Jump to content

Stinger824

Members
 • Posts

  24
 • Joined

 • Last visited

Stinger824's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

 1. Sitering fjernet ihht regelverket. -Olesøn Stokken ser jo grei nok ut, men selve kolben virker for bred. Ligner veldig på HK-416 kolben som ble bytten ut for noen år siden, og jeg har dårlige erfaringer med akkurat den. Hvilken skinne har du for montering av optikk?
 2. Jeg bor i Troms innland, og har folkeregistrert adresse i midt-troms. Når Tromsø kommune godtar at jeg søker hos dem, bør kommunen jeg faktisk bor i godta at jeg søker der. Om det ikke funker, er det jo fort gjort å melde flytting.
 3. Og da var camp carbinen i hus, etter lang ventetid fra våpenkontoret. Børsa smeller, og gøy er det, så nå blir det å finne kikkert og montasje slik at børsa også får et praktisk formål. Noen som har tanker om hva man bør velge? Jeg lener mot picatinny og en 4x32 i første omgang, med tanke på at det nesten er en forvokst salongrifle ser jeg ikke poenget med å bruke masse penger på dyr optikk.
 4. Jeg måtte vente 2 måneder ++ i Tromsø nå nylig, tror jeg leverer neste ved mitt lokale lensmannskontor og ser om de gjør det raskere.
 5. Kan kime inn med at forsvarets laserpekere er å regne som skarpladd våpen, og man må gjennom laser-sikkerhetskurs for å få bruke en slik. Laser klasse 3R og 3B kan lett ødelegge synet permanent og uopprettelig, og en klasse 4 vil nesten garantert skade deg selv om du bare ser en liten refleksjon av laseren. Jeg er helt enig i at det må komme bedre kontroll på laser, men et forbud er neppe veien å gå. En laser er ikke farligere enn et våpen, gitt at man har opplæring og forstår at dette er potensielt farlige greier.
 6. Har ikke søknad liggende, men tar gjerne imot denne. Er 20 år, flittig revejeger på vinteren og ryper på høsten, men har ikke grovrifle. Jeg er også svært interessert i å ha et "billig" prosjektvåpen jeg kan jobbe med på kveldstid, både for å bygge erfaring og for å få en god bruksbørse. Skal sende inn en søknad så fort som mulig, og krysse fingrene Kudos til deg som gjør dette, flott prosjekt
 7. Hagle er vel det mest fornuftige valget, men det er mye morofaktor inne i bildet når man skal skaffe våpen. Skal du ha et "fornuftig" våpen, hvor planen er å jakte, eller et morovåpen for å skyte på bane med? Edit: Det gikk fort i svingene på avstemningen, så det ble annet i stedet for hagle. Nu vel.
 8. Noen som vet om en forhandler i Norge som selger disse?
 9. Troppsjef ble med på flankemarsj og ventetjænest i -20 under forrige øvelse. Vi kom inn til leir fredag formiddag, og mandag morgen kunne vi gå på depo og hente ut jervenduk til alle i troppen. Nesten rart hvordan ting går i orden når sjefene ser at ja, vi trenger faktisk det vi ber om.
 10. Noen som vet om det finnes noen slike til salgs i Norge, eller evt. om det er en stor papirmølle å shippe inn i landet? Vurderer å sende en søknad inn, men om det er umulig å oppdrive en slik ser jeg ikke helt poenget.
 11. Hmm, interessant. Har ikke vært aktiv i DFS de siste år, men burde vel være uproblematisk å få innvilget til jakt?
 12. Har vurdert det slik at extreme blir unødig stor og tung, så den er uaktuell. Vurderer hunter mer nå, litt mer volum og vekt men også mye bedre plass
 13. Er vel ikke snakk om at vi får med det første, i hovedsak på grunn av at OP etc ikke er primæroppgave for avdelingen min. Kan prøve å ta det opp med 9F eller NK, men det kommer vel neppe før HRS nord.
 14. Ser behovet for en jervenduk (eller lignende) melder seg, og spørsmålet er vel egentlig bare hvilken modell jeg bør kjøpe. Tenker fôr er en stor fordel, både for isolasjon og ikke minst fukt, slik at valget står mellom thermo, hunter og mini-hunter. Bruksområde vil være både OP-tjænest i forbindelse med jobb, men også nødbivuakk/teltalternativ på korte turer. Fordelen med hunter og mini-hunter er at man kan ligge rett ut, og ha det nokså komfortabelt sammen med liggeunderlag og pose. Er det noen som har erfaring med å ligge rett ut i thermo eller original jervenduk, er dette noenlunde mulig? Andre synspunkt mottas også gjerne
×
×
 • Create New...