Jump to content

HaakonSkudem

Members
 • Content Count

  55
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tenk bare på hva folk har jaktet med opp gjennomtidene! Spyd, pil og bue, glattløpa musketter uten noen form for sikter.... Du skal nok se at med nok trening (masse trening) klarer du å bli en like god jeger som alle andre med en HV mauser uten annet enn feltsikter. Men da må du nok bruke en del penger på ammunisjon, og det blir da ikke nødvendigvis billigere Men jeg er av den oppfatning at all verdens utstyr er oppskrytt, en virkelig god jeger trenger da ikke støttehjul! Jeg er ganske fersk jeger selv, men jeg ser for meg at veien til å bli en god jeger går gjennom masse trening, og utallige dager på skytebanen, ikke gjennom all verdens fancy utstyr...... Men det er alltid gøy å kjøpe utstyr, ammo og annet. Noe må man jo nyte å sløse penger på
 2. Vel nå vant vi bly kampen, nå er det fortsatt ulovlig på skytebaner. Men nå har XXL lerduekaster til 200,- så da kan jeg vel dra med den ut i skauen og trene en sjelden gang i blant. Sauern er ikke primærhagla mi, skal bare skyte litt for å vende meg til den, mesteparten av skytetreninga blir med mossbergen
 3. Jeg har en pumphagle også. Men har lyst til å bruke sideliggern litt også. Den er mye finere og tilhørte farfaren min en gang i tiden.
 4. Hei. Har en gammel Sauer & Sohn s/s i 12/70. fra 1955 tror jeg. Tror den har full og 3/4 (Tror jeg!). Står special gevær på den (På tysk). Så langt jeg forstår kan jeg ikke bruke stål i denne, hva foreslår dere at jeg skal bruke til treningsammunisjon? Setter pris på om folk ikke foreslår smuglerbly, siden jeg verken har tid eller penger til noen smugleroperasjon. Finnes det noe rimelig lerdueammunisjon som kan brukes i eldre hagler med trange choker? Tinn-zink? vismuth? Hvor får jeg eventuelt kjøpt dette?
 5. Brukte disse på rypejakta i år i oktober. Første jakta mi. Så dette kan godt være min feil. Men skøt hvertfal 6 skudd på samme rypa, før jeg til slutt putta reservammoen Eley Bismuth størrelse 4 i hagla og gjorde slutt på stakkaren. Tenker å teste ut Federal waterfowl størrelse 4 i år, har et skitlast liggende. Bruker uansett runkehagla siden det er den jeg trener med, sideliggern får ligge hjemme til jeg finner brukbar treningsammunisjon til gammern. Den lider av et alvorlig tilfelle av alder og trange trangboringer, og er derfor allergisk mot stål.
 6. Endte opp med å kjøpe en sånn sak som erstatter baksiktet, kosta meg 100 spenn ish. Så ikke store tapet om det ikke funker, veldig bra om det funker. Jeg mistenker at jeg må mekke til litt med noe locktight og litt sånt, men håper det holder.
 7. Ok. Kanskje litt gammal diskusjon. Men føler jeg burde klargjøre hvorfor jeg tok feil angående jaktmatch ammunisjonen. Det er forøvrig riktig at det er spesifikt forbud mot å jakte med den. Grunnen til at jeg missforstod var at den var betegnet som hulspiss, noe som vanligvis er ekspanderende ammunisjon, men det viser seg at det er en annen type hulspiss på disse jaktmatch kulene, som ikke ekspanderer noe særlig. Slik jeg forstod det er denne typen hulspiss laget for bedre presisjon, kontra helmanter. Hullet i spissen er der de fyller inn blyet, baksiden av kula er derfor dekket av mantelen, noe som skal skape bedre presisjon. Helmantel fylles med bly fra baksiden, som da er åpen. "Vanlig" hulspissammunisjon er ekspanderende, og har et mye større, og jeg tror dypere, hull, som gjør at kula ekspanderer. My bad
 8. Jeg kommer hjem til gode gamle Nøtterøy den 7. desember. og har lyst til å jakte litt mer i år, fikk bare en enkelt rype på fjellet rundt Tromsø, hvor jeg studerer. Er det noe særlig jakt i desember? Hva er mest tilgjengelig, og mest aktuelt for en fersk jeger? Har ikke veldig stor tilgang på båt, men vi har en sånn litta gummijolle med en knøttliten påhenger. Også har vi kajakk. Er vær og vind i desember for hardt for å dra ut i skjærgården på den tiden? Eller er dette fortsatt aktuelt?
 9. Fikk tredje dagen min første rype, var litt brun på ryggen og rundt hodet. Var ved Rundfjellet. Men kullet var på rundt 15 ryper! Utrolig gøy!
 10. Dette er det vi som går på universitetet ville definert som ett mekanisk natursyn HAHAHAHAHA
 11. Har vert på støkkjakt etter rype i Tomasjord-oldervik terrenget ved Tromsø nå i to dager. Første gangen på Fredag gikk jeg ganske langt og lenge i litt forskjellig høyder, men til slutt klarte jeg å støkke opp en liten flokk i området like over tregrensa. Men jeg bomma dessverre ganske grovt, fant heller ikke kullet igjen. Var på jakt i går, altså mandag, da traff jeg på en eldre kar som var ute på tur, han fortalte meg at rypa var nesten helt hvit nå, og hadde trukket opp i høyfjellet. Jeg gikk opp på Rundfjellet og lette rundt noen snøflekker, men fant ingen ting, begge dagene vendte jeg hjem utmattet og tomhendt. Dette er første gangen jeg har vert på jakt. Noen som har råd å komme med?
 12. http://www.dfsnettbutikk.no/categories/kal-65-patroner Her er en link til DFS nettbutikk, her er det 4 som kan brukes Norma med 6,5g kule 810m/s (orange eske) Den svarte Normaen som det står at kan brukes i krag (Svart eske) Og tilsvarende fra Raufoss (Grønne og svarte eskene) Tror det for øyeblikket ikke er mulighet for andre enn utvalgte skytterlag å kjøpe, men krysser fingrene for att alle snart får tilgang.
 13. Vi er studenter og det er veldig begrenset med når og hvor vi kan jakte, siden vi ikke har tilgang på bil. Vi tenker å kjøpe jaktkort på Tomasjord-Oldervik utmarkslag. Rett over brua fra Tromsø. Tenker å gå fra Tønsvika over til tromsdalen, eller omvendt. Jakt blir det uansett, også er det jo skuddpremie på kråker her også, så om jeg ikke finner noe rype så kanskje jeg får ei kråke eller to. Hørt at noen kaller dem fattigmannsryper, er ikke mange som er like fattige som studenter Kan ikke ikke like noe før man har smakt sier min mor. Men takk for gode råd! Vi kommer nok til å dra en eller to turer i første omgang ettersom vi har en oppgave som må leveres uka etter. Men da er det notert at rypa ligger høyt, og ett sted der den har tilgang på mat
 14. Hei. Jeg og en studiekamerat skal på rypejakt i Trømsø første helga i oktober. Vi tar nok en eller to dagsturer, ettersom vi har en oppgave som skal leveres uka etter. Jeg har aldri vert på jakt før, og vi har ikke tilgang på hund. Noen som har noen gode råd å komme med til en førstegangsjeger?
 15. ga litt over en 100 for en scout skinne man skrur på der baksiktet er, tester det ut med en reddot til luftgeværet, ser det ut til å funke blir det kanskje en LER kikkert
×
×
 • Create New...