Jump to content

Eiha

Members
 • Posts

  177
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Eiha's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

 • Dedicated Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

14

Reputation

 1. Poenget er egentlig ikke å starte lavt og gå høyere med samme fløyta. Poenget er mer å starte med de lave fløytene, slik som feks musepip først som har kort rekkevidde og ikke skremmer bort revevalper eller (mindre) rev som kanskje er i umiddelbar nærhet). Deretter fugleskrik/rådyr med noe lenger rekkevidde, for deretter å gå til hareskrik. Er ingen fasit selvsagt, men det er naturlig å begynne med lydene/fløytene som bærer kortest for å lokke inn revene som er nærme først. Dersom det ikke er rev nærme så bærer feks hareskrik mye lengre (gjerne flere kilometer) og man lokker da i et langt større område. Som sagt kan et øredøvende hareskrik skremme bort revevalper, for skriket betyr nødvendigvis at haren er i nød og gjerne er angrepet av et annet dyr (kanskje en større rev). Hareskrik er i de fleste tilfeller mer effektivt på vinteren enn på sommeren. På sommeren er musepip, fugleskrik og rådyrskrik å foretrekke, selv om «alt» kan fungere.
 2. Jaktforbudet på andefugler og visse andre fuglearter for å forhindre spredning av fugleinfluensa er opphevet fra 26. mai 2021.
 3. Det er riktig som vass skriver. Det hadde vært noe annet om det var click&collect med løsning hvor det ikke er bindende kjøp, men mer en reservasjonsløsning og selve betalingen foregår i butikken.
 4. Har gjort det, med resultatet av verre spredning. Zeiss V4 4-16x44.
 5. Uten demper, ja. Pusset bra i går og gikk over optikken igjen. Ny tur i dag. Noe bedre, men fortsatt ikke godt nok emm. Skutt med/uten demper i dag. Større spredning uten demper. Skutt med/uten tofot og resultatet er større spredning uten tofoten. Skutt på 50 og 100 meter. Geco 63gr med 5 cm spredning i beste serie på 50 meter. Så ingen vits i å forsøke denne på 100 meter igjen... S&B med 4,5 cm spredning i beste serie på 50 meter. Beste serie på 100 meter gir 12 cm spredning... Kan selvsagt være kikkerten det er noe galt med også. Den kom ny med rifla. Tar kontakt med forhandler i morgen og finner ut av det.
 6. Slik? Arket lugger hele veien fra ca 3-4 cm og stoppet rundt der. Kan kanskje dra det lenger, men da føles det som det skal revne
 7. Enig i det, men er vel mer et håp om at noe annet er galt som kan løses raskt. Rifla må dessverre sendes og jeg har planlagt en jakttur om 3 uker. sako87: skal sette opp på 50 meter og se i dag.
 8. Om problemet ligger ved 55gr så skulle man jo også tro det ville være forbedring med 63gr. Det er det altså ikke i dag. Jeg skal gjøre et nytt forsøk i morgen. Dersom det ikke er forbedring å spore så blir det å kontakte forhandler på mandag. Takker for alle innspill så langt!
 9. Som overskriften sier har jeg kjøpt ny rifle. Test-skyting i dag og verste presisjon jeg har opplevd i en rifle siden siktet mitt var løst på storviltriflen for noen år siden. Jeg skal forsøke meg igjen i morgen, men vil gjerne ha tips til feilkilder som jeg kan ha oversett. Forhold: 100 meter, vindstille og 2°c. Rifle: ny x-bolt 223 med 1-8 stigning. ammo: S&B FMJ 55gr og Geco FMJ 63gr demper: JD184 til kal 6,5 (venter på ny). Norma tofot og støtte med beanbag under kolbe. Jeg er kjent med at man kanskje ikke kan forvente all verdens presisjon med 55gr i 1-8. Især S&B. Likevel forventet jeg noe ala samlinger sub 10cm. Jeg hadde forventninger til at 63gr burde kunne gå tålelig bra. Som bildet viser synes det å være helt på tur... Er vel ingen samlinger under 15 cm. Blinkene på bildet er 13,5x14cm. Begge merkene går neppe SÅ dårlig. Her må det være noe annet galt, tenker jeg. Men hva? Demperen sitter godt. Optikken er ikke løs. Skjøt dessuten til slutt en samling uten demper. Treffer da ikke en gang pappen... Har i kveld pusset