Jump to content

m00se

Members
  • Posts

    840
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by m00se

  1. Section 1 er manuelle rifler (bolt, pumpe osv.), og hagler med høyere kapasitet enn 2+1, samt randtenning rifler i halvauto. Sistnevnte kan også være "pistoler" gitt at minimumslengden fortsatt er like lang som rifle. Dvs. laaaaang pipe og bøyle bakpå.

     

    Section 2 er hagler med 2+1 eller lavere.

     

    Alt utenom dette er så å si verboten.

    • Like 1
  2. Partnerreferanse er ikke et stort strekk fra systemet de har allerede. Da jeg søkte om Section 1 Firearms Certificate måtte jeg ha referanser fra to folk som kjente meg, som ikke er i familien min og ikke er politifolk.

     

    Det var et helt spørreskjema, med spørsmål der referansen skulle utdype om mitt forhold til våpen, skyting osv. Dette ble de kvitt noen år senere, nå skal referansen bare signere på at personen er skikket til å eie våpen.

    • Like 1
  3. A propos honeypot, jeg lurer på hva som var greia med den annonsen for autosear til Glock som lå oppe lenge. Fikk aldri noe svar fra politiet da jeg rapporterte den.

  4. 9 hours ago, martinJ said:

    forutsatt at en kan dokumentere "våpenkyndighet"

    Må dette dokumenteres?

     

    Kanskje dumt sted å spørre her siden alle her allerede er jegere/sportsskyttere, men hvordan skulle man bevist dette utenom jegerprøve/sikkerhetskurs?

    Førstegangstjeneste kanskje?

  5. Da jeg søkte om våpentillatelse i UK måtte jeg bare sette på hvem legen min var, vet ikke om de kontaktet ham eller ikke men det kom ikke noe derfra hvertfall.

     

    Men det er sant som sies her, jeg har erfart i flere UK-spesifikke skyteforum, at folk er redde for å ta kontakt med lege for psykiske problemer fordi de er redde for å miste våpnene.

     

    Det vanskelige er hvor man drar streken for diskvalifiserende problemer. ADHD? OCD?

  6. On 3/27/2024 at 2:00 PM, Rausheim said:

    Den påtegningen gjelder ikke lengre (forsvant vel i 2009?), men du kan be om å gå utstedt nytt kort. 

    Jeg fikk det påført på en av mine pistolvåpenkort i 2019 (men ingen av de andre pistolene jeg kjøpte det året).

  7. Dette er litt interessant..hvis man ikke har våpen fra før av, hvordan skjer denne prosessen? De sjekker vel om man er skikket til å eie våpen håper jeg, før de utsteder våpenkort. Men vil det si at dette betyr at man kan eie våpen uten et reelt behov? "Behovet" er arv/affeksjon rett og slett?

  8. 15 hours ago, Emil39 said:

    Ok, jeg skjønner. Måtte bare få litt klarhet i det, får mange henvendelser på finn om at de ønsker å kjøpe de vis de er uregistrert, for da slipper de ventetiden med søknader. 

    Noe jeg syntes hørtes litt rart ut.

    Nå er forsåvidt de haglene jeg solgte registrerte.

     

    Jeg har også opplevd å få mye pågang når folk tror de kan unngå søkeprosessen.

    Bare det at jeg har glemt å skrive "godkjent våpensøknad er en selvfølge" gjør at det pøser på med hendvendelser skrevet på gebrokkent norsk. 🙃

  9. En tid fløy jeg ut av Geneve mye. Alt av lommekniv blir fratatt i security, men så kommer man innenfor taxfreeområdet og da er det  fritt frem å handle på Victorinoxbutikken.

     

    Jeg spurte, litt fleipete, er det lov da, og ha med en sveitserkniv i håndbagasjen på flyet.

     

    "Jada, men du har ikke lov å ta den ut av pakningen".

  10. Merker at jeg har dårligere råd siste året. Det er ikke bare huslånet men alt annet og. Drivstoff, mat, alt er blitt dyrere og lønna har ikke holdt takt.

     

    Skytesport er dyrere enn mye annen hobby men det er ikke det som er problemet for min del. Pengebruk på vanlige ting er gått opp (og så kom det jo et barn til i heimen, det tar både tid og penger fra hobby!).

  11. 11 hours ago, Razorback said:

    Nja... Kontorene ville gjerne man skulle vise til nok aktivitet før man søkte på mange. Så i praksis ble det at rekrutter fikk godkjent 3, og "kom tilbake når du har mer aktivitet å vise til" 

    Sånn halvveis innenfor reglementet, siden man som rekrutt ofte ikke hadde fått aktivitet nok til å bli vurdert som noe mer enn det... Og de som hadde stått på og hadde mer, fikk samme beskjed, så delvis ikke i henhold... 

    Ofte ville man ikke begynne krangel med våpenkontoret og bare godtok det. 

    Det virker rart. Som @Rausheim sier så var det jo reakreasjonsskytter man ble etter nybegynner, sa med opp til 4 våpen. Enten hadde du aktivitet til dette, eller ikke da fikk du jo ingen våpen.

     

    Men tviler ikke på at enkelte kontorer praktiserer forskjellig. Min erfaring er bare med Oslo.

  12. 1 hour ago, Röda_Lacket said:

     

    Både ja, og nei. De har ikke 25 cm regel. Men de har masse regler om kniver og skarpe gjenstander som er ulovlige. Aldersgrense på kniv har de også. Hvis vi snakker om eierskap. 

    svjv er det ikke noe typer kniver som er ulovlige i Uk som ikke er ulovlige her. Går vel bare i springkniv, butterfly osv.

     

    Men så kan du ha sveitserkniven i lomma uten å tenke på aktverdig formål. Er vel heller ikke noe aldersgrense for å eie kniv, bare kjøpe, samme som her.

  13. On 2/9/2024 at 12:08 PM, Röda_Lacket said:

    Tenker at myndighetene i Norge vil innføre restriksjoner på kniv. 

     

    Må ha i bakhodet at politiet i Norge samarbeider med politiet i UK. Selv om politiet i Norge selvfølgelig ikke er lovgiver.

     

    Fint det egentlig, knivlov i UK er jo faktisk mer liberal enn her.

×
×
  • Create New...