt å dra ut hylsen.
 14. https://www.brownells.no/epages/Norge.sf/no_NO/?ViewAction=FacetedSearchProducts&SearchString=handguard+cap&ICShowAllFacets=1 Dette er vel hva du leter etter(vist linken funker).
×
×
 • Create New...