Jump to content

FinnskogEmil

Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by FinnskogEmil

  1. Bor og jakter der Kynnareviret holder til, mink har vi vel ike all verden av, men de siste to årene har vi hatt både vilsvin (bilder på viltkamera og felt vilt), og ubekreftede observasjoner av mårhund i terrenget, så slik sett er det uproblematisk å gå i skogen året rundt med "aktverdige grunner" til å bære våpen
  2. Bytta inn min Sabatti Forest i høst mot en Bbf95 i 12/7x57r. Kvalitetsforskjell! Dette reflekteres dog også i prisen på de to geværene. Fantastisk presisjon, godt avtrekk og generelt godfølelse med bbf'n - og når man har blasere fra før med diverse kikkerter er det lettvint å bruke disse om hverandre på de forskjellige våpnene (så sant man husker å noter klikkforskjellene etter innskyting!) Valgte 95 fremfor 97 grunnet betydelig letter oppspenner, og så ikke behovet for å kunne avfyre begge løp uten å spenne opp på nytt. Mister muligheten for å kjøpe dobbelt rifleløp til kombi'n (tror dette er mulig på 97'n men ikke 95'n - korriger meg gjerne hvis dette er feil), men har ike angret på valget jeg gjorde. Kan anbefale 95'n til alle som vurderer kombi!
  3. Jakt & Friluft operer med følgende på finn, levering ca Juni: 1-8X24 18000.- vekt 515 gram 1,7-13X42 21200.- vekt 620 gram 2-16X50 22100.- vekt 675 gram 2,3-18X56 23800.- vekt 725 gram (Kilde: http://m.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=72093452) Ellers ser det ut til at 1.8x24 har samme synsfelt på 1x som lillebror z6i, dvs 42,5m på 100 m?
  4. Takk for svar, jeg får teste ut ved å låne ei låskasse av en kamerat!
  5. Hei, Noen som har erfaring med bruk av samme løp i forskjellige låskasser på Blaser R8? Lurer på om man opplever treffpunktsforandring, eller om løp og kikker går likt uavhengig av hvilken låskasse man benytter (f eks bytte mellom professional og lux)?
  6. Muckboots fungerer bra, men blir minst like fuktig av de som av lundhagsstøvlene, da pga svette/kondens. Ikke er de like gode å gå i som lær/goretexstøvler heller (min subjektive mening), derfor benyttes muckboots til posteringsjakt (de er overraskende varme!) mens lundhagsstøvlene benyttes når jeg skal gå mye/langt, f eks som hundefører.
  7. Hadde Alfa Bever Pro tidliger, var godt fornøyd med disse til tross for at de var i overlant tunge til å gå mye og langt i. Ankelstøtten var heller spesielt god på denne. Gikk over til Lundhags Syncro High for 2 eller 3 år siden, og har vørt kjempefornøyd med disse. Krever litt mer vedlikehold siden det ikke er en goretexstøvel, men har ikke opplevd å bli spesielt bløt så lenge jeg sørger for å smøre de fra tid til annen. Dessuten er de, etter mott skjønn, egentlig for dyre. Forsvarte prisen for meg selv med at jeg skal ha de i 10 år, og at prisen pr år dermed ikke blir så ille. Ellers er det vel med støvler som det meste annet, de fleste anbefaler det de har selv. Er imidlertid stor forskjell på passform, så å teste til du finner noe som passer dine føtter er å anbefale.
  8. Rakk ikke innom butikken med børsa før påskeferien tok meg, men blåste reint sluttstykkesperra/"utløseren" med trykkluft på boks, og pusset og smurte børsa godt, inkludert sluttstykket. Tørrladet en del etterpå, uten at jeg opplevde smme problemet, men har pga nevnte påskeferie ikke fått skutt noe mer. Får teste ut under skyting i morgen og på mandag, så får vi se om problemet er borte. Er forresten ingen styreskinne på dette sluttstykket.
  9. Ja, leveres igjen i morgen... J**li irriterende da jeg hadde planer om å bruke børsa på kulesti i påsken. Da blir det å skyte med grovkalibret ei stund til!
  10. Ja, det har skjedd både flr og etter justering av avtrekk. Har ikke testet omladning flere ganger med mekanismen ute av stokken, men kan det væra at det er interfetens mellom stokk og mekanisme som gjør at det løsner? Har heller ikke klart å "fremprovosere" at sluttstykket løsner, får det ikke til å skje da jeg prøver på det. Hadde med meg en kamerat under innskyting som også prøvde børsa en serie, skjedde ham en gang også...
  11. Skjedde igjen ikveld. Etter tre skudd kom sluttstykket rett ut når jeg ladet om til det fjerde. Får levere børsa igjen i morgen...
  12. Hei, var nylig å hentet ut en ny Sako Quad Hunter Pro i .22LR, smekker børse på alle måter, god å skyte med (etter at jeg fikk justert avtrekket litt!) og god presisjon. Har derimot oppdaget et urovekkende problem, nemlig at sluttstykket har løsnet ved flere anledninger! Det skjer i forbindelse med repetering/omladning, og har til nå skjedd 5-6 ganger (har skutt ca 100 skudd). Tar ladegrep på vanlig måte, og ender opp med å stå med sluttstykket i ene hånda og børsa i andre hånda. Noen som har opplevd noe lignende, eventuelt som har noen tips? Har ikke tatt kontakt med butikken jeg kjøpte det i enda, det får vente til over påske.
  13. Går litt med hund, og sitter en del på trange poster, så innbiller meg at en Aimpoint ville vært perfekt, men har alltid brukt kikkertsikte og det føltes svært uvant med aimpointen. Spesielt å skulle sikte med begge øyne åpne. Nå har jeg bare fått testet det ut i butikken, så kunne vært en idé å få testet ut det under praktisk jakt før jeg eventuelt går til innkjøp. Men børsa ble fantastisk hendig og praktisk som hundførervåpen med aimpointen på, spesielt om jeg fjerner lyddemperen i tillegg. Jakter en del i Sverige, så blir nok å bruke børsa uten demper også.
  14. Da var en Blaser R8 prof kaliber .308 m/justerbar kolbe i hus, kappet på 50 cm og utstyrt med en Hausken Jakt jd 155, toppet med en Meopta Meostar 3-12x56! Fikk testet den på skytebanen i går, gikk som en drøm! Nå er det bare å spare (riggen var dessverre ikke gratis nei...) til Swarovski Z4i 1,25-4x24 eller noe annet lite og snacksy i tillegg, så er jeg all set for mye morro=) Så også på Aimpoint Micro H1 med blasermount, men tror at en liten kikkert er mer for meg...
×
×
  • Create New...