Jump to content

Rhumstad

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Rhumstad's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har du prøvd e Bay etter nålefiler? Veldig hyggelige priser på nål og diamantfiler der.
  2. Utrolig pent håndarbeid. Er vel ikke så mye mer å si om den saken.[*]
  3. Har du forresten noen preferanser på fulltange/stikktange? Leste trådstarteren din, og begynte å tenke litt. Har selv hatt en brusletto hunter hengende i beltet siden 1989 Og den har blitt misbrukt til det meste. Med tanke på bladstørrelse om dette er interessant, eller er du mer på helle temagami med fulltange type? Helle leverer både 12c27 og karbon blad i denne. Litt mindre størrelse på allround enn disse igjen eka nordic 8 og 10. Når alt kommer til alt, er vel egentlig alt en smakssak og følelsen av hva som blir riktig. Finn deg en bladstørrelse du trives godt med i hånden, avvei litt om karbon/rustfri og lag deg et skaft som passer hånda. PS legg inn bilde når du er ferdig
  4. Hehe. Du kan å spørre Karbonblad type 'strømeng' er egentlig flott til det meste. Til trearbeid er det godt med en mindre kniv, 6-7 cm blad lite smalt og spisst. Til kvist og evt hogging er det bedre med større og tykkere igjen. Så spørs det om du skal bryte og hugge noe, eller kun skjære. Da er det litt 'krav' til bladets tykkelse. Legg i litt ekstra i blad, høyglanspolert elmax fra rudolf løseth. Da slipper du å tenke stort på vedlikehold som sliping og tørking. Han har en litt annen fremstillingsprosess på bladene sine enn det som er gjengs over vanlig, men da får du et blad du kan bruke til alt. Og bryne kan du trygt legge igjen hjemme
  5. Skal du bruke kniven til både fisk og kvist, må vel det beste være å anskaffe en "ren" fiskekniv som også er egnet til filetering, og en som du kan spikke og kose deg med ellers. Tror ikke du klarer å få alle ønskede egenskaper inn i et enkelt blad. Tennstål og filet kniv blir like vanskelig som filetering med samekniv. Nermeste variant er Eka fishblade. Du vil få litt krøll med skjeftematrialet også hvis du f.eks bruker bjørkeskaft som ikke er stabilisert i saltvann osv.... En til hvert formål, du smører ikke brød med øks.
  6. Brukskniv.. 440c 12c27 Greit å slipe, holder eggen fint. Rimelig lett å skaffe, 440c emner fås enkelt på ebay, kvaliteten varierer litt. 12c27 i diverse utgaver får du tak i på brusletto og helle sine hjemmesider. Ellers er det bare å søke litt rundt på kammeret her. Det er fullt av gode smeder som også selger blad. Det kommer sikkert masse gode forslag etter hvert vil jeg tro. Metallurgen har en tråd her inne om akkurat dette
×
×
  • Create New...