Jump to content

tenex

Members
 • Content Count

  47
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by tenex

 1. Akkurat nå, znopi skrev:

  Det kan du, så lenge det ikke blir for mye over max :thumbup:

  Forøvrig, bruker Homo/mono kuler i flere kaliber, og har valgt den hastighet og kruttmengde som gir best presisjon i mine våpen. Der har ikke max ladninger gitt noen fordeler, tvert i mot. Litt under max, eller midt på tabellen har fungert bedre for presisjon for min del.

  Takker. Har lada diverse sidan 1991 men dette er første møte med homogene kuler, og derfor litt usikker. 

 2. 16 minutter siden, znopi skrev:

  V0 regner jeg med?

  skal gi ekspansjon ned til 620ms i følge Barnes. Hvilke kaliber er det snakk om? Er det 308 hadde det vært mer å hente med 150gr TTSX, se tråder som omhandler nevnte tema. Er det 30-06 så er det mer å gå på (gjetter på det er 30-06 du har?)

  Ja det er 30-06 og hastigheten som eg har oppgitt er Vo. Lurer på om eg må auka mengden krutt litt men stoppa med 58 for samlinga var veldig bra. Broren min har 835 ms med samme lading men har 60cm pipe og eg har 53cm. Bør eg prøva og auka litt på mengden krutt? Ingen faretegn på hylsa så langt.

 3. Hei folkens. Eg skal i år for første gong lade blyfrie kuler til jakt på hjort. Eg har handla inn TTSX 168 grs og har prøvd litt med MRP og N160. Ser at eg får vanvittig god presisjon (5 skot ca 20mm) med 58 grs N160 og snittfart på 799ms. Er utgangshastigheten eg har med denne ladninga tilstrekkelig for sikker ekspansjon med denne kula ut til 160-170m?

 4. Har fått tilbod om å overta ei Winchester 94AE cal 30-30 og tenkte umiddelbart at det må vera perfekt våpen å jakte i skogen med. Einaste eg stussar litt over er om dette kaliberet er godkjent og lovleg til hjortejakt. Eg har leita men finn ikkje noko skrive om dette kaliberet. Er det nokon som veit med sikkerhet om det er lov eller ikkje? Skulle sett ein eller annan form for lovtekst for sikkerhetsskuld for det er folk i jaktlaget som elskar å henga seg opp i det om det skulle visa seg at det ikkje er lovleg. Takknemlig for hjelp til dette.

 5. Eg likar rifla og vurderer sterkt å slå til men hadde ønske om uttalelser frå folk med erfaring. Har komt eit stykke på vei og set stor pris på at andre deler erfaringane sine. Takker så langt.

 6. Er det nokon som har erfaring med Sako L691 heilstokk kal 30-06? Har funnet ei på nett hjå ABC til salgs men selger veit ikkje løpslengde og veit heller ikkje korleis det målast. Er det nokon som veit orginal løpslengde? Er dette eit brukande våpen?

 7. Eg har ei særdeles fin sauer mod 8 E der flammeherdinga er 99% og blånering likedan, fint treverk med liv og kun eit par små hakk. Den er fast og fin og ber preg av godt stell og lite bruk. Har leita på nett for å få ein peikepinn på ca verdi men finn kun ei i USA som står til 2600 dollar. Det er ejektoren som gjer det vanskelig for det ser ut som det finnest lassevis uten. Hagla er stempla 1. mnd 1965 Er det nokon som har peiling på kva den kan prisast til? Vurderer salg for den blir ikkje brukt.

 8. Takk for gode råd. Kruttet du anbefaler skal handlast og prøvast. Kulene eg ønsker å bruka er Rhino 140grs og Oryx 156grs. Kan du anbefala ei grei startlading? Har lada i mangen år men aldrig til så kort løp.

 9. Ladar no all ammo til min A-Bolt 6,5x55 m/53 cm pipe med MRP krutt men opplever at stikkflammen er litt lang. Er det nokon som har erfaring med å lada til så kort pipe i dette kaliberet? Eg er ute etter gode råd om kruttvalg til 140-156 grs kuler.

×
×
 • Create New...