Jump to content

Dodgedog

Members
  • Posts

    58
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Dodgedog

  1. Dodgedog

    Greener hagle

    Det er den lille skruen helt fremst på låsekassa du sikter til?hvordan får jeg lagt ut bilde her ang problemet?
  2. Dodgedog

    Greener hagle

    Nesekappe har ikkje denne.. har løpsbånd og lite messingkorn.. og den e i kal.16.. merkelig for jeg finner ingenting om at desdr kom i det kaliberet.. kanskje blitt omkamret..
  3. Dodgedog

    Greener hagle

    Hei. Noen som har ei gammel Greener hagle her inne? Skulle fått av forskjeftet, men finner ikke ut hvordan.. dette er ei politi/riot hagle.. har fått av løpsbåndet men resten vil ikke av
  4. Ja det høres da bra ut etter hva jeg har funnet ut ang kuler..bor i Ålesund så det er langt fra noe utsalg av slikt..send meg en pm om pris så blir vi nok enige?
  5. Gode greier for jeg har ei børse på vei i posten?men til en annen sak..skulle hatt noen kuler i 12.7mm..noen som kan selge meg noen?blir nok å kjøpe ei kuletang fra lee med tiden, men skulle jo hatt noen snarest så en fikk prøvd børsa..pyrodex er på vei?
  6. Hei her inne..noen som kan si hvordan det er å skyte med en rolling block når en er links skytter? vil hendelen på blokka komme i veien for siktet?
  7. Joda..den og mye annet på nett har blitt lest..og div krutttyper har blitt studert..problemet er at jeg ikke finne noe data på kulene? ser jeg har skrevet litt feil og..de heter Bronze tip..remington produsert..har funnet ut at de har gått ut av produksjonen deres og finner derfor ikke noe på deres hjemmesider.. tror de er produsert på -80 tallet etter hva jeg finner ut..får vel finne noe data på en lignende kule og ladde forsiktig..
  8. Har Noen kuler av typen Remington 150 g Braztip eller BP som det står på esken.har og noe Norma N-11 krutt som var tenkt å bruke til å ladde desse. problemet er at jeg ikke finner noe ladedata noen plass? Har leita over alt men ikke om jeg finner noe..noen som har peiling?
  9. Har ei 597 sjøl..funker som bare de med orginal ekstraktor..har orginalt magasin 2 gen og det er ikke bra.. 30 skudds bananmag fra Remington funker som bare de..bruk pengene heller på er 3 gen mag.. god salong som har fått mye pepper pga magasin trøbbel..avtrekker blir en vanesak..hvis du syns det er for hardt så kjøp en hammer fra Volquartsen..jeg har ikke noe problem med det orginale..
  10. Da starter andre del av seljakta her på Møre..lurte på om noen her i fra området har lyst/tid til å bli med ei runde ut på skjæra? holder til i Ålesund og omegn..har båt og jolle, men frister lite å dra aleine ut..ikkje heilt trygt å sprette rundt ute på sleipe skjær aleine. noen som vil vere med?
  11. Krag bajonett ombygd til US-karabin..har en slik sjøl..
  12. Noken her inne som kan si hvor en IKKE kan jakte kobbe i ålesund og omegn? klarer bare ikke å finne ut hvor vernede områder er i kommunen. finnes det noen kart en kan sjekke slikt på? tenker da seff på holmer og skjær en IKKE kan gå på og skyte ifra..
  13. Dodgedog

    Browning BLR?

    Spennandes..du får legge ut bilder underveis
  14. Dodgedog

    Browning BLR?

    Hmmm.slik jeg tolker dette så kan du frakte børsa da uten noe problem så lenge du ser bilen den ligger i.. Men har en ikke klar sikt til bilen så blir det jo en annen sak..får vere påpasselig med hvor en parkere da Hvordan går det med prosjektet forresten?
  15. Dodgedog

    Browning BLR?

    Transport er vel til og fra jakt og skytebanen?så raskt du tar børsa ut av skapet og ut av heimen så regnes vel dette som transport vil jeg tro. På fly er det jo vel andre regler som gjelder..ut av landet må en jo ha våpenpass..men en avtrekker lås kan jo enkelt fjernes og børsa kunne brukes om den skulle bli stjelt? Kan en bli bøtelagt eller i verste fall fratatt våpen om en IKKE fjerner en "vesentlig" del?
  16. Dodgedog

    Browning BLR?

    Ja selvfølgelig..men er dette godkjent? skal ikke en vital del av våpenet være fjernet? holde det med å sette en lås i avtrekkerbøylen?
  17. Dodgedog

    Browning BLR?

    En annen ting jeg lurte på her som vi er flere med bøylerifler.. Under transport så bruker jo de med boltrifler å fjerne sluttstykket.. Dette er jo ikke bare å gjøre på våres rifler. Hvordan løser dere dette ?
  18. hmm..kanskje berre ta seg en tur i bilen og spørre litt rundt..lite med sauebønder her i byen.. noen som har vert etter reven her da i år og kor jakta dokke evt? lokkejakt ser jo spennende ut..
  19. Ikkje noken her inne som har peiling på om det e mulig å fått prøvd seg på revejakt her på Møre? noken som har kjennskap til en som har område han vil få bort nokre revefanta?
  20. Dodgedog

    Browning BLR?

    Men kor trivelig at alle er enige da
  21. Dodgedog

    Browning BLR?

    Den evige diskusjonen igjen om svensk mauser og Krag-Jørgensen og så har en betengnelsene Swedish og Scan.. samme patronen..Norge laget de med minimum toleranser på målene som Unionen krevde..Svenskene var mer i den andre skalaen med sin mauser..trykket skulle vel vere det samme..en har anbefalt å redusere trykket på Kragens ammo i nyere tid pga noen uhell og ulykker..mest pga alder og slitasje på disse gamle børsene..låsekassa er ikke like sterk som Svenske mauseren, men er bygd for samme patronen.. Ang .260 rem så kan jeg ikke skjønne noe annet jeg heller en at den er noe mindre hvass en 6.5x55.. er jo ikke like mye plass til krutt i en necked 308..eller ej jeg helt på jordet nå?.. i alle fall i kulevekter over 140 grain..
  22. Dodgedog

    Browning BLR?

    Jo det har du helt rett i..en blir ikke altid klokere av å lete rundt på nett.. kan bruke timer og fortsatt ikke funnet ut et dugg..
  23. Dodgedog

    Browning BLR?

    Problemet slik jeg leser dette er faktisk plass til kruttet.. Sakset dette fra nettet.. While it is possible to load the 160 gr (10 g) bullet which is popular in Northern Europe, for the .260 Remington, due to the comparatively short overall length of the cartridge, the bullet will need to be seated deep into the body of the cartridge, displacing space which could be taken up by the propellant. For this reason, bullets weighing over 140 gr (9.1 g) are not generally recommended for loading with this cartridge.
  24. Dodgedog

    Browning BLR?

    Ser ut som den er innenfor ja.. men hadde nok ville hatt noe større til storvilt selv.. men den diskusjonen er gammel...
×
×
  • Create New...