Jump to content

Nilsemannen

Members
 • Posts

  39
 • Joined

 • Last visited

About Nilsemannen

 • Birthday 07/20/1971

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Nilsemannen's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

 1. Hei Mangler ladeskinner til min M/67. Noen som vet om standard k98 skinner passer fint på denne? Leste hos en tilbyder av slike at den ikke passet til f.eks. svenske mausere bl.a. Alternativt, er det noen som sitter på en 5-10 stk slike som de vil bli kvitt?
 2. Takk for denne! Litt det jeg er ute etter! For å konkretisere slik jeg har forstått dette etter lesing: Det er skytterleder/standplassleder som bestemmer hva som kan benyttes av våpen på treningene såfremt banen er godkjent for det. Det er skytterlagets vedtekter som regulerer hvilke kaliber man kan skyte med. Det er konkurransereglene som regulerer hvilke kaliber som kan benyttes i de forskjellige program. Det er ingen lover som sier at en klubb/forening/lag er godkjent for x antall kaliber/programmer og at det ikke kan benyttes andre kaliber på trening. Stemmer dette så langt?
 3. Jojo, det er ikke noe problem, men det er prinsippet jeg er ute etter. Er man automatisk utelukket fra treningene hvis man ikke har samme kaliber som de andre? Er det noen lov som sier noe om dette? F.eks. hvilke kaliber skytterklubb B er godkjent for?
 4. La oss si at klubb B kun er en miniatyrskytterklubb, men at banen de skyter på er en DSF-bane. Skytelederen synes det er helt greit at jeg ligger på skive 8 på 100 meter og skyter 30-06 så lenge jeg følger skytterleders instrukser, mens de andre ligger på 1-6 på 50 meter. Finnes det noen lovmessig grunn til at dette ikke skal la seg gjøre? Eller er det bare "pirk"?
 5. Hei Er i en diskusjon med en skytterkompis om det med å bruke våpen godkjent for hjemmeklubben hos en annen klubb. Situasjon Jeg er medlem i skytterklubb A og B. Gjennom klubb A har jeg kjøpt en rifle i f.eks. kaliber 30-06. Klubb B er nærmere hjemstedet enn klubb A siden jeg har flyttet og jeg skyter på den banen. Klubb B har ikke skyting med kaliberet 30-06 i sitt program og skytterkompisen min mener da at jeg ikke har lov til å være med på offisielle treninger med denne riflen. At jeg må ha en rifle med samme kaliber som klubb B's programskyting tilsier. Håper dette ble forståelig Så, MÅ man stille med samme kaliber i våpenet som den offisielle treningen til klubben, eller spiller det ingen rolle så lenge våpenet er innenfor banens godkjente kaliber? Nils
 6. Hvordan er muligheten for, hvis man har venner i USA, at man kan bestille hos Boyd's med levering til dem og de sender videre til meg? Som gave eller noe slikt...
 7. Kjøp programmeringskabel og sw.. Der kan du gjøre det meste. Selges vel som tilbehør på Biltema.
 8. Enig med siste her, noe særlig jakt vil jeg nok ikke bruke den til når jeg en gang får lagt mine klamme hender på et eksemplar. Koseskyting er nok rett begrep ja.
 9. Snakker vi om at bare gode gamle Springfield M1 er godkjent, eller også nyprodusert fra f.eks. Fulton?
 10. Gjelder det for f.eks Tyrifjorden også? Hvem eier den?
 11. Hei En ting jeg lurer litt på, hvordan reguleres jakt fra kano i f.eks. Drammenselva eller på Tyrifjorden? Kan "hvem som helst" sjøsette en kano og jakte i veg?
 12. Jeg jakter i Sølvverketskogen på Kongsberg og i fjor var det veldig mye spor der oppe. Har ikke hund selv, så det jadde jo vært artig om du hadde hatt lyst til å ta turen opp hit en dag. [sMILING FACE WITH SMILING EYES]
 13. Når man leser utsagn som "Remington 783 er mindre ille enn Remington 770." og "..783 er et gjennomført billigprodukt.." må det jo være en grunn til at man skriver det. Stammer det fra egen erfaring, eller er det "hørt av en kompis som hadde overhørt en samtale på skytebanen om noen i USA som hadde.." osv.?
×
×
 • Create New...