Jump to content

Bdf

Members
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bdf

  Rådyrjakt

  noen som har gode erfaringer med Statskog sine rådyrterreng i Telemark el Buskerud?
 2. Bdf

  Jaktradio

  Hei, bruker selv en Garmin Rino 650 Nordic som i tillegg til en godt fungerende radio også har GPS og kartfunksjoner. Den henger i en liten nettinglomme lomme på selen på sekken i all slags vær, og har tålt mye hard bruk. Hvis andre i laget også har en slik, kan man få posisjonen til jaktkameraten rett inn i kartet. Supert! Veldig fint med to funksjoner i en enhet - det er ellers nok å dra på ut på jakt. Men husk headsett og skogsantenne, som er nødvendig tilbehør.
 3. Hei, skal til Hokksund neste helg og Vikersund deretter, og lurer på om noen kammermedlemmer kan komme med noen tips i forhold til jakt her? Det ser jo ut som en ideell rådyrbiotop, med masse dyrket mark og frodig planteliv. Har det noen hensikt å ringe rundt til enkeltgårder og forhøre meg? Eller kanskje noe medlemmer her som vil ta meg med en tur? Holleia jff kunne ikke hjelpe dessverre. Alle tips mottas med stor takknemlighet!
 4. Noen i Hordaland som har plass til ekstra hjortejeger på laget, eller som vil leie ut vald? Jeg liker å tro jeg er omgjenglig, sikkerhetsorientert og innsatsvillig. Har litt erfaring.
 5. Jo, regner med at jeg må bo flere steder- men hadde vært fint med lavvo et sted der jeg har tilgang til begge terrengene og dermed kan slå to fluer i en smekk. Elgsjøen virker som et fint sted, og tenker jeg for opplevelsens skyld også må inn i terrenget ved Reinheim
 6. Har vært så heldig å få villreinkort i disse områdene, og er på jakt etter tips i forbindelse med dette Jeg reiser opp et par dager før jakta starter, men vet ikke helt hvor jeg skal lokalisere meg. Jeg har tenkt å bruke Holmeslet-telt som tåler en del vind som base, og et lite telt til turer inn i terrenget. I og med at jeg har vedovn må jeg campe i rimelig nærhet til vei og parkering, og tenker å ringe tipstelefonen om bevegelsene til dyrene. Noen tips om gode plasser i Stroplsjødalen, Oppdaltraktene eller aller helst i nærheten av begge terrengene? Hvor kan jeg evt. levere dyrene til slakt og partering?
 7. Bdf

  Bukkejakt i Europa

  Har fått lest igjennom mange av de gode reiseskildringene fra Skottland gjort av folk herifra kammeret, og må si det virker som bukkejaktene på øyen kan være megabra. Siden det tar litt tid med våpenimport til GB, vil jeg vente med bukkejakt der til en gang jeg kan planlegge litt bedre på forhånd.. takk for tipsene
 8. Bdf

  Estland

  Sitat fra brukeren Mikko i denne tråden: viewtopic.php?f=54&t=102632&start=0 ...Og når det er sagt hadde jeg antagelig min fineste jakt noensinne med Diana i Estland. Det var en individuell tur. Jeg bodde alene i et fint hus i skogen, kokka kom og lagde mat til meg fire ganger om dagen, og jeg hadde egen guide med bil. Jeg har aldri noe sted sett så mye vilt. Bjørn, villsvin, rådyr, elg, mårhund mm. Jeg jaktet "alene", guiden plukket meg opp, kjørte meg et sted, og sto på andre siden av området og plukket meg opp etterpå. En sånn tur der jeg bor og jakter alene står aller øverst på listen, men Diana har nå sluttet med reiser hit (er det pga svinesykdom kanskje?), og finner ikke slike tilbud på nett.. noen som kan hjelpe?
 9. Bdf

  Bukkejakt i Europa

  Så synd! Vanskelig å reise på tur uten grombørsa..lettere å få med seg våpen inn i Estland el Latvia muligens?
 10. Bdf

  Bukkejakt i Europa

  Du sier noe der.. er det enkelt og kjapt med våpeninnførsel til UK? Har du kontaktinfo til tilbydere der på PM?
 11. Da jeg skulle bestille bukkejakt i Polen hos Diana med avreise så snart som mulig, ble jeg opplyst om at dette ikke var optimal tid å jakte rådyr pga høyt gress. Noen med erfaring? Har noen tips om andre land/arter i noenlunde samme prisklasse der det går raskt å sikre seg tillatelse? 30. Juni var første mulige avreise til Polen med Diana, så jeg tenker kanskje Litauen el. Skottland?
 12. .. culling virker som et bra sted å starte, og hvis du anbefaler de etablerte selskapene skal jeg gjøre et forsøk hos dem. Takk for tipsene!
 13. Er klar til å bestille reise med en gang søknaden om EU- våpenpass er klar, men som helt uerfaren er det vanskelig å velge blant alle tilbudene. Hvis jeg ønsker en relativt rimelig reise, uten fokus på trofeer men mye dyr, er det noen som har noen gode erfaringer eller PM er de vil dele? Hva har vært din beste tur? Hvor ville du reist tilbake? Noen konkrete anbefalinger på lokale arrangører?
×
×
 • Create New...