Jump to content

Slegga1

Members
  • Posts

    91
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Slegga1

  1. Hei godtfolk Har en S&L Classic dl synthstokk. Den er litt lang i kolben for meg. sett st det er to små hull i gummikappa bak der. 1. Er det mulig å skru den av, i såfall hvilke type hode er på skruene? 2. har noen her kappet kolben selv? Er ikke mye jeg trenger, 1-2 cm. fortsatt god kveld. mvh yngve.
  2. Aiaiai. Høres ikke bra ut. Får se om jeg bytter ut etterhvert. Har en annen demper jeg bruker på bane. Bruker den kun på jakt i og med at den er såpass liten og nett.
  3. Hei, jeg har selv en Featherweight 143 på S&L. Er superfornøyd. I og med at du hr 45cm løp så tror jeg 196 passer veldig bra!
  4. Hei, veldig fornøyd med presisjonen på børsa. Eneste er at den er litt lang i kolben / stokken for meg da jeg er litt stutt i arma. Går greit til avtrekkern men må bytte posisjon for å nå frem til sikringa. så funnet ut at jeg skal får den kappet et par cm. Har synth stokk. Noen som har stalltips til børsemaker som har klådd på disse før?
  5. Fikk min i en pappeske fra Blaser. Men måtte returnere den da den manglet gjenger på løpet og det var umulig å skille løp og låskasse. Det har de utført så da ble det bra, bortsett fra at når jeg fikk den tilbake så lå den skjevt nede i skjeftet. Men det fant jeg ut av på egen hånd, lå noe plast rester mellom kassa og skjeftet etter at de borret opp hulle for å lage «traveler» versjon. Men nå må jeg returnere den igjen da magasinet løser ut hver gang jeg drar av et skudd. Så hittil har det ikke vært kvalitet det har vært mest av men håper det snur seg snart. Så skal returnere den igjen nå og så satser jeg på mindre styr fremover.
  6. Hei. Tenkte å spørre en «voksen». Passer underbeslag og magasin om hverandre på remington 700 og howa? såfremt begge er SA selvfølgelig.
  7. Jeg har også sammen stokken fra J&F. Men har funnet ut at det er en «traveler» stokk som har disse hullene på siden. Nå har jeg sett litt nærmere på stokken og det virker som det er gjort klar plass, for å dra løpet rett ut og så opp? (Noen som vet?) Dersom det funker mangler det kun to hull. Men det må gjøres nøye og pent, så….. noen som har prøvd seg / eller bestilt dette hos børsemaker?
  8. Hei Godtfolk Det ser ut som det blir ei 30-06 SL classic med synt stokk på meg. Har hatt lyst på et systemvåpen en stund nå og hadde egentlig planer om Sauer 200, men så kom det et meget godt tilbud da…Fikk testa en SL hunger på banen i dag og fikk skikkelig god-følelsen og gode samlinger både på 100 og 200m. Men kan dere erfarne lærde hjelpe meg med at par spørsmål? Hvor bør jeg kjøpe 6.5 løp? det er samme magasin og sluttstykke på 30-06 og 6.5x55. Det er kun hvis jeg skal opp på magnum at man må bytte sluttstykke og? Om jeg på sikt ønsker å oppgradere til en synt stokk som er lett og har tommelhull, så mottas gode forslag. Så har jeg hørt noe rykter om raklete magasin. Er det fortsatt en problemstilling? ser på videon at løpsbytte er særdeles enkelt og at den nye modellen har baser frest inn i kassa, så dette lover godt!
  9. Krav til dør vil være Klasse RC 3 iht. EN 1627. Bare husk at de fleste dører må være montert slik at de slår utover for å være godkjent. Så må du ha en FG godkjent lås. (hake/reile lås) Vegg kan du bygge slik som på vedlagt bilde. Dersom du er samler (og har mange våpen) mener jeg kravet til oppbevaring er hvelv. Det er en egen standard for det og, men det blir veeeldig dyrt
  10. Men nå har heldigvis landrø ordna biffen, så da blir det happy ending i form av ny demper
  11. Hei Etter tips fra flere av dere ( @Swift, @AsgeirK) så sendte jeg e-post til Freyr & Devik. Å joda de leverte Featherlight 149 og Landrø burde ha denne på lager. Hvis ikke kunne de få den tilsendt raskt. Så kjenner at jeg blir imponert når Markedssjefen på Landrø sitt forslag er å kappe og gjenge opp på nytt til en liten sum av 1500,- pluss demperen selvfølgelig. Så da blir det Freyr & Devik Featherlight på nybørsa allikevel.
  12. Jeg er helt enig med deg. Men det gjaldt visstnok ikke det kaliberet i følge skittkakt.no. Men mulig jeg blir jeg holdt opp i stry.
  13. Men F&d produserer selvfølgelig ikke det i .30 kaliber. Det hadde jo vært lettvint.
  14. Slegga1

