Jump to content

Auduno

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Auduno's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Auduno

    pusse

    Bare så det er klart så er det ikke selve mønsteret i stålet jeg tenker på når jeg sier misfarging. Det er alle de sorte flekkene her og der. Noe av det klarer jeg å skrape bort med neglen, men det meste sitter som støpt. Når den var ny så var den hvertfall mye blankere og finere. Nå ser den jo skitten ut på en måte
  2. Auduno

    pusse

    Hei! Fant igjen en hjemmelagd kniv jeg fikk for mange år siden av min morfar. Selve bladet er noe misfarget, men vet ikke om det er rust eller patina eller noe annet. Jeg fikk det ihvertfall ikke bort med en oppvasksvamp og våpenolje, som jeg har gjort med overflaterust på hagla. Skulle gjerne shina den opp, da den er mer en pyntegjenstand og minne, enn en brukskniv. Vet ikke hva slags stål det er, om det er viktig.. Hvordan kan jeg gi stålet nytt liv igjen?
  3. Hei! Min andre jaktsesong på rype har akkurat begynt og har endelig mi ega børse, en Akkar Altay Classic II O/U. Jeg er litt usikker på hva slags ammunsijon jeg bør bruke, selv om jeg har brukt 12/70 vismut til nå og det er funka fint. Som student så er jeg ute etter billigste og beste ammunisjon både for meg og for fuglen. Hva er egentlig forskjellen på 65mm, 70mm og 76mm ammunisjon bortsett fra dimensjonen? Ser jo at de ofte kan ha temmelig lik ladning i gram til tross for lengden, og 65mm er ofte billigere. Lurer også på hva slags trangboring folk bruker i hvilke løp i O/U hagler Takker for alle svar!
  4. Ingen av Jakt og Friluft butikkene har aktuelle våpen for meg. Er det virkelig ingen som vet noe som helst om Altay???
  5. Jo takk for tipset, men de eneste haglene som er innafor budsjettet mitt er Altay, og de har jeg jo funnet til en mye bedre pris!
  6. Hei! Skal nå gå til innkjøp av mitt første våpen, ei hagle hovedsaklig til rypejakt. Som student ser jeg på hagler opp til 7000,- både nye og brukte. Har sett meg ut noen forskjellige, men er litt usikker på merkene da det er veldig mange jeg aldri har hørt om engang. Dette er de jeg har sett meg ut: http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=45440254&searchQuery=hagle http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=45439968&searchQuery=hagle Ser at f.eks wingevåpen selger disse altaihaglene til +/- 7500,- så regner med dette er et ganske godt tilbud, men er det noen her osm har kjennskap til Altay? På akkar sine sider finner jeg kun halvautomatiske hagler fra Altay. http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=44897487 Det er snakk om hagla Dimond Overland Special, bilde nummer 5. Her har jeg pratet litt med selger, og kofferten følger med, dog ikke reima. Hagla er 4 år eller yngre, 12/76, godkjent for stål, og veldig lite brukt (rundt 150 skudd ifølge selger). Vet ikke om han er første eier av hagla eller ikke. All hjelp tas imot med stor takk!
×
×
  • Create New...