Jump to content

Ferus

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ferus's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Reacting Well Rare
  • Collaborator
  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Conversation Starter

Recent Badges

0

Reputation

  1. Takk for tips, Torf! Steel Action hadde gått meg hus forbi, får kose meg med å lese om den i kveld
  2. Hei! Noen som har tips til boltrifle med kort kasse (til 308 win og lignende) og oppspenner? Finnes dette? Så langt har jeg bare funnet rifler med standard lengde på kassen og oppspenner, som leveres i 308 win, men standard lengde blir jo tyngre enn kort... Så vidt meg bekjent er rifler som Sauer 404 og slikt levert i en lengde på kassen? Mulig kombinasjonen er en utopi, men ville spørre her først før jeg legger tanken fra meg og slutter å lete. På forhånd takk!
  3. Kan anbefale norsk buhund når det kommer til varsling, min hannhund på 11mnd varsler om det meste, hvert fall hvis det er ukjent for han. Han vil jo mest sannsynlig ikke ta stand på rypene, men han har luktet seg frem til dem i dokk og funnet en i dødsøk jeg ikke hadde funnet uten han. Orrfugl har han luktet seg frem til og løpt etter, så kan bli en treskjeller av han med trening. Ellers er han 100% gira på spor av elg, hjort og villsvin. Har troen på at det blir godkjent ettersøksekvipasje av oss i løpet av sommeren. Ellers er det jo en del kontinentale fuglehunder, og de fleste burde vel duge bra for alt av fugl og ettersøk i tillegg? Wikipedia har en liste over de fleste mener jeg å huske...
  4. Hei! Flytter til Sverige ila desember og vil selvsagt ha med mine våpen. Noen som har erfaring med dette og kan hjelpe meg? Trenger spesifikt hjelp til skjemaet: "søknad om ikke-ervervsmessig utførsel av skytevåpen og våpendeler". Snakket med politiet i Finnmark om det, og personen i telefonen var ikke mye til hjelp, ba meg kontakte tollen, og tollen ba meg kontakte lokalt politi... og den som visste noe i politiet kom tilbake fra ferie om 2 uker... Fra svensk side har jeg fått gode svar, så hva jeg må gjøre etter å ha krysset over dit har jeg kontroll på.
  5. Har googlet som en sjef (syns jeg selv), og ser ut som de fleste stoppet opp i ca 2016-18... Men jeg er ikke ferdig googlet, så kan hende noen produserer som jeg ikke har funnet enda. Simultant med søket av det er jeg på let etter en passende kort kasse med god sikring som alternativ. Kanskje litt utenfor trådens tema, men ser ut som en M70 sikring er enklest å finne. VOERE har en oppspenner man kan montere, men venter på svar derfra om den kun passer til Mauser M98 eller ikke... Så virker som litt av en prossess å få på plass en rifle i dette kaliberet for øyeblikket, men "jakten" er jo en del av moroa. Ser at Hansen har brotsj hvert fall, så løp og slikt går nok fort om det blir aktuelt.
  6. Hvilken rifle og stokk(er) har du? Så vidt jeg kan se er det ingen produsenter som lager i 338 fed lenger (?), så jeg er avhengig av å finne noe brukt eller bygge om noe. Åpen for forslag!
  7. Hei alle, Leker med tanken om en lett rifle på sikt. Storviltjakt med hund blir i stor grad bruksområdet. Av det jeg leser om 338 virker den nærmest å være laget for slik jakt. Noen som har erfaring med 338 i lette rifler (kimber, browning etc), hvordan er det å skyte med etc.? Noen som vet om produsenter som fortsatt lager rifler i 338 fed? Kan ikke si jeg har funnet noe på nett. Blir man nødt til å enten finne en brukt rifle eller sette nytt løp på en passende kasse?
  8. Hei alle! Leser rundt om ymse kaliber og i den anledning: Noen her som vet hvorfor en 8mm kule i 308 hylse ikke har tatt av? Syns ved første øyekast det virker rart, i og med at 308 hylsa har så mange "barn" med både større og mindre kulediameter. Btw: Noen som har erfaring med denne kombinasjonen?
  9. Takk! Har du noen erfaring fra jaktdepoet drammen? Kan de sakene sin slik at det går fint å spørre og grave litt? Var på gmax i går, og de var ikke mye til hjelp...
  10. Takk for svar! Hvorfor er lyddemper så viktig? Er vel ikke så mye rekyl på kaliber 308? Er vel da en tikka t3 som gjelder fra tikka? Hva med howa? de har så mange modeller i denne prisklassen....
  11. Hei Tok jegerprøven på tirsdag og selvfølgelig klar for å skaffe meg en rifle så fort som mulig. Er helt ny når det kommer til rifler og lurer derfor på om dere har noen gode råd? Det jeg har sett på er rifler som remington, howa og tikka. Vil helst få til en samlet pris på rifle+ kikkertsikte på mellom 10-15 000 kr. Hva er dere av råd? Hvilken burde jeg velge? Vil helst ha noe som går fra toppjakt til elg, har tenkt på kaliber 308. På forhånd takk!
×
×
  • Create New...