Jump to content

Eiha

Members
 • Content Count

  158
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vekker denne til liv. Noen anbefalinger for universalfeste til kikkerter som ikke har gjenger til feste?
 2. Eiha

  Kajakkjakt-tråden

  Hatt noen turer i kajakk i høst. Kjøpte inn tørrdrakt før siste tur for å kunne utvide sesongen frem til jul. Stokkanda er etter min erfaring den vanskeligste fuglen å komme inn på. Skarv er normalt vare også, men der er kunsten å ta det heeelt rolig. Brukte 50 minutter på å bare drive inn til den forrige jeg tok. Ble til slutt et enkelt skudd på kort hold. Jakt fra kajakk synes jeg kanskje er noe av det gøyeste og mest utfordrende jakten. Det er en stor fordel å gjøre seg kjent med terrenget både mtp skuddretning, men også fordi man gjennom mange år etter hvert vet hvor fuglen sitter samt når og hvor den trekker.
 3. Skjønner. Mulig det alt er sagt her, men vet du vekt på originalstokk? Ønsker å beholde vekten
 4. Dette gjør meg litt betenkt. Jeg skyter MYE med tofot. Er det lov å håpe på du bare er kresen? Takk for tilbakemeldinger begge to. Kom gjerne med mer info og bilder👍🏻
 5. Skal kjøpe en mini action selv, primært for de formål du skisserer, men også alt annet småvilt. Hva anser du som største fordeler og ulemper med rifla? Hvilke ladninger bruker du/går godt i rifla di? * siteringen hengte seg opp. Var svar til Mikkelflom
 6. Noen som kjenner til grunneiere med muligheter for jakt eller andre muligheter for småviltjakt i Førde/Naustdal-regionen? All småviltjakt av interesse, herunder revejakt og annen predatorjakt. Har jaktet i 17 år. Vil ta kontakt med lokal jaktforening, men tenkte det kunne være verdt å høre på forumet her også. Send gjerne pm
 7. Er for det meste 10x jeg bruker også. Synes ikke det er spesielt problematisk å holde bildet stille, men det er nok en smakssak som mye annet.
 8. Jeg har kikkert i både 8x og 10x og ender nesten alltid opp med å ta med/bruke 10x. De gangene jeg bruker 8 tenker jeg nesten alltid at jeg kunne tenkt meg å hatt litt til, men tenker sjelden motsatt. Bruker du kikkerten hovedsakelig i dårlig lys eller på sjøen ville nok 8 være å foretrekke.
 9. Ja. Som sagt er det skivekikkert som er tema for meg (og tråden)
 10. Noen flere forslag? Sitter og ser på en havørn fra hyttevinduet nå med 10x. Med skivekikkert hadde jeg nok sett hva den spiser på. Etter et par timer her er det foreløpig «uavgjort» i antall ender, havørn og oter observert
 11. Stort sett, skrev jeg. At det varierer er nok helt sikkert. Fra snl: «Paringstiden er i februar til mars. I april til juni får hunnen 3–9 blinde unger» Fra rovdyrsenter.no: «Paringen skjer på ettervinteren, fra januar til mars. Tispa er drektig i 53 døgn, og valpene kommer vanligvis i april eller mai» Jakttidene er nok for å forenkle. Men om de er modne for revisjon skal jeg ikke mene så mye om, siden jeg ikke jakter i nord.
 12. Jakt- og fredningstiden på reven er jo begrunnet ut fra når den får unger. Reven får stort sett unger i månedsskiftet april/mai.
 13. Takk for raskt svar. Sikkert ikke dum den, men jeg har allerede en god kikkert i 10x42 og jeg kunne gjerne tenke meg noe med mer forstørrelse ettersom det kan være betydelige avstander fra eksempelvis hytta/bil og opp i vestlandsfjellene. Det er også et poeng med vinklet, slik at jeg kan bruke tripoden jeg har til rifla, sittende.
 14. Stavanger er nok i lengste laget, men takk for tilbudet! Du må gjerne komme med flere tilbakemeldinger etter hvert som du får brukt den mer. Ror er nok et must for meg. Vurderer også om jeg må/bør ha pedaldrift. Er jo typisk "kjekt å ha", men det øker i de fleste tilfeller prisen betraktelig.
×
×
 • Create New...