rifla, undersøkt at optikken sitter som den skal i picatinnyen. Vil prøve å skyte igjen uten demper i morgen. Skal også prøve å skyte uten tofot for å se om det er noe der. Spørsmålet er vel kanskje også om løpet ligger fritt? Rifla er som sagt flett ny. Kan den gå bedre bare det skytes flere skudd? Vil kjøpe 69 gr så snart jeg har mulighet til det. Alternativet er selvsagt å lade til 223-en også. Skyter til vanlig med tofot på tikka 6,5x55 og har ingen problemer med å samle en serie på en 5-er med den med beanbag. Den rifla har gått godt med all ammo jeg har forsøkt, så dette er skuffende ved første øyekast. Takker for alle innspill
 10. Har forsøkt å få tak i den i 1,5 år. Var to nettbutikker som hadde den på lager og som kunne sende fra USA. Greide dessverre ikke å bestemme meg og det ble utsolgt etter noen dager. Har vært i kontakt med Swarovski, men der var det ingen hjelp å få.
 11. Har en x-bolt 223 superlight på vei i posten. Har jaktet fjellrype noen år både med 17HMR og 6,5. 17HMR er helt topp når det er lite vind, men det er dessverre få slike dager rundt om her. Derfor ofte blitt til at jeg velger 6,5 for å være sikker mtp vinden. 6,5 fungerer utmerket, men jeg vil ha noe litt mindre, lettere, smekrere osv. Jeg skyter stort sett hakket bedre med 223. Våren går nok med til å finne den beste fabrikkammunisjonen. Finner jeg den ikke så blir det lading i 223 også.
 12. Ikke helt uenige det, men nå er det en gang slik at selv juristene i POD skal være forsiktig med å gå utenom ordlyden i lov/forskrift. Bestemmelsen i § 78 er en generell bestemmelse om at man skal oppbevare gjenstandene slik at uvedkommende ikke får adgang til dem. Herunder hjemme, på reise, jakt etc. Ordlyden sier ingenting om nedlåsning, og det foreligger etter det jeg kan se ingen tolkningsuttalelser som sier noe om at nedlåsning er påkrevd. For det tilfelle at det ligger et krav om nedlåsning i § 78 så ville presiseringen i § 80 første ledd siste punktum være meningsløs, all den tid kravet allerede fulgte av § 78... Av hensyn til forutberegnelighet for den som leser forskriften burde bestemmelsen i så tilfelle også spesifisert dette, på lik linje med § 80. Men det er selvsagt ingen fasitsvar, før problemstillingen kommer på spissen. Jeg har riktignok ikke hørt om tilfeller med brudd på våpenloven fordi våpenet (uten vital del) stod ved siden av FG-skap som hadde innelåst vital del. Jeg er ikke helt sikker på om jeg forstår hva du mener med det siste du skriver, men problemstillingen og diskusjonen er interessant 😊
 13. «Da jeg spurte politiet om dette fikk jeg beskjed om at det var greit om våpenet uten en vital del var innelåst utenom på samme måte som ammunisjon om en vital del var låst inne i våpenskapet. Det kan således ikke oppebates i et futteral som hvem som helst kan ta med sei sånn helt uten videre, det skall være innelåst/fastlåst på ett eller annet vis.» Jeg har vanskelig for å se at bestemmelsen skal forstås slik. Etter hovedregelen skal den som innehar skytevåpen, våpendeler eller ammunisjon sørge for å oppbevare gjenstandene slik at uvedkommende ikke får adgang til dem, jf. § 78. Det er dessuten gitt nærmere, detaljerte regler om oppbevaring, der kravene bl.a. varierer med oppbevaringssted i § 79 og 80. Så lenge vital del er nedlåst i riktig montert fg-godkjent skap så er det innenfor. Krav om nedlåst ammunisjon fremgår av § 80, hvor bestemmelsen spesifikt sier at ammunisjonen skal være nedlåst. Noe slikt fremgår ikke av § 78. Noe annet er at øvrige våpendeler ikke skal ligge slengt rundt om tilgjengelig for en hver (uvedkommende). Mao legger man ikke igjen rifla uten sluttstykke ute i åtebua...
 14. isnipe sier 179j på 100 meter. 320j på 10 meter. Til sammenligning har Lapua 55gr i .223 179j på 1500 meter...
 15. Eiha

  Swarovski z 5

  Er nok riktig. Sendte e-post til Swarovski, men det var lite hjelp å få.
×
×
 • Create New...