Jump to content

Eiha

Members
  • Posts

    218
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Eiha's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • 10 years in
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

37

Reputation

  1. Eiha

    223 1.8 twist

    Enig med M67 og flere her. Stigningen i seg selv er ikke problemet. Ttådstarter kan søke opp min tråd om x-bolt i .223 1-8" her inne som er et par år gammel. X-bolten samlet ikke noe. Reklamerte og bytta i Tikka t3x som var som natt og dag forskjell. Tikkaen samler jevnt over bra med det meste innen 50gr til 75gr. Faktisk også brukbart med 36gr v-Max. Jeg tør driste meg til å si at Browning jevnt over er har kresne/dårlig kvalitet på løpene i .223 1-8". Butikken jeg kjøpte hos testet 5 rifler de hadde stående i butikken ifm. reklamasjonen min og resultatet for samtlige var rimelig dårlig. Var det et dårlig parti? Det indikerer uansett at jeg neppe tar helt feil. Med det sagt kan de gå veldig bra med riktig ammunisjon, det er det flere eksempler på her inne.
  2. Hei. Det er alltid flere sider av en sak, men ut fra din forklaring ville jeg aldri anbefale å godta dette forelegget uten i det minste å ha begjært innsyn i saksdokumentene. Begjæring om dokumentinnsyn og en innledende gjennomgang av innholdet innebærer en begrenset kostnad ettersom saksdokumentene nok ikke er så omfattende i denne saken. Du vil nok som utgangspunkt ikke få dekket oppnevning av forsvarer i denne saken. Advokat
  3. Glemte bilder, men bildene jeg tok til slutt er representative for seriene som ellers var på 3-4 skudd hver. Fiocchi 55gr og v-max 50gr gikk omtrent identisk. Begge gikk overraskende bra og på 50m gikk alle fiocchi-skuddene i samme hull. v-max 36gr Grenade var så som så. Ok nok for rev opp til 100 meter, men som en kan se ble det mye mer spredning. Ikke uventet det. Det var tidvis litt vind, men den påvirket nok resultatet i liten grad.
  4. Har en tikka t3x 223 i 1:8. Nå kan det være stor forskjell fra rifle til rifle, men planen er å teste denne i helgen med Black hills 36gr v-max, 50gr v-max, samt 55gr helmantel fra Fiocchi. Kan gi en tilbakemelding på hvordan det går.
  5. Den kan justeres ja. For min del, som veksler mellom flere rifler så er den helt topp. Jeg liker også fleksibiliteten med muligheten for rask stående eller sittende skyting uten bipoden. Eller om jeg har med BOG deathgrip eller annen skytestokk så er den ikke i veien. Men jeg ser argumentet med å ha alt fast på rifla og vurderte selv neopoden. Den har vel kanskje muligheten for en slik løsning den også.
  6. Hva med en Spartan Javelin? Har den i lomma etc. og slipper derfor noe ekstra vekt på rifla for situasjonene tofoten ikke er i bruk. Godt fornøyd med min - har adapter til den på alle tre riflene.
  7. Eiha

    Isotunes headsett

    Fikk 6/6 i «Jeger». https://www.jeger.no/jaktutstyr/horselvern/test-av-isotunes-sport-caliber?userToken=5f646dbf-c38c-4fff-8d19-14813359c060 Noen som har erfaringer med disse på jakt?
  8. Kjøpte en vortex Fury 5000 til en god pris for vel et år siden. Den er tyngre enn kikkerten min uten avstandsmåler, men jeg har den stort sett alltid med meg likevel. Dersom du bruker en brystlomme (jeg har Kuiu bino harness) så synes jeg ikke det er særlig stress med den ekstra vekten. Kikkerten er forøvrig god og har gjort det godt i test. Mye som er likt på den sammenlignet nye Helia. Swaro, Leica og Zeiss er nok bedre, men prisen er også over det dobbelte.
  9. Har tidligere laget en tråd om emnet. Likte rifla, men byttet til tikka t3x fordi rifla ble ubrukelig til mitt bruk. Kjenner riktignok til flere som har fått sin x-bolt til å gå bra med hjemmeladet
  10. Ønsker å blåse nytt liv i tråden. Del gjerne flere erfaringer. Kaliber: 17hmr Kule: CCI v-Max (17grs) Ladning : fabrikk Utgangshastighet: ca 777 Avstand: ca 75m Resultat: bra/ok Kommentar: Hode/nakkeskudd på stokkand. Fungerer fint til det. Skudd i bryst fra siden ble naturligvis noe mer ødeleggelse, men 1,5 brystfilét inntakt Kaliber: 17hmr Kule: CCI gamepoint (20grs) Ladning : fabrikk Utgangshastighet: ca 724 Avstand: ca 35m Resultat: stygt Kommentar: Skjære skutt i bryst fra siden. Delt i to.
  11. Hva ble prisen på den fra J&F?
  12. Eiha

    17. HMR tråden

    Brukt Yodave på min 455 også.
  13. Takk for oppsummering. Er litt i tvil om hva jeg skal gjøre. Er litt styr å få formstøpe siden det er 4t kjøretur tur/retur. Kan da være mer praktisk med disse. Samtidig kjedelig om jeg ender opp med begge deler fordi de ikke oppleves gode nok
  14. Er jo litt interessant med så ulike erfaringer og gøy at Gordon fikk til sin. Min x-bolt var elendig. Selv med kvalitetsammo var det mange centimeter med spredning. Hadde en egen tråd om det her. Nesten like ille var de 3(!) x-boltene forhandler testet for å eventuelt sende videre til meg. Ble da en Tikka t3x som gikk mye bedre. Skal sies at jeg ikke testet noen av dem med hjemmeladd ammo, heller ikke tikkaen. Men når spredningen var så stor som den var så tok jeg ikke sjansen på at dette kunne avhjelpes med hjemmeladd ammo. En annen ting var også at jeg ville ha muligheten til å kunne kjøpe ammo uten å få spredninger på 10x10 cm. Jeg likte riktignok x-bolten best - et nydelig våpen. Jeg angrer litt på at jeg ikke gikk for S&L, men jeg hadde vel egentlig bestemt meg for et budsjett på forhånd. Får se om det ikke blir en S&L en dag. Moralen her er vel kanskje at det kan være vel så store variasjoner fra våpen til våpen som mellom ulike merker?
×
×
  • Create New...