Jump to content

Ranger1

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Ranger1's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Takk för alla gode tips. Skal gå gjennom "sjekklisten" ettehvert ☺
  2. Nei har aldri brukt annet enn solvent..
  3. Skal prøve med en skikkelig rengjøring og kanskje bedding. Kjørte en gang gjennom en pussestang til en 6,5 gjennom løpet. Var litt trangt og det kom ut noen kobberfliser. Presisjonen har nok vært den samme hele veien uansett.. Utrolig frustrerende og har tidvis lyst å hive riflen.
  4. Har vel aldri gjort en veeldig grundig rengjøring. Slengerne kommer nok etter noen skudd uten at det er noe konsekvent.. usikker på antall skudd, kjøpte den brukt i USA for mange år siden.
  5. Har en eldre brukt Sako 243w jeg aldri har fått til å skyte tight. Noen skudd kan samle 4-5cm, og aldri spesiellt gode samlinger, og plutselig stikker ett typ 20cm utenfor. Skutt Normas fmj og blyspiss og det alra meste av hjemmeladninger. Stokken er pusset lakken av og oljet, mulig ikke helt friliggende. Har hatt flere kikkerter montert uten forskjell. Takksom for ideer/erfaringer.
  6. Det blir IKKE tvungen etterregistrering eller amnesti på haglevåpen erværvet før 1990 i 2014.
  7. Har en gammel m24 kal 20 og 22wm. Litt tung men trivelig. Hvis jeg skyter hardt ladet hagleammo (express) åpner den seg, ellers ikke. Min skyter bra men en kompis' eksemplar hadde skeivt løp slik at det ikke gikk an å skru kikkersiktet nok i side..
  8. Ranger1

    9,3x57 vs. 9,3x62

    Har en 57 på älgjakt i Sverige og lader selv. Morfar hadde riflen før meg og skjøt over 80 elger. Klart mindre utbredt än 62 idag og diene er derfor mye dyrere. Ammoen ca like dyr. Alaskakulen på 18,5g fungerer bra med den relativt lave hastigheten. Jeg opplever kanskje litt mer kjøttødeleggelse med de som skjuter 62, oryx, barnes x etc. I skogslandet blir det oftest moderate avstand og ikke veldig store behovet for flakke kulbaner. Har ikke prøvd 15 gramms kulene.. 57 er blitt attraktiv på bruktmarkedet på senere år da mange ser den som en perfekt villsvinsstopper. Rekylen på min er ganske vond etter få skudd i benk men har ingen gummibakkappe på stokken.
×
×
  • Create New...