Jump to content

PrecisionLapua

Members
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by PrecisionLapua

  1. Noen her som har erfaring med Zastava M70 jaktrifle med enten Monte Carlo eller helstokk? Jeg synes den virker som en interessant rifle for en som snart er ferdig med jegerprøven og ikke vil bruke all verdens penger på den 1. riflen. Den virker også å være solid siden den er basert på Mauser M98 kassen.
  2. Jeg tenker i utgangspunktet å begynne med hjemmelading for å få til patroner som går mest mulig optimalt i mine våpen, samt ha det som en ekstra hobby i tillegg til skytingen. Det å spare penger er jo også noe som lokker, men det skal jo skytes en del skudd før man kommer til det punktet at man går i null ifht innkjøp av utstyr og faktisk begynner å spare noe på det. Derfor ønsker jeg å samle mest mulig tips for hva jeg bør ha, sånn at jeg får tak i noe som er brukbart og som jeg kan bruke lenge, samtidig som at jeg ikke kjøper masse utstyr jeg egentlig ikke trenger sånn til å begynne med.
  3. Jeg har faktisk fått noen tips om Lee allerede. De skal være greie så lenge man lader kun ett kaliber, men litt kronglete hvis man skal bytte kaliber, har jeg hørt. Har du noe erfaring med det?
  4. Jeg skjønner. Mhm, det ante meg at nøyaktigheten på de digitale vektene nødvendigvis ikke er all verden selv om de antyder det ved å vise f.eks hundredels grain. Det er vell sikkert prisen som bestemmer en del, antar jeg.
  5. Som tittelen tilsier, er jeg en relativt fersk pistolskytter som ønsker å begynne med hjemmelading, hovedsakelig i kaliber .38 spl. Kanskje det blir flere kaliber med tiden. I den forbindelse vil jeg gjerne ha noen råd og tips. Jeg beklager på forhånd hvis dette blir en av mange tilsvarende tråder. Jeg starter egentlig med blanke ark hva gjelder kunnskap om hjemmelading. Jeg har tenkt å anskaffe ladeboken og lese denne, men ønsker samtidig å innhente mer informasjon om hva jeg bør ha av utstyr. Jeg har egentlig bare fått for meg at jeg bør ta utgangspunkt i en enstasjonspresse. Dette fordi jeg ser for meg at det blir mye å holde styr på med en karusellpresse før jeg er litt mer trygg på det jeg gjør. Hva tenker dere mer rutinerte? Videre er jeg usikker på dette med kruttvekter. Jeg ser at man får ganske billige ladesett med balansevekter i stedet for elektroniske. Er det bare å kjøre på med et sånt sett, eller er det å anbefale å heller kjøpe en digital vekt? Jeg tenker i hovedsak på dette med nøyaktighet, men også tidsbesparelse. Videre lurer jeg på om det er noen produsenter, eller eventuelt én enkelt produsent, som er å anbefale for en nybegynner? Jeg tenker da på om det er noen presser som er enklere å sette opp og justere inn for en fersking? Det er sikkert mye mer jeg egentlig lurer på, men kort oppsummert blir jeg glad hvis jeg kan få en oversikt over hva jeg absolutt må ha som et minimum, og hva som eventuelt kan være lurt å legge til. Takk på forhånd.
  6. Jeg ser den med at 6,5x55 ikke akkurat er mangelvare. Jeg kan derimot garantere at mine hylser er engangsskutte. Den garantien har man ikke hvis man plukker opp andre folk sine hylser på standplass. Men såklart, jeg skjønner at det ikke er verdt sin vekt i gull Dersom det allikevel skulle være noen der ute som er interessert, så send meg gjerne en PM. For å presisere, det er Lapua 6,5x55 SE hylser det er snakk om.
  7. Kjempegreier, da er det bare å begynne med sortering av hylser. Jeg er derimot litt usikker på hvordan jeg skal annonsere det, både med tanke på pris og volum. Jeg tenker at pluss/minus 2 kroner per hylse må være et greit utgangspunkt. Antall er jeg derimot litt usikker på. Jeg har flere tusen hylser jeg har lyst til å selge, men jeg er ikke sikker på hvordan skyttere generelt sett liker å kjøpe hylser. Blir det f.eks voldsomt å kreve at folk må kjøpe minimum 500 hylser om gangen, eller er det greit?
  8. Takk for hurtig svar. Ja, det virker i hvert fall ganske logisk. En tomhylse er,i mine øyne, like (u)farlig som alt annet skrapmetall. Men vet du om det er greit å legge ut en annonse på finn, hvor jeg åpenlyst annonserer salg av tomhylser? Det dreier seg om engangskutte 6,5x55 Lapua hylser, så det er ikke noe uvanlige greier.
  9. Er det noen som vet om det er lov å selge tomhylser videre til privatpersoner? Tenker da på en helt enkle hylser, uten skarp tennhette, krutt eller kule. Dersom dette er lovlig, stilles det noen krav til at kjøper må kunne fremvise gyldig våpenkort for våpen med gitt kaliber?
×
×
  • Create New...