Jump to content

Granskogen

Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Granskogen's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Skal til Sverige om 2 uker på villsvin jakt da sju, så da kanskje jeg skal lade litt svakere
  2. Lader du 375H&H 300grain ned til 600 ms?
  3. Noen Som har ladedata på 375H&H med 300 gr Hornady RN kule og N-150 krutt. Takker for alle svar;)
  4. Skal til Sverige å jakt villsvin, og ser du anbefaler 375. Har bare skutt opp med 308`en og ikke 375`en Må mann ha skutt opp med det våpenet mann tar med seg til Sverige? Er det et krav på villsvinjakt tro?
  5. Og i hvilken lov/forskrift finner du dette? Hmm fant ikke:) Mener bare da jeg tok jegerprøven, så var det kun rifla som vi ikke kunne skyte med. Mener vi bare som 16-17 åringer kunne skyte alt med hagle, til og med rådyr. Tydelig jeg må oppdatere meg selv på dette
  6. Du har lov å jakte selv med hagle fra du har fylt 16 og samtykke fra foresatte. Men du kan ikke jakte selv med rifle fra fylt 16, da må du ha oppsyn. Når du har fylt 18 år kan du jakte selv med hagle og rifle uten OPPSYN
  7. Hva har du brukt den kula til? Jakt, trening? Hvordan er sammlingene? Restvekt? Er du fornøyd med den?
  8. Men du, ser du har hvert på jakt i Afrika. Du har ikke hørt eller veit av noen som kan ha ladedata eller erfaring på denne Hornady DGX kula. Hva ville du evt ha anbefalt i Afrika hvis det blir jakt på orryx e.l???
  9. Sliter litt med å forstå når mann skal passe seg for å lade andre kuler enn det som står i ladeboken. Flatnesede kuler, hulspiss osv hvordan hvet/kan jeg finne ut om det blir for mye krutt i forhold til hvordan kula ser ut. Er det bare å starte litt lavt med en annen kule men i samme vekt i forhold til ladeboken for å safe seg tro? Leser jo også at det er farlig å lade for lite krutt å da
  10. Hmm, kanskje jeg skal prøve disse. Lite kjøtt ødeleggelse? Ofte gjennomskyting? Akkurat skaffet meg dette kaliberet skjønner du Har du lade data på de to kulene?
  11. Tenkte å kjøpe Hornady kula DGX 300gr. Er det noen som har noen ladninger på den med Vith N 150? Hvordan blir den på elg tro? Lite kjøtt ødeleggelse? Hva blir den beste kula til elg evt?
  12. Selvfølgelig E so gleda me t svaret
  13. Hvor fant du ferdigammo til 21kr pr skudd? Er jo helt sykt billig!
  14. Du skriver den funker på lengere avstander også. Hva avstander snakker du om da? Over 80 meter? Hvilke kuler bruker du på rådyrjakta? Har selv en Marlin lever i 44.mag, tenkte å prøve den på rådyrjakt, og det jeg har av kuler er Hornady XTP 240gr. Blir de for brutal tro?
×
×
  • Create New...