    Sako s20

    Tenkte å kjøpe ny, feyr & devik 149. (Akkurat i dette tilfelle går jeg for at minst er best)
  15. Slegga1

    Sako s20

    har du noen gode forslag til hvordan sette på demper som har 15/1, 14/1 eller 13/1 gjenger. kappe 1 cm og gjenge på nytt eller?
  16. Slegga1

    Sako s20

    Hei, noen som har fått den nye Sako s20 ennå?
  17. Ja det ville jeg prøvd. Det viktigste er at du får dekt hele kjøttstykke med salt. Gni og masser salt og sukker blandingen godt inn i kjøttstykket.
  18. Har ikke vacuumpakker. Så det ble en kombinasjon av tipsene jeg fikk her og https://jaktogfiske.njff.no/mat/2018/10/slik-speker-du-vilt
  19. Etter å ha lest litt rundt omkring på det mørke nettet kom jeg fram til at tiden i salt er mer viktig enn mengden. Så for et kilo kjøtt kommer jeg til å kjøre følgende oppskrift neste gang: 1. Skyll kjøttstykket 2. Gni det inn med en blanding av salt, brunt sukker (Brukte ca. 40gr salt 20gr sukker tror jeg, skal sjekke) 3. Legg det i en form med grov salt under og rundt kjøttstykket. La det ligge ca. 1 døgn pr kilo i tørr luft ca. 5-10C° mørkt rom. 4. Børst av alt saltet, skyll og tørk så krydre det med pepper og viltkrydder etter smak. 5. Legg det i bakepapir i samme form i tørr luft ca. 1 døgn pr kilo i 5-10C° i et mørkt rom. 6. Heng opp kjøttstykket i et vilt-nett. Et luftig rom. Her spiller temperaturen inn. Jeg lot det henge en uke på grunn av temperaturen ble litt høy ute. Men er det 5-10 grader så tror jeg 14 dager er bra. Over 10 grader er ikke egnet. jeg lot mitt henge i en drøy uke pga temperaturen ute var høy. dette er ikke eksakt vitenskap og jeg tror det funker sånn brukbart på stykker som er 1-3 kg.
  20. Da ble resultatet klart. Det falt i god smak. Neste gang skal jeg eksperimentere med litt mer krydder/honning.
  21. Hei Skal kjøpe rifle som kommer med 5/8-24 gjenger fra fabrikk. Men demperen jeg har lyst på kommer bare i 15/, 14/1 og 13/1. noen med god forslag?
  22. Slegga1

    Cz 457

    Har en cz455 I 22lr og 17hmr med yodave avtrekk. Sluttstykke er utrolig smooth så kan ikke klage der. Setter jeg børsa i benken så grenser alle tre hullene til hverandre (elektronisk skive). Så er imponert over samlingene. men hadde ikke sagt nei til en 457
  23. Hmmm dette var ganske likt, men ikke helt. så er det samme fabrikk osv så kanskje ikke så rart.
×
×
  • Create New...