Jump to content

BMM

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

BMM's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Reputation

  1. Heisann. Jeg har begge pressene og kan i forhold til pris og produktivitet anbefale begge. Kan derfor gi deg noen brukererfaringer dersom det er av interesse. Begge pressene mine er utrustet med hylsemater og kulemater. Loadmasteren er den jeg har brukt lengst og har lada i overkant av 10 000 38 spc. på den. Fordelen med Loadmaster er at den er lynrask, greier faktisk å lade fortere på den enn for eksempel Hornady Lock n Load AP som jeg også har utrustet med både kulemater og hylsemater. Kjente problemer med Loadmaster er tennhettemating, sentreringsproblemer og litt varierende patronlengde, av disse problemene så er definitivt tennhettene det mest irriterende (er utrivelig å banke ut 38 wadcuttere som sitter flush med hylsemunning pga. manglende hetter..). En annen ting ift. Loadmasterens tennhettemekanisme er at den IKKE anbefales brukt sammen med Federal hetter, jeg har selv opplevd at hetter av dette merket har gått av under montering med denne pressa (Nifst!). Sentreringsproblemer løses ved bruk av utstøter die uten utstøterpinne. Variende patronlengde løses vha. bruk av låseplate (Turret Stablizer) fra "Mikes Reloading Bench". Lee sin kulemater er et unikum dersom du ønsker å lade wadcuttere fort, den fungerer stort sett feilfritt og man unngår flate fingre som fort kan oppstå ved manuell innsetting. Avslutningsvis så kan det nevnes at jeg fortsatt bruker pressa til lading av 38 spec. da jeg synes den gir svært jevne resultater uten altfor mye kluss. Auto Breech Lock Pro har en veldig fin pris, men det er litt mye plast etter min mening. Jeg bruker den til lading av 9mm og har allerede knust/deformert bunnplata (plast) under hylseplata. Dette er et kjent fenomen og skjer fort dersom du har en feilmating av hylser (hylsa klemmes mellom toppen av pressa og bunnplata). Pressa går relativt fort og handterer Federal hetter med trygghet ettersom innpressing av hetter skjer adskilt fra resten av depotet. Det bør nevnes at den ekstra bevegelsen med for å montere hetter tar litt ekstra tid og tilvenning (blir fort noen hylser uten hetter i begynnelsen, men dette er en vanesak). Etter måling av patronlengde så må det sies at denne pressa er veldig presis og gir svært lave variasjoner. Breech Lock systemet gjør at kaliberbytte går fort, har du kulemater så blir det litt ekstra kluss ved bytte men ikke avskrekkende. Har du spørsmål så er det bare å fyre løs! Mvh. BMM
  2. Heisann. Så denne posten nå og kan bekrefte at det har vært mye problemer med Magtech SP hetter for min del også. Jeg har også tidligere gått igjennom massevis av hetter fra samme produsent og vært svært fornøyd, nå har jeg gått igjennom flere 1000 fra samme kasse (kjøpte 5000 på en gang) og hatt usedvanlig mange klikk både i 38 spc. (S&W 686) og 9mm (SIG P226). Har dessverre ikke lenger lot nr. Hettene virker å være usedvanlig harde og anslagene ligner på de som er avbildet lenger opp i tråden, noen av hettene virker også å være totalt defekte og nekter å sette av uansett antall anslag.
  3. Hei folkens. Fant en boks med vihtavuori N32C (Tin Star) krutt Er det noen som har ladedata for dette kruttet til 125 gr rf blykule i 38 special (kulene er av type Magma 125 gr rf kjøpt hos blykula). Mvh. BMM
  4. Hei igjen godtfolk! Siden jeg har fått så mye god hjelp her tidligere så tenkte jeg å høre om noen har gode tips til lading av 38 special med H&N 125 grains wadcutter (denne har hollowbase). Jeg har tidligere prøvd å lade denne med 3.3 gr. N-320 (C.O.L : 30.0 mm) i Norma hylser. Jeg opplever denne ladningen som noe ujevn og den avgir en stor sky av uforbrent krutt ved avfyring. Finnes det f.eks. noen trygge og testede ladninger som benytter seg av 310 krutt isteden med denne kula (jeg har aldri lada med N-310 før så jeg ønsker å begynne i den litt slappe enden )? Alle innspill mottas med takk.
  5. Skrekk og gru!!! Skjedde dette med H&N kulene som var belagte og av typen HS (High Speed)? Brukte du hardere ladning enn vanlig i så fall hvilket krutt? Hvor hard crimp? Har du noen gang observert noe lignende med bruk av Frontier? Beklager så mange spørsmål på kjappen her, men dette er jo selve marerittet til mange DE eiere, min (høyt elskede DE!!!) er en MK 1 så det er ikke sikkert at deletilgangen er like kurant som for de nyere modellene og derfor må jeg være forsiktig.
  6. Hei igjen og takker for alle gode svar Ladeboken skal bestilles omgående og jeg tror at jeg kommer til å satse på de belagte kulene i 240 gr. Har dog et spørsmål angående kuler i dette kaliberet ettersom at jeg ser at noen kuler er levert med en rille som er kalt crimp groove (krymperille?) mens andre kuler igjen ikke har denne rillen, er det noen spesielle anbefalinger/preferanser i forhold til rille og magnumladninger? Må en i så fall ha spesielle dies for å kunne benytte kuler med en sånn rille? Ser også at dere anbefaler både N110 og H110 på kruttfronten, hvilke av disse har dere best erfaringer med? Hvilke typer hetter må en ha for å tenne disse kruttypene pålitelig?
  7. Heisann! Etter å ha skaffet meg en Desert Eagle i .44 magnum og en god del turer på banen med kjøpeammo så ser jeg at behovet for å lade hjemme melder seg Jeg har tidligere blitt fortalt at det er ok å lade med belagte kuler av typen H&N og Frontier, prisene på disse kulene er jo veldig gode! Er det noen som har erfaringer med bruk av disse kulene i Desert Eagle (Har ikke lyst til å oppleve blying i avgass system da jeg har hørt mange skrekkhistorier om dette på nettet). I så fall hvilke hetter og hvilke type krutt anbefales? Jeg er helt fersk i faget som hjemmelader så alle tips mottas med takk (Jeg har nylig skaffet Lee turret ladepresse, carbide dies i .44 mag. og masse hylser i S&B og Fiocchi, hylsene er selvfølgelig sortert etter merke)
  8. Heisann. Har nettopp gått til anskaffelse av en Desert Eagle i 44 Rem. Mag. og skal nå til å kjøpe ammo. Leser i bruksanvisning og på nett at DE ikke takler kuler med eksponert bly i basen. Så at Landrø hadde Magtech (44C, 44 Rem. Mag. flat point) til en grei pris. Er det noen som har prøvd denne ammoen eller har andre anbefalinger?
×
×
  • Create New...