Jump to content

tenex

Members
 • Content Count

  50
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by tenex

 1. tenex

  TTSX eller TSX

  Kaliber 6,5x55
 2. Kva er best å satsa på, 120 grs TTSX eller 120 grs TSX Skal brukast til hjort og rådyr i ei x-bolt med 53 cm løp.
 3. tenex

  168 grs ttsx

  Eg bestilte frå Jakt og friluft.
 4. tenex

  168 grs ttsx

  Takk for gode svar, eg han no bestilt 150 gr
 5. tenex

  168 grs ttsx

  Er det nokon som har jakterfaring med denne kula som vil dela positive eller negative erfaringar?
 6. tenex

  168 grs ttsx

  Takker. Har lada diverse sidan 1991 men dette er første møte med homogene kuler, og derfor litt usikker.
 7. tenex

  168 grs ttsx

  Ja det er 30-06 og hastigheten som eg har oppgitt er Vo. Lurer på om eg må auka mengden krutt litt men stoppa med 58 for samlinga var veldig bra. Broren min har 835 ms med samme lading men har 60cm pipe og eg har 53cm. Bør eg prøva og auka litt på mengden krutt? Ingen faretegn på hylsa så langt.
 8. tenex

  168 grs ttsx

  Hei folkens. Eg skal i år for første gong lade blyfrie kuler til jakt på hjort. Eg har handla inn TTSX 168 grs og har prøvd litt med MRP og N160. Ser at eg får vanvittig god presisjon (5 skot ca 20mm) med 58 grs N160 og snittfart på 799ms. Er utgangshastigheten eg har med denne ladninga tilstrekkelig for sikker ekspansjon med denne kula ut til 160-170m?
 9. Tusen takk for mangen gode svar. Med god hjelp vart avgjerelsen lett å ta.
 10. Då er vel saken for meg og la andre overta det våpenet. Er det nokon som veit kor eg kan finna dette i lovverket?
 11. Har fått tilbod om å overta ei Winchester 94AE cal 30-30 og tenkte umiddelbart at det må vera perfekt våpen å jakte i skogen med. Einaste eg stussar litt over er om dette kaliberet er godkjent og lovleg til hjortejakt. Eg har leita men finn ikkje noko skrive om dette kaliberet. Er det nokon som veit med sikkerhet om det er lov eller ikkje? Skulle sett ein eller annan form for lovtekst for sikkerhetsskuld for det er folk i jaktlaget som elskar å henga seg opp i det om det skulle visa seg at det ikkje er lovleg. Takknemlig for hjelp til dette.
 12. tenex

  Docter 3-12x56

  Eg har fleire Docter sikter og er strålande fornøyd. Prisen på den du har linka er ikkje noko å sei på. Løp og kjøp, du vil ikkje angre.
 13. Nordskog våpen har Hawk/Huglu ss hagler.
 14. tenex

  Sako heilstokk

  Ser ut som eg ringer over helga, har sans for denne og skal ha 30-06 så de hører frå meg. Takk for at du tok kontakt.
 15. tenex

  Sako heilstokk

  Eg likar rifla og vurderer sterkt å slå til men hadde ønske om uttalelser frå folk med erfaring. Har komt eit stykke på vei og set stor pris på at andre deler erfaringane sine. Takker så langt.
 16. tenex

  Sako heilstokk

  Kan hende det var ein slags unskyldning for ein travel dag.
 17. tenex

  Sako heilstokk

  Kniper løpsbåndet på løpet, eller kniper det i treet?
 18. tenex

  Sako heilstokk

  Er det nokon som har erfaring med Sako L691 heilstokk kal 30-06? Har funnet ei på nett hjå ABC til salgs men selger veit ikkje løpslengde og veit heller ikkje korleis det målast. Er det nokon som veit orginal løpslengde? Er dette eit brukande våpen?
 19. tenex

  Kva er den verd?

  Eg veit ikkje om det er forsvarleg, sjølv har eg kun brukt vismut og det har fungert bra.
 20. tenex

  Kva er den verd?

  Eg har ei særdeles fin sauer mod 8 E der flammeherdinga er 99% og blånering likedan, fint treverk med liv og kun eit par små hakk. Den er fast og fin og ber preg av godt stell og lite bruk. Har leita på nett for å få ein peikepinn på ca verdi men finn kun ei i USA som står til 2600 dollar. Det er ejektoren som gjer det vanskelig for det ser ut som det finnest lassevis uten. Hagla er stempla 1. mnd 1965 Er det nokon som har peiling på kva den kan prisast til? Vurderer salg for den blir ikkje brukt.
 21. Takk for gode råd. Kruttet du anbefaler skal handlast og prøvast. Kulene eg ønsker å bruka er Rhino 140grs og Oryx 156grs. Kan du anbefala ei grei startlading? Har lada i mangen år men aldrig til så kort løp.
 22. Ladar no all ammo til min A-Bolt 6,5x55 m/53 cm pipe med MRP krutt men opplever at stikkflammen er litt lang. Er det nokon som har erfaring med å lada til så kort pipe i dette kaliberet? Eg er ute etter gode råd om kruttvalg til 140-156 grs kuler.
×
×
 • Create New...