Jump to content

pelsdott

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

pelsdott's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Trur det kan variere litt med oppdrettslaks har eg funne ut, er ein uheldig og får fisk med medisinrestar i vil ikkje reven ha dei. Same med sauer dyrlegen har sett sprøyta i, men alt kjeme vel an på kor svulten reven er. Her er den begynt og plukke fisk (lyr og makrell) satt i gluggen i natt men ingen fangst, eit forferdeleg ver.
  2. Felte ein liten hannrev i natt på 5,5 kg.Har jakta på denne reven siden jul, veldig forsiktig kar.Da eg dimma opp lyset tok den avgårde.
  3. Har fått has på 2 hannrever og ei lita tispe på litt over 5 kg (nr7) siste veka på fjellåta mi. Tispa måtte eg ut og hente kl 06 .da satt det ei ørn på den og reiv og sleit.Den vart det brukt kal 243 og 55grs kule på,så det skulle vere lett og få seg ein matbete. Brukte den pga mykje vind ellers brukar eg 22 hornet. Gjelder og stå på no mot slutten av jakta,han begynner og bli svulten.
  4. Har den gamle typen uten antenne, fant ei lita stilleskrue inni der og da vokna den til liv igjen men ver forsiktig med å rote for mykje inni der .Ikkje forandre på innstillinger på brytere
  5. ja men spørs litt kva vegitasjon ein lyser mot, lyng og småbusker spiser opp det grønne lyset mens slåttemark gir bedre lys og jo mørkare det er ute jo betre fungerer lysa og man må vente til ein får nattesyn før ein skyter. Kjøpte 10 stk leddlys grønne 9 watt fra pmimport for snart 2 år sidan og har montert desse i div jaktbuer med tilgang på strøm og utan. Bruker dimmer , skumringsrele og solcellepanel i jaktbuer uten støm,solcellepanel hjelper men lite i dei mørkaste mnd. Synes ein det lyser for lite på 100m så har eg flytta lampar nærmare åteplass , eit tre e.l. trenger jo ikkje stå på jaktbua lenger. Synes dette funger meget bra men husk alltid ein god håndkikkert når det ikkje er snø
  6. Har samme type automat som deg men har ikkje prøvd den enda. Det ser ut som om det må monteres ein rører altså noko av metall som lignar på ein stor T som er festa i utkaster og når 5 til 10cm opp i beholder. Eller sjå om du finner deg noko mindre pellets, kvelpefor?
  7. Vil anbefale deg og søke på Åtelbelysning. grøn led 9 watt lyser opp til 100 meter, bruk 2stk 9watt og du får lyst opp ca 60-7o m i bredden på ca 100m + ein dimmer så kan du øke styrken etter att reven er kommet utpå eller dimme ned når snøen har lagt seg. Har prøvd dette lyset i over eit år no, det fungerer veldigt godt på rev som er litt lyssky.
×
×
  • Create New...