Jump to content

TerjeB

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by TerjeB

  1. NJFF er på banen og det er nå åpnet for digitale kommunikasjon på norskjakt kanalene. Se: https://www.njff.no/nyheter/Sider/Jaktradiolisensen-er-blitt-forenklet.aspx
  2. TerjeB

    WeHunt

    Snart på tide å oppgradere den gamle Astroen. Noen som har erfaring med peileren fra WeHunt? Jakter med Dachs i terreng med god mobildekning. Kunne vært greit med en peiler som alle kan ta inn uten å måtte kjøpe noe utstyr.
  3. Flott at du har fått lyd i bikkja, det gir håp til en annen om at det kan komme... Har en korthåret han hund (Bork) som fyller 2 år i februar. Bork jager dyr han, men det er stille som i graven. I de siste ukene så har det begynt å komme noen litt hese lyder i det han tar ut, men det blir straks stilt. Foreløpig så jager han ikke så lenge, opptil 15 min, før han følger sporet tilbake til meg. Jeg har opplevd at han har loset litt hvis han har vært helt innpå dyret, dette har skjedd 2 ganger. Den ene så var det et skadeskutt dyr som han var med på å legge ned sammen med en annen dachs. Det andre tilfellet var en liten stålos på en elg. Etter å ha lest igjennom trådene her flere ganger så har jeg kommet over et par tips, er det noen som har forsøkt noen av disse? - Slippe dachsen i harehegn. - Sylte strikk rundt halsen. - Lose sammen med bikkja, jeg har sluppet den sammen med en annen hund flere ganger uten at det har hjulpet. Er det andre tips så mottas disse med takk. Hadde vært moro å høre om losen nå er i gang for fullt på hunden din eller om dette var et engangstilfelle.
  4. Hei Jeg har en korthåret dachs som straks er 1 år, det er en han hund. Har jobbet mye med å jage han inn i hele høst, men det går ikke så bra. Hunden jager rådyr noen hundre meter før den gir seg og rusler tilbake, forsåvidt greit jeg regner med at lengre drev kommer. Lengste drev alene 15-20 min, mens han hadde et drev sammen med en annen hund som varte i en drøy time. Derimot så er jeg mer bekymret over at det ikke er noen los, helt stilt hele tiden mens han jager. Det er godt mål i hunden, noe vi merker hvis han blir stående litt lenge i hundegården på ettermiddagen. Men som sagt stilt som i graven når han jager. Han har vært med mye på jakt i hele høst, jaget sammen med andre hunder, jaget frem til fall, gjennomført vellykkede ettersøk og ragget flere dyr. Men dette ser ikke ut til å hjelpe, det er fortsatt ingen lyd når han jager. Er det noen her som har vært borte i noe lignende? Har dere noen tro på at det blir noen lyd i han?
×
×
  • Create New...