Jump to content

Maritim

Members
  • Posts

    34
  • Joined

  • Last visited

Maritim's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Er i ferd med å kjøpe meg ny rifle og valget har falt på en R8 i GRS stokk. Når det gjelder løp faller valget på 30-06 og 9,3-62. Jakter hjortevilt og gris i Norge, Sverige og Tjekkia, og litt ymse andre ting som toppjakt og seljakt. Jeg har bedt om å få løpene jenga for demper og også bestilt en rekyldemper til 9'3 løpet. I tillegg kommer også montasje for tre kikkerter (6-24x72, 1,2-5x24 og en Yokon nattsak). Er ikke så inne i dette med utstyr og lurer på om det er noe dere tenker jeg bør huske på i denne sammenhengen. Har tidligere jaktet med en Tikka lite i KKC stokk og var fornøyd bortsett fra vekslinga som jeg syntes var for dårlig. Er links. mvh Martin.
  2. Takk for tilbakemelding begge to! Er til drivjakt ja, men kan bli lengre hold på mange av postene så derfor kikkert. Vedkommende som skal ha kikkerten ser ikke at han trenger en slik til noe annet en denne turen så derfor det beskjedne budsjettet. Ser at Jaktfall selger en Vortex crossfire ll 1-4 med lyspunkt den koster kun 2195,- Noen som har no kjennskap til eller kommentarer på denne?
  3. Hei! Er det noen som kan tipse om en billig men brukbar kikkert som har variabel forstørrelse fra rundt en til fem, og rødpunkt? Pristak 3000,- Finnes det noe slikt? Maritim
  4. Maritim

    Tikka i KKC

    Hei. Jeg har en Tikka T3 30-06 som sitter i en KKC stokk. En kamerat har samme børsa men i 6,5. Jeg kjøpte ekstra magasin til oss begge og fant da ut at man bruker samme magasin på begge. Spørsmålet er; kan han overta min stokk? Er det to skruer og færdig med det, eller er det mer komplisert enn som så? M.
  5. Hei! Veninna til en kompis skal være med på jakt i skåne. Planen til kompisen er at ho skal låne ei rifle her i norge. Noen som veit om det er lov? Tar selvfølgelig med fullmakt på lånet fra eieren av rifla.
  6. Nå har jeg noe å jobbe ut fra. Takk for gode tips alle mann!
  7. Det har "plutselig" blitt bestemt at vi,(meg, kone og barn) skal en tur til Bounosaires i slutten av februar 2015. I den sammenheng har jeg fått innvilget to,tre,fire,fem- dager på egenhånd til jakt og/eller fiske... Fiskeri har jeg stort sett kontroll på, men lurer på om jeg kansje heller skal bruke dagene på jakt. Så derfor spør jeg, er det noen som har tips om jakt i Argentina og da fortrinnsvis i nogen lunde nærhet av Bounosaires? Jeg veit fint lite om jakt i Argentina, har selvfølgelig hørt om den sinnsyke duejakta, men skal jeg bruke tida på jakt, så blir det riflejakt.. Setter stor pris på tips, og er det noen som mener at småviltjakt er tingen så er jeg lutter øre, benellien er klar om det er tingen Martin.
  8. Takk for gode svar og god helg! Martin.
  9. Rifla til kameraten er cal. 308. Han er nybakt jeger og trenger en allrounder. Vil denne fungere eller er den ment for noe helt spesiellt? Om han skulle ønske å bytte, hva kunne han forvente å få for den? våpenet er brukt men i god stand.
  10. En kamerat har arvet en remington 600 etter sin bestefar. Dette er en litt pussig utseende rifle med påfallende kort løp. Er det noen som har erfaringer med børsa? Og hvordan er reglene for løpslengde? Mener å huske jeg leste et sted at rifleløp ikke kan være kortere enn "sånn og sånn"... Setter pris på svar. Martin.
  11. Glemte å nevne at den børsa sitter i en KKC-stokk om det har noen betydning..
  12. Hei! Har en Tikka T-3 i 30-06. Sist tur på skytebana fikk jeg problemer med et femskuddsmagasin. Det ble kiling på kiling... Ser ut som den kanten som holder patronene nede i magasinet er slitt slik at de begynner å komme litt opp før de skal... med forkiling som resultat. Er dette et vanlig problem? Magasinet er kjøpt brukt så jeg veit egentlig ikke hvor mye brukt det er.. Skal på grisejakt om fire uker og har ikke lyst å jakte med "enkeltskuddsvåpen" Uansett, i denne forbindelse tenkte jeg at et metallmagasin kansje kunne være en ide'? Noen som veit om det finnes for salg? Martin.
  13. Er en jeng som skal jakte gris i Sverige. I den forbindelse er det en kar som har lyst å være med, men som ikke eier rifle. Spørsmålet er om det er mulig å ta med seg en lånerifle over grensa? Martin.
  14. Han jeg snakka med hadde, i samråd med svensk politi, registrert demperen på samme skjema som man registrerer ei rifle (så vidt jeg forsto)
×
×
  • Create New...