Jump to content

JanEG

Members
 • Content Count

  49
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About JanEG

 • Birthday 02/19/1967

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Morsomme greier, men hvordan er regelverk og lover i forhold til slike greier? ting produsert før sånn ca 1870 burde være relativt greit. Men kopier av gamle våpen kommer kanskje inn under andre kriterier? Jeg husker fra den tiden jeg måtte innom den lokale lensmannen for å kjøpe ammunisjon til hagla. Han utalte følgende" jeg bryr meg ikke så mye om hva det står på søknaden så lenge du ikke oppgir at du skal skyte lensmannen, men jeg forundrer meg over at det i det hele tatt finnes katter igjen i bygda, de fleste oppgir at de skal skyte katta. Men jeg tror kanskje han også hadde tenkt seg om en ekstra gang om jeg hadde kommet med en søknad om ervervstillatelse på en kanon. Et løp i passende kaliber en støpeform, lit bronse og lit trearbeid så skulle det meste være i boks. Men gidder ikke å risikere hele våpengarderoben for en slik morrosak
 2. I mitt tilfelle var treffpunktet ca 1 meter og 40 cm lavere med demper , blir en runde på skytebanen når den åpner og det blir lyst nok til å skyte. 338 er sikkert ikke populært på 10 meters innendørsbane
 3. Bjugn Noe erfaring med 222, 338, 308, og svartkrut hagle kal 16 tlf 91816185
 4. Da er 338 kommet tilbake fra børsemakeren. I følge børsemakeren var pipa skeiv, og at det lå mot stokken. ER det tyngden av demperen som gjør at pipa bøyer seg mer og tar borti stokken?
 5. For å gå helt lydløst på storviltjakt må du nokk på noe veldig grove tunge kuler med hylser som krever hjemme ladning, så som 458 2tom 12.7 og grøvre. ( 458 hylse som er kappa til 2 tommer og satt i ei kule på 12,7 og ei vekt på rundt 800 grein. finnes flere alternativer på kaliber 50 og oppover. Selv har jeg ikke erfaring med dette bare undersøkt muligheter. Til småvilt er det noe som heter 300 hvisper. jeg har tenkt på dette kalibret lenge men ikke hatt økonomi til å prøve ut ennå. Men det også krever hjemme ladning. Felles for alle disse at de har kulebane som en slapp salongpatron.
 6. Del om dere finner 9mm trosthagel noen steder, jeg er også interessert. Har for øvrig skutt både skjære og kråke med trosthagla, aldri vert nødvendig med oppfølgnings skudd, men holdet var under 10 meter.
 7. hvor får en tak i ekspander dier? Har forsøkt Brownels men der viste de ikke hva dette var. kanskje set er å finne på sidene til Midway?
 8. Ønsker å skyte forme 6,5 x 55 til 8 x 54 j Lurer litt på fremgangsmåte. Tror kanskje hylsehalsen bør glødes først? Så har jeg hørt noe om hurtig pistolkrutt men har ikke klart å finne noe om type og mengde. Så har jeg hørt om fylling av hylsen med avispapir, dopapir, mel og potetmel med mer. må innrømme at mel og potetmel høres ganske grisete ut. Er det noen med erfaring på området der ute på nettet?
 9. Monterterte en Hausken demper på en Remington 338 vin mag. løpet ble ikke kappa men gjenga hos børsemaker. Børsa skyter like presist som før uten demper, men med demper går alle skudda i jordvollen. skrudde kikkertsikte helt opp på topp, 4 hele runder opp. samlet da i 7 kl 7. ??? Ingen tegn til at kula har hatt kontakt med demperern.
 10. JanEG

  Fintuning av røyking

  Er du sikker på spona fra butikken er helt rent materiale, at det er helt fritt for bartrer?
 11. Har noe Rotveiler gammal 12/70 us 8 og 9 spreder er dette brukbart på due eller tidlig rype?
 12. Takk for svar. Som sakt har ikke tenkt å starte ammofabrikk, noen ganger begynner en bare å fundere på de merkeligste ting.
 13. Rolig nå jeg har ikke tenkt å selge hjemmelagdede greier og heller ikke kjøpe sådant, da jeg vet at dette ikke er lovlig! Likevel det kan vell ikke værer totalforbudt å drive med ladning til kommersielle formål i Norge? Noen som vet hva som må til av godkjennelser og tillatelser for at dette skal kunne gjøres på en lovlig måte her til lands? Regner med at når alle krava, regler og tester er oppfylt, er stykkprisen per patron langt dyrere en noen er villig til å betale Har ikke tenkt å starte en ammofabrikk, bare ville grublerier en sen sommerkveld etter at unga har sovna
 14. JanEG

  lade kit til 22

  I pris er det sikkert ikke mye å hente, men du kan jo skreddersy en presis patron, eller lage en patron til et bestemt formål
×
×
 • Create New...